Auto's, mannenwereld

Porsche Taycan 2020 – Rijverslag en technische gegevens van de toekomstige elektrische auto

grijs nieuw model elektrische auto met sportief design en innovatieve technologie

De autofabrikant onthulde het interieur van de nieuwe, volledig elektrische Porsche Taycan nog voor de wereldpremière van de vierdeurs sportwagen op de Frankfurt Motor Show in september. Volgens Porsche is de cockpit van het model geïnspireerd op die van de originele 911 uit 1963 met een strakke, op de bestuurder gerichte lay-out. Het dashboard biedt plaats aan maximaal vier grote schermen en een optionele vijfde achterin.

Functie en design in de Porsche Taycan

brede banden sieren de nieuwe porsche sportwagen met een futuristisch design

Achter het stuur zit een gebogen 16,8-inch display met vier weergavemodi. Deze is klassiek uitgerust met afgeronde instrumenten en een conventionele configuratie. Er is een kaart die het centrale scherm vervangt. Een volledige kaart werkt ook, waarbij alle instrumenten worden weggelaten die worden gebruikt om het navigatieapparaat op het volledige scherm weer te geven. Alleen belangrijke informatie voor de bestuurder wordt weergegeven. Het instrumentenpaneel wordt geflankeerd door twee kleine touchscreenmodules, een operatielampje en chassisfuncties.

interieur van porsche taycan met led-verlichting en multifunctioneel stuur en touchscreen-modules

Het dashboard herbergt een 10,9-inch touchscreen waarop de bestuurder allerlei voertuiginstellingen en -functies kan bedienen. Er zijn apps voor navigatie, media en smartphone-connectiviteit, maar ook voor opladen, weersweergave en onderhoud. Volgens de fabrikant hebben technici alle interfaces voor de Porsche Taycan opnieuw ontworpen, waardoor de afhankelijkheid van fysieke bedieningselementen sterk is verminderd. Naast de bedieningselementen kan de bestuurder alle functies via spraakbesturing activeren met de zin “Hey Porsche”.

achterlichten en dakkap met zwarte aluminium design auto

Kopers hebben ook de mogelijkheid om een ​​tweede touchscreen te gebruiken voor het passagiersdashboard. Hierdoor kunnen ze communiceren met de auto zonder de bestuurder af te leiden. Het verhoogde 8,4-inch touchscreen in de middenconsole wekt de indruk in een lage rijpositie te zitten. Hier kunt u de instellingen voor de klimaatregeling selecteren. Bovendien zorgen haptische feedback en technologie met handschriftherkenning voor een meer intuïtieve gebruikerservaring.

design front porsche met led verlichting

U kunt de ventilatieopeningen ook digitaal bedienen. Dit is een functie die ook te vinden is in de Tesla Model 3, terwijl een schakelaar in het instrumentenpaneel de noodzaak van een rijmodushendel elimineert. De nieuwe Porsche Taycan-modellen, die zijn uitgerust met de optionele ‘Advanced Climate Control’ voor vier zones, hebben achterop een vijfde 5,9-inch touchscreen. Passagiers op de achterbank kunnen dit gebruiken om hun voorkeursinstellingen te maken. Anders zijn er twee varianten van het stuur beschikbaar. Er is een standaardversie die kan worden aangepast met gekleurde inzetstukken en een ‘GT Sports’-optie met een meer onderscheidend ontwerp.

Uitrusting voor de speciale smaak

rijd buiten en test de nieuwe porsche taycan in het zwart

Voor de Porsche Taycan zijn verschillende interieurkleuren beschikbaar. De zwarte limoen met beige en braam met meranti bruin zijn de exclusieve opties. Optionele accenten voegen matzwarte of donkerzilveren of neodymium-accenten toe, terwijl de deuren en middenconsoles zijn uitgerust met hout, mat koolstof, aluminium reliëf en een stoffen paneel. Er zijn ook lederen stoelen beschikbaar, maar klanten kunnen in plaats daarvan kiezen voor duurzaam synthetisch leer of gerecyclede Race-Tex-microvezelbekleding.

dashboard met digitale displays en multifunctioneel stuur in de cockpit

Het bedrijf had eerder al aangekondigd dat de Porsche Taycan een abonnement van zes maanden zou krijgen op de streamingdienst Apple Music. Het bedrijf stelt ook dat het de eerste keer is dat het volledige Apple Music-integratie in een voertuig aanbiedt. Zo hebben bestuurders toegang tot meer dan 50 miljoen nummers en biedt de Duitse fabrikant ook drie jaar lang een gratis internetverbinding in de auto aan. Een eersteklas Burmester surround sound-audiosysteem is optioneel verkrijgbaar. Met de Porsche Taycan spraakbesturingsassistent kunnen bestuurders onderweg naar muziek zoeken. Het model is ook compatibel met Apple CarPlay.

innerlijke ruimte

cockpit met automatische versnellingen en gedigitaliseerde functies in een futuristisch design

Het interieur van de Porsche Taycan biedt plaats aan maximaal vijf passagiers, terwijl er in de kofferbak en onder de motorkap ruimte is voor bagage. Voor de bestuurder bevindt zich een vrijstaand, gebogen, digitaal instrumentendisplay. Met een rijmoduskeuzeschakelaar in de tuimelschakelaar kunt u schakelen tussen rijden, neutraal en achteruit. Een groot infotainmentscherm zit verzonken in het dashboard, terwijl een tweede touchscreen tussen de twee voorstoelen zit. Toekomstige eigenaren moeten ook draadloze updates voor hun auto kunnen kopen die upgrades bieden voor alles, van het infotainmentsysteem tot de ingebouwde beveiligingstechnologie. Chassisveranderingen en stroomupgrades moeten ook mogelijk zijn.

Interessante feiten over de Porsche Taycan

sportief elektrisch voertuig met geweldige functies komt binnenkort op de markt

De Taycan staat gepland voor de verkoop in 2020 en de Duitse fabrikant heeft de Tesla Model S in het vizier wanneer hij zijn eerste elektrische auto lanceert. De officiële prestatiegegevens zijn nog niet bevestigd, maar Porsche mikt op een actieradius van meer dan 500 kilometer op één lading. We kunnen daarom verwachten dat de autofabrikant de Porsche Taycan uitrust met een 90 kWh-batterij en in slechts negen minuten een bereik van ongeveer 290 kilometer bereikt met een 350 kW-snellader. Het elektrische voertuig krijgt twee elektromotoren – één voor en één achter, die in de topversies van de auto ongeveer 600 pk zullen genereren. Accelereren van 0-100 km per uur zou slechts 3,5 seconden moeten duren, terwijl 0-200 km per uur naar verwachting minder dan 12 seconden zou duren.

testrijder in de woestijn op de weg nieuwe elektrische auto's rijden rapport

De topsnelheid van de auto zal echter 250 km/u bedragen. Vierwielaandrijving zou in eerste instantie standaard moeten zijn, hoewel goedkopere versies met achterwielaandrijving ooit op de markt kunnen komen. Testrijders van de Porsche Taycan legden meer dan zes miljoen kilometer af tijdens het vijfjarige ontwikkelingsprogramma voor het voertuig, dat 30 landen en temperaturen van -35 tot +50 graden Celsius omvatte.

laatste versie in zwart van het nieuwe model elektrische auto

Daarnaast zijn er meer dan 100.000 laadcycli uitgevoerd om de accu zo robuust mogelijk te maken. Onlangs legde een pre-productie Taycan meer dan 2.000 mijl af op de Nardo-testbaan in Italië in 24 uur. Een team van zes Porsche-coureurs reed gemiddeld tussen de 121 en 134 mph en stopte een paar keer om van bestuurder te wisselen.

Rijverslag over Porsche Taycan

drie porsche taycan-modellen achter elkaar op een brug gereden

Nadat de Taycan bijna klaar was voor serieproductie, reed Auto Express met de hoofdingenieur van de auto, Stefan Weckback, naar Duitsland om te kijken hoe hij zich zou ontwikkelen. “We wilden dat de Taycan een echte Porsche was”, legde Weckbach uit. “Dat betekent dat hij onder alle omstandigheden het hoogste prestatieniveau moet leveren, zolang de bestuurder erom vraagt.” Dat is echter makkelijker gezegd dan in een auto die meer dan twee ton weegt en meer dan vijf meter lang en twee meter breed.

zijaanzicht van porsche taycan sportwagen met verduisterde ramen

De Porsche Taycan heeft echter een lager zwaartepunt dan de Porsche 911 GT3, wat grotendeels te wijten is aan de lage plaatsing van de batterij. In combinatie met actieve, adaptieve luchtvering en achterwielbesturing voelt de auto ongelooflijk wendbaar aan in bochten. Het verhult zijn grote proporties op een briljante manier. Ook dient u rekening te houden met de lage zithouding. Het draagt ​​er aanzienlijk toe bij dat de Taycan zich sportiever en meer op de bestuurder gericht voelt dan de Model S of de Jaguar I-Pace. Ook de prestaties op een rechte baan zijn opmerkelijk. Zelfs vanaf de passagiersstoel lijkt de foutieve snelheid van 3,5 seconden of minder nauwkeurig te zijn.

rijgedrag van de nieuwe porsche taycan in de sneeuw testrijder

Ook valt op dat deze acceleratie vrijwel geruisloos is. De Porsche-ingenieurs hebben hard gewerkt om het geluid van de elektromotoren zo laag mogelijk te houden. Terwijl het weggedrag van de Porsche Taycan doet denken aan de 911, lijkt de styling meer op die van de Panamera. Typische ontwerpkenmerken van de rest van het merkgamma zijn te zien aan de buitenkant van de auto, waaronder de aflopende daklijn, de uitlopende wielkasten en een doorlopende led-lichtstrip aan de achterzijde.

Releasedatum en details

achter porsche taycan sportwagen met dubbele uitlaat

Porsche heeft besloten de informatie over het interieur voorlopig voor zich te houden. De volledige onthulling vindt plaats op de Frankfurt Motor Show in september. We kunnen echter gerust stellen dat het interieur van de Porsche Taycan een van de meest futuristische van Porsche zal zijn, waarbij touchscreen-gadgets in plaats van fysieke knoppen een belangrijke rol spelen. Tegen het einde van 2019 kunnen we een fatsoenlijke rit in de auto krijgen. Wanneer de leveringen in 2020 beginnen, krijgt de Tesla Model S eindelijk concurrentie van zijn belangrijkste concurrent.

De snelheid van het porsche-model buiten de stad testen

Momenteel is er geen prijsinformatie gepubliceerd voor de Taycan. Het automerk heeft echter aangegeven dat er nog maximaal drie andere varianten van de vierdeurs sedan beschikbaar zouden kunnen zijn. De duurdere high-end versies worden eerst te koop aangeboden. Deze bieden verschillende prestatieniveaus, waarbij een instapversie met ongeveer 400 pk wordt ontwikkeld. Een crossover-model gepresenteerd door de Mission E Cross Turismo-conceptauto is ook bevestigd voor productie. Ooit zal de Taycan ook de basis gaan vormen voor een volledig elektrische Bentley.

carrosserie in zilver van porsche in de fabriek tijdens het bouwen van de nieuwe modellen

Volgens Porsche hebben meer dan 10.000 klanten een aanbetaling gedaan op de Taycan. Vanaf 2020 komen er jaarlijks tussen de 20.000 en 25.000 modellen op de markt. Porsche heeft ook de oorsprong van de naam uitgelegd. Taycan is afgeleid van een Oosters dialect en wordt uitgesproken als “Tie-Can”. Het betekent “levendig jong paard”, wat een verwijzing is naar het Porsche-embleem.

vergelijking tussen prototype mission e en taycan van porsche

Het verschil tussen het “Mission E”-prototype en het aankomende model zit hem in de positionering van de deurgrepen. Ook aan de achterkant van de nieuwe versie kunnen we veranderingen opmerken. De Taycan zal compatibel zijn met de supersnelle Europese CCS-laders van IONITY. Porsche wil dat de lithium-ionbatterij van de auto dichter is dan alles wat Tesla biedt en een waarde van 270 wattuur per kilogram bereikt.