bruiloft

Een bruiloft decoreren met geometrische accenten – 37 inspiraties

Bruiloft versieren geometrische huwelijksceremonie metalen taart

Als u op het punt staat uw bruiloft te plannen of dit aan het doen bent, wordt u waarschijnlijk gekweld door veel vragen. Wat moeten de hoofdkleuren zijn? Welke stijl moet worden gecreëerd? Welke bloemen en planten moeten de hal sieren? Het plannen van de tuin- of zaaldecoratie voor een bruiloft is ongetwijfeld een uitdaging. Gelukkig is het tegenwoordig gemakkelijk om enkele inspiraties en ideeën te vinden die je bij elke beslissing op zijn minst een beetje kunnen helpen. Een prachtig idee is om bijvoorbeeld geometrische lichamen of geometrische vormen en patronen te gebruiken om unieke accenten te leggen in het midden van de huwelijksdecoratie. En het mooie van dit idee is dat je het voor elke gewenste huwelijksstijl kunt gebruiken. Of je nu de bruiloft in vintage stijl decoreert of een moderne decoratie hebt gekozen, geometrische patronen en vormen, evenals objecten, zullen altijd een echte blikvanger zijn.

Een bruiloft decoreren met geometrische vormen – fantasierijke ideeën

Bruiloft geometrische versier plank met bloemen tafelnummer

Laat je inspireren door de volgende ideeën voor een geometrische bruiloft en zet opvallende accenten die niemand snel zal vergeten. Of het nu gaat om de bloemdecoratie voor de bruiloft, als accent op de taart of als achtergrond voor verschillende ruimtes, de mogelijkheden zijn legio. Geometrie kan zelfs het hoofdthema van de bruiloft zijn en al wijzen op de uitnodigingen. Wanneer u de locatie van uw bruiloft decoreert, kunt u de geometrie op verschillende manieren gebruiken. Hoe dat precies zit, ontdek je in het volgende:.

Een decoratieve achtergrond voor de huwelijksceremonie

Bruiloft versieren geometrische vormen figuren vintage

De huwelijksceremonie is natuurlijk het belangrijkste moment van de hele bruiloft. Juist daar sta jij als bruidspaar in het middelpunt van de belangstelling. Alle ogen zijn op jou gericht en de meeste Hoichzeit-foto’s worden daar gemaakt. Het is dan ook logisch dat er speciale aandacht wordt besteed aan dit gebied. Dus terwijl je ja zegt, zou het leuk zijn als een mooie achtergrond het altaar siert. En hier is ons eerste idee dat u kunt gebruiken om een ​​geometrische bruiloft te versieren. In plaats van de klassieke boog kun je een geometrische variant gebruiken. Of je nu kiest voor een zeshoek, een driehoek of een cirkel is helemaal aan jou. Het materiaal maakt ook niet uit. Dit zou gewoon bij de rest van de bruiloftsdecoratie moeten passen.

Bruiloft versieren geometrische achtergrond huwelijksceremonie boog

U kunt in dit gebied ook geometrische figuren gebruiken met behulp van kleinere accessoires. Lantaarns en kaarsen zijn bijvoorbeeld geweldige opties voor de huwelijksceremonie. Hiermee kun je de vloer versieren tijdens de bruiloft en tegelijkertijd een zekere romantiek krijgen. En wat zou een bruiloft zijn zonder een zekere romantiek? Over het algemeen zijn er veel mogelijkheden met betrekking tot de inrichting van het altaar en de omgeving. Denk er altijd aan om de geometrische accenten spaarzaam te gebruiken, zodat ze goed tot hun recht komen. En na de bruiloft kan deze ruimte dan gebruikt worden voor diverse portretten van de gasten.

Ideeën voor huwelijksdecoratie met terraria

Bruiloft geometrische versier boomstam lantaarns met kaarsen

Je kunt een bruiloft ook geometrisch ontwerpen met behulp van dergelijke terraria en lantaarns. U kunt het terrarium planten met mos of aarde. Maar luchtplanten zijn ook geweldig. Kleinere ruimtes zoals hoeken van de trouwzaal kunnen met dergelijke arrangementen interessanter worden gemaakt, maar ook bijzettafels of de tafel voor het bruidspaar, evenals de receptietafel met het gastenboek kunnen worden omlijst met terraria en lantaarns van dit type . Zorg er wel voor dat u nog steeds gemakkelijk bij de betreffende tafel kunt komen.

Decoratie-ideeën voor de bruiloftskoffer vintage stijl

De lantaarns en terraria zijn verkrijgbaar in verschillende metaalkleuren. Dus als je een bruiloft plant met gouden of koperen accenten, dan zijn ze geweldig voor dit doel en kun je ze handig gebruiken bij het inrichten van de bruiloft. Op de foto hierboven zie je weer modellen met zwarte frames. Ze werden in scène gezet met behulp van oude koffers. In combinatie met de zwarte tafelkaarsen wordt een zekere mystiek en dankzij de antieke koffer ook een vintage sfeer gecreëerd, die bij sommige gasten zeker zal smullen van herinneringen. Een geweldig idee voor zowel binnen- als buitenbruiloften.

Kies de decoratie voor de tafel voor de bruiloft

Bruiloft versieren geometrische tafeldecoratie terrariummos

De terrariumdecoratie is ook perfect voor tafeldecoratie. Met hun hulp kunt u alle andere geometrische accenten in de kamer aanvullen. De terrariumdecoratie is er, zoals je waarschijnlijk al gemerkt hebt, ook in een grote verscheidenheid aan maten en vooral vormen, zodat ze in groepen kunnen worden opgesteld. Langwerpige ontwerpen kunnen prachtig worden gebruikt als vazen ​​of als vaasimitatie, wat een bijzondere blikvanger op tafel creëert.

Overigens hebben de lantaarns en terraria nog een ander voordeel: ze kunnen ook na de bruiloft nog gebruikt worden. Versier je appartement ermee en creëer romantische ruimtes in de keuken, woonkamer of zelfs in de badkamer. Het is dus zeker de moeite waard om in te investeren.

Bijzettafels desserttafels versieren lantaarns metalen accent

De terraria geven de ruimte een bepaalde industriële sfeer en zijn te combineren met alle bloemen, textiel en materialen. Vooral vetplanten zijn erg populair, wat ideaal is voor een bruiloftsdecoratie in het groen. Maar ook rozen en pioenrozen in pasteltinten zijn perfect en zorgen voor een romantische vintage sfeer. Combineer de bloemen met de mooie accessoires zodat de indruk ontstaat alsof de planten volledig natuurlijk zijn en vanzelf in het terrarium groeien. Bij het decoreren voor een bruiloft zijn er geen grenzen aan de verbeelding. Het belangrijkste is dat er een bepaalde harmonie is en dat je het leuk vindt. Dit is tenslotte jouw grote dag.

Ontwerp de huwelijksuitnodiging geometrisch

Uitnodigingskaarten voor bruiloftsgasten gouden kant geometrie

Denk bij het plannen van hoe je de bruiloft gaat versieren ook aan de uitnodigingen. Dit komt omdat dit niet zomaar een simpele kaart is die de datum en plaats aangeeft. De uitnodigingskaarten moeten ook inzicht geven in het decor van de aanstaande bruiloft. Ze verklappen als het ware wat voor stijl en sfeer de gasten kunnen verwachten. Dat de tijd tussen het versturen van de uitnodigingen en de bruiloft zelf meestal relatief lang is, betekent niet dat beide zaken niet als één geheel moeten worden gezien. Maar integendeel.

Geometrische patronen maken uitnodigingen zelf elegant

Dus als je de bruiloft wilt decoreren door de geometrie als accent te gebruiken, kun je hetzelfde doen met de kaarten. U bepaalt zelf of u zelf de kaart of zelfs de envelop geometrisch vormgeeft of een subtiel geometrisch patroon tekent.Bovendien kunnen de uitnodigingen goedkoop zijn als u ze gewoon zelf ontwerpt. Gebruik hiervoor de computer en, om precies te zijn, speciale programma’s die voldoende gratis beschikbaar zijn op internet. Maar misschien ben je ook artistiek begaafd? Dan kun je zelfs mooie, individuele tekeningen aan de bedrukte kaarten toevoegen en ze nog unieker maken! De ene of de andere gast zal deze uitnodigingskaart zeker als souvenir bewaren.

Versier de bruidstaart met geometrische patronen

Bruiloft versieren geometrische patroon bruidstaart marmer

Zou je op het idee zijn gekomen om geometrische patronen te gebruiken als decoratie voor de bruidstaart? Het idee is natuurlijk geschikt voor elk type taart, mits het in het algemeen wat eenvoudiger is. Ook bruidstaarten met een zwart design of ze zijn een prima basis. Vooral de taarten met marmerlook zijn populair, dus zeker het overwegen waard. Het uiterlijk van steen en metaal gecombineerd is zeker zeer indrukwekkend. Het geometrische patroon waarmee je de taart en dus de bruiloft decoreert kan ook in het glazuur of de topping worden “gegraveerd” of een andere kleur hebben in plaats van metallic. Nogmaals, het hangt volledig af van je smaak, evenals de rest van de huwelijksdecoratie.

Bruiloft versieren geometrische gouden accenten modern rustiek

Of wat dacht je van een geometrische figuur gebruiken in plaats van de klassieke taartfiguren bij het bruidspaar? Deze kun je later gebruiken als decoratie voor je huis. Of kan er misschien een eetbaar figuur van gemaakt worden? U kunt beide varianten ook decoreren met mooie bloesems en bloemstukken. Praat met uw banketbakker en leg uw ideeën uit. Zijn ervaring helpt u bij het maken van de juiste keuze. Tegenwoordig geven sommige mensen de voorkeur aan kleine taartjes in plaats van één grote. Zo kun je ook cupcakes of muffins voor de bruiloft decoreren met geometrische accenten.

Hierboven zie je een prachtig taartmodel waarbij de benedenverdieping klassiek rond is en de tweede verdieping zeshoekig. Ook het marmereffect en de gouden metallic kleur zijn weer mooi gecombineerd.

Versier de bruiloft met aantrekkelijke borden

Canvas decoratie trouwen lantaarns rozen glas

Dergelijke borden zijn niet alleen nuttig voor decoratieve doeleinden, hoewel ze natuurlijk ook een mooie indruk moeten maken. Hun belangrijkste functie is echter om de gasten te verzekeren dat ze op de juiste plek zijn aangekomen en om ze te verwelkomen. Zeker bij een buitenbruiloft zijn de afzonderlijke ruimtes zoals het trouwaltaar, dansvloer, geschenktafel en trouwaltaar vaak relatief ver van elkaar verwijderd en zodat niemand verdwaalt, maar iedereen zo snel mogelijk zijn plekje kan vinden, dergelijke borden kunnen ook als wegwijzers worden gebruikt. Hiervoor kunnen hele simpele dingen worden gebruikt, zoals kledingrekken of standaards voor doeken en dergelijke.

welkomststandaard bruiloft bloemdecoratie hout metaal

Of het nu van hout, metaal of glas is, maakt niet uit. De vorm speelt een grotere rol wanneer je deze elementen gebruikt en een geometrische bruiloft decoreert. Versier de borden met bloemstukken, maar subtiel genoeg om de geometrische vorm niet te verbergen. Zoals je kunt zien, kun je weer lantaarns of terraria gebruiken om de borden te ontwerpen.

Alternatief voor het ringkussen

Bruiloft versieren geometrische trouwringen doos terrarium

Als jij een van die mensen bent die iets anders zou willen overwegen in plaats van de klassieke elementen, dan is dit idee geschikt voor jou. Het heeft niet alleen een praktische kant, maar ook een decoratieve. Stelt u zich eens voor hoe mooi dit terrarium met de trouwringen naast het altaar eruit zal zien. Je kunt het ook gebruiken om de bruiloft na de bruiloft te versieren. Zoek gewoon een leuke plek, of het nu op de desserttafel is of een andere bijzettafel of zelfs op de tafel van de pasgetrouwden.

Bruiloft versier geometrische romantische deco-ideeën

Je kunt het terrarium vullen met een klein kussentje waarop de ringen zijn geplaatst, of je kunt het doen zoals in deze twee voorbeelden en planten, bloemen gebruiken, maar ook aarde, zand of grind. Zo kan dit accessoire ook mooi aangekleed worden voor de bruiloft. Een beetje watten kan ook helpen om de ringen goed te ondersteunen zodat je niet tussen de planten verdwaalt en het geeft het arrangement ook een zekere romantische flair. We willen nogmaals benadrukken dat de ringen stabiel moeten zijn, zodat u er tijdens de huwelijksceremonie niet ineens naar hoeft te zoeken. Dat zou het toch al nerveuze stel alleen maar nerveuzer maken. Indien nodig kun je de ringen ook strikken, zoals dat bij een klassiek ringkussen gebeurt.

Hangende decoraties met geometrische vormen

hangende decoraties trouwen met bloempotten idee

Dergelijke hangende accessoires zijn ook zeer geschikt voor een bruiloftsdecoratie in vintage stijl. U kunt ook overwegen om de decoraties voor de bruiloft zelf te doen. Pak de figuren gewoon vast en knoop er linten, touwtjes of dunne draadjes aan vast. Met hun hulp worden ze vervolgens aan het plafond bevestigd. Als je de zaal voor de bruiloft aankleedt met hangende elementen heeft dit als voordeel dat je meerdere niveaus in de aankleding verwerkt. Dit zorgt voor een nog mooiere sfeer en de geometrische figuren en elementen zijn overal terug te vinden. Hang ze het beste in kleine of grotere groepen op. Geschikt zijn de ruimtes boven de tafels, het huwelijksaltaar of de tafel van het bruidspaar. Misschien heeft u ook een speciale fotohoek waar alle gasten op de foto kunnen? Ook deze kan versierd worden met zulke hangende decoraties met planten en bloemen.

LED-lichtslingers versieren hangend bloemstuk

Omdat dergelijke figuren een relatief subtiel ontwerp hebben, kunnen ze daar snel visueel verdwalen. Om dit te voorkomen, kunt u ze extra ontwerpen. Een paar bloemen hier en daar of zelfs een lichtsnoer zijn hiervoor uitstekend geschikt. Vooral lampen zorgen voor een fijne sfeer. Neem een ​​reeks LED-lampjes en wikkel deze om de frames van de figuren. Terraria worden niet aanbevolen voor dit type decoratie, omdat het risico op letsel te groot is. Het kan snel gebeuren dat een terrarium naar beneden valt en het glas breekt.

Ideeën voor de receptie en andere bijzettafels

Glazen doos geometrie modern vintage goud

De receptie is de tafel bij de ingang waar alle gasten langs komen. Daarom moet er voldoende aandacht aan worden besteed als het gaat om het versieren van de bruiloft. Hier staat meestal het gastenboek, waar tegenwoordig veel verschillende varianten van zijn. Een daarvan is ook hierboven te zien. Een glazen doos in geometrische vorm is bedoeld om de wenskaarten van de gasten in te bewaren. Een heel leuk idee, niet? Maar ook andere bijzettafels kunnen de finishing touch krijgen met geometrische accenten. Voor de desserttafel hierboven is gekozen voor een originele plank, waarop niet alleen bloemstukken, maar ook desserts in kleine formaten staan ​​uitgestald. Origineel, nietwaar?