auto's

De nieuwe Mercedes-Benz C-Klasse 2015 in de test en vergelijking

Mercedes C Klasse 2015 mooi design vooraan

De vraag rijst of de Mercedes-Benz C-Klasse 2015 zal slagen om zijn kenmerken opnieuw te definiëren en of hij de leider kan worden onder de broers en zussen van zijn klas.

De nieuwe Mercedes-Benz C-Klasse 2015 wordt getest

Mercedes Benz C 2015 voor de autobahn

De Mercedes-Benz E-Klasse en C-Klasse hebben al lang respect verdiend. Vaak wordt vergeten dat de C-Klasse eigenlijk nooit zo goed was als hij had kunnen zijn. De C-Klasse en vooral de laatste generatie W204 deden geen recht aan hun klasse. De BMW 3 Reeks heeft al lang dezelfde nummers als de C-Klasse, zowel qua dynamiek als qua verkoop. De Audi A4 van zijn kant wordt beschouwd als aantrekkelijker, luxer en over het algemeen populairder. Nu wordt de volgende C-Klasse verwacht, met functies die al lang zijn geïmplementeerd door de 3-serie BMW en auto’s die willen zijn zoals de 3-serie BMW. En hoe zit het nu met de nieuwe? Mercedes-Benz C-Klasse 2015 het einde? Lees verder!

Mercedes-Benz C-Klasse 2015 – De C250 en C400 in vergelijking

Mercedes Benz C-klasse achterin rijden

Er zijn twee versies van de Mercedes-Benz C-Klasse 2015 – W205, de C250 en C400. Beide zijn voorzien van vele extra’s, waaronder de AirMatic luchtvering, die standaard is op de C400 met AirMatic vierwielaandrijving, Intelligent Drive, een veiligheidssysteem waarbij de auto onder andere gedeeltelijk zelf kan rijden en het multimediasysteem in waarbij de weergave van het navigatiesysteem is vergroot van 7 ″ naar 8,4 ″. De C250 wordt niet aangeboden in de Verenigde Staten. Toch zou het een echte concurrent van de BMW 320i kunnen zijn. In plaats van de C250 is er de krachtigere C300 met een 2,0-liter turbo-in-lijn, die de vorige 1,8-liter turbo vervangt, 241 pk en een koppel van 370 Nm. Ter vergelijking: de C250 heeft 208 pk en een koppel van 350 Nm. Nog indrukwekkender is de C400 met zijn 3.0 liter V6 turbomotor en zijn 329 pk en koppel van 450 Nm. In de loop van de tijd zullen beide ook verkrijgbaar zijn met een dieselmotor en in ieder geval één hybride. Alle versies van de W205 hebben een automatische zevenversnellingsbak, met uitzondering van de C180 die een handgeschakelde zesversnellingsbak heeft.

Het interieurdesign van de Mercedes-Benz C-Klasse 2015

Benz C Klasse 2015 interieur rood zwart

Het indrukwekkende interieur van de Mercedes-Benz C-Klasse 2015, wat revolutionair is gezien zijn prijs. Degenen die het geluk hebben gehad om achter het stuur van de nieuwe W222 S-Klasse te kruipen, zullen bekend zijn met het design. Wat ze gemeen hebben zijn de elektrisch verstelbare stoelen, de stijlvolle Burmester luidsprekerroosters, het geursysteem, het commando-kartelwiel, hoogwaardige schakelapparatuur, gebruiksvriendelijke graphics met hoge resolutie van het navigatiedisplay en meer. Nieuw in de C-Klasse is een klein touchpad dat wordt gebruikt om verschillende functies in te stellen en om in te zoomen op de kaarten van het navigatiesysteem. Het is even wennen, omdat het in het begin kan gebeuren dat je per ongeluk klikt terwijl je probeert te scrollen. De hand past zich echter snel aan en kan deze functie dus probleemloos gebruiken. Binnenkort is het ook mogelijk om Apple CarPlay te gebruiken, waarmee delen van de iPhone direct naar het C-display kunnen worden overgezet. Er is ook voor de Mercedes-Benz C-Klasse 2015 een gekleurd head-updisplay. Over het algemeen zal het interieur indruk maken op eigenaren van de C-Klasse en de concurrentie intimideren.

De rijervaring van de Mercedes-Benz C-Klasse 2015

Mercedes Benz Klasse 2015 rijden vooruit

Met de Mercedes-Benz C-Klasse 2015 De automaker probeert waarschijnlijk een kleinere versie van de S-Klasse te bouwen dan een concurrent van de 3-serie. De C-Klasse bouwt voort op een luxueuze rijervaring. De luchtvering van de C250 b.z.w. De C300 is vooral comfortabel op open wegen op de snelweg en op geplaveide straten. De rem voelt typisch “Mercedes” en grijpt in zodra het bovenste deel van het pedaal wordt ingedrukt. Als je plotseling aan het stuur draait, merk je dat de achtervering niet lang genoeg is. Met de krachtigere en zwaardere C400 ziet het er helemaal anders uit. Hij wordt standaard geleverd met vierwielaandrijving. In combinatie met de zwaardere V6-motor is het duidelijk dat de balans meer naar voren valt. In tegenstelling tot de C250 b.z.w. C300, de besturing was niet erg opmerkelijk. De rit was zowel rotsachtig als ruw, maar des te comfortabeler. De versnellingsbak zou veranderingen kunnen gebruiken en de ophanging zou verandering nodig hebben. De kofferbak die niet altijd sluit en de airco die niet koud wil blazen zijn zaken die een negatieve indruk maakten. sinds de Mercedes-Benz C-Klasse 2015 maar komt officieel niet voor september op de markt, Mercedes heeft nog genoeg tijd om correcties door te voeren.

De Mercedes-Benz C-Klasse 2015 – Conclusie

Mercedes Benz C Klasse rechterkant zilver

Het ontwerp van de Mercedes-Benz C-Klasse 2015 lijkt zo veel op die van de S-Klasse dat je ze bijna zou kunnen verwarren. Over het geheel genomen maakt de nieuwe C-Klasse zo’n positieve indruk en lijkt hij niets gemeen te hebben met de vorige E- en C-Klasses. Er werden deze keer geen compromissen gesloten. Van de Mercedes-Benz C-Klasse 2015 heeft de juiste elementen op de juiste plaats en heeft zeker wat nodig is.

    Mercedes C Klasse 2015 interieur leer

Mercedes C Class 2015 interieursysteem  Mercedes Benz C Klasse interieur besturing  Benz C Klasse 2015 achter autobahn