auto's

Mercedes terreinwagen Brabus 900 “een van de tien”: stijl, kracht en exclusiviteit

mercedes terreinwagen AMG-g65-brabus-1

Elke twee jaar vindt de IAA autoshow plaats in Frankfurt, waar grote fabrikanten hun nieuwe modellen onthullen. Onder de nieuwigheden van dit jaar op de IAA mag de nieuwe Mercedes Brabus 900 “een van de tien” SUV ongetwijfeld niet over het hoofd worden gezien. In dit artikel willen we u het twaalfcilinder terreinvoertuig op basis van de Mercedes AMG G65 presenteren en nuttige informatie geven over de krachtigste “G” ter wereld.

mercedes-carbon-hood-amg-g65-2

Het nieuwe Mercedes terreinwagen Brabus 900 “een van de tien” is niet alleen vanwege zijn uiterlijk een echt monster. Het meest opvallende kenmerk is zonder twijfel de 900 pk onder de motorkap. Hij maakt ook indruk met andere indrukwekkende prestatiegegevens, namelijk: maximumkoppel van 1.500 Nm, loopt 270 km/u en is tot 100 km/u in 3,9 seconden. De Mercedes Brabus 900, die beperkt is tot tien stuks, is naar eigen zeggen de krachtigste twaalfcilinder terreinwagen ter wereld en kost maar liefst 666.000 euro.

mercedes-SUV-AMG-G65-een-van-tien-3

De machtige carbon motorkap heeft aan weerszijden negen enorme luchtinlaten, die de V12 biturbo van voldoende lucht voorzien. Doordat de enorme motor zo hoog is gebouwd, is ook de motorkap hoog. Om het indrukwekkende resultaat van 900 pk in plaats van 630 pk te behalen, werd de cilinderinhoud vergroot van 6,0 naar 6,3 liter. Interessante technische innovaties in dit model zijn de speciale krukas met een langere slag, nieuwe gesmede zuigers, grotere turbo’s, metalen katten, downpipes en een RVS uitlaatsysteem.

Dankzij de wide body kit heeft de Mercedes SUV Brabus 900 12 centimeter meer breedte gekregen, wat ruimte biedt voor de 23 inch lichtmetalen velgen. In de spatborden zijn led-verlichting geïntegreerd, die de treeplanken verlichten wanneer de deurkruk wordt bediend. De Brabus heeft een nieuwe spoiler aan de voorkant en een vervangende koplamp op het dak. Ook de zwart getinte xenonkoplampen blijven niet onopgemerkt. De onderdoorrijdbeveiliging aan de achterzijde trekt de aandacht, terwijl het uiteinde van het voertuig wordt afgerond door de dakspoiler. Afhankelijk van de uitrustingseisen duurt het acht tot twaalf weken voordat een standaard Mercedes AMG G 65 een krachtige Brabus 900 “een van de tien” wordt. Alleen de motorconversie duurt een week.

terreinwagen-mercedes-limited-900-hp-4

Het interieur van de hoekige “G” van Bottrop is allesbehalve standaard. In de 900 is elk hoekje bedekt met leer: de kofferbak, de deurpanelen en de voetenruimte. De kofferbak heeft een nieuwe geïntegreerde opbergruimte en een subwoofersysteem. De voorste hoofdsteunen zijn gemarkeerd met het “900”-logo. De normale achterbank werd in de Brabus 900 vervangen door twee enkele stoelen. Een speciaal ontwikkelde middenconsole scheidt de twee stoelen. De middenconsole heeft een veiligheidsvak met codeslot, touchscreen en twee uitschuifbare tafels die extra ruimte creëren voor bijvoorbeeld een notebook. De achterbank is volledig elektrisch verstelbaar via een verzonken touchscreen. Het terreinwagen is uitgerust met stoelverwarming en ventilatie, evenals een verwarmde en gekoelde bekerhouder. Andere bijzondere kenmerken in het interieur zijn de borgpennen van de portieren en de aluminium pedalen. De RVS dorpels hebben een blauw verlicht logo. De sterrenhemel met veranderende kleuren biedt een unieke ervaring.

brabus-mercedes-gclass-05

brabus-middenconsole-touchscreen-06

motor-brabus-900-pk-mercedes-7

dakspoiler-een-van-tien-brabus-08