architectuur

Zaha Hadid – een visionaire architect

Montpellier-Architectuur-Design-Zaha-Hadid

de Architect Zaha Hadid heeft verschillende bekroonde projecten dankzij hun innovatieve architecturale ontwerpen. Haar werk is adembenemend en weerspiegelt niet alleen haar grote creativiteit, maar ook haar aanpak. We hebben een aantal van hun architectonische kunstwerken voor je geselecteerd.

Montpellier interieur door architect Zaha Hadid

Montpellier interieur moderne architectuur

de Architect Zaha Hadid heeft zich gevestigd als een succesvolle en getalenteerde architect in een ‘mannenwereld’. Als perfectionist in hart en nieren streeft ze naar de best mogelijke realisatie van uw projecten. Ze weigerde meerdere keren om compromissen te sluiten met het ontwerp, wat aan de ene kant tot geldverliezen leidde. Aan de andere kant heeft de getalenteerde architect bewezen een echte kunstenaar te zijn, wat de aandacht op haar vestigde. Niets staat een puristische uitstraling van uw gebouwen in de weg. Ze heeft jouw principes en daar wordt ze om gewaardeerd.

De ‘dansende torens – ontwerp van de architect Zaha Hadid

Danstorens-Zaha-Hadid

Hadid staat bekend om haar temperament en wordt soms zelfs de ‘diva’ genoemd. In ieder geval, wanneer je zo’n kwalitatief hoogstaand werk doet, is het begrijpelijk dat er veel aandacht wordt besteed aan de details. Al snel na zijn afstuderen aan de middelbare school in Londen, werd duidelijk dat: de architect Zaha Hadido was op dit moment niet een van de trendy postmodernisten.

Kabelbaanproject van Zaha Hadid

moderne-architectuur-kabelbaan

moderne-architectuur-kabelbaan

Hadid vindt inspiratie vooral in het modernisme. Haar eigen stijl is een spannende mix van modernistische principes en een moderne kijk op de wereld. Hadid experimenteert graag met verschillende constructies en configuraties en creëert sculpturale vormen die er even goed uitzien in een hectische stad als midden in de natuur.

Van Jazo

De Roca Gallery in Londen

Roca-Gallerie-Londen-Moderne-Architectuur

Interieur van de Roca-galerij

Interieur Roca Londen

modern interieurontwerp – de futiristische Roca-galerij

Interieur Roca Gallery

Sporthal voor de Olympische Spelen in Londen in 2012

Architectuur Olympische Spelen 2012 in Londen

Watersporthal in Londen

Londen-Aquatic-Modern-Architecture-2012