bruiloft

Haaraccessoires kiezen voor bruiloft – tips en ideeën

Haaraccessoires voor bruiloftsideeën-verschillende-variaties

De keuze aan huwelijksjuwelen kan zelfs voor de goed georganiseerde bruid overweldigend zijn. Niet alleen oorbellen, kettingen en armbanden, maar ook haaraccessoires zoals tiara’s, haarspelden, haarkammen, sluiers en dergelijke zijn van groot belang. Van de Haaraccessoires voor bruiloft moet passen bij de jurk en het bruiloftsthema. In het volgende artikel leest u wat er nog meer van belang is en welke varianten er zijn.

Haaraccessoires voor bruiloft – diadeem, hoofdband of tiara 

Haaraccessoires voor bruiloft halfopen haar tiara

Haarbanden zijn zeer veelzijdig omdat ze kunnen worden gedragen met open, halfopen of opgestoken haar. Zoek naar een hoofdband die details van de trouwjurk oppikt, zoals een speciaal patroon, materiaal of toepassingen. Als de trouwjurk is geborduurd met parels, kunnen de haaraccessoires hetzelfde zijn. Let ook op de kleur van het metaal. Goud werkt goed voor champagnekleurige trouwjurken, terwijl zilver populair is voor witte en ivoorkleurige trouwjurken.

Haaraccessoires voor bruiloften – haarkammen

haaraccessoires-bruiloft-opgestoken-broodje-sluier-haar-kam

Haarkammen variëren in grootte en vorm en zijn perfect voor opsteekkapsels en knotjes. Als je een sluier gaat dragen, gebruik dan twee kammen – een met een praktische functie en een met een decoratieve functie.

Haaraccessoires voor bruiloft – haarspelden

haaraccessoires-trouwspelden-bluemchen-updos

Haarspelden zien er heel subtiel uit en kunnen knotjes en gevlochten kapsels mooi afmaken. Je kunt ook kiezen tussen strass-steentjes, parels en bloemen.

Hoofdband met strass-steentjes

haaraccessoires-bruiloft-hoofdband-strass-kapsel-haar-kuif-parelkettingen

Een weelderige haaraccessoire is gewoon de perfecte aanvulling op een eenvoudige, maar ook op een extravagante trouwjurk, maar overdrijf het niet. Andere sieraden zoals oorbellen en kettingen zijn hier volledig overbodig. Stijlvol oogt het zeker als er een verband is tussen de decoratieve accenten op de trouwjurk en de elementen in het haar. Een stijllijn moet alle onderdelen verbinden en natuurlijk afgestemd zijn op het hele bruiloftsontwerp.

filigrane hoofdband met strass-steentjes

haarsieraden-bruiloft-filigraan-haarband-strass-steentjes

Een overvloedig hoofd- en haarornament vestigt ongetwijfeld de aandacht van de kijker op het mooie gezicht, vooral het gebied rond de ogen. Daarom is het de moeite waard om dit gebied te benadrukken met make-up. De oorbellen mogen het oog niet afleiden van het hoofdaccessoire. Ze moeten discreet en niet duur zijn. Studs zijn hier het meest geschikt. Of het nu met parels of kristallen is, ze moeten worden geselecteerd op basis van de haarjuwelen en deze eenvoudig aanvullen, onder geen beding domineren.

Haarspelden met gele bloemen

haaraccessoires-bruiloft-haarspelden-updo-bloemen

Haarspelden met bloem en bloemblaadjes zijn een perfecte match voor een romantische bruid. Natuurlijk worden haarspelden alleen gebruikt voor opsteekkapsels of voor die waarbij het haar gedeeltelijk is opgestoken. Dit zal het kapsel fixeren, maar ook een accent plaatsen. Als de trouwjurk is versierd met borduurwerk, parels en bloemen, moeten de haaraccessoires dienovereenkomstig zijn. De kleur, vorm en grootte van de bloemen moeten met veel aandacht voor detail worden gekozen, zodat ze harmoniëren met de andere details.

Interessant opgepept kapsel met een weelderige hoofdband

haaraccessoires-bruiloft-gevlochten kapsel-vlecht-haarband

De hoofdband is echter een alternatief voor de tiara. Het is een ongecompliceerde oplossing, maar het ziet er wel heel feestelijk uit. Afhankelijk van de situatie kan de hoofdband in het kapsel worden gestoken of er vakkundig in worden verwerkt. Geweven in een boerenvlecht en aan de voorkant vastgebonden als een soort haarband. Dit romantische kapsel past bijzonder goed bij een emipirische jurk of een andere vintage stijl.

haaraccessoires-bruiloft-haarband-wit-tuell

Vaak zijn hoofdbanden versierd met veren en strass-steentjes. Ze passen heel goed bij een elegante, eenvoudige trouwjurk en ze zien er bijzonder chic uit bij een nobel kostuum. Modellen met uitgewerkte elementen geven het kapsel een bijzondere kick en zijn een mooie aanvulling op de korte sluier. Opvallende ontwerpen worden vaak gedragen als decoratief element op het ijs. Een hoofdband kan de perfecte oplossing zijn voor zowel kort als lang haar. Met betrekking tot het kapsel zijn de draagmogelijkheden bijna onbeperkt. Een haarband ziet er erg chique uit met een stropdas of een opgestoken kapsel. Eenvoudige modellen kunnen ook later worden gedragen, bij andere gelegenheden.

haaraccessoires-bruiloft-vlecht-haar-kam

Een hoogwaardige haarkam die in het bruidskapsel wordt gestoken, ziet er bijzonder elegant uit. Versierd met prachtige, glinsterende stenen en parels, is het een klassieke hoofdtooi. Vroeger erfden dochters dergelijke waardevolle sieraden van hun moeders. Een haarkam is echter de perfecte oplossing als de bruid geen sluier draagt. Het kan naar eigen wens in het kapsel verwerkt worden. Het wordt meestal gedragen in de achterkant van de kuif. Bij open kapsels met krullen kan men het haar uit het gezicht naar de zijkant halen. Het ziet er schattig uit, vooral bij lange kapsels. Maar zelfs het halflange haar kan prachtig worden versierd met een haarkam. Een daarvan is de perfecte optie, vooral om naar het kadaster te gaan.

Curlies zetten accenten in het eenvoudige lange kapsel

haaraccessoires-bruiloft-half-open-kapsel-pigtail-bluemchen

Curlies zijn verkrijgbaar in tal van geweldige designs. Of het nu gaat om bloemen, parels, strass-steentjes of een combinatie van verschillende decoratieve elementen, u vindt een toepassing voor elk bruidskapsel en voor elke haarstructuur. Curlies zijn eigenlijk kleine krulletjes haar die gemakkelijk in het haar kunnen worden gedraaid. Ze zorgen voor dromerige accenten en gaan de hele trouwdag goed mee. Ze glijden uit tijdens het uitgebreide huwelijksfeest, net als andere haarspeldjes en andere. Kleine toepassingen zorgen voor een veilige grip. Meestal zijn dezelfde ontwerpen, bijvoorbeeld gemaakt van parels en kristallen, verkrijgbaar in verschillende maten. Hierdoor zijn er meerdere designvarianten mogelijk.

haar-sieraden-bruiloft-open-haar-bloemen-sieraden

Een haaraccessoire voor een bruiloft is traditie, maar ook extravagantie. Bij speciale gelegenheden, vooral voor bruiloften, is een glamoureuze en zeer speciale uitstraling altijd gewenst door de dames. Een rijk, bijzonder mooi, nobel haarsieraad voldoet aan alle eisen en is als vanouds erg populair. Als je je een echte prinses uit het sprookje wilt voelen, mag je niet zonder een sprankelend ontwerp. Het trekt de aandacht van alle aanwezigen en daarom wordt eenvoudige elegantie aanbevolen bij het kiezen van het kapsel. Het is natuurlijk raadzaam om verschillende varianten te proberen waar de haaraccessoires het beste verankerd zijn. Het zou in ieder geval zonde zijn als de haarkam of tiara tijdens de viering onprettig zou uitglijden of knijpen. Praktisch gezien kan het aan het voorhoofd of aan de voorkant worden bevestigd.

haaraccessoires-bruiloft-vlechten-broodje-kam-bluemchen

haaraccessoires bruiloft opgestoken kettingen

haaraccessoires-bruiloft-opsteekkapsels-haarspelden-bluemchen

haaraccessoires-bruiloft-opsteekkapsels-haarband-strass-steentjes  haaraccessoires-bruiloft-hoofdband-strass-bloemen

haaraccessoires-bruiloft-haarband-strass-steentjes-haar-kuif-kapsel

haaraccessoires-bruiloft-haarband-strass steentjes

haaraccessoires-bruiloft-wenkbrauwketting-parel-boerenkrans

haaraccessoires-bruiloft-broodje-kapsel-parel-haarspelden

haaraccessoires-bruiloft-boho-kapsel-ongedaan gemaakte-look-kam

haaraccessoires-bruiloft-vogelkooi-sluierkralen

haaraccessoires-bruiloft-stof-bloemen-strass-steentjes