architectuur

Y-vormig landhuis modern design uit Portugal

door SousaSantos Architects

Y-vormig landhuis - moderne gevel

Sousa Santos Architects zijn de ontwerpers hiervan modern wit huis, die is gevestigd in Arelho, Obidos, Portugal. Dat Y-vormig landhuis ligt op vlak terrein, een ruim gebied waar frisgroen gras en blauwe lucht elkaar ontmoeten.

Dat Y-vormig landhuis is interessant vanwege de vreemde vormlay-out en het ongebruikelijke concept. Het idee van de architecten is om het effect te creëren van een videocamera die langs de gang beweegt, zodat bewoners volop kunnen genieten van het landschap. Dit wordt bereikt door curven in de plattegrond te plannen. Het resultaat is een Y-vormige plattegrond.

Modern huisontwerp – het Y-vormige huis uit Portugal

Y-vormig landhuis in Portugal - voorzijde

De moderne Y-vormig landhuis heeft twee niveaus verbonden door een binnentrap. Het souterrain is vrij klein en bestaat uit slechts één kamer die is ingericht als kantoor. De hoofdingang van het gebouw ligt op het zuidwesten. Rechts is een garage. Links komt u in de keuken, die leidt naar de ruime woonkamer, waar de drie componenten samenkomen. In deze kamer is ook het souterrain via een trap verbonden met de bovenverdieping. In de andere richting, aan het einde van de gang, ziet u de ingang van de slaapkamergedeelten in de moderne Zoek een landhuis.

Modern landhuisontwerp

moderne architectuur - een innovatief huisontwerp

De gevel heeft de gladde vorm en kleur van een echt modern gebouw. Het is wit geschilderd en heeft grote ramen. De grote ramen in de slaapkamers laten het zonlicht de kamer binnen. Ook het interieur wordt gedomineerd door witte kleuren, waaronder de meubels, wanden en plafonds. De enige uitzonderingen zijn de houten vloeren en trappen.

Door KH Christova