camping

Outdoor, kamperen & co – trend of lifestyle?

camping-tent-meer-bergen-landschap

Kamperen is voor sommigen een cult en voor anderen horror. Kamperen kan nu bijna net zo comfortabel zijn als vakantie in een bungalow of vakantiehuis. Het is maar net hoe goed de apparatuur is. Hoe kampeerders zich verstandig uitrusten en wat een van de basisbenodigdheden op een kampeervakantie is die het leven buiten mooier, gemakkelijker en comfortabeler maken, is het onderwerp van dit artikel.

15 praktische kampeertenten voor in de auto – droomvakantie in de natuur

Onverwoestbaar servies is onmisbaar op een kampeervakantie

campingvakantie onbreekbaar-gerechten-onmisbaar-melamine-goed-alternatief

Gebroken stukken brengen misschien geluk, maar op een kampeervakantie zijn ze allesbehalve prettig. Aan de ene kant zal er binnenkort een enorm verlies zijn in de toch al schaars uitgeruste kast en aan de andere kant moet het risico op ongevallen niet worden onderschat. Met schalen van melamine zit je aan de veilige kant. Ook kan hij bij een noodstop naar beneden vallen of door de camper rollen zonder schade op te lopen. En het is ook nog eens chique. De dagen dat kampeervakanties werden geassocieerd met veldharnassen in militaire stijl zijn allang voorbij.

Melamine ziet eruit als porselein, is gemakkelijk schoon te maken en heeft als voordeel ten opzichte van andere materialen dat het geen geurtjes zoals plastic of krassen zoals metaal aantrekt. Het weegt ook niet zo veel dat het als een last wordt ervaren tijdens wandelingen. Melamine servies is als het ware de globetrotter onder de huishoudelijke gebruiksvoorwerpen. Ook bij thermosflessen, drinkflessen en kookgerei moet je letten op de breeksterkte.

Over het algemeen worden onbreekbare containers aanbevolen waarin voedsel, vloeistoffen en medicijnen luchtdicht kunnen worden bewaard. Want geuren verspreiden zich snel in een tent of caravan. Daarentegen dringt vocht sneller binnen dan in een huis. Dit is vooral problematisch voor medicijnen. Daarom: water- en luchtdichte containers en robuuste schalen behoren tot de basisuitrusting tijdens het kamperen.

Tent, camper of thuisplaneet

camping-camper-nacht-sterrenhemel-comfort

De handel in kampeerartikelen is booming en tijdens de vakanties staan ​​de campers langs de snelwegen. Het Caravaning Industrie Verband e.V. Duitsland (CIV D) gepresenteerd in dit rapport stelde vast dat 2015 een recordjaar was voor de kampeer- en caravansector en hij gaat ervan uit dat deze trend ook in de volgende statistieken in 2016 positief zal worden weerspiegeld.

Vooral gezinnen zien kamperen als de perfecte manier om hun vrije tijd door te brengen. De campings zijn vrij ongedwongen, de kinderen kunnen veel in de frisse lucht zijn en als er tomatensaus wordt gemorst, is dat geen probleem. Geen wonder dat er een hele industrietak is ontstaan ​​die zich toelegt op de ontwikkeling, productie en verkoop van outdoorproducten. Ouders mogen echter niet alleen aan de leuke dingen op vakantie denken, ze hebben ook te maken met het plannen van de reis – bijvoorbeeld wat er in de koffer gaat.

Tijdens het kamperen is niet altijd alles zo helder en zonnig

Outdoor camping tent-strand-zonsondergang-gitaar spelen

Weerbestendigheid en breukvastheid zijn de belangrijkste kenmerken die de bijbehorende artikelen moeten meebrengen, al naar gelang het huishoudartikelen of functionele kleding is. Ook de voertuigindustrie breidt haar aanbod uit met accessoires die geschikt zijn voor kamperen en samenwerking met bekende fabrikanten. Zo levert Audi nu tenten aan Heimplaneten die zijn afgestemd op de Audi Q3.

De kampeerder met lichaam en ziel kent geen slecht weer of is er in ieder geval op voorbereid. Het is goed uitgerust en geniet van de loop van de natuur. Omdat een verbondenheid met de natuur gepaard gaat met een dorst naar avontuur, hebben waarschijnlijk alle kampeerders gemeen. En een echt hevig onweer is angstaanjagend en fascinerend tegelijk.

De juiste kleding voor sporten in de frisse lucht

kamperen-wandelen-joggen-juiste-schoenen-belangrijk

Als het gaat om sportieve activiteiten, hangt het af van de schoen

Sporten is voor kampeerders niet verplicht, maar wel erg populair. Fietsen zijn snel te leen of kunnen ook op het dak van de auto worden meegenomen. Veel campings hebben badfaciliteiten, dus zwemmen is natuurlijk een goede optie en je kunt overal gaan joggen. De juiste uitrusting is belangrijk voor alle activiteiten. Als je met goede schoenen op pad gaat, kun je genieten van de omgeving en hoef je niet na te denken over blaren, drukpunten of natte voeten.

Niet alleen tijdens het joggen, wandelen, wandelen, zelfs tijdens het wandelen, moeten onze voeten ons dragen. Het is daarom uiterst belangrijk om niet alleen aandacht te besteden aan het uiterlijk van schoenen, maar ook aan functionaliteit, pasvorm en comfort, zodat deze belangrijke delen van het lichaam tijd buitenshuis doorbrengen niet als marteling ervaren. In schoenen van New Balance worden de genoemde features op een gebruiksvriendelijke manier gecombineerd. Van de Schoen is in gedifferentieerde ontwerpen en alle modellen hebben gemeen dat ze stijlvol en comfortabel zijn. Ze passen dus bij verschillende outfits zoals shorts, minirokjes en jeans. Ongetwijfeld zijn de grootste voordelen met betrekking tot kamperen het lage gewicht en het vermogen om zelfs in een krappe koffer niet te verkreukelen.

Als het om textiel gaat, is het belangrijk dat het zich aan alle weersomstandigheden kan aanpassen. Verwarmen, maar ook ventileren, is net zo belangrijk als bescherming tegen vocht of zon. Idealiter is de outdoorkleding in lagen opgemaakt en heeft de mogelijkheid om mouwen en broekspijpen in lengte en breedte aan te passen aan de huidige behoefte. Met alle eisen die aan kleding worden gesteld, mag het niet te zwaar zijn. Omdat recreatieve sporters bij activiteiten in de natuur willen genieten van het gevoel van vrije beweging en zich geen lastdier willen voelen – vooral omdat ze altijd voldoende vloeistof bij zich moeten hebben, wat ook veel weegt.

Technologie bij het kamperen: veiligheid voor lijf en leden

outdoor-camping-safety-outdoor-activiteiten-vuur

Technische apparaten voor buitenverblijven moeten altijd TÜV-gekeurd zijn. Dit geldt voor het kampeerfornuis, de brandblusser en ook voor de zaklamp. Bij een camper geldt sowieso de verplichting om het voertuig regelmatig naar de hoofdkeuring te brengen. Wie aan het verkeerde eind bespaart op de technische uitrusting, kan zijn vakantie in onaangename herinneringen bewaren wanneer ongelukken, branden of ongemakken door totale uitval stress en gevaren veroorzaken.

Broeder onzorgvuldigheid blijft thuis

Vrienden van buitenactiviteiten eisen vaak veel van zichzelf en gaan elke sportieve uitdaging aan. Hierbij is het erg belangrijk om uw mogelijkheden te kennen en realistisch in te schatten. Als je het alleen doet op klimtochten of haastig nieuwe soorten sporten beoefent, kunnen risico’s met zich meebrengen die zelfs ervaren buitensporters vaak niet correct inschatten. Weet hoe ernstig de gevolgen van onzorgvuldig handelen zijn Bergreddings- en reddingsdiensten rapporteren.

bronnen:

pixabay.com © Yassine_Noamani (CC0 Public Domain)

pixabay.com © Hans (CC0 Public Domain)

pixabay.com © skeeze (CC0 Public Domain)

pixabay.com © pexels (CC0 Public Domain)

pixabay.com © anneleino (CC0 Public Domain)

pixabay.com © memoryCatcher (CC0 Public Domain)