badkamer

Stenen wastafels – een overzicht van geschikte natuursteensoorten en looks

wastafel-steen-natuursteen-onyx-luxe-exclusieve-console-verlichting

EEN Stenen wastafel  geeft de badkamer een bijzonder tintje en onbetwiste exclusiviteit. In combinatie met andere natuurlijke materialen, zoals hout of glas, is het zwembadontwerp harmonieus en zorgt het voor een bijzondere uitstraling. Natuursteen ziet er massief uit en is niet goedkoop, daarom loont het de moeite om vooraf een overzicht te krijgen van de bestaande variant.

Stenen wastafels – welke soorten zijn mogelijk

wastafel-steen-natuursteen-rivier steen-hout-badkamer-naturel

Voor een stenen wastafel is niet alleen de materiaalkeuze van belang, maar ook de duurzame verwerking. De meeste producten van natuursteen worden met de hand verwerkt met behulp van speciale machines. Breuken en poriën in het zwembad duiden op defecten die vermeden moeten worden en de duurzaamheid aanzienlijk verminderen.

Stenen wastafel – natuursteen of steenlook

sfeer1 049

Onder meer de volgende natuursteensoorten onderscheiden zich door uitstekende eigenschappen: andesiet, marmer, graniet, riviersteen, basalt, blauwe hardsteen en travertijn. Natuurlijk zijn alle optica die verschijnen en de haptiek van de natuursteen verkrijgbaar in speciaalzaken.

Stenen wastafel – andesiet in antracietgrijs of zwart 

wastafel-steen-natuursteen-adesit-ovaal-natuur-hout-wastafel

Andesiet is een vulkanisch gegoten gesteente en wordt gevormd uit extreem taaie lava met relatief lage temperaturen. De Andesitische lava breekt vaak vulkanische koepels af. Zo zijn het Griekse schiereiland Methana, Nisyros en Montserrat rijk aan deze natuursteen.

Andesiet wordt beschouwd als een luxe natuursteen en de daaruit gevormde wastafel is een puur natuurproduct gemaakt van hoogwaardige grondstoffen. Elke wastafel dient als een echt uniek stuk en is gemaakt door uitgebreid handwerk.

Stenen wastafel – riviersteen in natuurlijke organische vorm

wastafel-steen-natuursteen-riviersteen-kraan-vintage-modern

De riviersteen komt uit de Indonesische tropische rivieren en wordt als extreem robuust beschouwd. De steen is van binnenuit glad gepolijst en de natuurlijke oxidatie geeft hem zijn natuurlijke kleur en patroon.

Onze onderhoudstip: om de natuursteen langer mooi te houden, is het noodzakelijk om deze voor het eerste gebruik in te waxen. De waslaag stoot vloeistof en vuil af. Chloorachtige reinigingsmiddelen worden niet aanbevolen voor alle natuurlijke steensoorten, omdat ze de natuurlijke structuur van de steen vernietigen.

Stenen wastafel – zuilwastafel van glad gepolijst basalt

wastafel-steen-natuursteen-basalt-zwart-console-tegels-beige

Basalt is een lavasteen die ontstaat door ijzer- en magnesiumsilicaten te mengen. Het wordt heel vaak gebruikt omdat het zowel op het vasteland als op de zeebodem veel voorkomt. Basaltsteen bevindt zich onder een dunne laag sedimenten en is daarom relatief gemakkelijk te bereiken.

Minimalistische basaltwastafel voor wandmontage

wastafel-steen-natuursteen-basalt-antraciet-grijs-wood-flat.jpg

Bij het verzorgen van basaltputten is het belangrijk op te merken dat het gesteente erg gevoelig is voor zuur. Als ongeschikte reinigingsmiddelen worden gebruikt, verliest het zijn kleur, wordt het vlekkerig en lelijk. Het is beter om alkalische reinigingsmiddelen te gebruiken.

Stenen wastafel – Opzetwastafel van blauwe hardsteen met organische vorm

wastafel-steen-natuursteen-arduin-ovaal-oneven-organische-vorm

De naam ‘Bluestone’ is een soort kiezelsteen en wordt veel gebruikt. Het is een sedimentair gesteente met een specifieke blauwgrijze kleur. De talrijke fossielen in de stenen structuur zijn typerend voor hem.

Stenen wastafel – massief granieten zuilwastafel met exclusieve licht- en donkergrijze korrels

wastafel-steen-natuursteen-graniet-mix-kleur-console

Graniet is een gesteente dat gedurende een lange periode wordt gevormd boven vloeibaar magma. Een afgekoelde gesteentelaag wordt bereikt door het vloeibare magma onder het aardoppervlak en koelt zo lange tijd af. Er zijn ideale omstandigheden voor de vorming van kristallen laag na laag en ook zeer harde laagverbindingen. Als gevolg hiervan wordt het granietgesteente gekenmerkt door een uitgesproken kristalstructuur, evenals met een bekend breed spectrum aan kleuren. Mooi gepolijst, ziet het er zeer nobel uit met zijn korrel en onmiskenbare zichtbaarheid van de kristallen.

Eenvoudige wastafel van graniet met een ovale vorm

wastafel-steen-natuursteen-graniet-ovaal-hout-wastafel-wandbekleding-licht

Stenen wastafel – ronde marmeren wastafel en houten wastafelmeubel

wastafel-steen-natuursteen-marmer-grijs-rond-hout-wastafel-naturel

Marmer ontstaat onder het aardoppervlak onder hoge druk, waarbij de rotsen kalksteen en dolomieten smelten en daardoor worden getransformeerd. Het proces is erg traag. Hoe hoger de druk en temperatuur tijdens rotsformatie, hoe harder het marmer wordt.

Trapeziumvormige zuilwastafel van donker marmer

wastafel-steen-natuursteen-zwart-marmer-console-rechthoekig-trapeziumvormig

Marmer wordt in grote steengroeven uitgesneden en in alle producten gebruikt. Het materiaal is vrij hard en ongevoelig voor vocht. Om de mooie uitstraling langer te behouden. het is raadzaam om de steen van tijd tot tijd te impregneren. Net als bij de andere natuurstenen, moeten alle soorten chloor- of zuurhoudende middelen worden vermeden.

Exclusieve zuilwastafel van marmer – gepolijst en ruw

wastafel-steen-natuursteen-marmer-zwart-console-minimalist

Het oppervlak van de marmersteen is glanzend of ruw gepolijst en dient als een echt hoogtepunt in de exclusieve badkamer. In combinatie met hout wordt een gezellige sfeer bereikt. Aan de andere kant ziet het eenvoudige marmeren oppervlak met metaal, zoals roestvrij staal of aluminium in elkaar, er heel nobel en minimalistisch uit.

Traditionele, klassieke wastafel van wit marmer

wastafel-steen-natuursteen-marmer-vintage-moderne-luxe-mozaïek-tegels

Wit marmer met grijze korrel wordt vaak gebruikt voor stenen gootstenen. Stijlvol te combineren met messing voor een vintage uitstraling.

Rustieke, ronde wastafel van crèmewit marmer

wastafel-steen-natuursteen-rond-marmer-wit-crème-wit-hout-wastafel

Ronde opzetwastafel van crèmewit marmer met een natuurlijke uitstraling tovert de badkamer of het gastentoilet om tot een ware oase. De lichte natuursteen wordt bijzonder mooi gecombineerd met onbehandeld massief hout.

Ronde stenen wastafel – travertijn

wastafel-steen-natuursteen-rond-travertijn-ovaal-wandbekleding-oker-kleur.jpg

Travertijn is erg populair als materiaal dat veel in de badkamer wordt gebruikt. Het wordt gekenmerkt door een poreuze structuur die moet worden gevuld met een spatel voor installatie in natte ruimtes. Een diepe impregnering wordt aanbevolen, omdat dit zowel het oppervlak als de verschillende natuurlijke breuken van het gesteente zal beschermen.

Rechthoekige wastafel van travertijn gecombineerd met glas

wastafel-steen-natuursteen-travertin-glas-rechthoekig-modern

Travertijn is zeer veelzijdig, rustiek en tegelijkertijd zeer nobel. Goed gevuld en glad gepolijst, het lijkt bijna op marmer. Gecombineerd met eenvoudig opvallende materialen met glanzende oppervlakken, zoals glas en metaal, ontstaat een chique, moderne uitstraling.

Moderne wastafeldesigns in steenlook – imitatie travertijn

wastafel-steen-steen-look-modern-travertijn-imitatie-bright

Materialen die natuursteen imiteren, worden gekenmerkt door uitstekende eigenschappen en geweldige haptiek, daarom mogen deze helemaal niet worden verwaarloosd. Een goed pluspunt is de verscheidenheid aan afwerkingen en kleuren die ze bieden.

Zwarte opzetwastafel met ronde vormen in steenlook – lavasteen imitatie

wastafel-steen-natuursteen-steen-look-zwart-hout-wastafel-lavasteen

In tegenstelling tot natuursteen zijn kunststenen veel duurzamer, onderhoudsvriendelijker en goedkoop te monteren. Sommige zijn zelfs water- en bacterieafstotend, wat bijdraagt ​​aan een betere hygiëne in het huishouden.

Exclusieve accessoires en badkameraccessoires van natuursteen

spoelbak-steen-natuursteen-natuursteen-zwart-accessoires-accessoires

Badkameraccessoires en accessoires in de juiste optiek of gemaakt van hetzelfde materiaal als de wastafel zouden zeker bijdragen aan een aantrekkelijke, aantrekkelijke totaalindruk van de badkamer.