badkamer

Een kleine badkamer met een douche ontwerpen: hoe plan je een oase van welzijn in een kleine ruimte

De badkamer is een modern toevluchtsoord geworden waar we ‘s ochtends onze batterijen opladen en’ s avonds ontspannen. Functioneel en stijlvol tegelijk: tegenwoordig zijn de eisen aan de persoonlijke oase van welzijn hoger dan ooit. Tegelijkertijd zijn de meeste badkamers vrij compact met slechts een paar vierkante meter ruimte.

kleine badkamer design douchecabine indirecte verlichting natuursteen tegels en grote badkamerspiegel

Met de juiste apparatuur en een goed doordacht concept kun je echter meer van de beschikbare ruimte maken. We geven je handige tips voor het ontwerpen van een kleine badkamer met douche en leggen uit welke inbouwsituaties mogelijk zijn.

Een kleine badkamer met douche ontwerpen: een overzicht van de verschillende inbouwsituaties

kleine badkamer met inloopdouche design scheidingswand van helder glas

Tegenwoordig is een douche standaard in een kleine badkamer. Het kan zelfs met beperkte ruimte worden geïmplementeerd en biedt een ruimtebesparend alternatief voor het bad. Ze zijn in de handel moderne douchecabines in bijna alle vormen zodat iedereen de juiste kan vinden voor zijn eigen inbouwsituatie. We geven je een overzicht van de varianten.

1. Ruimtebesparende oplossingen voor hoeken. De douchecabine met hoekinstap is een echte klassieker. Bijzonder ruimtebesparende varianten zijn de ronde douche met kwadrant-douchebak en de hoekdouche met vierkante douchebak. Ze overtuigen met een tijdloos elegant design en doen qua gebruikscomfort absoluut niet onder voor de grotere modellen.

2. Optimaal gebruik van niches. Bestaande nissen of nissen die met behulp van een installatiewand zijn gemaakt, kunnen worden gescheiden door een douchedeur. Vrijstaande glazen wanden en een gelijkvloerse douchebak zorgen voor een grote flexibiliteit in de badkamerinrichting en creëren een barrièrevrije overgang tussen de verschillende ruimtes in de kleine badkamer.

kleine badkamer met douche design douchecabine met douchebak en draaideur

3. Douchecabine naast het bad. Ook in een kleine badkamer hoef je niet zonder bad. Om de beschikbare ruimte effectief te benutten, worden bad en douche meestal naast elkaar gepland. De douchecabine is speciaal aangepast aan de afmetingen van het bad en direct aangesloten op de korte zijde.

4e. Speciale modellen. Vijfhoekige en halfronde douches evenals U-vormige douchecabines kunnen naar eigen wens worden geconfigureerd. Zo kan iedereen zijn eigen individuele douchecabine-oplossing ontwerpen.

5. Complete douchecabines. Complete douches zijn prefab sets die bestaan ​​uit zijwanden, een douchebak en draai- of schuifdeuren. Ze bieden een goedkoop alternatief voor modellen die op maat worden gemaakt.

Een kleine badkamer met een douche ontwerpen: de accessoires

Kleine badkamer met douchecabine met crèmekleurige mozaïekvloer

Niet alleen de vorm van de douchecabine speelt een belangrijke rol bij het ontwerp van het badkamercomfort, ook de gebruikelijke accessoires zoals het type deur kunnen worden aangepast aan de ruimteomstandigheden.

Deursystemen. Met het juiste type deur kunnen zelfs kleine hoeken en nissen verstandig worden gebruikt. Een draaideur is meer geschikt voor ruime inbouwoplossingen dan voor ruimtebesparende doucheruimtes. Een U-douchecabine kan echter eenvoudig worden afgescheiden met draaideuren. Vouwdeuren voegen de grenzen tussen de verschillende zones in de badkamer samen, en schuifdeuren maken praktisch eindeloze ontwerpen mogelijk.

Glassoort:. Op maat gemaakte douchecabines van hoge kwaliteit zijn gemaakt van glas, terwijl de meeste geprefabriceerde deuren en wanden zijn gemaakt van acryl. Wanden en deuren van echt glas zijn verkrijgbaar in drie uitvoeringen: helder glas, gezandstraald of met decor. Het heldere echte glas geeft de kleine ruimte veel vrijgevigheid en heeft daarom de voorkeur boven de andere varianten. Daarnaast bieden de meeste fabrikanten de mogelijkheid om de glazen deuren en wanden af ​​te dichten.

Douche achterwanden blijken een functionele en goedkope vervanging voor tegels te zijn. De montage is uiterst ongecompliceerd en snel. De composietpanelen zijn bestand tegen slijtage en krassen en behouden hun vorm en kleur zelfs na 10 jaar.

design kleine badkamer met douchehoek vouwdeuren regendouche tegelvloer