bruiloft

Prosecco of champagne muur: een trouwtrend waar je zeker van zult houden

Bij veel feestelijke evenementen en vooral bij bruiloften is één ding duidelijk: er is geen betere begroeting voor gasten dan een glas mousserende wijn.Als de klassieke mousserende wijnreceptie u te ouderwets is, hebben we een ander idee voor u dat de afgelopen jaren erg populair geweest. Course is set. De zogenaamde champagnemuur is een geweldige trouwtrend die je gasten zeker zal verbazen. Lees er meer over in het artikel!

Wat is een champagnemuur??

Bloemdecoratie voor de champagnewand voor de bruiloft

Obers die de gasten glazen champagne aanbieden en tafels met dekens behoren tot het verleden. De nieuwe trend voor de champagnereceptie heet de Champagne Wall! Het dient als symbool voor de feestelijke gelegenheid en benadrukt ook gastvrijheid. En wat nog beter is: deze muur is een echte eyecatcher op elke bruiloft!

Champagnemuur voor bruiloft binnen

De champagnewand is in principe een verticale constructie die passend is gedecoreerd en voorzien van houders voor champagneglazen. Het kan bijvoorbeeld van hout, acryl of metaal worden gemaakt en naar eigen inzicht worden bekleed. Bijzonder populair zijn groene wanden van kunstbukshout of gras, die worden geaccentueerd met bloemendecoraties, belettering of speelse verlichting. Daar kunnen gasten zichzelf helpen als ze zin hebben in iets bruisends.

Ideeën voor de bruiloft champagne muur

De champagne- of proseccowand is niet alleen een geweldige manier om gasten te ontvangen met een glas mousserende wijn. Het is een visueel hoogtepunt zowel binnen als buiten, is perfect als achtergrond voor trouwfoto’s en is een onderwerp van gesprek. Er is ook volop ruimte voor individuele vormgeving.

Gebruik een Prosecco Wall als ceremoniemeester

Trouwtrends Ontwerp een champagnewand champagne receptie

Als je slim bent en geen instructies en tafels op de hele trouwlocatie wilt, kun je de champagnewand ook gebruiken als plattegrond. Hier zijn meerdere varianten voor. U kunt bijvoorbeeld de speciale tafels met de tafelopstelling aan de muur zetten zodat elke gast zijn of haar plaats kan vinden terwijl hij zichzelf trakteert op een glaasje Prosecco of champagne.

Champagne Wall Mousserende wijn met fruitgums en plaatskaartjes

Als alternatief kan elk glas worden voorzien van een klein etiket met de naam en het tafelnummer erop. Zo is het gesprek tussen de gasten gegarandeerd terwijl ze samen op zoek gaan naar het juiste glas.

Is de Champagner Wall alleen geschikt voor bruiloften??

Decoratie voor 30e verjaardag ballonnen en muur met champagneglazen

Of het nu gaat om een ​​bruiloft, vrijgezellenfeest, doop, verjaardag of jubileum – elk feest kan profiteren van een wand met champagneglazen in de juiste maat. Dit kan prachtig geïntegreerd worden in de feestdecoratie en gecombineerd worden met andere elementen. Samen met bijvoorbeeld een donutwand komen de champagneglazen goed tot hun recht.

Mini champagne muur voor het huisfeest

Design mini champagnewand voor feestjes thuis

Omdat we nog steeds midden in een wereldwijde pandemie zitten, zijn grote partijen momenteel bijna overal uitgesloten. Maar dat betekent niet dat je bij mooi weer je verjaardag niet met je beste vrienden thuis of in de tuin kunt vieren. En een klein formaat champagne- of proseccowand trekt zeker ieders aandacht.

Kun je zelf zo’n muur bouwen??

groene muur met champagneglazen als gastreceptie voor de bruiloft

Ervaren vakmensen kunnen zonder veel moeite zelf een Prosecco-muur bouwen. Afhankelijk van hoe groot de muur moet zijn en wat voor soort decoratie er gepland is, kan dit meestal veel tijd kosten. Het zou dus makkelijker zijn om een ​​champagnewand te huren. Vraag gewoon aan je weddingplanner of ze zo’n decoratie aanbieden of zoek het bij andere leveranciers van trouwartikelen.

DIY champagnewand gemaakt van houten pallets

Als je toch wilt proberen de muur zelf te bouwen, dan kun je dit idee bijvoorbeeld van pallets overwegen. Het is niet zo ingewikkeld om te recreëren, ziet er super elegant uit en is geweldig voor een rustieke bruiloft.

Tips en ontwerpideeën voor de champagnemuur

Champagnemuur op buxusachtergrond versierd met rozen

Houd je van het idee van een champagne- of proseccomuur voor je volgende evenement? Bekijk dan onderstaande ideeën voor inspiratie voor het decoreren van de muur. En vergeet niet dat er geen grenzen zijn aan uw verbeeldingskracht. Als je een individueel idee hebt voor je bruiloft, laat het dan aan je weddingplanner weten. Hij of zij zal er zeker alles aan doen om het te realiseren.

Klassieke groene champagnewanden met plaatskaartjes op elk glas

Champagnemuur op de bruiloft is stijlvol en elegant

Middelgrote champagne- en proseccowand versierd met een ballonboog

Champagne en Prosecco Muur met ballonboog

Witte champagnewand versierd met bloeiende takken en bloemblaadjes

Champagne of Prosecco Muur versierd met bloemblaadjes

Pampagras voor een boho-chic muur

Champagnemuur versierd met pampagras voor de bruiloft

Zodat de gasten hun mousserende wijn kunnen mixen met bessen en partjes citroen

Idee voor de champagnewand met vers fruit

Donkerblauwe muur met de namen van de bruid en bruidegom en acryl houders voor de bril

Idee voor de champagnereceptie voor de bruiloft Champagner Wall

Proseccowand van hout naast een kleine donutbar

kleine Prosecco-muur is het hoogtepunt op elk feest

Dhr & Mevrouw belettering voor de champagne muur

Mr en Mrs Champagne Wall gemaakt van kunstmatige buxus

Met een neon belettering wordt de muur meteen een blikvanger

Neonletters en champagneglazen voor de champagnereceptie

Witte Prosecco Wall als stijlvolle feestdecoratie

witte prosecco muur voor feesten en speciale gelegenheden

Kleine acrylstandaard voor champagneglazen versierd met bloemendecoraties

Acrylstandaard voor champagneglazen geweldige aanvulling op de bruiloftsdecoratie!