auto's

Het ontwerp van het BMW-model ‘Vision Future Luxury’

BMW-toekomst-concept-model-design-frontaal

Begin april 2014 nodigde BMW Design München bezoekers uit om een ​​eerste blik te werpen op de “Vision Future Luxury”, een hightech vierdeurs sedan die de weg vrijmaakt voor de baanbrekende combinatie van exclusiviteit en innovatie van het bedrijf. Wat in dit concept wordt benadrukt, is het nauwkeurig geconstrueerde exterieurontwerp, ontworpen met lichtgewicht materialen en verfijnd interieurvakmanschap, dat naadloos aansluit via de gebruikersinterface en de rijervaring als geheel.

Het BMW-model van de toekomst

BMW luxe zijfoto lichtdesign

“Het ontwerp van BMW-model ‘Vision Future Luxury’ is de boodschapper van onze filosofie van moderne luxe, een filosofie waarin innovatieve technologieën een belangrijke en beslissende rol spelen’, legt Karim Habib, Head of BMW Design, uit. “Deze innovaties zorgen voor een nieuwe, veelzijdige luxe-ervaring, inclusief intelligente lichtgewicht constructie, innovatieve interieurarchitectuur en een radicaal nieuw gebruikersinterfaceontwerp.”

De gevel van het BMW-model “Vision Future Luxury”

BMW-luxe-concept-model-idee-toekomst

Het exterieurontwerp toont de uitgebreide studie van aerodynamica en innovatieve lichtgewicht constructie. Zo vermindert de coupé met de stijlvolle daklijn en de schuin aflopende kofferklep de luchtweerstand aanzienlijk. De gevel van BMW-model “Vision Future Luxury” omvat aerodynamische details zoals een ventilatiesysteem aan de achterkant van de voorste wielkasten, tot een C-stijl met interne luchtkanalen en openingen in de achterbumper die de lucht uit de wielkasten ventileren.

De mening van de professionals

BMW-honing-model-toekomstige-koplampen

‘Innovatieve technologie en moderne luxe zijn altijd al een belangrijk onderdeel geweest van het merk BMW’, zegt Adrian van Hooydonk, hoofdontwerper van BMW. ‘We gebruiken voertuigen met een fantasierijk concept zoals de BMW “Vision Future Luxury” om te laten zien waar we in de toekomst naartoe willen met deze onderwerpen en om ons nieuwe inspiratie en motivatie te geven. Van de BMW-model “Vision Future Luxury” met zijn innovatieve technologieën en met zijn nauwkeurige precisie en kwaliteit in elk detail leidt ons denken naar moderne luxe en gaat een logische stap verder. “

Luxe op vier wielen

BMW-Toekomstige-Luxe-zijkanten-foto-model-toekomst

De traditionele BMW front-end designelementen zijn strak en eenvoudig van ontwerp en verkondigen de identiteit van het model “Vision Future Luxury”, met twee niervormige roosters en BMW laserlichtkoplampen. In de komende jaren zal de technologie de weg vrijmaken voor een vlakke en dynamische interpretatie van de typische BMW dubbele ronde koplampen, die dankzij een geconcentreerd, parallel lichtstraalsysteem tot tien keer krachtiger zijn dan die van een LED-systeem.

Ontwerp van buitenaf

BMW-Future-Luxury-air-picture-far-illuminated

De koolstofvezellagen zijn duidelijk zichtbaar in de deuren, onder de stoelen en in de geheel verkorte B-stijl. Dankzij dit innovatieve ontwerpelement maakt de koolstofvezelconstructie het mogelijk om het stoelframe in de draagstructuur te integreren.

Net als aan de voorkant is er bewust geen nadruk gelegd op de carrosseriestyling, zodat de innovatieve, smalle en slanke lampen een sterk statement kunnen maken; de horizontale lijnen van het zijprofiel schuiven zachtjes weg naar achteren. Voor het eerst op een BMW wordt de achterverlichting verzorgd door efficiënte OLED’s. Het systeem bestaat uit extreem dunne organische halfgeleiderlagen die tussen twee elektroden zijn geplaatst. De lichtemitterende polymeerlaag is ongeveer 400 nanometer dik, wat ongeveer 400 keer dunner is dan een mensenhaar.

Innovaties in het interieur

BMW-Future-Luxury-links-achter

Met het ‘Vision Future Luxury’-model heeft BMW zijn primaire bestuurdersdisplay, een ‘contact-analoog’ heads-up display, volledig opnieuw uitgevonden. Deze technologie vergroot uw zicht op de echte wereld door informatie direct in het zicht te projecteren wanneer u naar de weg kijkt. Gebouwen, verkeersborden en zelfs potentiële gevaren kunnen direct in een realistisch scenario worden gemarkeerd. Passagiers krijgen ook hun eigen informatiedisplay. Het touchscreen is verbonden met het bestuurdersinformatiedisplay, waar met veegbewegingen eenvoudig informatie kan worden uitgewisseld tussen de inzittenden.

Binnenruimte – coupé

BMW-Future-Luxury-Seiten-Bild-Couipe-Interieur

Net als bij het interieur is dat ook hier bereikt: een nieuwe stijl – gebruikersinterface – design en BMW-aandrijving, gecombineerd met zijn services, verbinden het programma ‘Vision Future Luxury’ met elkaar. In het gebied van de bestuurder en voorpassagier zorgen nauwkeurig gedefinieerde lijnen en vlakken voor een gevoel van exclusieve dynamiek. Terwijl de hoofdgebruiker in de voorste cockpit wordt omringd door een omhullend cluster van drie harmoniserende displays. Deze 3D-weergavetechnologie verspreidt het effect dat het instrumentenpaneel opgaat in de schermen zelf.

Rijden in een BMW – een plezier in alle seizoenen

BMW-Future-Luxury-concept-tax-interieur

Het linkerdisplay geeft voornamelijk voertuiggerelateerde informatie weer, terwijl het middelste, een programmeerbaar display, snelheidsmeterinfo, toerentellerinfo en andere informatie weergeeft, evenals context – adaptieve aanvullende gegevens. Het rechterdisplay, het bestuurdersinformatiedisplay, geeft extra informatie. De bestuurder heeft ook de mogelijkheid om de besturing van al deze functies in te stellen met spraakopdrachten.

Een luxe van alle kanten

BMW Future Luxury conceptontwerp boommodel

Het interieurontwerp is de focus van het “visie, toekomst, luxe” model. De specifieke functies van elk onderdeel zijn gemaakt van een uniek stuk en dezelfde tussenlaagstructuur die veel verschillende lagen en materialen omvat. Een eerste laag koolstofvezelstof wordt de basis voor de gebruikersinterface; Bedienings- en interactieve displays en intelligente verlichtingssystemen worden bij elkaar gehouden door een draagprofiel van aluminium. De bovenste lagen zijn bedekt met hout en leer om een ​​warme en evenwichtige sfeer te creëren.

Innovatieve materialen in de uitvoering

BMW-Future-Luxury-Coupé-foto-driver

Aan de achterzijde zijn twee achterbankdisplays geïntegreerd in een koolstofvezelstructuur, met een verwijderbare achterbank touch tablet. Deze schermen kunnen in contact komen met de frontdisplays en ook met de BMW drive connected services. Hier wordt alles weergegeven wat je nodig hebt: informatie over de reis, zoals snelheid en reistijd bijvoorbeeld. Het gevoel van privacy wordt geaccentueerd door de vloeiende geometrie en het gebruik van hoogwaardige materialen zoals zijde, nubuckleer en gelaagd hout. Strategisch geplaatste, in het hout geïntegreerde lichtstrips ronden het interieur af.

Hoe denk je dat je je zou voelen in zo’n geweldige auto??

BMW-Toekomst-Luxe-open-deuren-concept

BMW Future Luxe model open deur

BMW Future Luxe model achterontwerp

BMW-Future-Luxury-concept-model-achter

BMW-Toekomst-Luxe-chauffeur-belasting-toekomst