balkon

Plant balkonbloemen – een kleurrijke oase, zelfs in het koude seizoen

Bloemen houden frisse zomerzon, vrolijke stemmingsideeën

Je moet een geheime droom hebben, ja? U wilt zeker een mooi balkon dat op elk moment van het jaar pronkt met prachtige bloemen. Dit is nu een volledig realistische droom. Het is belangrijk om de bloemen die daar groeien echt te kennen en je fantasie de vrije loop te laten. We raden welke soorten bloemen in het koude seizoen bloeien en geven je tips over wanneer je ze moet gebruiken Balkonbloemen planten kan.

Plant balkonbloemen – maak het balkon groen als de profs

Bloempotten Stoelen Tafel Poefs Kleurrijk Meubelontwerp Ideeën

Sommige tweejarigen kun je nog wel in bakken of bakken met bloembollen houden Balkonbloemen planten. Of als je een doos tulpen hebt, kun je daar in de herfst nog een stel viooltjes (altviool) en madeliefje (bellis) planten. Geef de nieuwe bloemen meteen water. Beide soorten bloemen houden hun bladeren groen in de winter, wat veel frisheid geeft aan de donkere omgeving. Onder de juiste omstandigheden behouden viooltjes hun prachtige kleuren langer, zelfs onder de sneeuw. Maar de meest spectaculaire combinatie vindt plaats in het voorjaar, wanneer alle drie de soorten bloemen tegelijkertijd bloeien.

Houd je van de blauwe tinten, dan kun je in deze combinatie ook de druifhyacinten (ook wel muscari of de bisamhyacinten genoemd) integreren. Maar wil je witte of gele nuances, kies dan voor narcissen.

Plant balkonbloemen – welke combinaties zien er bijzonder goed uit?

Bloemenpotten dozen klapstoelen hout roestvrij staal tapijt

Er zijn veel en verschillende opties voor u beschikbaar, als u kunt Balkonbloemen planten en je balkon wilt omtoveren tot een kleine groene oase. Als je groenblijvende planten hebt die in grote potten of bakken groeien, kan het thuja (levensboom) of cipres, klimop of een ander soort van de bekende mini-coniferen zijn. De viooltjes groeien bijzonder goed onder hun groenblijvende bladeren en worden gekenmerkt door hun prachtige kleuren. De standplaats moet zonnig zijn, wat een belangrijke voorwaarde is voor een goede groei van de mooie kleine bloemen. In de lente en de herfst moet je ze matig water geven, in de zomer – overvloedig. Maar vermijd het gebruik van overtollig water.

Deze combinaties hebben een doorlopend decoratief effect. Als de viooltjes geleidelijk hun charme verliezen, kun je ze voorzichtig verwijderen. In plaats daarvan kun je een voldoende groot type bloem planten die jaarlijks bloeit, bijvoorbeeld lobelia, petunia, goudsbloem, diascia. Zo heb je altijd mooie kleuren op het balkon, toch?

Planten voor op het balkon – grassen die tegen de kou kunnen

Kan tegen de kou Deco-ideeën Ligstoelen Rotan meubelen

Veel groene grassen zoals het compacte zilvergrijze zwenkgras (Festuca cinerea) of de ca. 30 cm hoge romige groene zegge (Carex morrowii) zullen uw tijd in de winter aangenamer maken en uw humeur zeker verbeteren. Ook het gele Japanse dwergriet (Hakonechloa macra), het rijkbloeiende geelbruine lampenpoetsgras (Pennisetum) en het siervedergras (Stipa tenuissima) zijn zeer decoratief. De keramische containers beschermen de bloemen en de groenblijvende planten tegen de kou en behouden zo hun natuurlijke charme, zelfs in het koude seizoen. Als u echter uw huis of appartement in een moderne stijl wilt hebben.

Planten en bloemen zorgen voor privacy op het balkon

Balkon roze meubels ruimtebesparende gele houten reling

Lentebloemen frissen het balkon op

Hyacint balkonmeubilair privacyscherm windscherm

Wie in het voorjaar een moestuin op het balkon plant, eet in de zomer heerlijke groenten

Tuinontwerpideeën tomatengrassen groenblijvende zomer op het balkon

Het Japanse dwergriet kan goed tegen de kou

Balkonplanten koude bloemsoorten design metalen reling

Balkon bloemen plant ijzeren emmer rotan mand houten kist rustieke uitstraling

Ontwerpideeën voor mooie zitkussens voor balkons gestoffeerde banken

Bloemen planten sinaasappelboom zomerzon mediterrane stijl

kies verzorgingstips ideeën groenblijvende grassen kunnen de kou verdragen

vorm vaste planten groenblijvende grassen houten tafel roestvrijstalen metalen reling

groenblijvende planten lente koude tolerante houten meubels

Ideeën plantenbakken plantenpotten frisse wintermaanden buiten

Mooie bloemen voor in de tuin zorgen voor een ware explosie van kleur