balkon

Balkon privacybescherming met planten – puur natuur op het balkon

Balkon privacyscherm planten-petunia-balkonbak-reling

Binnenkort wordt het buiten aangenaam warm en worden we buiten verleid door de eerste zonnestralen. Het balkon wordt onze favoriete woonkamer. Daar kun je een gezellige zithoek neerzetten en elke dag ongestoord uitrusten. De logische vraag is: wat is de beste manier om jezelf te beschermen tegen nieuwsgierige blikken? Naast de traditionele privacyschermopties, die we hebben behandeld in onze reeds gepubliceerde artikelen, is er een natuurlijke variant beschikbaar die veel levendigheid en kleur op het balkon brengt. Ja, je raadt het misschien goed! Het gaat over Privacyscherm balkon met planten! Groene planten, klimplanten of kleurrijke tuinbloemen dienen niet alleen als wind- en privacybescherming tegen ongewenste blikken. Zo kun je gemakkelijker een grotere buitenruimte in kleinere zones opdelen en individuele zit- of ontspanningsruimtes inrichten. In deze groene wereld kun je stressvrij en heel dicht bij de natuur genieten van je vrije tijd. Laten we nu eens kijken naar enkele ontwerpideeën voor privacyschermen met planten op het balkon?

Privacyscherm balkon met potplanten

Balkon privacyscherm plant-hout-bank-steen-planter

Heb je genoeg ruimte op je balkon of terras, dan is een trellis met bloembak niet alleen aan te raden, maar ook daar onmisbaar. Het houdt vreemden op afstand, maar ook geluid en wind, zonder het licht te blokkeren. Om ervoor te zorgen dat je een geweldige “groene muur” op het balkon hebt, moet je vertrouwen op klimplanten. Geschikte planten zijn klimhortensia, wilde wijnstok, klimop of trompetbloem. Er zijn ook klimplanten zoals clematis, echte wijn, hop, kamperfoelie, eenjarige ochtendglorie, zoete erwten en zoete erwten, evenals Black-eyed Susan, vuurboon en klimmende Oost-Indische kers. Je moet natuurlijk wel van tevoren weten welke plantensoorten het bij jou in de buurt het beste doen.

Privacybescherming balkon met klimplanten

Balkon privacyscherm zonwering-haagplanten

Laten we, om specifieker te zijn, twee planten nader bekijken. De prachtige Clemantis zal u zelfs in het voorjaar verrassen met prachtige bloemen, de bloeiperiode duurt tot de late zomer. Er zijn talloze soorten clematis en ze hebben allemaal verschillende vormen en geweldige kleuren. Veilige klimhulp en de nodige groeicondities voor deze planten en ze zullen hun volle schoonheid ontvouwen. Ze brengen veel kleur en veiligheid op je balkon en maken er een groene oase van! Je waant je gegarandeerd in het land daar!

Glazen vouwdeuren zijn een goede optie

Balkon privacyscherm glazen balustrade-potplanten-houten bank-relax-fauteuil

Kent u de klokranken? Ze komen oorspronkelijk uit Mexico. Ze hebben een plek op het balkon nodig waar ze zich goed kunnen ontwikkelen. Omdat de klokranken zeer snel groeien en een hoogte van vele meters kunnen bereiken. Dus voor hen heb je een grote en stabiele emmer nodig. De klokranken groeien weelderig, zijn groenblijvend, dus ze zijn gewoon perfect als privacyscherm op het balkon. Ze verrassen hun bewoners ook met prachtige bloemen van mei tot laat in de herfst. De kleuren variëren van wit tot fel paars en de bloemen stralen een aangenaam aroma uit.

Plantenbak gemaakt van klei

Balkon privacybescherming -planten-houten vloer-grind-mediterrane flair

Omdat het balkon in de zomer voor veel mensen als vervanging van de tuin dient, is de bescherming van de privacy daar natuurlijk bijzonder belangrijk en wil niemand gestoord worden door nieuwsgierige blikken. Zodat u zich beschermd voelt op het balkon en daar tegelijkertijd iets tuinkermis brengt, zullen bloembakken vol met prachtige kleurrijke bloemen u veel helpen. Deze kunnen aan de reling worden bevestigd, waardoor de privacy op het balkon wordt vergroot. Ook de hanging baskets, die tevens dienen als privacyscherm op het balkon, zien er erg sfeervol uit. Zeker als je voor de verkeerslichten kiest voor petunia’s of hangende geraniums, geef je de sfeer buiten een individuele touch. Deze planten zijn hier ideaal voor omdat ze een weelderige, kleurrijke groei hebben.

Bamboemat en potplanten

balkon-privacy-beschermende-planten-bamboe-mat-palm-houten-vloer

Maar misschien wilt u ook in de herfst en winter uw privacy beschermen? Dan moet je meer weten over de heide. Zo is de heide makkelijk te verzorgen en robuust, meerjarig en winterhard. Zo heerlijk voor op het balkon, zelfs in de koude maanden. Heideplanten hebben een lichte standplaats en vochtige grond nodig. Ze drijven prachtige bloemen van de nazomer naar de winter in de kleuren wit, roze en paars en creëren een betoverende blikvanger op het balkon!

hoge balbusplanten in metalen kuipen

balkon-privacy-beschermende-planten-zijwand-bamboe-planten

En tot slot hebben we nog een leuke tip voor je: Om je echt dicht bij de natuur op je balkon te voelen, zou je daar een groen privacyscherm kunnen maken! Dit hoeft alleen maar te bestaan ​​uit natuurlijke materialen zoals donkere wilg, rustieke hazelaar of bamboe uit het Verre Oosten. Dit zijn prachtige natuurlijke elementen die je perfect beschermen tegen nieuwsgierige blikken en wind. Tegelijkertijd creëren ze een gezellige sfeer op het balkon, geven het een individuele noot en zijn een interessante blikvanger!

Voel je er net zo van onder de indruk als wij?

balkon-privacy-bescherming-planten-palmbomen-hout-balkon-tegels-rotan-meubels

Balkon privacybescherming plant-emmer-metaal-balkon reling

balkon-privacy-bescherming-planten-cactussen-palmen-rode-plant-potten

balkon-privacy-bescherming-planten-houten-bank-zitkussens-palmbomen

balkon-privacy-beschermende-planten-hout-bank-klimplanten-klimop

balkon-privacy-bescherming-planten-hout-emmer-vloertegels-houtlook

balkon-privacybescherming-klimplanten-dakbedekking-verhoogde bedden

balkon-privacy-beschermende-planten-bamboe-houten-vloer-leuning-bekleding-led-strip

balkon-privacybescherming-planten-latten-klimplanten-bloempotten

Balkon privacyscherm -planten-planter-bamboepaal-muur

Balkon privacybescherming planten-ziergraeser-struik-plantenpotten