badkamer

Badkamerontwerp door Zaha Hadid en Noken – Vitae collectie

Badkamerinrichting -zaha-hadid-noken-vitae-badkamer-indirecte-verlichting

Ongeveer twee weken na het overlijden van de beroemde ontwerpster Zaha Hadid, die met haar futuristische meesterwerken met karakteristieke organische vormen een waardevol stempel drukte op architectuur en design, werd haar laatste project gepresenteerd op de meubelbeurs in Milaan. Naar het ontwerp van de exclusieve Badkamer ontwerp ze werkte samen met de fabrikant van badkamerapparatuur ‘Noken’ en ontwierp de collectie ‘Vitae’.

Badkamerontwerp door Zaha Hadid – Vitae-collectie van Noken

Badkamerontwerp -zaha-hadid-noken-vitae-sink-mirror

Kort nadat het de ‘iNovo’ award van ArchiExpo won, berichtten we in een artikel over het innovatieve concept. De gewelfde, zacht versmeltende vormen zijn geïnspireerd op de natuur, in het bijzonder water als de oorsprong van het leven. De volledige collectie badkamermeubels is onlangs gelanceerd in Londen, VK.

Exclusief badkamerdesign – design met organische vormen die kenmerkend zijn voor de projecten van Zaha Hadid

Badkamerinrichting -zaha-hadid-dubbele-wastafel-organische-vormen

De gebogen vormen en glanzende, gladde oppervlakken inspireren, maar verrassen niemand die al bekend is met de werken van Zaha Hadid. Alle componenten van de exclusieve badkamerinrichting harmoniëren met elkaar, vullen elkaar aan door hun vormgeving, gebruik en creëren een uniform totaalbeeld. Het badkamerdesign maakt niet alleen indruk door zijn optische uitstraling, maar is ook ontworpen volgens de nieuwste technologieën.

Badkamerdesign met organische vormen – wastafel met werkblad

Badkamerontwerp -zaha-hadid-wastafelspiegel

De door de natuur geïnspireerde vormentaal is niet de enige verbinding met de omgeving. Als het om waterbesparing gaat, is de eengreepsmengkraan bijzonder duurzaam – het debiet is ingesteld op 5,7 l/min en garandeert een laag waterverbruik. Technisch gezien zijn de andere delen van de exclusieve collectie visueel aantrekkelijk en tegelijkertijd milieuvriendelijk. De spiegel wordt verlicht door LED-licht en de glanzende oppervlakken reflecteren het.

Badkamerdesign – spiegel LED-achtergrondverlichting

Badkamer Design -zaha-hadid-sink-mirror-kraan-organic-shapes

Het badkamerkeramiek wordt zorgvuldig met de hand gemaakt. Zij en de badkamerinrichting weerspiegelen de zachte stroming van het water en de authentieke vormen die de natuur zelf heeft gecreëerd. Samen met de hoge kwaliteit van de materialen en de perfecte afwerking is het resultaat een productlijn die aan alle eisen voldoet. De hoge kwaliteit van het gebruikte porselein en het productieproces garanderen een langdurig gebruik en probleemloos onderhoud.

Badkamerdesign en exclusieve uitrusting – Vitae eengreepsmengkraan

badkamer-design-zaha-hadid-eengreeps-mengkraan-wastafel

De emblematische eengreepsmengkraan ‘Vitae’ is, net als de hele badkamermengkraan, verkrijgbaar in twee uitvoeringen – verchroomd en wit mat. Het ontwerp volgt het leidmotief voor stromend water, organische vormen en past op natuurlijke wijze bij de wastafel als een authentieke cast ervan.

Badkamerkraan collectie ‘Vitae’ van Zaha Hadid en Noken – eengreepsmengkraan 

badkamer-design-zaha-hadid-eengreeps-mengkraan-chroom-organische-vormen

De exclusieve badkamercollectie ‘Vitae’ dankt zijn bijzonder hoge waarde niet alleen aan het optische ontwerp en de hoge kwaliteit van de materialen, maar ook aan het feit dat het het laatste project was van de emblematische ontwerper voor iSalone. Het draagt ​​haar onmiskenbare filosofie van alle werken van Zaha Hadid met een bron van inspiratie natuur.

Luxe badkamerinrichting met vrijstaand bad

badkamer-design-zaha-hadid-vrijstaand-bad-ovaal-luxe-modern

Vrijstaand bad met ovale vorm

badkamer-design-zaha-hadid-vrijstaande-badkuip-kraan-chroom

Modern vrijstaand bad ontworpen door Zaha Hadid voor Noken – Vitae-collectie

badkamer-design-zaha-hadid-vrijstaand-bad-ovaal-wit-luxe

Badmengkraan ontworpen door de beroemde ontwerper Zaha Hadid

badkamer-design-zaha-hadid-bad-eengreeps-mengkraan-verchroomd

Badkamerdesigncollectie ‘Vitae’ – toilet, bidet en stortbak met drukknop

badkamer-design-zaha-hadid - noken-vitae-bidet-wc

Badkamerkranen in chroom en mat wit

badkamer-design-zaha-hadid-noken-vitae-wit-eengreeps-mengkraan-biologisch