auto's

De BMW M3 E46 en de terugkeer van de brede spatborden

BMW-M3-E46-CSL-straat

Modellen beschikbaar in de VS: vanaf modeljaren 2001-06

Marktwaarde: auto’s met een hoge kilometerstand rond 9.500 euro, dagelijkse auto’s 13.000 euro, garageauto’s 18.000 euro

Waarom u voor de E46 . zou moeten kiezen

bmw m3 coupe schaardeuren

Van de BMW M3 E46 bezit veel van de beste eigenschappen van zijn twee voorgangers. In tegenstelling tot de E36 die hij verving, BMW M3 E46 zorgvuldig afgebakend van zijn voorgangers. Mechanisch gezien betekende dit dat de ophanging en carrosserie, van de joystick tot het subframe tot de schokdempers, werden versterkt, verstijfd en opnieuw opgebouwd voor meer snelheid en duurzaamheid.

Uiterlijk de eer BMW M3 E46 de E30 met speciale spatborden zowel voor als achter en de luchtinlaten aan de zijkant moeten doen denken aan de 3.0 CSL uit de jaren 70. BMW had toen nog niet verwacht dat ze de komende jaren een populaire figurant zouden worden, eerst voor getunede en daarna voor origineel geproduceerde auto’s.

BMW installeerde een 3,2-liter zescilinder-in-lijn motor onder de gebogen aluminium motorkap. Hij had een vermogen van 333 pk en maakte een schrapend, metaalachtig geluid. Dat zou genoeg moeten zijn voor de liefhebber die zich zorgen maakt over het bijna 1.600 pond gewicht van de BMW M3 E46 deed.

Welke moet je kiezen

bmw-m3-csl-e46-metallic-bergen

Net als de E36 is de BMW M3 E46 aangeboden in verschillende kleuren en met verschillende extra’s. Desondanks vond de productie van een sedan niet plaats en werd er meer aandacht besteed aan de coupé. Ze komen vaker voor en zijn ook begeerlijker, al was het maar omdat de cabrioversie een te harde vering had met een trillende carrosserie.

De veranderingen aan dit model door de jaren heen waren minimaal

bmw-m3-csl-e46-metallic

Het meest opvallende is de introductie van de klassieke geautomatiseerde handgeschakelde transmissie (ASG), een elektronische schakelversie van de standaard M3 handgeschakelde zesversnellingsbak. Aangezien velen niet zo enthousiast waren over het schakelen en het ontbreken van eigen risico, is de traditionele schakelvariant met BMW M3 E46 meer kans om gevonden te worden.

Door CSL-onderdelen uit het Competition Package te installeren, kunt u een snellere stuuras, unieke velgen en stroomlijnkappen en grotere remmen krijgen.

Deze M3 was de eerste die werd vervaardigd met een navigatiesysteem. Gebruikte auto’s met dit soort uitrusting zijn meestal iets minder waard, maar dat hangt natuurlijk af van de regio en de algehele staat. Je kunt ze het beste vinden in gecertificeerde BMW-dealers van tweedehands auto’s en de advertenties of forums van BMW-fans.

Waar moet je op letten?

bmw-e46-serie-wit

 

Het biedt een betoverende combinatie van snelheid op de rechte stukken met een modern tintje. In tegenstelling tot de E36 is duurzaamheid hier geen punt van zorg. Van de BMW M3 E46 heeft ook de neiging om beter om te gaan met een hardere rijstijl dan zijn voorganger, omdat alles, van de levensduur van de ophangingsbus tot het interieur, is verbeterd. “Het koelsysteem gaat meestal langer mee”, zegt Thongsai, “en de thermostaat staat iets koeler dan de E36, wat misschien helpt. Over het algemeen lijkt hij lang mee te gaan als hij gevoelig wordt gereden.”

Meer informatie

bmw-m3-e46-blauw-tuning

 De eerste auto’s hadden problemen met de drijfstanglagers, die bij terugroepactie door de fabrikant werden gerepareerd. Ga voordat je er een koopt BMW M3 E46 zorg er dus voor dat dit is gedaan op de auto van uw keuze. Bij de varianten met ASG valt vaak de hydraulische pomp uit, wat een paar duizend dollar kost. Net als bij de E30 moet er elke 50.000 km . een klepafstelling worden uitgevoerd.

De BMW M3 E46 Coupé in kaneellederen uitvoering

kaneel-kleur-bmw-e46-coupe

De BMW M3 E46 heeft een normaal, gedrongen formaat

bmw-exterieur-foto-pagina-e46

Af en toe: de autorevolutie

bmw-m3-csl-e46-two

BMW M3 E46 garandeert perfecte prestaties onderweg

bmw-m3-e46-parking-front

bmw-m3-e46-wallpaper-red-photo

Bmw M3 E46 Tuning witte kleur

BMW_M3_E46_metallic-hal

bmw-m3-e46-rood-strae

Bmw_Series3_E46-coupe-m3

metallic-m3-bmw-auto-front-groot

Tuning-BMW-E46-M3-rood

Tuning-BMW-E46-M3-kant

weiss-strasse-bmw-m3-e46

De nieuwe Audi A8 2015 is onlangs getest in de Alpen