badkamer

42 ideeën voor kleine badkamers en badkamerfoto’s

ideeën voor kleine badkamers moderne tegels met honingraatpatroon hexagon beige zwart

Met een beetje planning kunt u uw kleine badkamer omtoveren tot een functionele en visueel aantrekkelijke droombadkamer. Het hebben van een kleine badkamer betekent niet dat je stijl moet opofferen. Met een paar optische trucs en praktische ruimtebesparende oplossingen kunt u uw kleine badkamer groter en uitnodigender laten lijken. Bekijk onze geweldige Ideeën voor kleine badkamers en overtuig uzelf ervan dat u zich zelfs in de kleinste ruimtes op uw gemak kunt voelen.

Ideeën voor kleine badkamers – ruimtebesparende tips

ideeën voor kleine badkamers donkergroen nuance mozaïek douche hout accenten

Gebruik in plaats van een traditionele binnendeur een schuifdeur voor de badkamer die in de muur schuift. Installeer een douchewand van glas en hoogglans oppervlakken om de ruimte visueel te openen. Kies in plaats van een conventionele wastafel met onderstel voor een zuilwastafel of een wandwastafel om een ​​ruimtelijk gevoel te creëren. Vervang het grote bad door een kleinere versie of overweeg de inloopdouche. Gebruik de hoeken in de kleine badkamer voor een hoekbad, hoekplanken of iets anders.

Ideeën voor kleine badkamers – de kleuren

ideeën voor kleine badkamers verlichting lichtblauw mozaïek wit grijs

Kies een neutrale kleur voor de kleine badkamer. Gebruik vergelijkbare tinten voor de wand- en vloertegels. Meerdere of donkere kleuren in een kleine badkamer zouden de kamer kleiner doen lijken. Kies indien mogelijk handdoeken en badsets in dezelfde kleur. Installeer inbouwkasten, wandplanken in de nissen, spiegelkasten en maak optimaal gebruik van de beschikbare ruimte. Ook in een kleine badkamer kun je natuurlijke materialen zoals hout en steen gebruiken. Hun kleuren zijn zeer geschikt voor de kleine ruimte en geven de kleine badkamer een bijzonder gezellig tintje. Om vrijgevigheid te simuleren, moeten de muren en de vloer worden ontworpen met dezelfde materialen. Dit opent ook de kleine badkamer en maakt deze uitnodigender.

Zwart-witte badkamer

ideeën voor kleine badkamers hoogglans zwart-wit plafondhout

Als je een kleine badkamer hebt, moet je meer openheid creëren zodat de ruimte veel groter lijkt. Een volledig betegelde badkamer met een open douche lijkt veel groter. Bij het plaatsen van het badkamermeubel moet je er ook voor zorgen dat je het meubel niet schuin plaatst. Anders kunnen ze als barrières fungeren in kleine badkamers en een ongewenst effect creëren. Het is beter om grote en brede tegels te kiezen, ze laten de ruimte ook groter lijken. Wanneer de tegelvoegen strak zijn, ontstaat er een rustige sfeer in uw badkamer. Als je een beetje dynamiek in de kamer wilt brengen, kun je fijne mozaïektegels gebruiken. Om de kleine badkamer niet onrustig te laten lijken, raden we aan om de mozaïektegels alleen in de vorm van een band of rond de spiegel te leggen.

Helder badkamerontwerp

ideeën voor kleine badkamers lichtblauwe zwarte tegelbadkuip

Als u op zoek bent naar ruimtebesparende ideeën voor kleine badkamers, is het de moeite waard om na te denken over de verlichting in uw badkamer. Voldoende licht laat zelfs de kleinste en smalste ruimte veel groter lijken. Natuurlijk licht dat door het grote raam naar binnen valt, is zonder twijfel de optimale oplossing. Maar ook een badkamer zonder ramen kan er met de juiste verlichting heel anders uitzien. Zo kunt u de losse grote lampen vervangen door meerdere spots aan het plafond of kiezen voor inbouw vloerlampen. Als je de kamer binnenkomt, richten ze je blik en geven ze de ruimte meer ruimte.

kleine-badkamer-idee-mat-bruine-tegels-vanity-led-strips

Een van de ideeën voor kleine badkamers die de badkamer ruimer doen lijken, is het gebruik van een spiegel. Een spiegel aan de muur ziet er niet alleen elegant uit en is bijzonder handig, maar is ook een slimme truc om de kleine badkamer visueel te vergroten. Dit komt omdat spiegels extra ruimte bedriegen. Vergeet niet dat je de spiegel het beste van drie kanten kunt verlichten. Een lichtbron van links, rechts en van boven verandert je reflectie niet.

 Grote badkamerspiegel en ledstrips onder de wastafel

kleine-badkamer-douche-handdouche-tegels-zandkleur

Door hun grootte kunnen kleine badkamers er snel slordig en chaotisch uitzien, daarom hebben ze zoveel mogelijk opbergruimte nodig. Het is natuurlijk erg praktisch als deze opslagruimte ook dienst doet als gebruiksruimte. Een wastafel met een ruime onderkast is bijvoorbeeld een ideale oplossing en zorgt ervoor dat voorraden, handdoeken en badkameraccessoires snel verdwijnen. Als je open planken in de badkamer hebt, kun je de bijpassende dozen en manden in verschillende maten gebruiken om voor meer orde en duidelijkheid te zorgen. Bovendien heb je je keukengerei netjes gesorteerd en altijd bij de hand, wat je kostbare tijd bespaart voor je favoriete bezigheden.

 Kies tegels in lichte kleuren

kleine-badkamer-douche-grijze-tegels-mat-douche-scheidingswand-glaswand

Een smalle, hoge kast is ook een ander ruimtebesparend idee. Hij neemt niet zo veel ruimte in beslag, maar biedt genoeg opbergruimte voor kleine tubetjes crème, handdoeken of leuke decoratieve items. Een ander idee voor kleine badkamers die door meerdere mensen worden gebruikt, is om muurhaken aan de muur te gebruiken en deze verticaal op te bergen. In slechts een paar vierkante meter creëer je veel ruimte zonder dat de badkamer er rommelig uitziet.

 Grijze grootformaat badkamertegels voor wanden en vloeren

kleine-badkamer-hellende-houten-ijdelheid-planken-crème-muurverf

Als je je wasmachine ook in de badkamer hebt geplaatst en er liggen altijd handdoeken en wasmiddel bovenop, dan kun je misschien een scherm gebruiken om dingen snel te laten verdwijnen. Een vouwwand in een lichte kleur of pastelkleur zorgt voor een uniform beeld en laat de blik gewoon schuiven zonder storende onderbrekingen in het wandoppervlak. Probeer altijd een duidelijk kleurenschema op te zetten. Badkamers zien er erg mooi en uitnodigend uit, waarbij de tegels op de muur qua kleur zijn afgestemd op de accessoires in de kamer.

 Opbergmand voor kleine dingen

kleine-badkamer-schuin-dak-donkerroze-tegel-planken-niche

 Stoffige roze tegels

kleine badkamer-badkuip-idee-plank-onder-ijdelheid-decoratief-venster

kleine-badkamer-ideeën-meubels-planken-muurdecoratie-stad-skyline-silhouetten

kleine-badkamer-bad-handdouche-witte-muurverf-special

ideeën voor kleine badkamers wastafel-zwevende ronde wastafel

ideeën-kleine-badkamer-smalle-badkamer-douche-beige-vloertegels

ideeën-kleine-bader-houten-vloer-spiegelkast-vierkant-wit-kleine-wand-wastafel

Ideeën voor kleine badkamers-groene-wastafel-lade-wandplanken

ideeën-kleine-bader-hoek-douchecabine-kleine-wastafel

ideeën-kleine-badkamer-douche-mozaïek-zwart-wit-patroon-glaswand-designer-ijdelheid

ideeën voor kleine badkamers dubbele wastafel-glazen scheidingswand

ideeën-small-bader-beige-muurverf-hoek-wastafel-inloopdouche

ideeën-kleine-badkamer-inloopdouche-gele-tegels

ideeën-kleine-badkamer-bad-kuip-planken-niche-houten-ijdelheid

ideeën-klein-bader-bad-tegels-mat-steen-optica-zwart-badmeubel

ideeën-kleine-badkamer-bad-raam-marmeren-tegels-spiegelkast-planken-muur nis

badkamer-opslag-staande-rekken-mand-opslag-bruin-vloertegels

badkamer-foto's-vintage-moderne-zwarte-muur-ijdelheid-vloerplaat

badkamer-foto's-vintage-flair-grijze-muur-kleur-effecten-badkuip-glazen wand

badkamer-foto's-moderne-scokobraune-tegels-mat-inloopdouche-glaswand

badkamer-foto's-moderne-chocolade-bruin-tegels-beige-mozaïek-bad-kuip-wit-hoogglans-wastafel

badkamer-foto's-moderne-douche-glas-schuifdeur-grote-muur-spiegel

Ideeën voor kleine badkamers - spiegelwand - achter - wastafel - raam

badkamer-foto's-moderne-badkuip-grijs-muurtegels-steen-look-ramen

badkamer-foto's-kleine-kamer-chalet-stijl-inloopdouche-houten ijdelheid

badkamer-foto's-grijze-wandtegels-badkuip-donkere-vloertegels-houten-deur

badkamer-foto's-grootformaat-vloertegels-bruin-inloopdouche

badkamer-foto's-gouden-mozaïek-tegels-spiegel-tegels-bad-bad-douche

badkamer-foto's-douche-glas-muur-zand-kleur-tegels-hout-ijdelheid

badkamer-foto's-schuin plafond-dakraam-douchecabine-dressoir-handdoek-opslag

badkamer-foto's-bad-douche-glaswand-tweevleugels

ideeën-kleine-badkamer-inloopdouche-glazen-wand-scheidings-regendouche

kleine-badkamer-wastafel-hout-rond-aanrecht-spiegel-achtergrondverlichting