auto's

Porsche Mission E elektrische auto: het eerste puur elektrisch aangedreven productiemodel van Porsche

porsche elektrische auto missie e sportwagen luxe vier deuren

Op de International Motor Show, afgekort IAA 2015, presenteerde Porsche zijn concept voor een volledig elektrische sportwagen “Mission E”. In 2020 moet de eerste elektrische auto van Porsche als seriemodel op de markt verschijnen. Het is een vierdeurs sportcoupé met een 600 pk sterke elektromotor die geen druppel benzine verbruikt en een actieradius van 500 kilometer heeft en tegelijkertijd het hoogste prestatieniveau biedt. Dit wordt gegarandeerd door de fabrikant. Wat kunnen we nog meer van de nieuwe Porsche verwachten? Komt het echt uit de toekomst? We hebben de laatste informatie over de nieuwe fabriek in Zuffenhausen.

Porsche elektrische auto Mission E

porsche elektrische auto missie e batterijbereik opladen

In een interview kondigde de nieuwe Porsche-baas Oliver Blume aan dat de nieuwe elektrische auto van Porsche op straat komt om een ​​nieuw hoofdstuk in de sportwagengeschiedenis te openen. Het moest de rijervaring van Porsche overbrengen naar een elektrische auto en zo volledig voldoen aan de verwachtingen van klanten van een Porsche-model. Mission E zou als een 918 Spyder in E-modus moeten zijn.

Porsche elektrische auto Mission E

porsche elektrische auto mission e batterij opladen sportwagen

Voor de eerste tests onder winterse omstandigheden op de Nordschleife werden de technische componenten van de nieuwe elektrische Porsche van Porsche onder de plaatmetalen bekleding van de gewijzigde Panamera-carrosserie gemonteerd. Momenteel wordt er gewerkt aan een nieuwe sportcoupé. Een bijzonder highlight is het deurconcept: twee deuren die in tegengestelde richting openen zonder B-stijl. Deze gaat niet in serieproductie, maar er zal gezocht worden naar een soortgelijk ontwerp.

Porsche elektrische auto Mission E

porsche elektrische auto mission e detaillichten voor

Aanvankelijk zou het EV-platform van Volkswagen worden gebruikt, maar voor de nieuwe elektrische auto van Porsche wordt een nieuw elektrisch platform opgezet. Het doel is een actieradius van 500 km en een snelle acculading van 15 minuten. Porsche is zich er echter van bewust dat er op dit moment geen geschikte laadinfrastructuur is die deze prestatie kan leveren. De staat, en eigenlijk niet alleen Duitsland, maar ook andere landen zouden moeten investeren in het verbeteren van de laadinfrastructuur en zo de elektromobiliteit bevorderen. Prioriteit moet een snellaadnetwerk zijn met meer dan 150 kW vermogen per laadstation.

porsche elektrische auto mission e model sportwagen verlichting voorzijde wit

Qua design doet de nieuwe elektrische auto van Porsche denken aan de 911 en Panamera tegelijk. De carrosserie van de vierdeurs sportcoupé is gemaakt van aluminium, staal en met koolstofvezel versterkte kunststof. Aan de voor-, zij- en achterkant zijn talrijke luchtinlaten en -uitlaten verwerkt, die de aerodynamica en dus de efficiëntie aanzienlijk moeten verbeteren. Aan de voorzijde is Mission E op vier punten uitgerust met matrix LED-koplampen. Een smalle, donkere lichtband onder een spoilerlip zorgt voor het sportieve uiterlijk aan de achterzijde. De 21 en 22 inch wielen zijn gemaakt van koolstofvezellaminaat.

porsche elektrische auto mission e sportwagen velgen blauw

Een hoogtepunt in het hele sportcoupé-concept waren zeker de deuren die in tegengestelde richting scharnieren, wat het interieur en de instap veel gemakkelijker maakt, maar niet haalbaar is in serieproductie. Wat een bijzondere indruk maakt in het interieur zijn de met leer beklede sportstoelen, die voor en achter in dezelfde vorm zijn gemonteerd. Een smalle middenconsole met geïntegreerd touchpad verbindt de twee delen van de coupé. De chauffeurswerkplek, die vergelijkbaar is met die van de 918 Spyder, ziet er bijzonder indrukwekkend uit. Talrijke displays achter het stuur bieden rij-informatie, gegevens en beelden van de externe camera’s. Natuurlijk is de nieuwe elektrische auto van Porsche genetwerkt en kunnen passagiers tijdens het rijden online gaan. De fabrikant blijft trouw aan één speciaal kenmerk in de toekomstgerichte modellen – de linker startknop.

porsche elektrische auto missie e sportwagen kofferbak verlichting achter

De prijs van de Porsche elektrische auto Mission E

porsche elektrische auto missie e lichten achter silhouet

Voor 95.000 euro trakteer je jezelf op een instapmodel van de energiezuinige en dynamische Porsche Mission E elektrische auto.

porsche elektrische auto missie e vier deuren sportwagen

porsche elektrische auto missie e interieur sensoren technologie cockpit

porsche elektrische auto mission e interieur sportwagenstoelen voor achter

porsche elektrische auto missie e interieur kofferbak zwart blauwe accenten