balkon

balkon

Houten tegels kiezen voor het balkon – welke houtsoorten zijn geschikt?

houten tegels terras balkon tweekleurige klimop kolom

Of u nu een nieuw balkon bouwt of het bestaande verfraait, u heeft veel opties voor vloeren. Met name met houten tegels heb je een aantal opties, afhankelijk van je budget, of het nu een overdekt of open balkon is, en je ontwerpvoorkeuren. Als je de Houten tegels voor op het balkon het is goed om te weten welke houtsoort je moet gebruiken voor jouw specifieke situatie.

Houten tegels voor op het balkon

grootformaat houten tegels die een open balkonontwerp leggen

Ceder en Redwood

Heb je een open balkon en wil je weten welke houtsoort daarvoor het beste is, dan liggen ceder en redwood voor de hand. Hoe hoger de kwaliteit, hoe beter de inherente eigenschappen, maar redwood en ceder zijn de eerste keuze als het gaat om buitenvloeren vanwege de water- en insectenwerende eigenschappen van het hout.

Houten tegels voor het balkon – licht kunststof clipsysteem

houten tegels leggen balkon vloeren ijzeren meubels

Onder druk behandeld grenenhout

Onder druk behandeld grenen is de kosteneffectieve keuze voor open balkons, omdat het de meest betaalbare vloer is. Behandeld met een speciale mix van chemicaliën om te beschermen tegen water- en zonneschade, kunt u het dennenhout schilderen of vernissen, waardoor u een aantal opties krijgt voor minder geld dan ceder of redwood.

Houten tegels voor het balkon met open klapstoelen

Andere houtsoorten

Andere houtsoorten zijn het duurst, zoals Afrikaans mahonie of Braziliaanse kers. Ze zijn alleen geschikt voor het overdekte balkon. Het zijn eerder decoratieve houtsoorten dan functionele houtsoorten.

houten tegels voor het balkon donkere kleuren glazen balustrade

de Houten tegels voor op het balkon van IKEA zijn gemaakt van acaciahout, met een kunststof clipsysteem en zijn ook geschikt voor terrassen en tuinen. Het bankirai- en larikshout zijn zeer resistent en goed voor buitengebruik.

 in elkaar grijpende houten tegelskruisende houten tegels balkon terras patroon

tweekleurige houten tegels   houten tegels dakterras tweekleurig klemsysteem leggen

lineair patroon:  Houten tegel balkon plastic clip systeem lineair patroon

Kunststof clipsysteem en verschillende vormen

houten tegels balkon plastic clips systeempatroon

Combinatie met kiezels

Houten tegels balkon combinatie kiezels planten

klein balkon renoveren

Houten tegels balkon kleine renovatie plug-in aansluiting

optisch verwarmende houten tegels  Houten tegels balkon acaciahout klein vierkant

een klein balkon opzetten

houten tegels balkon acaciahout ijzeren balustrade klaptafel

houten vloeren open balkon linear

Balkonbekleding met schuurmatten  acaciahouten tegelpatroonverbinder

Read more
balkon

Lucky Bamboo verzorging – lees meer over deze geluksbrenger!

Lucky bamboo care wit-pot-grind-gevlochten

Waarom wordt Dracaena sanderiana geluksbamboe genoemd en wat voor symboliek draagt ​​deze plant met zich mee? Er zijn enkele redenen voor deze populaire bijnaam de Dracaena? Ten eerste kan deze plant gedijen in de zwaarste omstandigheden waar andere planten niet zouden overleven. Hetzelfde geldt voor geluk, het is een kwestie van innerlijke gevoelens en soms heb je niet veel nodig om gelukkig te zijn. De tweede reden voor de interessante bijnaam houdt verband met de oude Feng Shui-leer. Volgens Feng Shui wordt de Dracaena sanderiana aanbevolen om ons huis of kantoor te bevrijden van de invloed van negatieve energie (Qi). In dat opzicht is de dracaena ongelooflijk. Het zorgt voor rust en balans in je huis, leert ons wijsheid over hoe flexibel en resistent we kunnen zijn tegen de effecten van de buitenwereld, zodat onze geest vrij blijft en vrij kan bestaan. De derde reden om lucky bamboo te noemen komt omdat deze plant erg snel groeit. Met één of enkele Lucky Bamboos kun je in huis prachtige composities maken die een lust voor het oog zijn en ook nog eens veel elegantie in je interieur brengen. Leer alles over Lucky Bamboo zorg, Symboliek en mogelijke problemen bij het cultiveren van Dracaena sanderiana.

De symboliek van de geluksbamboe

Lucky bamboo care glazen schaal-water-rood-lint-trapjes

De geluksbamboe is een buitengewoon mooi cadeau-idee voor onze dierbaren, zakenpartners of voor mensen die het moeilijk vinden om te beslissen wat ze precies moeten kopen. De plant wordt beschouwd als de oudste geluksbrenger van de mensheid en wordt wereldwijd weggegeven als symbool van geluk, gezondheid, succes en rijkdom. In China en Thailand geven mensen graag Lucky Bamboo ter gelegenheid van het nieuwe jaar of andere belangrijke feestdagen. De reden hiervoor ligt weer in de oude Feng Shui-doctrine, volgens welke men omringd moet zijn door natuurlijke elementen. De geluksbamboe kan ons de interactie bieden met de vijf basiselementen van deze leer – aarde, water, hout, vuur en metaal en dit heeft een helende werking op onze omgeving door de effecten van negatieve energie te beperken. De interpretatie van de vijf basiselementen, gecombineerd in het systeem, is volgens Feng Shui als volgt:

– Aarde – dit zijn sierstenen in de vaas of aarde in de pot;

– water – dit is het water waarin de plant leeft of het water waarin hij is ondergedompeld;

– Boom – dit is de geluksbamboe zelf, de stengel van de plant;

– Vuur – een rood lint dat de vaas of individuele stelen siert;

– Metaal – Decoratief figuur dat aan de vaas of de pot zelf wordt bevestigd.

Lucky Bamboo zorg, Symboliek en problemen

Lucky Bamboo verzorging -drie-niveaus-porselein-panda-beer

Wederom volgens de Oosterse Feng Shui regels is het belangrijk om te weten hoe groot het aantal bamboestokken is, dit bepaalt ons geluk.

– 2 repen brengen geluk in de liefde

– 3 repen brengen geluk in het leven

– 5 repen brengen gezondheid

– 8 staven symboliseren rijkdom

– 9 repen brengen succes

– 21 palen zijn geladen met een speciale zegen over het huis.

Je kunt niet eens een geluksbamboe weggeven met 4 stokjes, alweer volgens de Oosterse Feng Shui-regels, aangezien het woord “vier” klinkt als het woord dood in het Chinees.

Als je een Draceana sanderiana cadeau wilt doen, moet je daarom voorzichtig zijn met de boodschap die je cadeau uitstraalt. Maar zoals ik al zei, de geluksbamboe wordt beschouwd als een goede keuze aan geschenken, omdat deze plant ook symbolisch je goede wensen voor welvaart en succes doorgeeft.

Vorm van de Lucky Bamboos

Lucky bamboo care ronde-spiraal-porselein-container-kikker

In de bloemenwinkels is de geluksbamboe te vinden in verschillende uitvoeringen, slanke bamboe, gedraaid aan de punt, of gebogen in een hartvorm, sommige bamboestengels vormen in groepen verschillende vormen, bijvoorbeeld kleine piramides en andere composities. De vorm van de bijlage is niet relevant voor de berichten die u wilt overbrengen. Het is een kwestie van persoonlijke smaak en een uiting van uw verlangen naar iets ongewoons en indrukwekkends. Aan de ene kant is de plant gemakkelijk te modelleren, maar aan de andere kant is hij gemakkelijk vatbaar voor invloeden van buitenaf, dus je moet echt voorzichtig zijn.

Het nodige Geluksbamboe zorg

lucky bamboo-care-hek-gevlochten-grind-glas-container-water

De lucky bamboo heeft niet veel onderhoud nodig. De plant vraagt ​​om een ​​mooie vaas, met sierstenen op de bodem en natuurlijk water. Als uw dracaena het goed doet in een pot, is goede aarde vereist. In beide gevallen houdt de plant niet van direct zonlicht (de lucky bamboo kan ook prima gedijen bij kunstlicht). Geef pas water als de bovenste laag grond is opgedroogd. De Dracaena sanderiana mag niet worden blootgesteld aan tocht. Het optimale temperatuurbereik van 18 ° C tot 25 ° C..

Als je dracaena overgroeid is, kun je hem opnieuw planten, in een grotere pot, of hem snoeien om het aantal bladeren te verminderen.

Mogelijke problemen bij de teelt van Dracaena sanderiana

geluksbamboe bureau thuiskantoor kleurrijke kralen

Geelverkleuring van de bladeren. Een van de redenen voor het gele blad kan direct zonlicht zijn, waardoor de plant niet op de goede plek staat. De aanwezigheid van een grotere hoeveelheid chloor in het water kan dit ook veroorzaken. In dit geval is het raadzaam om de planten water te geven met regen of flessenwater en ze naar een andere locatie uit de buurt van het raam te verplaatsen.

De bladeren worden bruin. De reden hiervoor kan droge lucht in huis zijn of onvoldoende vochtigheid in de kamer. Onthoud dat de natuurlijke omgeving van de dracaena het tropische bos is. Daarom is het in dit geval beter om de bladeren van de dracaena met water te besprenkelen, ze zullen zichzelf zeker verfrissen.

in combinatie met een witte lelie

lucky bamboo deco tafel glazen vaas witte lelie

Vergeling van de stengel van de plant vanaf de wortel – dit betekent dat de plant te veel mest in het water heeft. In dit geval moet u de plant enkele maanden niet bemesten.

Verduistering van de wortels. De gezonde plant Dracaena sanderiana heeft rode of oranje wortels. Wanneer de wortels bijvoorbeeld donkerder, bruin of zwart worden, betekent dit dat de plant uit elkaar valt en de enige manier om het te redden is om het zieke deel vijf centimeter dieper te snijden.

Algen in de vaas met de lucky bamboo. Als de vaas met de lucky bamboo in direct zonlicht staat, is het mogelijk dat er groene algen in het water ontstaan. Je kunt dit probleem oplossen door de vaas elke 1-2 weken grondig schoon te maken.

Let op: Lucky Bamboo kan gevaarlijk zijn voor huisdieren en kleine kinderen, de bladeren zijn licht giftig. Als je stil wilt zijn, zet de plant dan op een voor kinderen en huisdieren moeilijk bereikbare plek, waar ze er niet bij kunnen.

Heb jij ook een geluksbamboe in huis? Persoonlijk heb ik al jaren een Lucky Bamboo, maar nu wil ik een kleine bamboe piramide kopen. Ik vind het idee echt super! En jij?

 Bruidsboeket met geluksbamboeLucky Bamboo verzorging spiralen boeket groen geluksbrenger

zwarte sierstenen in de vaas

Lucky Bamboo zorg glazen vaas vierkante zwarte kiezels

5 stokjes in de pan

Lucky Bamboo Care Vaas Five Rods Grindvloer

Vierkante glazen vaas     Lucky Bamboo zorg glazen vaas grind cadeau-idee

5 balken symbool van gezondheid

Lucky Bamboo zorg vijf bars gezondheidssymbool

Lucky Bamboo piramide

Lucky bamboo care drielaagse schelpkikker

rood lint symboliseert vuur

Geluksbrenger Lucky Bamboo glazen vaas drie stadia van zorg  Lucky Bamboo cadeau witte emmer bureau

geluksbamboe geschenkvorm hart kiezelsteen glazen vaas vierkant

Lucky Bamboo vijf lagen glazen kom grindstenen   drie stokjes geluksbamboe geluksbrenger symbool geluk leven

Lucky Bamboo planten staven huis tafeldecoraties zwarte vaas

Lucky Bamboo Care vlechtstaven vormen zwarte grindstenen

Lucky Bamboo zorgemmer vorm spiraal zen sfeer

twee stokjes geluksbamboe symboliek liefdesgeluk

zen ambiance huis lucky bamboo care keramische vaas

Lucky Bamboo symboliek olifant keramische kom

Read more
balkon

Verticale tuinen en groen – ideeën voor tuinen en balkons

verticale-tuin-landschapsarchitectuur-succulent-binnen-tuin-varen-modern

Verticale tuinen en beplanting hebben de laatste tijd veel aan populariteit gewonnen en zijn erg populair, vooral als je beperkte ruimte hebt. Verticale tuinen nemen niet zoveel ruimte in beslag als de horizontale en brengen net zoveel plezier als het gewone tuinieren. Er zijn veel interessante ideeën die je inspiratie kunnen geven.

Creëer verticale tuinen met hekjes

verticale-tuin-maak-tuin-ontwerp-vetplanten-rouwgewaad-ruw-schikken

Denkt u bij het bedenken van mogelijke ontwerpen voor uw verticale tuin aan de varianten met een trellis? Een zelfgemaakt latwerk van stokken kan een rustieke charme toevoegen terwijl het de klimplanten ondersteunt. Ze zijn ideaal voor het kweken van tomaten, wijnstokken, clematis, klimop en klimrozen.

Verticale tuinen – binnen en buiten

verticale-tuin-landschapsarchitectuur-moderne-exotische-planten-emmer-metaal-decoratie

Indien vergroend met klim- en hangplanten, kan een pergola voor aangename schaduw zorgen. Er zijn andere opties voor verticaal tuinieren met klimplanten met structuren zoals priëlen. Maar ze zijn meestal niet zo groot en dienen meer als poorten of symbolische ingangen.

Verhoogde bedden – geen verticaal tuintype, maar toch

verticale-tuin-landschapsarchitectuur-modern-emmer-stand-raam

Technisch gezien zijn ze geen verticaal tuintype, maar de verhoogde bedden bieden bijzondere voorwaarden voor de tuinbouw. Verhoogde bedden verschillen van plantenbakken doordat ze nog steeds dezelfde grond hebben als in de grond. Je kunt verschillende vormen en typen bouwen.

Verticale tuin met exotische en trofische plantensoorten 

verticale-tuin-landschapsarchitectuur-exotische-planten-hout-integreren

  Prieel versierd met klimrozen

sierlijke pergola zitbanken klimrozen steun

kleurrijk decoratie-idee voor balkon

verticale kleurrijke bloempotten wit trellis

geplant tuinpergola om schaduw te bieden

verticale tuinen vergroening tuin pergola schaduw

Tuinhuisje met witte klimrozen     tuinpergola klimrozen wit vergroening

Tuinhuisje met orchideeën

Tuin prieel klimplanten steunstructuur

moestuin trellis verhoogde bedden bodembedekker

verticale tuinen plantenbakken wandmontage blauw geel combinaties

verticale tuinen vergroening indoor kruidentuin

verticale tuinen groene pergola tuin schaduw provider

ijzeren tuinhuisje klimplanten poort stapstenen

verticale tuinen sappig zoals schilderen tuinhek

verticale vergroening houten muur dakterras idee

Verhoogde bedden met een interessante vorm

verhoogde bedden interessante vorm tuinideeën

verhoogde bedden driehoekige bloemen planten vloeren

Verticale houten tuinpallet

verticale tuinen houten pallet veranda terras idee

verticale tuinen latwerk muur leunend tegen bloempotten

Trellis met klimrozen

verticale tuinen gevel klimsteiger klimrozen

verticale muur vergroening

verticale vergroening tuin privacy scherm parasol

Kleurrijke zitkussens op het balkon

verticale vergroening trellis balkon zitkussens plant

Idee voor balkondecoratie

balkon hangplanten zitkussens houten vloer

Read more
balkon

Woontips voor balkonontwerp – privacybescherming en decoratie voor het terras

Balkondesign grijs-vloertegels-rotan-hoekbank-kaarslantaarns-oranje-boom-bloempot

We geven je handige woontips en Balkon ontwerp Ideeën waarmee je decoratie en privacy in één kunt combineren.

Woontips voor balkonontwerp – planten en meubels schikken

Balkon design -rotan-bank-zwart-wit-bloempotten-zwart-vloerdelen

de Balkon ontwerp is in principe vergelijkbaar met tuinontwerp, met één groot verschil – je hebt een zeer beperkte ruimte en moet een balans vinden tussen vergroening en decoratie, zodat er voldoende ruimte is voor bewegingsvrijheid en meubels. Onze tip – werk met volume. Kies groenblijvende planten – struiken of decoratieve bomen kunnen het lukken. Enerzijds zorgen hoge planten voor privacy, anderzijds kun je een tafel of stoelen neerzetten en waan je je in een groen paradijs. Het juiste meubilair mag natuurlijk niet ontbreken – maar het meubilair mag niet meer dan 40% van het totale balkonoppervlak in beslag nemen. Als je een klein balkon hebt, kun je klapstoelen kopen. Eigenaren van grotere dakterrassen kunnen zich verheugen op een complete zithoek – en kunnen genieten van een fijne zithoek voor avonden met vrienden. Natuurlijk mag barbecueën niet ontbreken – tegenwoordig zijn er veel praktische grillontwerpen die aan de relingen kunnen worden bevestigd.

Woontips voor balkonontwerp – frisse decoratie-ideeën

Balkon design bamboe mat-privacy bescherming-houten ligbed-opvouwbare-hout-plant planken

Versier spaarzaam maar fantasierijk – hang een lantaarn voor verlichting of plaats kleine figuren op de grond. Kleurrijke meubels zorgen voor een vrolijke stemming. Sierkussens kunnen eenvoudige meubels opfrissen – en zorgen voor het nodige zitcomfort voor u en uw gasten. Versier de bloempotten of koop bloempotten in felle kleuren. Een tapijt kan ook accenten leggen. Laat je inspireren door deze woontips en creëer een praktische, gezellige en mooie Balkon ontwerp!

Kleurrijke decoratie-ideeën – kleine tafel en bloempotten in neonkleuren

balkon-design-houten vloer-bijzettafel-bloempotten-kleurrijk

Balkondecoratie vogelkooi kleurrijk neon

Roze en gele kleuren zorgen voor een vrolijke stemming

roze tapijt hout tegel balkon bamboe

Zen-tuin op het balkon – woontips en decoratie-ideeën in Aziatische stijl

witte petunia palmbomen balkon woontips rotan houten meubels

Houten tafel en plantenbakken – ontwerp het dakterras

Balkon privacy scherm dakterras plantenbak

Groot balkon met zithoek – bank en salontafel

Balkontegels terrasmeubilair planten dakterras

Rotan meubelen – loungeset op het balkon

Rotan meubelen kiezels balkon woontips zitgroep

Tuin op het balkon met groenblijvende planten

Balkonbakken voor in de tuin creëren ideeën

Tuinschermen gemaakt van natuurlijke materialen – hout, bamboe, planten

Bamboe balkon privacyscherm – ontwerpideeën voor Feng Shui-stijl

Privacybescherming voor de tuin – scherm met bloemen en planten

Rotan meubelen, pergola en veel bloemen op het balkon

Tuin balkon design woontips rotan

Geniet van het prachtige uitzicht vanaf het balkon

Balkon woontips houten reling omheinde meubels ontwerpideeën

Zelf balkonschermen maken en privacy op het balkon beschermen

5 tips voor privacybescherming in de tuin – schutting- en haagplanten

Privacybescherming voor het balkon – varianten van hout, planten en luifels

Bloempotten en plantenbakken zorgen voor privacy

kleine balkon bloembak metalen reling

Klimplanten op balkons en terrassen – privacybescherming en groen

Privacyscherm voor het balkon met bamboeplanten en rietmatten

Pergola tuinpoort – 12 ideeën voor privacy en comfort

Pure romantiek – verlichting op het balkon

Verlichting balkon lantaarn decoratie-ideeën

Kleine balkondesign planten paarse kleur loungemeubels

Balkonmeubel blauwe kleur plantenbak blauwe tafel

kleurrijke eclectische balkonmeubels woontips neonkleuren

 

 21 ideeën voor privacyschermen voor balkons – verschillende opties voor privacyschermen

Read more
balkon

De decoratie in de buitenruimte voor optimaal comfort buitenshuis

deco-buitenruimte-tapijt-loper-blauw-ornamenten-bestrating-tuin-grill

De warme dagen en avonden in het voorjaar en de zomer nodigen uit om buiten te ontspannen. Want op warme dagen lijken de appartementen krap. Dus als je een balkon, tuin of terras hebt, prijs jezelf dan gelukkig. Deze moeten echter ook op de juiste manier worden ontworpen, zodat u zich daar op uw gemak kunt voelen en niets tekort komt. En zodat je niets belangrijks vergeet, willen we je vandaag een paar ideeën geven voor Decoratie in de buitenruimte die zijn ook nog eens goedkoop. Met hun hulp ontwerp je de perfecte ruimte om te ontspannen, maar die je ook kunt gebruiken om te werken.

Buitentapijt als decoratie in de buitenruimte

deco-buitenruimte-tapijt-loper-persier-tapijt-vintage-meubels-barok-stijl-boho

Dit idee voor de decoratie in de buitenruimte is nog niet zo wijdverbreid. En ze is zo geweldig. Het is waar dat het tapijt buiten stof verzamelt, nat wordt en daarna langzaam droogt. Maar je hoeft het tapijt niet altijd buiten te laten. Je kunt hem indien nodig eenvoudig uitrollen zodat hij lekker zacht onder je voeten ligt en dan weer oprollen en later weer opbergen. Voor dit doel moet het tapijt ook een kleinere maat hebben als decoratie in de buitenruimte. Dan kan het ook makkelijker worden afgetapt.

Deco in de buitenruimte – combineer tapijt en meubels op een smaakvolle manier

deco-buitenruimte-tapijt-loper-modern-grijs-beige-pastel-kleuren-paisley-kunststof-zacht-rotan

En als u niet onnodig veel geld wilt uitgeven aan een bijzonder, nieuw tapijt voor buitendecoratie, kunt u ook gewoon even kijken of u niet nog een oud exemplaar heeft liggen. En dan rest alleen nog het ontwerpen van een gezellige zithoek. Gebruik hiervoor een kleine bank, fauteuil of stoelen en een salontafel. Een leuk idee voor de decoratie in de buitenruimte zijn ook zitkussens waarmee je een oosterse zithoek op de vloer kunt creëren.

Tapijt voor een gezellige sfeer in de buitenruimte

deco-buitenruimte-tapijt-loper-modern-boho-design-charm-meubels

Modern buitendesign in grijs en kussens met effectieve patronen

deco-buitenruimte-tapijt-loper-kussen-zwart-wit-modern-design-meubels-kunststof rotan

Tapijt als decoratie in de buitenruimte met bloemmotieven

balkoninrichting sierkussens kleurrijke kleuren deco bijzettafel blauw

Vintage flair met houten meubels en lopers in warme kleuren

tapijt buiten strepen patroon houten meubels open haard

Buitendecoratie met textiel – twee tapijten combineren

zithoek buiten tapijt bank witte kussens salontafel

Buitendecoratie met textiel in intense, warme nuances

balkon design decoratie in de buitenruimte kleurrijk

Decoratie in de buitenruimte in de vorm van verlichting

verlichting tuin buitenruimte bomen fauteuil

Om ‘s avonds en ‘s nachts comfortabel te zijn, moet u denken aan de juiste verlichting als decoratie in de buitenruimte. Er is hier een grote verscheidenheid aan opties voor u beschikbaar. Voor in de tuin zijn arrangementen geschikt langs de tuinpaden of hangen romantische lantaarns aan de takken van de takken. Als je een pergola hebt, kun je deze decoreren met verlichtingsarmaturen en zorgen voor een romantische decoratie in de buitenruimte.

Effectieve lichtslinger gemaakt van blauwe bollen als decoratie in de buitenruimte

lichtketting guirlande decoratie in de buitenruimte blauwe ballen

Als u kerstverlichting voor verlichting en decoratie in de buitenruimte wilt gebruiken, kunt u deze kant-en-klaar met willekeurige motieven kopen of u kunt gewoon zelf iets individueels ontwerpen en zelfs samen met uw kinderen knutselen. Natuurlijk hebben de kaarsen ook een romantische uitstraling. Verspreid ze op een rustige dag op het terras en wel zo dat er geen brandbare voorwerpen zoals gras in de buurt zijn. Kies kaarsen met aangename geuren en creëer de perfecte sfeer voor een gesprek of diner. Met de juiste decoratie in de buitenruimte creëer je elke gewenste sfeer.

Decoratie in de buitenruimte door de pergola te decoreren met kerstverlichting

pergola hout verlichting licherkette grill eethoek buiten deco

Kussens en stoffen als decoratie in de buitenruimte

stoffen decoratie in de buitenruimte blauw textiel gordijnkussens

De sierkussens hebben we al genoemd als decoratie in de buitenruimte. Met hen, maar ook met mooie stoffen, creëer je een unieke buitenruimte die je nooit meer wilt verlaten. Praktisch is dat er tegenwoordig stoffen worden aangeboden die vooral geschikt zijn voor buitengebruik. Deze zijn bestand tegen wisselende weersomstandigheden zoals felle zon en regen, dus je hoeft je geen zorgen te maken als je ze vergeet op te bergen. Kies voor dit soort decoratie in de buitenruimte patronen en kleuren die je in een goed humeur brengen en gebruik ze om oude stoelen of kussens op te fleuren.

Textiel voor het decoreren van tuinmeubilair

Deco in de buitenruimte zithoek kruk fauteuil

Geef de loungestoel een extra dimensie met stof in de buitenruimte

schommelstoel textiel blauw patroon idee deco outdoor

Decoratie in de buitenruimte voorzien van een nieuwe verflaag

muurschildering geel turquoise decoratie in de buitenruimte

Het mooie van de buitenruimte is dat het moeilijk te overdrijven is met kleur. Hierdoor kun je moedig te werk gaan bij het kiezen van de verschillende kleuren. Zo kun je een of meerdere muren in elke gewenste kleur schilderen voor de decoratie in de buitenruimte, wat vooral goed staat op een balkon. Maar je kunt ook de tafel, stoelen of saaie bloempotten accentueren om de nodige lente- en zomerstemming te creëren.

Een roze kast als praktische decoratie in de buitenruimte

kleurrijke balkoninrichting lente outdoor deco koelkast

meubels kleurrijk balkon klein deco-idee buiten blije stoelen

Maak de decoratie in de buitenruimte zelf

diy kandelaar decoratie in de buitenruimte theelichtjes hout tak

Voor de decoratie in de buitenruimte kun je oude spullen prachtig recyclen en een specifiek thema ontwerpen om de ruimte de finishing touch te geven. Wat dacht u bijvoorbeeld van een balkon of terras in exotische stijl? Gebruik hiervoor dus oude voorwerpen of ga wandelen op zoek naar stokken, twijgen en stenen. Met een beetje fantasie kun je deze dingen gebruiken om zelf interessante decoraties te maken.

Spindeltafel diy houtdecoratie in de buitenruimte

deco in de buitenruimte zeef recycling bloempot

Borden en dienbladen als decoratie in de buitenruimte

kleurrijke schalen, borden, kopjes, decoratie in de buitenruimte

Kleur creëer je niet alleen met textiel. Ook de gerechten moet je niet onderschatten. En aangezien er tegenwoordig zoveel te kiezen is, zult u zeker geen probleem hebben om een ​​variant te vinden die bij uw smaak past. De felle en felle kleuren zijn natuurlijk een bijzonder goed idee. Je kunt deze combineren met elk patroon, zoals bloemmotieven, geometrische patronen of grappige stippen.

diy dienblad decoratie in de buitenruimte roze

Nogmaals, je kunt een doe-het-zelf-project overwegen voor buitendecoratie. Zo kun je met je gezin een kleine emmer versieren en deze vervolgens op warme dagen als ijsemmer gebruiken. Je kunt een dienblad net zo goed opnieuw ontwerpen. Dit geeft uw buitenruimte een bijzondere charme. Laat je fantasie de vrije loop!

glazen wijn kleurrijke decoratie in het dienblad in de buitenruimte

Decoratie in de buitenruimte – de tuinmeubelen

tuinmeubilair bank salontafel deco kussens

De meubels horen ook bij de aankleding van de buitenruimte. Om geld te besparen bij het inrichten van de buitenruimte kun je het beste oude meubels gebruiken die je anders niet meer zou kunnen gebruiken. Maar vergeet niet dat houten meubelen een overkapping nodig hebben, anders zullen de weersomstandigheden deze na verloop van tijd beschadigen. Grote meubelen zijn natuurlijk niet mogelijk met een balkon. In dit geval kunt u denken aan compacte varianten van lichtmetaal of kunststof. Om deze indien nodig ook te kunnen verplaatsen of opbergen, moeten ze echter inklapbaar zijn.

zomer balkon inrichting plastic stoel geel paars deco

zithoek balkon tapijt strepen sierkussens buiten parket

Hangmat en schommel als decoratie in de buitenruimte

schommeldecoratie in de buitenruimte kleurrijk balkon

De hangmat of Hollywood-schommel zien er niet alleen prachtig uit als decoratie in de buitenruimte. Ze zorgen ook voor comfort en dat is natuurlijk het hoofddoel van deze meubelen. Je kunt de hangmat ook opfleuren met stoffen en sierkussens, die, zoals je waarschijnlijk al kunt raden, natuurlijk weer kleurrijk en vrolijk moet zijn. In plaats van een Hollywood-schommel kun je ook kiezen voor een kleinere schommel die je aan de overkapping of pergola bevestigt. Maar zorg er van tevoren voor dat ze het gewicht kunnen weerstaan.

dag bed schommel veranda buitenruimte ontwerp idee kussen

stoel schommel bekleding decoratie paars groen comfort buitenruimte

Decoratie in de buitenruimte met een open haard

vuur tuin decoratie idee stenen barbecue terras

Dit is niet de eerste keer dat we het hebben over de open haard, die tegenwoordig in geen enkele tuin mag ontbreken. Het is romantisch, maakt de tijd buitenshuis aangenamer en ontspant je na een stressvolle dag op het werk. De haard heeft ook nog een praktische kant. Het vervangt namelijk de grill, zodat u uw gasten altijd een lekkernij kunt bereiden en aanbieden met deze decoratie in de buitenruimte.

tafel open haard buiten idee stoelen metalen zitkussens

Het is echter essentieel om ervoor te zorgen dat u het vuur en de sintels na gebruik goed dooft om brand te voorkomen. U bent ook van harte welkom om voor de zekerheid een haard te bouwen van vuurvaste stenen in de tuin of deze door een expert te laten bouwen.

moderne balkon open haard decoratie canapé meer buitenruimte

De opbergruimte in de buitenruimte

kist salontafel buitenruimte opbergruimte vat bijzettafel

Natuurlijk is de decoratie in de buitenruimte alleen niet voldoende. Je hebt ook een plek nodig om ze op te bergen, vooral in het koude seizoen. Hiervoor zijn manden of een plank geschikt, waarin zaken als decoraties, tafelkleden, schalen en andere zaken zichtbaar zijn. Als er weinig ruimte is en vooral op het balkon, is een andere variant erg praktisch. Er zijn zogenaamde borstbanken.

Opstelling borstbank balkon praktische opbergruimte buitenruimte

Zoals de naam al doet vermoeden, kun je deze enerzijds gebruiken om te zitten en anderzijds de binnenkant gebruiken als opbergruimte. Een klein schuurtje in de tuin is hiervoor het beste. Wat je ook kiest, vergeet niet alles opnieuw te ontwerpen in de juiste kleuren om recht te doen aan het thema buiteninrichting.

buiten berging huis idee planten zithoek

Read more
balkon

8 ongebruikelijke balkonideeën – decoratie om aan de balkonreling te hangen

Balkonideeën hangende tassen-balkon bloemen-rood-roze-oranje-gestippeld-gestreept

Als je het geluk hebt om in een appartement met balkon te wonen, heb je waarschijnlijk lang nagedacht over hoe je dit kleine stukje buitenruimte tegelijkertijd functioneel en mooi kunt maken. Dit kan vooral lastig zijn als je droomt van grote terrasmeubels waarvoor je veel meer ruimte nodig hebt. Bekijk in ieder geval onze praktische fantasie Balkon ideeën kijk maar. Ze nemen weinig ruimte in beslag omdat ze aan de balkonreling hangen. Ze trekken nog steeds de aandacht door het creatieve ontwerp en de vrolijke kleuren.

Kleurrijke balkonideeën – hangende tassen voor kleine bloempotten

Balkonideeën hangende tassen-balkon bloemen-kleurrijk-gestippeld

Hang de bloempotten eens aan de balkonreling in plaats van ze op een rij op de grond te zetten. Hierdoor bespaar je veel ruimte en is er geen risico op struikelen. Dergelijke hangende tassen voor bloempotten vind je in alle kleuren en patronen, of je kunt ze zelf naaien. Ze zijn ook perfect voor het planten van kruiden.

Mooie balkonideeën – bloempotten op de balkonleuning

Balkonideeën balkontopf-leuning-blauw-geel-oranje-roze-zwart-wit

De hangende tassen voor bloemen zien er zeker schattig uit. Houd je echter meer van de vormen van de klassieke bloempot, kijk dan eens naar deze bloempotten van GreenBo. Hun ontwerp maakt een eenvoudige en veilige installatie op de balkonreling mogelijk.

Een praktische klaptafel van houten latten past op elk balkon

Balkonideeën opklapbare tafelleuning-hout-laptop-wijnglas

Het kan heel moeilijk zijn om een ​​goede tuintafel te vinden die zo groot is als op het balkon. Is zo’n tafel niet aan de orde, dan kan deze chique klaptafel van Singulierlampandcab op Etsy een uitkomst voor je zijn. Het is bevestigd aan de balkonreling.

Met een klaptafel kun je romantisch dineren op het balkon met je geliefde

Balkonideeën klaptafel-hout-strips-wijnglas-plaat-mes-vork

Als je de tafel niet gebruikt, maak je het mechanisme los en laat je het naar beneden hangen om meer ruimte te besparen

balkon-ideeën-klaptafel-houten latten-zwart-metalen-balkonleuning

Kleine tafel voor extra ruimte op de balkonreling

balkon-ideeën-klaptafel-groen-metaal-hout-theeservies-vaas-bloem

Als je niet wilt eten of werken op het balkon, maar toch wat ruimte nodig hebt voor bijvoorbeeld een boek of een koffiekopje, kijk dan eens naar dit mooie kleine hangtafeltje genaamd MANUELA van NIMIO op Etsy. De tafel is erg klein, maar ziet er chic en elegant uit.

Het ontwerp van de kleine tafel is geïnspireerd op de balkons in Madrid

balkon-ideeën-klaptafel-leuning-klein-groen-geometrisch-patroon-hout-metaal

De kleine tafel is erg praktisch en verkrijgbaar in vele kleuren

balkon-ideeën-klaptafel-leuning-metaal-hout-wit-beige-geometrisch-patroon

Theelichthouder op het balkon voor een rustige sfeer

balkon-ideeën-siliconen-theelichthouder-rood-metaal-glas-railing bevestiging

Met waxinelichtjes tover je elk oud balkon om tot een romantische buitenruimte. Makkelijker gezegd dan gedaan als je geen ruimte meer hebt. Dat kan echter wel met deze kleine theelichthouders.

Je kunt het gedeelte waar het theelichtje in gaat vervangen door een kleine vaas

balkon-ideeën-siliconen-theelichthouder-leuning-vaas-glas-metaal-roze-rood

De relingbevestiging kan zowel op dunne als dikke buizen worden gemonteerd

balkon-ideeën-siliconen-theelichthouder-glas-rood-theelichtje

Zo’n grill is echt een ingenieuze oplossing, vooral voor appartementen met kleine balkons

balkon-ideeën-grill-hangende-balkon-leuning-zwart

In de handel verkrijgbare grills nemen onnodig veel ruimte in beslag. Het is echter heel goed mogelijk om op het kleine balkon te grillen. Deze grill is zeer praktisch en kan overal worden opgehangen.

Balkonlamphouder, solarlamp en asbak met opvallend design

balkon-ideeën-leuning-vogel-theelichthouder-asbak-glas-metaal-oranje

Zo’n creatief ontwerp zal zeker de aandacht trekken. Dit zijn stukken uit de Rohrspatz-collectie balkonmeubels van de ontwerper Michael Hilgers. De vormen van de theelichthouder, asbak en solarlamp doen denken aan een vogel.

Een heel slim idee – een combinatie van een bloempot en een kleine tafel

balkon-ideeën-plastic-bloembak-bord-wit-snacktijdschrift-zwarte-bril

Deze kunststof bloembak kan door zijn bijzondere vorm ook als tafeltje fungeren. Het model Corsica Bridge Flower Table van Elho is zeer praktisch en ziet er tegelijkertijd esthetisch uit. Het is perfect om buiten te lezen of een kopje koffie te drinken.

Meer info over de producten: Balkontassen, Bloempotten, Vouwtafel, kleine tafel, Theelichthouder, Pijpmus , Bloembak met tafel

Read more
balkon

Design plantenbak met latwerk van metaal van Offecct

Plantenbak met latwerk-metaal-wit-klimop-geplant

“Green Divider” door Offecct is een moderne Plantenbak met trellis, wat ons de mogelijkheid geeft om veel groen in huis en kantoor te brengen. Het kan dienen als privacyscherm voor het terras en visueel scheiden van grotere kamers. De bloembak met latwerk is gemaakt van metaal en ziet er zowel individueel als in een groep net zo mooi uit. Het ontwerp is zeer flexibel en biedt verschillende ontwerpmogelijkheden. Het trellis heeft een aantrekkelijke, sculpturale vorm en ziet er zeer decoratief uit, zelfs zonder planten.

Plantenbak met latwerk van metaal in wit

Plantenbak-trellis-metaal-wit-sculpturale-vorm

De moderne Plantenbak met trellis is het resultaat van de succesvolle samenwerking tussen Offecct en de ontwerper Louise Hederström. “Ik werk graag met grafische vormen en creëer creatieve uitingen in een ruimte”, zegt ontwerper Louise Hederström. “Ik ben erg blij met het ontwerp van het product omdat het grotere planten voldoende ruimte geeft om te klimmen, maar het ziet er ook goed uit zonder planten. Met zijn vorm creëert het trellis zelf een verbinding met de planten’, besluit de ontwerper. GREEN TEILER is een product binnen het O2ASIS concept van Offecct. O2ASIS is een lijn van designproducten die ons interieur zal verfraaien met bloemen en planten.

  plantenbak-trellis-metaal-wit-room divider-privacy scherm

Plantenbak met latwerk en een aantrekkelijke, sculpturale vorm

Plantenbak met trellis-metaal-wit-klimop-bescherming

zowel individueel als in groepen te gebruiken

bloembak-trellis-metaal-wit-klimop-privacy-bescherming-terras

Dimensies

plantenbak-design-trellis-metal-greendivider-afmetingen

Read more
balkon

Kunstgras voor balkons en terrassen – onderhoudsvriendelijk en het hele jaar groen

kunstgras voor balkon modern-planter-wit-bomen

Kunstgras wordt niet alleen toegepast op voetbalvelden, maar ook op balkons en tuinterrassen. Het groene tapijt geeft de buitenruimte een natuurlijke uitstraling. Van de Kunstgras voor balkons is een bijzonder populaire vloerbedekking en vandaag hebben we 25 ideeën voor u over het leggen van het replicagazon.

Kunstgras voor balkons en kleurrijke meubels

kunstgras voor balkon kleurrijke-meubel-idee-leuning-stoelen

Het kunstgrastapijt is gemaakt van kunststof en bestaat meestal uit polypropyleen, polyethyleen of polyamide. De structuur lijkt op een conventioneel tapijt. Van een afstand ziet het kunstgras eruit als een echt gazon. Het vereist minder onderhoud dan natuurgras en is perfect voor balkons, patio’s en dakterrassen. Op de markt worden kunstgrassoorten aangeboden die verschillen in kwaliteit en uitstraling. De bijzonder hoogwaardige kunstgrasmatten zijn ingebed op een schuimlaag, waardoor een natuurlijk stapgevoel ontstaat. Kunstgras is altijd duurder, maar zeker voor dakterrassen is het de investering waard.

Kunstgras voor balkons en terrassen – voordelen

kunstgras-voor-balkon-hedge-lounge-grijze-kleurige-bankkussens

Het kunstgrastapijt wordt aangeboden in lengtes die naast elkaar gelegd moeten worden. Ze worden bij hun naden met elkaar verbonden en met lijm vastgezet. Vervolgens wordt het kunstgrastapijt gevuld met korrels of kwartszand. Houd er rekening mee dat de waterafvoer moet worden ontworpen als het regent. Gekleurde versies zijn ook verkrijgbaar in speciaalzaken, maar wil je een natuurlijke uitstraling, ga dan voor groen.

klein kunstgras tapijt

kunstgras-voor-balkon-chaise longue-privacy-bescherming-pergola-tapijt

Met kunstgras voor balkons hoef je niet de hele vloer te bedekken. Het kan ook worden gebruikt om kleinere gebieden en accenten te versieren. U krijgt bijvoorbeeld een comfortabel gevoel aan uw voeten wanneer u op blote voeten in uw lounge zit. U kunt ook meerdere van uw favoriete vloerbedekkingen voor de buitenruimte gebruiken.

Lounge

kunstgras-voor-balkon-rotan-zithoek-planten-bamboe-privacy bescherming

Hieronder kunt u meer interessante ideeën bekijken voor het ontwerpen met kunstgras voor balkons. U zult zien dat u met deze beslissing niet fout kunt gaan. En mocht u ooit genoeg hebben van het gazon, dan kunt u het op elk moment verwijderen.

Kinderspeeltuin op het terras

Kunstgras voor balkondecoratie kinderspeeltuin glazen balustrade

lekker natuurlijk stapgevoel

Aanplant van kunstgras dakterras privacy scherm reling

modern dakterras

kunstgras tapijt balkon dakterras lounge meubelen rotan

onderhoudsvriendelijk en mooi groen

kunstgras balkon dakterras vloeren lounge zonnescherm

kleine tuin op het balkon

kunstgras balkon vloeren potplanten reling

kunstgras balkonvloer groenblijvende hangstoel bank

kunstgras tapijt balkon vloeren kruidentuin houten kisten

Kunstgras voor balkonterras tapijt interessante vorm

kunstgras balkon terras planten eethoek pilaren

kunstgras balkonterras groenblijvend onderhoudsvriendelijk loungemeubel kleurrijk

Kunstgras voor balkon terras decoratie tapijt vloeren glazen balustrade

kunstgras balkon tapijt potplanten vloer

Kunstgras voor balkon tapijt hollywood schommel plastic meubels

kunstgazon balkon tapijt huis zwembad metalen reling

kunstgras tapijt balkon terras privacy scherm hekjes palmbomen

kunstgras tapijt balkon zithoek houten vloer leeshoek

Kunstgras voor balkons, tapijten, meubels, planten, privacyschermen

kunstgras tapijt balkon lounge meubelset

kunstgras tapijt balkon terras vloeren hondenhout verhoogde bedden

Read more