bruiloft

Hoe de perfecte bruiloft in de tuin te plannen – veel tips en ideeën!

Het plannen van een tuin bruiloft decoratie ideeën tafels kandelaar natuur

Welke bruid heeft niet gedroomd van een buitenbruiloft? Het is uniek, intiem, adembenemend en voor velen een welkom alternatief voor traditionele hotelfeesten. Ook als je eigen tuin er te klein en ongeschikt voor is, mag dit je niet tegenhouden. Er zijn veel mooie plekken te huur voor die speciale dag. Om uw tuinhuwelijk perfect en soepel te laten verlopen, zijn er veel dingen die u van tevoren moet plannen. Als je wilt weten waar je speciaal op moet letten, blijf dan op de hoogte, want we hebben alles voor je op een rijtje gezet!

Zorg voor voldoende zitplaatsen voor uw bruiloft in de tuin

Tuin bruiloft tent decoratie ideeën tafelkleed lampen kerstverlichting

Elke bruiloft, ongeacht de locatie, heeft voldoende zitplaatsen nodig en een bruiloft in de tuin is niet anders. Je moet alles goed bekijken en bedenken hoeveel mensen je kunt huisvesten. Het maken van een degelijke gastenlijst is op verschillende manieren een must. Tuinhuwelijken zijn meestal kleiner en intiemer dan traditionele balzaalrecepties – probeer overbevolking te voorkomen, want dit kan de stemming een beetje verpesten.

Beveiligde parkeerplaatsen voor een ontspannen bruiloft in de tuin

Bruiloft in de tuin decoratie-ideeën houten bank bloemen inspiraties

Waar parkeren al uw gasten? Als er in uw straat niet genoeg parkeerruimte is, moet u zeker een parkeerplaats regelen. Afhankelijk van hoe ver het is, moet je ook denken aan een vorm van shuttleservice. Je wilt toch zeker niet dat je gasten in de tuin rondlopen tot je bruiloft? In sommige steden is ‘s nachts parkeren in sommige straten niet toegestaan. Om ongemakkelijke situaties te voorkomen, kunt u het beste vooraf informeren naar de parkeervereisten in uw stad.

Huur een tent als plan B voor je bruiloft in de tuin

Organiseer tuin bruiloft tent bloem decoratie houten tafel rustiek

Of een buitenfeest slaagt of dat het letterlijk in het water valt, hangt grotendeels af van het weer. Aangezien er in Duitsland op elk moment van het jaar kans is op neerslag en er kans is op slecht weer, zelfs als u in de zomer trouwt, kunt u overwegen om voor uw bruiloft een tent in de tuin te huren. Per slot van rekening moet je op je grote dag je geluk niet uitdagen of je door je vreugde laten bederven. De tenten kunnen ook heel elegant en stijlvol worden ingericht en als het in de avonduren wat frisser wordt, zou je terrasverwarmers kunnen plaatsen. Deze stralen een gezellige warmte en romantiek uit.

Een huwelijksreceptie plannen voor uw bruiloft in de tuin

Het plannen van een tuin bruiloft decoratie-ideeën kerstverlichting verlichting bloemen in de avond

Ongeacht of uw tuin klein of ruim is, u moet speciale aandacht besteden aan waar u uw ceremonie opzet. Tenten zijn hier zeer geschikt voor en maken het plannen van de ruimte een fluitje van een cent. Maar aangezien je de zaal niet overvol wilt hebben, moet je van tevoren goed nadenken hoeveel tafels en serveerstations je nodig hebt en hoe groot de dansvloer moet zijn. We raden u aan al deze taken over te laten aan een weddingplanner. Een tent geeft je de mogelijkheid om lampen en enorme bloeminstallaties op te hangen die je bruiloft in de tuin een bijzondere warmte en diepte geven.

Een bruiloft plannen in de tuin huwelijksboog bloemen decoratie ideeën natuur

Een tent is echter niet uw enige optie. Grote bomen vormen de perfecte achtergrond en zorgen ook voor schaduw tegen het felle zonlicht. Een feest onder de sterren heeft iets romantisch en het voordeel dat je veel meer ruimte hebt voor de tafels en de bedieningsposten. Als u van het huis een centraal punt wilt maken, kunt u uw tuinhuwelijk zo opzetten dat u, uw verloofde en de officier op de veranda staan ​​met alle gasten op het gazon voor u.

Tuin bruiloft decoratie ideeën trouwboog blauwe gordijn kaarsen

Een bruiloft in de tuin is iets heel bijzonders omdat je de mogelijkheid hebt om deze plek keer op keer te bezoeken en de dierbare herinneringen opnieuw te beleven. Wissel geloften uit en wijd jullie liefde aan elkaar toe – een pittoresk moment dat je je zeker voor altijd zult herinneren. Een prachtige huwelijksboog maakt dit magische moment nog onvergetelijker.

Dansvloer voor uw bruiloft in de tuin

Een tuin bruiloft plannen dansvloer decoratie ideeën houten kisten houten stoelen bloem decoraties

Het is waarschijnlijk niet het beste idee om een ​​stuk terug te dopen naar de dansvloer, want er zijn altijd hobbels in het gazon en deze gaan niet bepaald goed samen met schoenen met hakken. Als je het je niet kunt veroorloven om het hele eetgedeelte te bedekken, kun je een grote dansvloer krijgen. Deze worden aangeboden door veel verhuurbedrijven.

De weg naar het hart van een man gaat door zijn maag!

Het perfecte maaltijdplan antipastoschotel kaas voor in de tuin

Bij een bruiloft in de tuin zijn er geen grenzen aan de culinaire mogelijkheden. Wilt u een menu met verschillende gangen of een groot buffet aanbieden? Over het algemeen is een menukaart geschikt voor een chique feest en buffetten zijn juist ideaal als je minder snel aan tafel zit en liever de hele nacht danst. Er is ook niets mis met een combinatie van beide. Laat bijvoorbeeld het voor- en nagerecht serveren en verschillende hoofdgerechten op een buffet. Of biedt u uw gasten liever een grotere keuze aan heerlijke desserts? Organiseer dan een fijn dessertbuffet naar aanleiding van een uitgeserveerd menu.

Een bruiloft plannen in de tuin

Naast eten speelt ook drank een belangrijke rol bij een bruiloft in de tuin. Plan voldoende koele versnaperingen, vooral als het warm weer is. Aangezien gasten uw tuin tussen evenementen niet verlaten, kunt u een cocktailuurtje plannen. Dit is het perfecte moment om op een ongedwongen manier met iedereen te chatten en stelt iedereen, inclusief jij, in staat om over te schakelen van de ceremonie naar de feestmodus. Je kunt natuurlijk ook gewoon een borreltafel dekken en de gasten zelf hun drankjes laten bereiden. Dit is vooral handig als je een feestje plant tot in de vroege uurtjes.

Verlicht de nacht voor een sprookjeshuwelijk in de tuin

Planning van de perfecte tuin bruiloft ideeën decoratie verlichting lampen

Verlichting is een van de gemakkelijkste en meest dramatische manieren om een ​​bestemming voor een feest te creëren, vooral een tuinhuwelijk waar er weinig of geen ingebouwde lichten zijn. Honderden lichtjes, lantaarns, lantaarns of kaarsen opgesteld in bomen of zigzaggend door de tuin voegen nog meer romantiek toe aan uw ceremonie en bieden u en uw gasten genoeg licht voor een onvergetelijke nacht.

Hoe versier je je bruiloft in de tuin?

Een tuinhuwelijk plannen Decoratie-ideeën Fietsen Boeket bloemen Dansen

Als het op decoratie aankomt, zijn er geen grenzen aan een bruiloft in de tuin. Bomen vol lantaarns, veel kerstverlichting, delicate gordijnen en linten maken het feest tot iets heel bijzonders en zorgen voor een sfeervolle en vooral romantische sfeer. De materialen voor de huwelijksdecoratie moeten dicht bij de natuur worden gekozen. Hout, natuurlijke katoenen stoffen, zijde en kant zijn net zo geschikt als handgeblazen glas of handgeschept papier. Het mooiste is dat je je gewoon kunt laten inspireren door de natuur, want de tuin is toch het grootste decor.

Tuin bruiloft planning decoratie lampen kerstverlichting

Bij een bruiloft in de tuin moet er speciaal op worden gelet dat de gasten zich op hun gemak voelen. Naast aangename temperaturen is het belangrijk om comfort te creëren. Of het feest nu plaatsvindt in een grote of een kleine tuin, een rustige zone is een welkome afwisseling voor uw gasten. Royale, comfortabele meubels of een plek bekleed met tapijten en grote kussens zorgen voor een ontspannen sfeer waar u zich goed kunt voelen. Maar als je niet genoeg ruimte hebt, kun je het eetgedeelte het beste indelen met kleinere 4-persoonstafels in plaats van grotere voor 8-10 personen – dit zorgt voor een veel intiemere en persoonlijkere sfeer.

Een bruiloft plannen in de tuin Decoratie-ideeën Fotohoek Kerstverlichting Planten Bloemen

Wil je je bruiloft in de tuin nog persoonlijker maken? Door persoonlijke items toe te voegen, zoals familiefoto’s en verschillende souvenirs, kun je elke plek omtoveren tot je huis. Presenteer je verlovingsfoto’s of pronk met de trouwfoto’s van je ouders en grootouders. Versier de bomen, tafels of tent met memorabilia die voor jullie beiden erg belangrijk zijn. Dit is de dag waarop je je liefde viert, dus maak het zo persoonlijk mogelijk. Je gasten zullen het leuk vinden om jullie als koppel beter te leren kennen en zullen zich speciaal voelen.

De juiste dresscode voor een bruiloft in de tuin

Tuin bruiloft decoratie ideeën tafel houten stoel boeket bloemen

Waar op de klassieke ceremonielocaties, dus in een hotel of kasteel, de trouwjurk super wijds kan zijn, kan wat meer casual kleding gedragen worden bij een bruiloft in de tuin. In dit geval moet u naast esthetiek ook letten op functionaliteit. Iets korts is het beste, maar als je toch een lange jurk wilt dragen, is een mul-trouwjurk de perfecte keuze voor jou. Bovendien moet je misschien hoge hakken vermijden – ze zijn niet geschikt voor zachte vloeren, dus platte ballerina’s of sandalen met een kleine hak worden aanbevolen.

Preventie tegen muggen en insecten

Tuin bruiloft planning verlichting in de avond kerstverlichting brug

Het is misschien niet het meest romantische detail, maar met alle moeite die gemoeid is met een perfecte tuinbruiloft op een aangename zomeravond, wil je zeker niet dat vervelende insecten de sfeer verpesten. Geef gratis insectensprays – uw gasten zullen u dankbaar zijn!

Een tuin bruiloft bruiloft receptie verlichting in de avond decoratie ideeën plannen

Tuin bruiloft decoratie ideeën lampen verlichting boeket

Bruiloft in de tuin tent decoratie ideeën kerstverlichting lampen boeket bloemen

De perfecte tuinhuwelijk plannen Decoratie-ideeën Tafels dekken kerstverlichting

Planning van de perfecte tuin bruiloft decoratie-ideeën bloemen in een glazen houten stoel wit

Tuin bruiloft decoratie ideeën kaarshouder tafels dekken kerstverlichting

Tuin bruiloft eten dessert bar suikerspin trouwen ideeën

Het plannen van een tuin bruiloft decoratie-ideeën kerstverlichting verlichting natuur

Een tuinhuwelijk plannen Decoratie-ideeën Tent Bak je eigen bruidstaart

Tuin bruiloft planning bruiloft boog boho bruiloft tapijt