auto's

De BMW Concept M8 Gran Coupé 2019 met een sportieve, mannelijke uitstraling

BMW M8 Gran Coupé 2019 concept gepresenteerd

De wereldpremière van de BMW Concept M8 Gran Coupé vond plaats op de Autosalon van Genève 2018. Voortbouwend op de M8-sportcoupé, die in 2017 werd gepresenteerd, maakt de vierdeursversie indruk met zijn sportiviteit en straalt hij tegelijkertijd een gevoel van luxe uit. De M8 Gran Coupé presenteert de nieuwe designtaal van het merk, waarin een levendig, veelzijdig samenspel van oppervlakken de dynamiek benadrukt. Het conceptmodel laat ook zien dat de letter “M” in alle opzichten voor “meer” staat.

BMW M8 Gran Coupé 2019 sportiviteit

“De komende BMW 8 Serie wordt de nieuwe leider op de markt en combineert de hoogste niveaus van sportiviteit en elegantie. De BMW Concept M8 Gran Coupé biedt een glimp van de meest exotische en fascinerende productieversie van de nieuwe BMW 8 Serie”, zegt Adrian van Hooydonk, Head of BMW Group Design..

BMW M8 Gran Coupé Concept Groen Blauw Goud

De topprestaties van de BMW Concept M8 Gran Coupé zijn nog steeds op het eerste gezicht te zien. De gespierd gemodelleerde oppervlakken en de precieze contouren op de motorkap geven de kracht onder de motorkap aan. De exclusieve BMW nieren met gouden omlijsting daarentegen, die naar de weg toe zijn uitgerekt, benadrukken het lage zwaartepunt van de auto. De koplampen zijn iets hoger geplaatst dan de grille om visuele diepte te creëren.

BMW M8 Gran Coupé grille goud

“De BMW Concept M8 Gran Coupé moet emoties opschudden, polariseren en stimuleren. Met het voertuig willen we mensen bereiken die op zoek zijn naar iets speciaals en zich willen onderscheiden van de massa. Met dit voertuig presenteert de BMW M-serie een onafhankelijk begrip van luxe, “legt Domagoj Dukec, Head of Design bij BMW M en BMW i uit..

BMW M8 Gran Coupé achterlichten velgen

Gekenmerkt door precieze lijnen die de gevormde oppervlakken onderstrepen, laat het zijprofiel van de sportwagen zien hoe zijn elegantie is verweven met zijn sterke aanwezigheid. Verlengde motorkap, vloeiende daklijn en korte achterkant: de lange wielbasis definieert een sportief silhouet.

BMW M8 Gran Coupé zijaanzicht, uitgesproken lijnen

Voor de BMW Concept M8 Gran Coupé werd gekozen voor de “Saléve Vert” lak. Afhankelijk van de lichtinval varieert de kleur van groen tot grijsblauw en komt het spel van de oppervlakken optimaal tot zijn recht. De korte achtersteven heeft platte, driedimensionale achterlichten met zwart glas, die de breedte, uitstraling en dynamiek vergroten. De gouden accenten zoals raamkozijnen, uitlaatpijpen, nierlijsten en velgen geven het voertuig een al even opvallende verschijning.

BMW M8 Gran Coupe achterlichten uitlaat

BMW M8 Gran Coupé achter

BMW M8 Gran Coupé zijaanzicht