auto's

Michelin zorgt voor een revolutie in autobanden – de “Uptis” is luchtvrij en lekvrij

De bijna-serie, airless conceptband van Michelin en Generalmotors

Michelin en General Motors hebben hun krachten gebundeld om een ​​revolutie teweeg te brengen in autobanden. De twee bedrijven hebben onlangs een prototype voor luchtvrije banden onthuld in Montreal. Het visionaire bandenconcept heet “Uptis”, een afkorting voor “Unique Puncture-Proof Tyre System”, en vereist geen enkele luchtdruk. Hierdoor kan de band niet barsten en heeft deze nauwelijks onderhoud nodig. GM beweert dat de band beter is voor zowel de chauffeurs als het milieu.

luchtvrij autoband honingraatgaas gemaakt van polyesterhars en glasvezel

Op het eerste gezicht lijkt de Uptis op een conventionele autoband. Maar het hangt af van zijn speciale structuur. Het wordt gekenmerkt door een stabiele kern en flexibele zijkanten. De band van de toekomst bestaat uit een eenheid van band en velg die met een 3D-printer wordt geproduceerd. Het honingraatgaas van polyesterhars en glasvezel, de lichte aluminium velg en het rubberen loopvlak zijn onlosmakelijk verbonden met de band.

Na de snelle en eenvoudige montage hoeft de band niet opgepompt of vervangen te worden. Een ander voordeel van de nieuwe band in vergelijking met conventionele banden is de lekbestendigheid.

Michelin's Uptis eerste pogingen op verschillende wegomstandigheden

De materialen die bij Michelin Uptis worden gebruikt, zijn ontwikkeld met het oog op duurzaamheid en zijn bedoeld om het aantal banden dat op de vuilnisbelt belandt, te verminderen. Michelin zei dat er elk jaar 200 miljoen banden worden weggegooid vanwege schade zoals lekke banden en onregelmatige slijtage door een verkeerde bandenspanning. Tegelijkertijd worden er minder grondstoffen en energie gebruikt om banden te maken.

Uptis van Michelin bestaat uit duurzame grondstoffen en wordt geproduceerd met behulp van 3D-printing

De vermindering van bandenafval maakt deel uit van een subsidieproject van $ 2,5 miljoen dat in februari door de staat Michigan is aangekondigd. De subsidies zouden “essentiële apparatuur en materialen ondersteunen die bijdragen aan de ontwikkeling van nieuwe markten, waaronder verschillende productieprocessen, implementatie en testen van bestratingsmaterialen, energieopwekking en andere innovatieve benaderingen”.

Het prototype van Michelins Uptis werd voor het eerst getest op de GM elektrische runabout Chevrolet Bolt

“General Motors is enthousiast over de mogelijkheden die Uptis te bieden heeft en we zijn verheugd om met Michelin samen te werken aan deze baanbrekende technologie”, zegt Steve Kiefer, Senior Vice President Global Inkoop en Supply Chains van General Motors, in een persbericht. “Uptis is een ideale oplossing om de auto-industrie naar de toekomst te stuwen, en een uitstekend voorbeeld van hoe onze klanten profiteren van samenwerking en innovatie met onze leverancierspartners.”

Het prototype van Michelin Uptis werd voor het eerst getest op de GM elektrische runabout Chevrolet Bolt. Dit jaar moeten er nog tests worden uitgevoerd in verschillende wegomstandigheden. De eerste banden moeten vanaf 2024 in serieproductie gaan.

Nieuwe autobanden uit de 3D-printer moeten het zonder lucht

De marktintroductie van de Michelin Uptis staat gepland voor 2024