balkon

Maak het balkon kindveilig – handige tips voor de veiligheid van kinderen

Maak het balkon kindveilige plantenbak-balkon balustrade-metaal

Het balkon is een gewilde ruimte in de woning die veel mogelijkheden biedt. Daar kunt u bloemen planten, verzorgen of gewoon ontspannen en genieten van de frisse lucht. Als u kleine kinderen in huis heeft, wordt het balkon een potentiële bron van gevaar die moet worden beveiligd. In het artikel informeren we u over de mogelijke risico’s en geven we handige tips voor het gebruik van de Maak het balkon kindveilig kan.

Maak het balkon kindveilig voor meer veiligheid tijdens het spelen

Maak het balkon kindveilige anti-slip vloer voor babyfoons

De meeste kinderen zijn nieuwsgierig naar de omgeving waarin ze leven en willen altijd alles aanraken of proeven. Vooral op het balkon valt er voor kinderen vanaf de kruipleeftijd tot drie jaar veel te ontdekken. Maar waar ze zich nog niet van bewust zijn, zijn de gevaren die overal op de loer liggen. Maar motorische vaardigheden ontwikkelen zich sneller en een enkel moment van onoplettendheid kan tot ongelukken leiden. Om uw peuters tijdens het spelen veilig te houden, moet u ze nooit onbeheerd achterlaten, vooral als de nodige veiligheidsmaatregelen nog niet zijn genomen.

Maak het balkon kindveilig – minimaliseer risico’s

Maak het balkon kindveilige balkonrand-aankleed-veiligheidsnet-plant

Om ervoor te zorgen dat het balkon kindveilig is, moeten de potentiële risico’s tot een minimum worden beperkt of mogelijk volledig worden geëlimineerd. Het grootste gevaar is zeker een val, die zelfs vanaf de begane grond levensbedreigend kan zijn voor de peuter. Dit kan gebeuren als de balustrade niet hoog of strak genoeg wordt gebouwd. Andere risico’s zijn balkondeuren, lage borstweringen en balustrades, grote openingen tussen de stutten en voorwerpen waar de kinderen op kunnen klimmen. Als je het balkon kindveilig wilt maken, zorg dan nooit voor één kinderbeveiliging, maar beveilig alle mogelijke bronnen van gevaar.

Beveilig de balkondeur – maak het balkon kindveilig

Maak het balkon kindveilige kinderbeveiliging-beveiligde balkondeur

Begin allereerst met een bijbehorend kinderbeveiligingssysteem voor de balkondeur. De peuters mogen ze in geen geval zelf openen. De meeste balkondeuren hebben al een geïntegreerd slot in de raamkruk, die ook kan worden geüpgraded als deze niet beschikbaar is. Gelijkvloerse balkondeuren hebben ook de voorkeur, zodat kleine kinderen en oudere mensen niet over het raamkozijn struikelen.

Maak het balkon kindveilig – zet de balkonreling omhoog

Maak het balkon kindveilig hoog-balkon-reling-staal-baby

Als de balustrades of balustrades te laag zijn, is een verhoging nodig om te voorkomen dat de kleintjes naar buiten leunen. Bij een balkonbalustrade van staal mag de afstand tussen de horizontale of verticale schoren niet te groot zijn, zodat het hoofd van het kind niet ingeklemd kan worden. U kunt ook denken aan bekleding van kunststof of stof voor de stutten op de balkonbalustrade.

Balkon met glazen balustrade biedt uitzicht naar buiten

Maak een balkon-kindveilige-glazen balustrade-uitzicht-buiten-kinderen

Als u het zicht naar buiten niet wilt belemmeren, kunt u op het balkon een glazen balustrade laten plaatsen. Zodat de kinderen kunnen zwaaien naar de buren of kijken naar het mooie uitzicht. Het zou hier belangrijk zijn om een ​​dik glas te gebruiken en de hoeken ervan te bedekken, zodat het balkon kindveilig is.

Een veiligheidsnet maakt het balkon kindveilig

Maak een balkon-kinderveilig-ontwerp-familie-veiligheidsnet-installatie-kinderveiligheid

Kinderveiligheidsnetten zijn ook erg populair omdat ze valbeveiliging bieden als ze sterk en goed gemonteerd zijn. Met een veiligheidsnet is er geen vallend speelgoed meer. Het veiligheidsnet als kinderbeveiliging alleen is echter niet voldoende, omdat het willekeurig kan worden afgevinkt. Het is altijd een goed idee om meerdere passende maatregelen voor ouderlijk toezicht tegelijk te nemen.

Klimhulpmiddelen van het balkon verwijderen

balkon-kinderveilige-design-peuter-hond-klimbankjes

Peuters vinden het altijd leuk om te klimmen. Je fantasie kan bijna elk object op het balkon omtoveren tot een klimhulpmiddel. Plantenbakken, bierkratten en allerlei balkonmeubels moeten buiten het bereik van het kind worden geplaatst. Verwijder indien mogelijk ook dwarsbalken op het balkonrooster, omdat ze het klimmen gemakkelijker maken en dus gevaarlijk voor de kleintjes.

Maak de vloer op het balkon kindveilig

Maak het balkon-kindveilig-leg-tapijt-geen-risico op uitglijden

Veel balkons hebben een glad oppervlak, waardoor kinderen en volwassenen kunnen uitglijden, vooral na regenval. Om ervoor te zorgen dat er geen verwondingen op het balkon ontstaan, kunt u een geschikte vloerbedekking leggen of deze eenvoudig afdekken met een tapijt of tapijt.

Geen giftige planten en kleine voorwerpen op het balkon

Maak-het-balkon-kindveilig-alleen-plantaardige-eetbare-planten

De peuters hebben altijd de neiging om alles in hun mond te stoppen. Om deze reden is het vooral belangrijk om geen giftige planten op het balkon of in huis te houden. Kleine voorwerpen zoals wasknijpers, die meestal op het balkon te vinden zijn, moeten ook op een voor kinderen ontoegankelijke plaats worden geplaatst.

Veilig spelen op het balkon

balkon-kindveilig-design-peuterspeelt-peuterbad-water

In de zomer zijn de pierenbadjes op het balkon erg populair en speelt elke peuter graag met het water. Voordat u het kinderbad met water vult, dient u het balkon kindveilig te maken. Zelfs met het beste ouderlijk toezicht is het absoluut noodzakelijk dat u kinderen in de gaten houdt, aangezien spelen met water veel gevaren met zich meebrengt.