auto's

2014 BMW i3 op de proef gesteld – de compacte Stromer vertrouwt op eco-luxe

2014 BMW i3 road report dynamiek prestaties exterieur

Het kostte BMW-fans een aantal jaren om te wennen aan de traditiebrekende SUV’s en cross-overs, maar elektrische auto’s zijn een heel ander verhaal. De nieuwe Stromer is bijzonder compact en opwindend 2014 BMW i3, het eerste elektrische voertuig uit de echte serie, de opvolger van MINI E en 1er ActiveE-concepten. Deze enthousiastelingen en traditionalisten vormen slechts een klein deel van de klanten van de autofabrikant, en alleen de BMW-badge is verantwoordelijk voor een gezond deel van de BMW-verkopen. Van de 2014 BMW i3 kan ook de reputatie van de elektrische auto’s als geheel verbeteren, en de vroege bestellingen uit Europa zijn daar het bewijs van.

2014 BMW i3 – testrapport

2014 BMW i3 concept rijtestweergave

Desalniettemin zorgen de BMW’s voor een nieuw soort rijervaring en dat zouden de eigenaren van deze nieuwe elektrische auto ervaren. Voor mensen die in een stad wonen, zou het inderdaad het beste voertuig kunnen zijn dat ze ooit hebben gereden. Veel draait om de i3-ambiance. Het interieur is net als dat van sommige andere auto’s, als resultaat van BMW’s “designed-from-scratch”-benadering. Dit is niet slechts een facelift van een standaardmodel zoals de ActiveE – in plaats daarvan is het een elektrische auto met een met koolstof versterkt plastic chassis en styling die het pad breekt van het bestaande assortiment van BMW.

2014 BMW i3 interieur

2014 BMW i3 test interieur display stuur elektriciteit

2014 BMW i3 zorgt voor ontspannen rijden – het ontwerp zelf en de luchtige cockpit worden beide geprezen tijdens de proefrit. De bovenkant van het dashboard is laag en de TFT-schermen lijken erboven te zweven. Alle belangrijke functies worden weergegeven op een tweede display achter het stuur – parkeerrem, actieradius, versnellingskeuze, enz. Het feit dat de i3 zo gemakkelijk te besturen is, is een grote bonus. Eenmaal gestart, is het heel goed mogelijk om met slechts één pedaal te rijden, met scherpe acceleratie en soepel, nauwkeurig remmen. Misschien wel de grootste lof is dat de auto de bestuurder daadwerkelijk klaar maakt om de files en het chaotische stadsverkeer te tolereren. En net als veel andere auto’s is dat echt zo?

functioneel stuurwiel

2014 BMW i3 test functioneel stuurwieldisplay

luchtige cockpit

2014 BMW i3 test interieur dashboard stuurwiel

2014 BMW i3 test interieur compact milieuvriendelijk

2014 BMW i3 interieur box stoelbekleding

BMW-oplader

2014 BMW i3 test laadstroom elektrische aandrijving

tijdens het opladen

2014 bmw i3 opladen stromer oeko luxus

2014 BMW i3 badge radio-afstandsbediening ontwerp

2014 bmw i3 stadsauto verkeersopstopping tolereren rijgevoel

BMW i3 2014 nacht rijden Londen achtergrond

BMW i3 2014 exterieur elektrische stadsauto rijden   2014 bmw i3 city living compacte auto milieuvriendelijk

2014 BMW i3 concept testrapport lof

2014 bmw i3 proefrit stad elektrische auto compact

2014 BMW i3 filmopname