balkon

Laat tillandsia’s en andere luchtplanten echt zien

tillandsia en andere luchtplanten stand-hout-spiraal

Wij houden van Tillandsia’s en andere luchtplanten. We hebben er al veel artikelen over gepubliceerd hier op onze website, maar er is nog steeds iets dat je kunt leren over het verzorgen ervan. Vandaag willen we de planten in hangende containers bekijken. Ja, juist, weet je, deze hebben geen aarde nodig om te groeien. Geef ze voldoende ruimte voor flexibiliteit! Misschien heb jij er wel een geschikte plek voor, bijvoorbeeld op je terras, of?

Hang tillandsia’s en andere luchtplanten op

tillandsia en andere luchtplanten ijspegel optica zand idee

Tillandsia’s en andere luchtplanten kan in veel verschillende soorten vaten worden geplaatst. Daarom heb je veel opties om uit te kiezen. Waar moet je dan speciaal op letten? U moet een type display kiezen dat het beste bij uw stijl past. Hangende pods zijn ongetwijfeld een van de meest populaire oplossingen.

Bevestig tillandsia’s en andere luchtplanten aan de muur

tillandsia en andere luchtplanten decoratieve-muur-houten-planken-metaal

De containers zijn er in verschillende tinten. We houden van deze van CorPottery. Ze zijn met de hand gemaakt. Ze zijn niet geglazuurd, maar betoveren met hun aardse karakter. Ze nemen de vloeistof perfect op en zo weet je zeker dat ze niet gaan rotten na het water geven!

Originele bak voor aan de muur

tillandsia-en-andere-luchtplanten-muurdecoratie-inspiratie-tuin-interieur

Je kunt veel verschillende bloempotten vinden met super interessante ontwerpen. Ze hangen aan touwen en zijn uitgevoerd in opvallende kleuren. Een feestelijkere combinatie van kleuren en patronen kunnen we bijna niet bedenken dan deze van Makrame Hanging Plant Containers. Deze is met de hand beschilderd en je kunt er Tillandsia of andere planten naar keuze in plaatsen.

Glazen bollen als terrarium voor luchtplanten

tillandsia-en-andere-luchtplanten-glazen-bol-terrarium-hangen

Waarom moet je je beperken tot één bloempot als je er drie kunt hebben? Het drietal hangende luchtplantcontainers is bedekt met een opvallende roze coating en wordt geleverd met een overvloed aan natuurlijke hennepkoorden om op te hangen. Deze oplossing is perfect voor zowel binnen- als buitengebruik. Hij valt ook op door de trendy pastelkleur.

Tillandsia’s en andere luchtplanten – metalen plantenbakken

Coole ontwerpideeën voor metalen potten

De Geo plantenbakken zijn erg populair en de Himmeli Art neemt door zijn bijzondere karakter een prominente plaats in in hun wereld. Weet je eigenlijk wel wat Himmeli is? Dit zijn traditionele Finse ornamenten. Ze zijn meestal gemaakt van stro en worden gebruikt als kerstversiering om de kerstboom te versieren. In de moderne versie zijn ze vaak van metaal en worden ze gebruikt om luchtsystemen vast te houden. We herkennen deze motieven van de hier afgebeelde plantenbakken van messing, draad en leer. Het resultaat is zo geo en zo fantastisch!

De unieke vorm is slechts een van de vele eigenschappen die u zo leuk kunt vinden aan Himmeli-plantenbakken. U kunt een specifiek materiaal kiezen, bijvoorbeeld messing, aluminium of koper. Met betrekking tot de verzorging van tillandsia moet u echter weten dat het koper voor sommige soorten giftig is. Daarom moet u voorzichtig zijn bij het gebruik ervan.

Het volgende voorbeeld symboliseert het karakter van moderne hangplantenbakken. Deze modellen bieden een zeer goede ventilatie. Hierdoor kun je de bloemen gemakkelijk water geven zonder dat ze gaan rotten.

Tillandsia’s en andere luchtplanten – plantenbakken hangend aan kettingen

Ideeën voor de verzorging van terrariums voor luchtplanten

Op zoek naar de perfecte luchtplanthouder, bent u dergelijke plantenbakken aan kettingen tegengekomen? We zijn gewoon gek op ze! Deze hangende metalen plantenbakken van INSEKDESIGN hebben zo’n betoverende vintage look. De schalen worden met de hand gemaakt van koper of messing met behulp van eeuwenoude metaalspintechnieken en opgehangen met kettingen!

Hier zien we mini two-tier modellen gemaakt van gekleurd glas. Deze hangende plantenpotten zijn gemaakt door SNL Crations. De voordelen van zo’n bloembak zijn legio. Enerzijds houdt het de planten in stijl, dan vangt het de zon goed op en geeft het het interieur glans en glans.

Unieke plantenbakken voor luchtplanten

Plant pot origineel idee ontwerp

We eindigen met twee hangende luchtsystemen die memorabel zijn. Ze zien eruit als moderne hanglampen die de show stelen. Deze zijn gemaakt van garen met niet-giftige bindmiddelen. Ze tonen een groot uithoudingsvermogen en zijn waterbestendig. Ze brengen veel creativiteit en kleur in de sfeer.

Wilt u uw luchtinstallatie een centrale rol geven? Zet ze dan in een hangende container. Laat de plant lekker in de spotlights staan!

Het voorbeeld hier van Peacocktaco kan worden omschreven als een “luchtplantbal”. Kleine “baby’s” zullen eruit groeien. Ze worden groter, bloeien en geven meer kleur aan je ruimte.

Aan het einde van het artikel van vandaag willen we je een paar tips geven. Zorg ervoor dat je een plek kiest voor je luchtplant waar hij voldoende licht krijgt.

Of u uw luchtplant nu binnen of buiten houdt, onthoud dat indirect licht vaak het beste is. Als je meer wilt weten over andere bijzonderheden van luchtplanten en hun ideale groeiomstandigheden, inclusief verlichting en temperatuur, raden we je aan om door onze eerdere berichten te bladeren. We wensen je veel fijne uurtjes thuis met je luchtplantjes!

De luchtplanten zijn gemakkelijk te verzorgen en daarom zeer geschikt voor beginners

Potten tillandsia lijm ideeën fixatie zorg

Ze kunnen zowel binnen als buiten worden geregeld

hangende plantenpotten keramiek leuk idee

Tillandsia’s en andere luchtplanten – hangende peulen

Ontwerpideeën voor houten potten mooi stijlvol origineel

Ze zijn een cool cadeau-idee voor het nieuwe appartement

Luchtplanten hangende potten met bloemen

Ze nemen weinig ruimte in beslag en passen daardoor zelfs in de kleinste woonkamer

Bloempot roze touw ophangen

Coole ontwerpen voor innovatieve plantenpotten

Plantenpotten Tillandsia roze kleur mooi design

bouwde tillandsia om prachtige luchtplanten te kweken bind

Bloempotten ideeën metalen design display

Zet luchtplanten in de schijnwerpers

hangende bloempotten klein metaal glas

goed bloempotten verzorgingstips ideeën