architectuur

Zonwering voor buiten: villa met zonwering van metaal

zonwering voor buiten zwembad ligstoelen rotan overdekt balkon

Een moderne minimalistische villa in Arizona scoort met een creatief zonweringsysteem van metaal. Het concept creëert een naadloze verbinding tussen het woongedeelte en het terras: de zonwering voor buiten beschermt het huis tegen de sterke zonnestralen en zorgt tegelijkertijd voor een ver uitzicht op de prachtige omgeving. Verschillende belangrijke componenten zijn vakkundig gecombineerd zodat de bewoners zich comfortabel voelen in de hitte van de woestijn. Uiteindelijk zorgen het overdekte terras en het balkon, afgeschermd met metalen vouwdeuren, voor optimaal comfort. Wij presenteren u het vakantiehuis Red Rocks.

Zonwering voor buiten – een villa in Spaanse koloniale stijl wordt verbouwd

zonwering voor buitenhuis metalen vouwdeuren balkon

In het midden van Arizona, op een heuvel, ligt een landgoed met een prachtig uitzicht over de vlaktes en het nabijgelegen stadje. Oorspronkelijk stond er een huis in de Spaanse koloniale stijl op. Het oude gebouw was op zich al mooi, maar voldeed gewoon niet aan de wensen van de nieuwe eigenaren. Een klein terras had nauwelijks ruimte voor een salontafel, het gebouw zelf had kleine ramen en een gepleisterde gevel die op warme dagen snel opwarmde. De inrichting van het interieur was ook niet overtuigend – een prachtige entree verwelkomde de gasten, maar leidde naar de kleine en donkere woonkamer. Uiteindelijk konden de bewoners zich niet vergapen aan het uitzicht, alleen de kamertemperatuur regelen met airconditioning en hoge elektriciteitskosten en de kleine ramen lieten sowieso niet genoeg frisse lucht de kamers binnen. Een perfect voorbeeld van het feit dat de architectuur eerst moet worden afgestemd op het terrein en de omgeving, en niet op persoonlijke stijlvoorkeuren.

Zonwering voor buiten in een minimalistische stijl

Zonwering voor buiten hottub zithoek woestijnplanten

De eigenaren huurden de architecten van The Ranch Mine in om een ​​modern huis te ontwerpen waar de lijnen tussen binnen en buiten in elkaar overlopen. Tegelijkertijd moest de nieuwbouw energiezuinig zijn – dat wil zeggen dat de bewoners niet meer wilden investeren in airconditioning, maar in een zonweringsysteem. De architecten besloten het oude gebouw af te breken en er een minimalistische villa voor in de plaats te bouwen. De nieuwbouwwoning bestaat uit een bouwvolume met een plat dak. De constructie is gemaakt van beton en staal – er zijn natuurlijke materialen zoals travertijnsteen en hout gebruikt, zodat de gevel harmonieus opgaat in de omgeving.

zonwering voor buitengevel zonwering

Royale kamerhoge ramen op de tweede verdieping zorgen voor veel zonlicht in de kamers en laten gasten vanuit elke kamer het landschap bewonderen. Een zwembad nodigt uit om af te koelen. Het absolute hoogtepunt in de buitenruimte zijn het ruime, zonovergoten balkon dat het huis omringt en het overdekte terras naast het zwembad. Enerzijds biedt het meer ruimte om buiten te vertoeven, anderzijds zorgt de zonwering voor buiten voor een uitgebalanceerd binnenklimaat in het woon- en slaapgedeelte.

zonwering voor buiten vouwdeuren balkon naturel

Het balkon wordt beschermd tegen de zonnestralen door een elektronisch gestuurd systeem – de gestanste verticale metalen vouwgordijnen kunnen alleen delen van het balkon of het hele balkon afschermen, afhankelijk van de vereisten. De sfeervolle motieven zorgen overdag voor een spannend spel van licht en schaduw op het balkon. ‘s Avonds kunnen de schuifdeuren opzij geschoven worden zodat het gezin zich kan vergapen aan de zonsondergang.

schaduw voor buiten ideeën voor metalen lounges

Een comfortabele loungehoek met een hoekbank biedt de mogelijkheid om te ontspannen van de sterke zonnestralen en de avond met vrienden af ​​te sluiten met een cocktail. In tegenstelling tot traditionele jaloezieën laten de geperforeerde metalen platen de wind door. Alle slaapkamers, die zich op de tweede verdieping bevinden, kijken uit op het balkon en het vlakke land.

zonwering voor buitenplanten balkon

Ze worden ook beschermd tegen de sterke zonnestralen door hoge palmbomen en woestijnstruiken. De planten en bloemen spelen een cruciale rol en verhogen de feel-good-factor aanzienlijk – ze zijn tegelijkertijd uiterst onderhoudsvriendelijk en kunnen met weinig water rond. Een beslissend voordeel omdat dit middelen bespaart.

Schaduw voor buiten – het overdekte terras

Verleng de zonwering voor nieuwe gebouwen buiten

Op de begane grond kunnen bewoners zich verheugen op een ruim terras op twee niveaus. Niets ontbreekt daar – zwembad, bubbelbad, ligstoelen laten niets te wensen over op het gebied van wellness. Verschillende verlichte treden leiden naar de buitenkeuken en het aangrenzende eetgedeelte. De tweede verdieping werpt verkoelende schaduw over het barbecuegedeelte en de heuvel beschermt het zitgedeelte buiten tegen de wind. In Arizona lopen de temperaturen, die typisch zijn voor een woestijnlandschap, nogal uiteen. Het is overdag erg warm en ‘s avonds erg koud. Zodat de bewoners zich ook na zonsondergang op het terras comfortabel voelen, speelt de windbescherming een beslissende rol.

Zonwering voor buiten regelt het binnenklimaat in de woonruimte

schaduw buiten hoog plafond glazen balustrade houten trappen

De zonwering voor buiten regelt het binnenklimaat in het huis – zodat de bewoners zich kunnen vergapen aan de natuur door de overvloedig glazen gevel. Het woongedeelte is zeer licht, maar ligt toch in de schaduw. De betonnen vloer houdt je voeten aangenaam koel en het ingebouwde ventilatiesysteem (typisch voor Amerikaanse huizen) verhoogt het wooncomfort.

schaduw buiten zithoek woonkamer open haard hoog plafond

De inrichting was eerder spaarzaam, typerend voor de minimalistische woonstijl. De witte wanden en glazen balustrades creëren een naadloze overgang tussen de verschillende ruimtes en niveaus. Wat de materialen betreft, vormen leer, linnen, glas en metaal een aantrekkelijk geheel. De eenvoudige vormentaal van de meubels vormt de perfecte achtergrond voor moderne kunst. Talrijke schilderijen sieren de muren en geven de kamers karakter.

zonwering buiten wit keukeneiland

schaduw buiten granieten platen zichtbare betonnen vloer

zonwering buiten ladekast televisie zichtbare betonnen vloer

shading buitenwandplanken witte opbergruimte boeken

shading buiten pluche tapijt fauteuil

schaduw buiten schuifdeuren driezitsbank leren kruk design fauteuil

schaduw buiten luifel cottage slaapkamer

zonwering buiten slaapkamer balkon zonwering

schaduw buiten badkamer uitzicht

schaduw buiten badkamer uitzicht bergen

schaduw buiten niveau verlichting hieronder

schaduw buiten oprit betonnen bestrating platen

schaduw buiten stenen platen gevel

schaduw buiten ingang tuin

schaduw buiten tuinpad grind betonplaten

schaduw buiten overdekt terras houten vloerdelen

schaduw buiten zwembad grind woestijn bodembedekker

schaduw buiten spelen schaduw zon

zonwering buiten privacyscherm modern

zonwering buitenpatroon metalen zonweringsysteem

zonwering buiten metalen zonweringsysteem

zonwering buiten metalen schuifdeuren zonwering

zonwering buiten glazen schuifdeuren

zonwering buiten vouwdeuren balkon elektronisch regelbaar

zonwering buiten balkon zonwering

schaduw buiten uitzicht heuvel

schaduw buiten arizona woestijn zonsondergang

zonwering buiten huis plattegrond eerste verdieping voor renovatie

schaduw buiten plattegrond zijaanzicht

schaduw buiten plattegrond blauwdruk tweede verdieping

Project door: De Ranc Mine