balkon

Lucky Bamboo verzorging – lees meer over deze geluksbrenger!

Lucky bamboo care wit-pot-grind-gevlochten

Waarom wordt Dracaena sanderiana geluksbamboe genoemd en wat voor symboliek draagt ​​deze plant met zich mee? Er zijn enkele redenen voor deze populaire bijnaam de Dracaena? Ten eerste kan deze plant gedijen in de zwaarste omstandigheden waar andere planten niet zouden overleven. Hetzelfde geldt voor geluk, het is een kwestie van innerlijke gevoelens en soms heb je niet veel nodig om gelukkig te zijn. De tweede reden voor de interessante bijnaam houdt verband met de oude Feng Shui-leer. Volgens Feng Shui wordt de Dracaena sanderiana aanbevolen om ons huis of kantoor te bevrijden van de invloed van negatieve energie (Qi). In dat opzicht is de dracaena ongelooflijk. Het zorgt voor rust en balans in je huis, leert ons wijsheid over hoe flexibel en resistent we kunnen zijn tegen de effecten van de buitenwereld, zodat onze geest vrij blijft en vrij kan bestaan. De derde reden om lucky bamboo te noemen komt omdat deze plant erg snel groeit. Met één of enkele Lucky Bamboos kun je in huis prachtige composities maken die een lust voor het oog zijn en ook nog eens veel elegantie in je interieur brengen. Leer alles over Lucky Bamboo zorg, Symboliek en mogelijke problemen bij het cultiveren van Dracaena sanderiana.

De symboliek van de geluksbamboe

Lucky bamboo care glazen schaal-water-rood-lint-trapjes

De geluksbamboe is een buitengewoon mooi cadeau-idee voor onze dierbaren, zakenpartners of voor mensen die het moeilijk vinden om te beslissen wat ze precies moeten kopen. De plant wordt beschouwd als de oudste geluksbrenger van de mensheid en wordt wereldwijd weggegeven als symbool van geluk, gezondheid, succes en rijkdom. In China en Thailand geven mensen graag Lucky Bamboo ter gelegenheid van het nieuwe jaar of andere belangrijke feestdagen. De reden hiervoor ligt weer in de oude Feng Shui-doctrine, volgens welke men omringd moet zijn door natuurlijke elementen. De geluksbamboe kan ons de interactie bieden met de vijf basiselementen van deze leer – aarde, water, hout, vuur en metaal en dit heeft een helende werking op onze omgeving door de effecten van negatieve energie te beperken. De interpretatie van de vijf basiselementen, gecombineerd in het systeem, is volgens Feng Shui als volgt:

– Aarde – dit zijn sierstenen in de vaas of aarde in de pot;

– water – dit is het water waarin de plant leeft of het water waarin hij is ondergedompeld;

– Boom – dit is de geluksbamboe zelf, de stengel van de plant;

– Vuur – een rood lint dat de vaas of individuele stelen siert;

– Metaal – Decoratief figuur dat aan de vaas of de pot zelf wordt bevestigd.

Lucky Bamboo zorg, Symboliek en problemen

Lucky Bamboo verzorging -drie-niveaus-porselein-panda-beer

Wederom volgens de Oosterse Feng Shui regels is het belangrijk om te weten hoe groot het aantal bamboestokken is, dit bepaalt ons geluk.

– 2 repen brengen geluk in de liefde

– 3 repen brengen geluk in het leven

– 5 repen brengen gezondheid

– 8 staven symboliseren rijkdom

– 9 repen brengen succes

– 21 palen zijn geladen met een speciale zegen over het huis.

Je kunt niet eens een geluksbamboe weggeven met 4 stokjes, alweer volgens de Oosterse Feng Shui-regels, aangezien het woord “vier” klinkt als het woord dood in het Chinees.

Als je een Draceana sanderiana cadeau wilt doen, moet je daarom voorzichtig zijn met de boodschap die je cadeau uitstraalt. Maar zoals ik al zei, de geluksbamboe wordt beschouwd als een goede keuze aan geschenken, omdat deze plant ook symbolisch je goede wensen voor welvaart en succes doorgeeft.

Vorm van de Lucky Bamboos

Lucky bamboo care ronde-spiraal-porselein-container-kikker

In de bloemenwinkels is de geluksbamboe te vinden in verschillende uitvoeringen, slanke bamboe, gedraaid aan de punt, of gebogen in een hartvorm, sommige bamboestengels vormen in groepen verschillende vormen, bijvoorbeeld kleine piramides en andere composities. De vorm van de bijlage is niet relevant voor de berichten die u wilt overbrengen. Het is een kwestie van persoonlijke smaak en een uiting van uw verlangen naar iets ongewoons en indrukwekkends. Aan de ene kant is de plant gemakkelijk te modelleren, maar aan de andere kant is hij gemakkelijk vatbaar voor invloeden van buitenaf, dus je moet echt voorzichtig zijn.

Het nodige Geluksbamboe zorg

lucky bamboo-care-hek-gevlochten-grind-glas-container-water

De lucky bamboo heeft niet veel onderhoud nodig. De plant vraagt ​​om een ​​mooie vaas, met sierstenen op de bodem en natuurlijk water. Als uw dracaena het goed doet in een pot, is goede aarde vereist. In beide gevallen houdt de plant niet van direct zonlicht (de lucky bamboo kan ook prima gedijen bij kunstlicht). Geef pas water als de bovenste laag grond is opgedroogd. De Dracaena sanderiana mag niet worden blootgesteld aan tocht. Het optimale temperatuurbereik van 18 ° C tot 25 ° C..

Als je dracaena overgroeid is, kun je hem opnieuw planten, in een grotere pot, of hem snoeien om het aantal bladeren te verminderen.

Mogelijke problemen bij de teelt van Dracaena sanderiana

geluksbamboe bureau thuiskantoor kleurrijke kralen

Geelverkleuring van de bladeren. Een van de redenen voor het gele blad kan direct zonlicht zijn, waardoor de plant niet op de goede plek staat. De aanwezigheid van een grotere hoeveelheid chloor in het water kan dit ook veroorzaken. In dit geval is het raadzaam om de planten water te geven met regen of flessenwater en ze naar een andere locatie uit de buurt van het raam te verplaatsen.

De bladeren worden bruin. De reden hiervoor kan droge lucht in huis zijn of onvoldoende vochtigheid in de kamer. Onthoud dat de natuurlijke omgeving van de dracaena het tropische bos is. Daarom is het in dit geval beter om de bladeren van de dracaena met water te besprenkelen, ze zullen zichzelf zeker verfrissen.

in combinatie met een witte lelie

lucky bamboo deco tafel glazen vaas witte lelie

Vergeling van de stengel van de plant vanaf de wortel – dit betekent dat de plant te veel mest in het water heeft. In dit geval moet u de plant enkele maanden niet bemesten.

Verduistering van de wortels. De gezonde plant Dracaena sanderiana heeft rode of oranje wortels. Wanneer de wortels bijvoorbeeld donkerder, bruin of zwart worden, betekent dit dat de plant uit elkaar valt en de enige manier om het te redden is om het zieke deel vijf centimeter dieper te snijden.

Algen in de vaas met de lucky bamboo. Als de vaas met de lucky bamboo in direct zonlicht staat, is het mogelijk dat er groene algen in het water ontstaan. Je kunt dit probleem oplossen door de vaas elke 1-2 weken grondig schoon te maken.

Let op: Lucky Bamboo kan gevaarlijk zijn voor huisdieren en kleine kinderen, de bladeren zijn licht giftig. Als je stil wilt zijn, zet de plant dan op een voor kinderen en huisdieren moeilijk bereikbare plek, waar ze er niet bij kunnen.

Heb jij ook een geluksbamboe in huis? Persoonlijk heb ik al jaren een Lucky Bamboo, maar nu wil ik een kleine bamboe piramide kopen. Ik vind het idee echt super! En jij?

 Bruidsboeket met geluksbamboeLucky Bamboo verzorging spiralen boeket groen geluksbrenger

zwarte sierstenen in de vaas

Lucky Bamboo zorg glazen vaas vierkante zwarte kiezels

5 stokjes in de pan

Lucky Bamboo Care Vaas Five Rods Grindvloer

Vierkante glazen vaas     Lucky Bamboo zorg glazen vaas grind cadeau-idee

5 balken symbool van gezondheid

Lucky Bamboo zorg vijf bars gezondheidssymbool

Lucky Bamboo piramide

Lucky bamboo care drielaagse schelpkikker

rood lint symboliseert vuur

Geluksbrenger Lucky Bamboo glazen vaas drie stadia van zorg  Lucky Bamboo cadeau witte emmer bureau

geluksbamboe geschenkvorm hart kiezelsteen glazen vaas vierkant

Lucky Bamboo vijf lagen glazen kom grindstenen   drie stokjes geluksbamboe geluksbrenger symbool geluk leven

Lucky Bamboo planten staven huis tafeldecoraties zwarte vaas

Lucky Bamboo Care vlechtstaven vormen zwarte grindstenen

Lucky Bamboo zorgemmer vorm spiraal zen sfeer

twee stokjes geluksbamboe symboliek liefdesgeluk

zen ambiance huis lucky bamboo care keramische vaas

Lucky Bamboo symboliek olifant keramische kom