badkamer

Moderne badkamertentoonstelling – interieurproject van Zaha Hadid voor Roca

Zaha Hadid interessant plafondontwerp

Het architectenbureau Zaha Hadid presenteerde onlangs hun laatste project. Het hoogwaardige merk Roca gaf de interieurontwerpers de opdracht om voor hen een badkamertentoonstelling op te zetten. De ruimte moet worden verdeeld in loungeruimtes, bars, vergaderruimten en ruimtes voor klantenontvangst.

Badkamertentoonstelling – stijlvol interieurproject geïnspireerd op de beweging van water

Verzonken originele vorm gipswanden wit zwart

Het project stelde verschillende uitdagingen voor de Zaha Hadid architecten. De beschikbare ruimte, gelegen in het hart van Londen, bedroeg 1.100 vierkante meter. Het moet zo multifunctioneel mogelijk worden opgesteld, zodat er Slechte tentoonstelling en presentaties kunnen worden gegeven. Om de ruimte aan de eisen van de klant te laten voldoen, hebben de architecten speciale audio-, video- en verlichtingssystemen in het ontwerp verwerkt. Water speelde een belangrijke rol en vormde de inspiratie voor het ontwerp. De beweging van het water werd weerspiegeld in het interieur. Het is het verbindende element tussen het interieur en het gevelontwerp. Zo kreeg het gebouw een uniforme uitstraling.

Multifunctionele ruimte voor badkamertentoonstelling Roca

moderne binnenverlichting Zaha Hadid

Beton, glas en gipsplaat kregen de voorkeur als materialen voor interieurdecoratie en wanddecoratie. Het interieur oogt open, de verschillende ruimtes sluiten naadloos op elkaar aan. Veel rondingen en interessante plafonds domineren en wekken de indruk dat er water door een grot stroomt. De kracht van water, die verkwikkend en tegelijkertijd destructief kan zijn, is overal voelbaar. Het is geen toeval dat subtiele grijs- en witte nuances het interieur karakteriseren – dit zet de keramische meubels op de voorgrond en trekt de aandacht. De natuurlijke vormen en glanzende oppervlakken maken een onvergetelijke indruk en inspireren bezoekers. Precies in deze sfeer komt de hoge kwaliteit  Slechte tentoonstelling beter te profiteren. Het resultaat is een fascinerend samenspel tussen natuur en architectuur.

Een stijlvol interieur complimenteert het badkamermeubel

moderne badkamer tentoonstelling londen betonnen muren

Er werden video-, audio- en verlichtingssystemen geïnstalleerd

witte showroom Roca hoge kwaliteit edel

Glamoureuze showroom voor de hoogwaardige badkamermeubels

luxe badkamermeubel sanitair bidet Roca

De beweging van water inspireerde de architecten in hun ontwerp

Italiaans badkamermeubel origineel interieur

Het interieur is stilistisch afgestemd op het gevelontwerp

Expositie Roca keramische badkuipen wastafels

Moderne verlichting – Roca Showroom

Roca Design Badkamer Tentoonstelling Londen

Ruimteverdeling – blauwdruk

Badkamer tentoonstellingsplan ruimteverdeling