Auto's, mannenwereld

Porsche Cayenne Coupe – In 2020 zal de automaker capaciteit inruilen voor comfort

twee kleuren grijs en oranje van prosche cayenne coupe

Je rolt misschien met je ogen, maar het succes van de SUV Porsche Cayenne Coupé zal ongetwijfeld enorm zijn. Of in ieder geval gaat het niet zo snel voorbij. De succesvolle modellen van luxe auto’s zoals de BMW X6 en de Mercedes-Benz GLC Coupé voor 2020 zorgen ervoor dat andere merken er ook veel plezier aan zullen beleven. Porsche is echter de eerste autofabrikant die de Cayenne Coupé in 2020 onthult. Zelfs bij de meer pittige aandrijvingen in zijn categorie krijgt de coupéflair van de Cayenne een meer functionele uitstraling. Op zijn hoogste punt is hij 20 millimeter lager dan de normale Cayenne. Vanaf daar loopt het dak echter steil naar beneden, waarbij de hoofdruimte achterin grondig wordt afgesneden. De automaker snijdt op deze manier ook een niet klein deel van het laadvermogen achter af.

Prosche Cayenne Coupe

porsche cayenne coupe in oranje met zwarte lichtmetalen velgen

Om het verlies aan hoofdruimte achterin te compenseren, zijn de achterstoelen in de Porsche Cayenne Coupé 30 mm verlaagd. Helaas niet genoeg voor iedereen, want niet iedereen kon comfortabel achterin de coupé zitten. Als referentie is er echter geen probleem met de normale Cayenne, maar dan zitten de passagiers hoger dan hun maat doet vermoeden.

porsche cayenne coupe in oranje en grijs zicht van achter de achterzijde met uitlaat

De meeste gewone chauffeurs zullen het verschil niet merken. U zult echter zeker de nieuwe achterbank opmerken die een plastic schaal heeft. Hierdoor worden ook de linker van de rechter stoelen gescheiden, waardoor de SUV nu officieel een vierzitter is. De standaard achterbank van de Cayenne is nog steeds gratis verkrijgbaar, maar het schuifmechanisme was nodig bij het zoeken naar een extra 30 mm.

interieur met elektronische displays in de cockpit van de porsche cayenne coupe met navigatiesysteem en automatische versnellingen

Optioneel hebben deze stoelen inzetstukken die zijn gewikkeld in het iconische Pepita-patroon van Porsche, dat iedereen gewoon houndstooth zal noemen. De Coupé biedt dan ook meer standaard features dan de normale Cayenne. Deze omvatten sportieve opties zoals het actieve PASM-onderstel en het Sport Chrono-pakket, evenals standaard 50 cm-wielen.

zwarte aluminium velgen met pirelli wielen met de emblemen

Als u echter upgradet naar de Porsche Cayenne Coupe Turbo, krijgt u 53 cm-modellen op alle vier de hoeken, met de mogelijkheid om over te schakelen naar een zeer comfortabele 55 cm-set, die u kunt zien op de oranje auto die hier is afgebeeld. De achterkant van de coupé is ook 18 mm breder om deze enorme rollen aan te kunnen.

Combineer innovatief design met kracht

koolstofvezel dak van porsche cayenne coupe met zwarte achterspoiler

Een glazen dak is standaard, maar om gewicht te besparen, kunnen coupé-kopers een koolstofvezelpaneel ontdekken als onderdeel van een reeks “lichtgewicht sportpakketten”. Dit is een wat merkwaardige benaming voor een voertuig dat meer dan 1950 kg weegt. Het carbon dak en de andere kleine optimalisaties verminderen het gewicht echter met ongeveer 20 kilo.

rijden grijs gekleurde porsche cayenne coupe

Het vermogen komt van een van de twee Cayenne-motoren, te beginnen met de 3,0-liter V6 met turbocompressor en 335 pk en een koppel van 450,1316 Nm. De Porsche Cayenne Coupe Turbo is verder voorzien van een 4.0 liter V8 met twee turbines en een vermogen van 541 pk en een koppel van 768,7488 Nm.

carbon dak van bovenaf op de bewegende oranje porsche cayenne coupe

Dat is veel vermogen, maar afgezien van de agressievere wielen en de normale actieve vering, zou de auto niet anders moeten rijden dan zijn normale neefje. De coupé heeft precies dezelfde ophangingshardware en dezelfde afstemming, wat betekent dat het in dit geval allemaal om de look gaat.

voorkant van porsche cayenne coupe in oranje met zwarte aluminium velgen in grote hal

En wat kost de look? De vanafprijs van de 2020 Porsche Cayenne Coupé is $ 75.300. Dat is bijna 10.000 dollar meer dan een basis Cayenne. Onthoud echter dat u een aantal keuzes krijgt.

porsche cayenne coupe op de weg buiten met landschap als achtergrond

De Coupé Turbo begint bij $ 130.100. De extra verzendkosten van $ 1.250 voor beide modellen mogen echter ook niet worden vergeten. Zoek deze herfst naar die coupés in de autodealers en ga snel daarna naar de chique straten van de stad.

porsche cayenne coupe in grijs met moderne achterlichten en dubbele uitlaten in een sportief design

geopende klep van de kofferbak van porsche cayenne coupe in grijs met moderne achterlichten

geopende achterklep met verlaagde achterbank van porsche cayenne coupe 2020

Achterbank in de luxe auto porsche cayenne coupe met flessenhouder

Uitzicht vanaf het multifunctionele stuur en digitale displays op de voorbank van de porsche cayenne coupe 2020

Panoramisch dak van glas en witte lederen stoelen in het interieur van de porsche cayenne coupe

porsche cayenne coupe in oranje met zwart glazen dak in een rustieke omgeving