badkamer

32 moderne badkamerideeën – tegels leggen in houtlook

Of je nu een hut in het bos hebt of gewoon geniet van de rustieke stijl, hout zou de badkamer wat aantrekkingskracht geven. Met de juiste keuze aan armaturen, wanddecoratie en accessoires krijg je een natuurlijk ogende badkamer, maar met alle moderne voorzieningen. Moderne badkamerideeën omvatten: Tegels in houtlook, die de mooie uitstraling van hout en de eigenschappen van keramische tegels samenbrengen. Ze zijn erg handig in een vochtige ruimte als de badkamer en zijn gemakkelijk te onderhouden.

Tegels in houtlook zijn een geweldig badkameridee

Tegels in houtlook muur-rond-muur-spiegel-houten frame

Houten vloeren kunnen warmte en gezelligheid in een ruimte brengen, met veel verschillende houtsoorten en kleuren. Maar voor wie zich geen hardhouten vloeren kan veroorloven, namelijk in de badkamer, zijn tegels met houtlook de ideale keuze, omdat ze ook de voordelen van keramische vloeren hebben..

Tegels in houtlook – ideeën voor de moderne badkamer

Tegel-hout-look-vloer-bad-kuip-bekleding

De keramische tegels, die eruitzien als hout, kunnen de nerf en kleur van een aantal houtsoorten nabootsen. Dit varieert van lichte houtsoorten zoals esdoorn en eiken tot donkere houtsoorten zoals walnoot en mahonie. Deze tegels zijn er meestal ook in verschillende soorten en maten. Velen hebben de vierkante vorm van de standaardtegel, maar er zijn ook langere, dunnere vormen die het uiterlijk van een houten plank nabootsen, waardoor een nog realistischer uiterlijk ontstaat. De voegmortel die wordt gebruikt voor de Tegels in houtlook moet ook worden afgestemd op de kleur van de tegels.

Hoe je je badkamer grijs inricht – 40+ inspiraties!

Moderne badkamers: een overzicht van de mooiste designideeën voor 2020

Witte badkamer combineren met hout – moderne en stijlvolle ontwerpideeën

Combineer houten tegels met witte 3D wandpanelen

tegels-hout-look-vloer-3d-wandpanelen-wit-muur

Houtachtige keramische tegels bieden een voordeel ten opzichte van echt hardhout, en tegels kunnen de stijl van een houten vloer in elke kamer in een woning bieden. Het hebben van echt houten vloeren in de badkamer of keuken kan aanleiding geven tot bezorgdheid over de mogelijkheid van vocht- en waterschade. Dit heeft echter geen effect op tegels, waardoor ze een veelzijdigere optie zijn met een breder scala aan toepassingen.

Voordelen van tegels in houtlook in de badkamer

tegels-hout-look-vloeren-witte-wandtegels-inloop-glas-douche

De badkamertegels in houtlook bieden veel voordelen. Aan de ene kant zien ze eruit als echte houten tegels en geven ze de badkamer de populaire rustieke uitstraling. Aan de andere kant zijn ze veel goedkoper dan echt hout. Badkamertegels met houtlook hebben toch alle eigenschappen die nodig zijn voor wand- en vloerbedekking in een natte ruimte. Ze zijn extreem robuust en bestand tegen water en vocht. Last but not least, de houtachtige badkamertegels hebben een edele uitstraling en laten elke badkamer er bijzonder natuurlijk en elegant uitzien.

Houten tegels gecombineerd met groene ijdelheid

badkamerideeën-tegels-hout-look-groen-wastafel-rechthoekig

Nu willen we u enkele mooie en moderne badkamerideeën met tegels in houtlook presenteren die u als inspiratie kunt gebruiken bij het ontwerpen of renoveren van uw eigen badkamer. Houten tegels laten zich bijvoorbeeld prachtig combineren met vrolijke kleuraccenten. Kies je dus een leuke kleur voor de wastafel of het badkamermeubel, dan kun je een speelse toets aan de kamer geven. Groen als kleur biedt een geweldige combinatieoptie voor houtoptiek en kan elke badkamer opfrissen.

 verschillende houtsoorten imiteren

badkamerideeën-tegels-houtlook-lichtkleur-indirecte-verlichting-wit-meubels-sanitaire objecten

Een van de meest populaire eigenschappen van houtlook tegels is dat ze bijna elke houtsoort kunnen imiteren. Of je nu de voorkeur geeft aan donker of licht hout, je vindt zeker een geschikte variant naar jouw smaak. U kunt dezelfde wand- en vloertegels kiezen voor een harmonieus badkamerdesign. Deze combineren prachtig met effen badkamermeubels en sanitaire objecten en dragen bij aan een minimalistisch badkamerdesign.

Wandplanken in dezelfde houttint

badkamerideeën-tegels-houtlook-planken-led-strips-inbouwarmaturen-plafond

Met decoratieve badkamertegels met houtlook kun je ook gewoon speelse accenten in de badkamer aanbrengen in plaats van de hele kamer ermee in te richten. Een goed voorbeeld vind je op de foto. Hier sieren de houten tegels de ruimte met de wastafel en onderkast. Ze worden gecompleteerd door enkele houten wandplanken boven het toilet voor een algehele look.

 Spiegelwand voor een kleine badkamer

badkamerideeën-tegels-hout-look-spiegel-wand-wastafel-wand-beslag

Wand- en vloertegels met een edele houtlook zijn een goede optie voor zowel kleine als grote badkamers. Je kunt een kleine badkamer met houtachtige tegels groter laten lijken door een spiegelwand te maken. Het weerspiegelt de hele badkamer en lijkt daardoor bijna twee keer zo groot. De houten tegels dragen bij aan het vergrotende effect en stralen warmte en gezelligheid uit in de ruimte.

 Combineer hout met zwart voor een dramatisch effect

badkamerideeën-tegels in houtlook-muur-vloer-zwart-tegels-hout-ijdelheid

Hout laat zich prachtig combineren met donkere kleuren en zorgt voor een hoogwaardig, maar enigszins dramatisch effect in de ruimte. Als je hebt gekozen voor een badkamermeubel van hout, dan kun je het uiterlijk aanpassen aan de badkamertegels. Zo creëer je een echt elegante badkamer.

 er authentiek en uitnodigend uitzien

badkamerideeën-tegels-hout-look-warme-houttoon-douches

Tegels voor de badkamer met houtlook verschillen op het eerste gezicht niet van echt hout. Het enige dat het kan onthullen, zijn de gewrichten. En alleen als ze zijn ontworpen in een ongeschikte kleur. Anders kun je de houtlook van het echte materiaal pas bepalen als je het aanraakt. Goede houten tegels zijn daarom bijzonder authentiek en zien er heel uitnodigend uit in de badkamer.

 wit sanitair en roze accenten

badkamerideeën tegels in houtlook-wit-bad-decoratief-roze-accenten

De vloertegels in houtlook kunnen elke badkamer omtoveren tot een oase van welzijn. Ze hebben dezelfde eigenschappen als conventionele tegels, zoals robuustheid en thermische geleidbaarheid. Ze zorgen echter voor een heel bijzondere stijl in de badkamer, die tegenwoordig steeds meer mensen willen voor hun eigen appartement.

Ontwerp een witte badkamer met wand- en vloertegels in houtlook

moderne-badkamer-glazen-douche-inlooptegels in hout-look-mtt-grijs

Geen wonder dat wit als kleur prachtig harmonieert met een lichte houtlook. Deze combinatie staat centraal in de populaire Scandinavische stijl en past in elke ruimte in het appartement. Ook in de badkamer kunt u met deze kleurencombinatie een gezellige sfeer creëren en de ruimte echt stijlvol maken. Verschillende planten voor in de badkamer, die de ruimte een natuurlijk tintje geven, zijn een leuke toevoeging.

Combineer tegels met verschillende patronen in de badkamer

badkamerideeën tegels in houtlook badkuip-tuscany-tegel-patroon-grijze wandtegels

Wil je in je eigen badkamer een speels accent leggen, dan kun je de houten tegels combineren met gedessineerde wandtegels. Patronen die in een vergelijkbare kleur zijn ontworpen en versierd met natuurlijke motieven passen hier goed bij.

Tegels in houtlook wand-vloer-spiegelkast-ledstrip

badkamerideeën tegels in houtlook-inloopdouche-glaswand-dakraam

badkamerideeën-tegels-houtlook-vloer-douche-glaswand-wand-nis-led-strip-wit-muur-mozaïek

badkamerideeën-wandtegels-hout-look-grijze-tegels-marmer-look

badkamer-inloopdouche-vloer-wandtegels-houtlook

kleine-badkamer-badkuip-vloer-wandtegels-hout-look-ronde-spoelbak

kleine-badkamer-designtegels-hout-look-crème-wit

kleine-badkamer-design-idee-tegels-hout-look-bad-schuifdeuren

kleine-badkamer-ideeën-tegels-hout-look-inloopdouche-glazen-schuifdeuren-frameless

kleine-badkamer-moderne-vloertegels-hout-look-grijs-muur-kleur-zwart-sanitaire-objecten

moderne-badkamer-bad-led-strip-vloertegels-hout-look-oranje-badmeubel

moderne-badkamer-idee-vloertegels-hout-look-crème-kleurige-geglazuurde-wandtegels

moderne-badkamer-inloopdouche-glaswand-wandtegels-steen-look-vloertegels-hout-look

moderne-kleine-badkamer-bad-wand-vloertegels-hout-look-groene-verlichting

kleine-badkamer-witte-wandtegels-vloertegels-hout-look

badkamer-hellende-dakpannen-houtlook-keramische-sanitaire-voorwerpen

badkamermeubels-groene-wandtegels-houten lambrisering

badkamerideeën-vloertegels-houtlook-witte wandtegels