auto's

Car Wrap Folie – overschilderen is verleden tijd

gele kleurfolie in plaats van lakideeën

Wat de kleur van hun auto betreft, geven de meeste mensen in Duitsland momenteel de voorkeur aan de conservatieve variant. Dit is gebaseerd op statistieken van de Federal Motor Transport Authority in Flensburg. Dienovereenkomstig domineerden de kleuren wit, grijs en zwart nieuwe auto’s in 2013 – voor eigenaren van beide geslachten. Echter, beduidend meer vrouwen dan mannen kozen voor de kleur rood, die traditioneel ook veel voorkomt in auto’s.

Zelfs degenen die heel tevreden zijn met de kleur van hun auto, kunnen zich in de situatie bevinden dat een verandering nodig of gewenst is. In dit geval is overschilderen tegenwoordig niet meer de enige optie. In plaats daarvan kan ook een carwrappingfolie worden gebruikt. Verijdelen heeft enkele voordelen ten opzichte van het aanbrengen van een verf en geniet daarom een ​​groeiende populariteit. Het volgende is daarom bedoeld om te laten zien waarom een ​​kleurverandering überhaupt nodig is en welke verschillen er zijn tussen schilderen en verijdelen.

Car Wrap Folie – waarom je eigen auto van kleur moet veranderen

Car Wrap Folie blauwe kleur

Er zijn een paar mogelijke redenen waarom een ​​auto een andere kleur zou moeten krijgen:

  • Op een gegeven moment kan de chauffeur zich vervelen. Er zijn tenslotte altijd mensen die de voorkeur geven aan ongebruikelijke kleuren en wit of zwart saai vinden.
  • Iedereen die goedkoop een gebruikte auto koopt, ziet deze meestal over het hoofd als deze niet in de gewenste kleur is. Maar op den duur wil hij het misschien niet verdragen. Voor sommige kopers kan de mogelijkheid om de kleur van de auto te veranderen zelfs een beslissende factor zijn bij hun aankoop.
  • Als er onderdelen aan een auto moeten worden vervangen, is het niet altijd gegarandeerd dat er een goedkoop vervangend onderdeel in de juiste kleur beschikbaar is. Dit geldt vooral als het om een ​​ouder voertuig gaat en er weinig geld beschikbaar is.

Vroeger was de oplossing in zo’n geval om de auto in kwestie een andere kleur te geven. Er is nu een alternatief. De carwrapping folie heeft een aantal speciale eigenschappen die het een echte optie maken. In onze vergelijking worden de twee alternatieven nu met elkaar vergeleken.

 Verf vs. autowikkelfolie – een vergelijking

Kleur verf met folie vervangen ideeën

Als u uw auto vandaag nog een nieuwe kleur wilt geven, kunt u in principe uit twee methodes kiezen: lakken en wrappen met een speciale carwrappingfolie. Beide worden vaak overgelaten aan de specialist, maar u kunt dit ook zelf doen. Inmiddels kiezen veel houders voor foilen, omdat deze methode in directe vergelijking een aantal voordelen heeft:

  • Het is duidelijk als een blik op de prijzen van Aanbieders zoals YOW shows, goedkoper dan schilderen kan in veel gevallen 50% van de kosten worden bespaard. De kosten variëren echter sterk per aanbieder. Verijdelen is het goedkoopst als het door de eigenaar zelf wordt gedaan. In dit geval hoeven alleen de materiaalkosten in aanmerking te worden genomen.
  • De lak eronder wordt bijzonder goed beschermd door de folie. Dit geldt ook voor bescherming tegen invloeden zoals sterk zonlicht. Foiling kan daarom helpen om de waarde van een voertuig zo lang mogelijk te behouden.
  • Als er schade is aan het lakwerk op de carrosserie, is het meestal veel gemakkelijker om bij te werken. Dit bespaart tijd en natuurlijk geld.
  • Als u het voertuig wilt verkopen, kunt u de folie gewoon weer laten verwijderen. De kleur voor het voertuig is dus in principe niet gespecificeerd.
  • Visueel doet het resultaat meestal niet onder voor een gelakte auto.

Schilderen daarentegen heeft als belangrijkste voordeel een grotere duurzaamheid. Zelfs goede folies moeten ooit worden verwijderd of vervangen. Daarnaast zijn de kleuren van folies gespecificeerd, terwijl een vernis naar persoonlijke wens kan worden gemengd. Het aanbod folies is inmiddels vrij groot. Er is ook de mogelijkheid om deze niet aan het hele voertuig te bevestigen, maar slechts gedeeltelijk in te pakken. Op deze manier kan de auto ook in een kleurencombinatie gehouden worden zonder dat dit met bijzonder veel moeite gepaard gaat.

 Zelf de auto inpakken – waar moet je op letten??

Kleur zilver metallic wikkelfolie

Als u uw auto zelf wrapt, bespaart u veel geld. Maar het werk mag niet worden onderschat. Om een ​​echt goed resultaat te bereiken, is het belangrijk om een ​​paar dingen in gedachten te houden:

  • Het werk moet niet helemaal alleen worden uitgevoerd. In ieder geval wordt de hulp van één andere persoon aanbevolen.
  • Het wrappen van een auto kost een bepaalde tijd. Vooral als je dit werk voor de eerste keer doet, moet je de tijd nemen en 6 – 8 uur plannen voor een kleine auto (zelfs meer voor grotere auto’s!).