balkon

Welke balkonbloemen bloeien het langst? 25 permanente bloeiers voor kuipen en bloembakken

Of het nu in de tuin of op het balkon is: elke hobbytuinier wil een bloemenpracht die de hele zomer lang in het oog springt. In de tuin en op het terras is voldoende ruimte voor bloeiende vaste planten en heesters, maar op het balkon is de ruimte beperkt. Maar ook voor deze buitenruimte vindt u geschikte bloemen. We bekijken de vraag “Welke balkonbloemen bloeien het langst?”.

Welke balkonbloemen bloeien het langst? Populaire langbloeiende balkonbloemen

welke balkonbloemen bloeien het langst Angelonia

1. Engelengezicht

Het engelengezicht is een echte zonaanbidder. Deze zomerbloemen staan ​​het liefst op een standplaats in de volle zon die goed beschut is tegen wind en regen. Ze zijn bijzonder geschikt voor het balkon op het zuiden en hebben bij goede verzorging paarse bloemknoppen van begin mei tot eind oktober.

langbloeiende fuchsia's balkonbloemen van mei tot september

2. Fuchsia’s

Precies andersom, fuchsia’s gedijen het beste in de schaduw of halfschaduw. Voor het balkon worden ze vooral als klimplant gebruikt. Let er bij het kiezen van de pot op dat deze niet te groot is. Vermijd ook het verwarmen van de wortels. Tijdens droge periodes in de zomer moet je de bloemen ook om de 2-3 dagen met water besproeien.

welke balkonbloemen bloeien de hele zomer gerbera's

3. Gerbera

De gerbera’s zijn verkrijgbaar in alle regenboogkleuren en tinten. De balkonbloemen staan ​​het liefst op een schaduwrijke plek, ‘s ochtends in de zon en ‘s middags in de schaduw. Een goed doorlatende en voedselrijke, frisse tot matig vochtige grond biedt de best mogelijke omstandigheden voor een lange bloeiperiode.

langbloeiende zomerbloemen voor balkonhortensia's

4. Hortensia’s

De hortensia’s bloeien in wit, paars en lavendel. Ze worden vrij hoog en zijn de perfecte snijbloem voor het boeket. Als balkonplant gedijen ze goed op schaduwrijke plekken met een goed doorlatende grond.

langbloeiende balkonbloemen met verzorgingstips clematis

5. Clematissen

De clematis zijn de perfecte gatenvullers in de bloembak. Je hebt minimaal 6 uur in de volle zon nodig. De clematis hebben iets meer grond nodig – minimaal 30 liter. Bemest het substraat elke twee weken om de bloeitijd te verlengen.

Welke bloemen bloeien tot de herfst? Uitzonderlijke balkonplanten

Langbloeiende rozenbuizerd voor instructies voor de zomerverzorging

6. Hibiscus

De hibiscus, in Duitsland nog steeds bekend als rozenhibiscus, is een populaire kamerplant die midden in de zomer op het zonnige balkon kan worden gebruikt. Regenbescherming en uitlijning zijn belangrijk. Standplaatsen in halfschaduw blijken optimaal te zijn.

langbloeiende planten voor balkons en halfschaduw steppe salie

7. Steppe salie

De steppesalie is een vaste plant die zich kenmerkt door zijn kleine maar erg mooie bloemkaarsen. De bloemkleur varieert van vuurrood tot paars.

langbloeiende balkonbloemen wit duizendblad voor kuipjes

8. Duizendblad

Het duizendblad geeft het balkon een elegante touch. Een goede afwatering is een absolute must omdat de bloem niet tegen rot kan.

Plant langbloeiende balkonbloemen vingerhoedskruid

9. Vingerhoedjes

Veel hobbytuinders beschouwen de vingerhoed als een bloem voor de tuin. Maar het voelt ook goed op het balkon en kan de hele zomer door bloeien.

langbloeiende zomerbloemen voor balkons en potten met anjers

10. Anjers

De anjer is een van de mooiste vaste bloeiers voor op het balkon in huis. De hobbytuinier heeft een grote verscheidenheid aan soorten om uit te kiezen. Anjers zijn er in alle kleuren van de regenboog.

Welke balkonbloemen bloeien de hele zomer? Echte blikvangers

Welke balkonbloemen bloeien de hele zomer?

11. Lelies

De lelies zijn de koninginnen onder de snijbloemen. Maar ze zien er ook goed uit in bloempotten. Leliesoorten die klein blijven zijn geschikt voor op het balkon. Zolang de standplaats volle zon is en de grond matig vochtig is, zal de lelie bloeien van mei tot augustus.

Langbloeiende balkonbloemen voor bloembakken en kuipen gladiolen

12. Gladiool

De gladiolen hebben meestal een korte bloeiperiode. Ze vormen bloemen in juli en augustus. Als je ze echter pas eind mei in de kuip plant, wordt de bloeitijd met een maand verlengd. Daarom zijn de gladiolen de perfecte partner voor lentebloemen.

Welke bloemen bloeien in de zomer gele zonnehoed

13. Gele zonnehoed

Afhankelijk van het ras is de gele zonnehoed een langbloeiende die de hele zomer kleine gele bloemetjes vormt. Een goed doorlatende grond en veel zonlicht – dat is alles wat de bloem nodig heeft om ons te verrassen met zijn pracht.

welke langbloeiende bloemen voor zomerse begonia's op het zuiden

14. Begonia’s

Onder de zomerbloemen zijn de begonia’s gewoon de permanente bloeier. Van april tot oktober is er een bloemenzee op het balkon. De bloemen gedijen het beste in halfschaduw, hoewel er meer dan 1000 soorten zijn en sommige de volle zon kunnen trotseren.

langbloeiende balkonbloemen in rode vossenstaart

15. Vossenstaart

De vossenstaart vormt aan het begin van de zomer veel kleine paarse bloemen. Deze zomerbloem bloeit tot oktober en bereikt een hoogte van 1,5 meter. In de emmer wordt hij beduidend kleiner en heeft een compacte groeiwijze. De vossenstaart houdt van volle zon en een goed doorlatende humusgrond.

16. Spinbloem

De bloeiperiode van de spinbloem begint in juli en eindigt in oktober. De sierplant komt uit Zuid-Amerika en is een echte zonaanbidder. In de bloembak is hij zelden hoger dan 80 cm.

Welke balkonplanten bloeien het langst? Solisten in plantenbakken en bloempotten

Welke zomerbloemen zijn meerjarig pluim

17. Verenpluim

De pluim brengt met zijn roze, vurig rode of gele bloemen een vleugje exotisch op het balkon. De juiste planttijd is eind mei. In de tuincentra worden vroege bloemen verkocht, die na een week wennen op het balkon mogen. De zomerbloem geeft bloei van juni tot begin oktober. Om de bloeitijd te verlengen, moet je de verwelkte bloemen regelmatig knippen.

langbloeiende balkonbloemen voor zonneschijn Californische klaprozen

18. Californische maanzaad

De Californische klaproos bloeit de hele zomer door. Het gedijt het beste op arme droge grond en geeft de voorkeur aan directe zon. De bloem is giftig voor mens en dier en daarom niet geschikt voor gezinnen met huisdieren en kleine kinderen.

Blijvend bloeiende zomerbloemen voor kuipen en balkonbakken, Wandelroeschen

19. Converteerbare rozen

De cabrioletroos komt uit Midden-Amerika en staat het liefst in de volle zon. De zomerbloem is meerjarig, maar niet winterhard. In april worden de bloemen uit de winterkwartieren gehaald en warm gehouden. Ze kunnen ook na de Ice Saints naar buiten worden gebracht. Een matig frisse grond en regelmatige bemesting zorgen voor bloei van mei tot oktober.

20. Huzaarknoppen

De huzarenknoppen bloeien in fel geel van juni tot het begin van de herfst. De bodembedekker is ideaal voor het planten van balkonbakken en hanging baskets. De zomerbloem kan goed gedijen in de lichte schaduw, maar verdraagt ​​geen wateroverlast.

Welke kuipplanten bloeien de hele zomer? Deze zomerbloemen zorgen voor een zee van bloesems

Welke kuipplanten bloeien de hele zomer door petunia's?

21. Petunia’s

De petunia is er in alle kleuren van de regenboog en bloeit het hele zomerseizoen prachtig. Verwijder wat vervaagd is om de bloei te stimuleren. Het enige waar de kleine petunia’s niet tegen kunnen is hoge luchtvochtigheid en regen. Ze zijn daarom beter geschikt voor het overdekte balkon op het westen of zuiden.

22. Mexicaanse zonnebloem

De Mexicaanse zonnebloem begint pas in juli te bloeien en bloeit dan door tot in oktober.

Containerplanten die lang bloeien, zijn zinnia's

23. Zinnia

Tot oktober sieren de zinnia’s ook de bloembak. Ze zijn gemakkelijk te verzorgen en bloeien prachtig zolang ze in de zon staan ​​en een voedselrijke grond hebben.

langbloeiende balkonbloemen voor zomerzonnebloemsoorten

24. Zonnebloemen

De zonnebloem is niet alleen geschikt voor de cottage-tuin, maar slaat ook een goed figuur op het balkon. Er zijn verschillende soorten die meer dan 6 maanden bloeien. Zonnige tot gedeeltelijk schaduwrijke locaties zijn het beste. De zonnebloem heeft veel water en voedingsstoffen nodig.

Balkonbloemen die bloeien van juni tot oktober Marguerite

25. Margrieten

De margriet bloeit van april tot oktober. Het wordt gebruikt als balkonbloem en wordt meestal in potten geplant. Ook de meerjarige zomerbloemen moeten in de zomer uitgebreid worden bewaterd, omdat dit de bloeivorming bevordert.