carnaval

Eskimokostuum voor carnaval – ideeën voor kleding, make-up en co.

Eskimo kostuum baby-doe-het-zelf-capuchon-bont

Ben je op zoek naar creatieve ideeën voor de carnavalskostuums die uniek en opvallend zijn, dan zit je goed met een Eskimo vermomming. EEN Eskimo kostuum is geschikt voor zowel kinderen als volwassenen en is een goed idee voor carnaval. Aangezien Mardi Gras elk jaar aan het einde van de winter valt, kunnen jij en je gezin warm en gezellig door het carnaval lopen in eskimokostuums zonder je zorgen te maken over de kou. In dit artikel hebben we veel ideeën verzameld voor Eskimo kostuums, make-up, accessoires en sieraden die je kunt gebruiken als inspiratie voor het kostuum van dit jaar voor Mardi Gras.

Typisch Eskimokostuum – belangrijke kenmerken

Eskimo kostuum kind meisje bont wit bruin

Eskimo’s zijn de mensen die in het noordelijke poolgebied wonen. Dit gebied omvat Noordoost-Siberië, de arctische gebieden van Alaska en Canada en Groenland. Eskimo’s zijn verdeeld in twee hoofdgroepen op basis van waar ze wonen – Inuit en Yupik. Beide groepen dragen typische kleding die overeenkomt met de lage temperaturen in het poolgebied. Het belangrijkste kenmerk van kleding is de jas of de zogenaamde parka, die is gemaakt van bont en biedt de beste bescherming tegen de kou.

Eskimokostuumideeën voor baby’s

Eskimo kostuum originele baby parka capuchon

Eskimokleding als carnavalskostuum is een leuk idee voor baby’s. Je kleintje ziet er echt schattig uit in de grote jas met capuchon en hij zal het zeker niet koud krijgen. De traditionele kleding van de Eskimo’s is in Duitsland moeilijk of tegen een zeer hoge prijs te vinden. In plaats daarvan kun je kant-en-klare Eskimo-kostuums kopen voor het carnaval of ze imiteren met eenvoudige kleding. Met verschillende stoffen en een naaimachine kun je ook zelf een Eskimo kostuum voor baby of kind naaien.

Eskimo- en ijsbeerpartnerkostuums

Eskimo kostuum kinder-eskimo-jas-schoenen-ijsbeer-kostuum

Specifieke dieren voor de noordelijke poolgebieden zijn de ijsberen. Als je op zoek bent naar een creatief idee voor partnerkostuums voor kinderen uit deze regio, dan kun je het Eskimokostuum combineren met een ijsbeerkostuum. Deze partnerlook is perfect voor broers en zussen of broers. Je kunt het Eskimo carnavalskostuum zelf maken met een jas met bontcapuchon en knusse laarzen. Hele kostuums of alleen maskers kunnen worden gebruikt om te vermommen als ijsberen.

Naai zelf Eskimo carnavalskostuum voor baby

Eskimo kostuum baby-idee-make-up-pompon-kat-kostuum

Als je de naaimachine goed kunt gebruiken, kun je het Eskimo-kostuum voor het kind zelf naaien. Je moet een stof kiezen waar je het beste mee kunt werken en die geschikt is voor kleding. Dan kun je een anorak met capuchon naaien en hem opfleuren met nepbont. Naast het Eskimokostuum heb je een broek nodig en, indien gewenst, rode make-up voor de wangen.

Eskimo-accessoires die bij het kostuum passen

eskimo-kostuum-kinderen-jongen-jas-bont-sneeuwschoenen

In de poolgebieden gebruikten de Eskimo’s tot de uitvinding van de sneeuwscooter alleen hondensleeën als vervoermiddel. Deze sleeën worden meestal getrokken door meerdere honden, meestal husky’s. Met een slee als accessoire kun je het Eskimokostuum compleet maken en het nog authentieker maken, vooral als er sneeuw ligt op Mardi Gras. De typische Eskimo sneeuwschoenen met houten frames in de vorm van een berenpoot zijn ook geschikt. Als je geïnteresseerd bent in een doe-het-zelf-project, kun je proberen de sneeuwschoenen zelf te maken als accessoire.

DIY vis en speer voor een Eskimo kostuum

eskimo-kostuum-kids-ideeën-accessoires-vis-speer

De Inuit uit de poolgebieden staan ​​bekend om het ijsvissen. Om deze reden kun je het Eskimo-kostuum aanvullen met gevangen vis of een hengel als accessoire. Je kunt pluchen speelgoed voor de vissen gebruiken of je kunt ze gewoon zelf maken van vilt en watten. In plaats van de hengel kun je een speer maken van een stok, wat stof en watten. Hoe een Eskimo-jachtkostuum te krijgen?.

Eskimokostuums voor kinderen in de kleuterleeftijd

eskimo-kostuum-kids-carnaval-ideeën-kleuterschool

Verkleden als Eskimo is niet alleen schattig maar ook interessant voor kinderen. Het Eskimokostuum is bijzonder geschikt voor kinderen in de kleuterleeftijd, omdat ze een nieuwe cultuur kunnen leren kennen. Voor dit doel kun je ze een kort verhaal vertellen over de Inuit-cultuur en manier van leven.

Alternatieven voor de typische Inuit-parka

eskimo-kostuum-authentieke-parka-bont-hood

Voor het Eskimokostuum voor dames of heren speelt de jas de belangrijkste rol. De typische Inuit-parka van echt bont is te dik en warm, en ook erg duur, om als carnavalskostuum te worden gebruikt. In plaats daarvan kun je voor het carnaval een andere jas of jas dragen die lijkt op de parka.

Gebruik je eigen winterjas voor de vermomming

eskimo-kostuum-gemakkelijk-te-imiteren-parka-hood

Als je het dit jaar zonder zomervermommingen wilt doen en het carnaval warm wilt houden, dan is het Inuk-kostuum de beste beslissing voor jou. Als je een warme winterjas met een capuchon van bont hebt, kun je deze gebruiken als onderdeel van het Eskimo-kostuum. Zet gewoon de donzige capuchon op en je ziet eruit als een Eskimo.

Maak zelf een Eskimo-kostuum

eskimo-kostuum-vrouwen-mannen-groepskostuums-carnaval

Om zelf creatieve Eskimokostuums voor het carnaval te maken, moet je letten op de belangrijkste kenmerken van de kleding. Qua kleuren zijn donkere tinten met witte en grijze elementen aan te raden. Een bruine jas met bontcapuchon is hier perfect voor. Als alternatief kunt u een eenvoudige anorak gebruiken en wat pluche op de capuchon en rits naaien. De typische Eskimo-laarzen met bont worden aanbevolen als schoenen, die je ook zelf kunt maken.

Eskimo vermomming voor meisjes

eskimo-kostuum-make-up-parka-hood-sieraden

Je kunt het Eskimokostuum voor dames en meisjes aanvullen met bijpassende accessoires en make-up. Je kunt de knusse look met imitatiebont voor de jas en capuchon nog eleganter maken met sieraden. Als je geen handschoenen draagt, kun je grote ringen gebruiken om je handen te versieren. Je hebt geen oorbellen en kettingen nodig omdat ze onopgemerkt blijven onder de jas. Een mooie make-up daarentegen is een goede aanvulling op het kostuum.

Eskimo make-up – eenvoudige ideeën

eskimo-kostuum-make-up-tips-oogmake-up

Als je make-up wilt aanbrengen die bij je carnavalskostuum past, geven we je enkele handige Eskimo-make-uptips. Het eerste wat je kunt doen is wat blush op je wangen gebruiken. De blush kan worden aangebracht met een poederkwast of met je vingers. Zodra je de perfecte teint hebt, kun je beginnen met je oogmake-up. Donkere lijntjes onder de ogen, die je kunt opmaken met een zwart kohlpotlood of eyeliner, zijn een goed idee. Accentueer nu de ogen met mascara en je bent klaar. Maak tot slot de lippen op met donkerroze lippenstift en laat ze glanzen met een bijpassende lipgloss.

Eskimo make-up tips voor gezichtsmake-up

eskimo-kostuum-dames-make-up-make-up tips-carnaval

Een elegante schmink met tribale motieven combineert prachtig met het Eskimokostuum. Omring eerst de ogen met zwarte kool, waardoor de lijnen iets langer worden. Maak vervolgens de oogleden en onder de ogen op met oogschaduw in twee tinten oranje. Nu kun je met het kohlpotlood op enkele stammotieven schilderen en ze weer benadrukken met oranje. Met een beetje blush en een bijpassende lipstick is de Eskimo make-up klaar.

Eskimokostuum voor vrouwen met bontvest

eskimo-kostuum-carnaval-jas-bont-capuchon-hoed

Het bontvest is een populair wintermodeaccessoire dat beschermt tegen de kou en er stijlvol uitziet. Als je een bontvest in je eigen kledingkast hebt, kun je deze gebruiken als onderdeel van het Eskimo-kostuum. Voor vesten of anoraks zonder capuchon kan deze worden vervangen door een gezellige bontmuts. Je kunt deze ook zelf maken van een simpele hoed en wat pluche.

Eskimo jurk met capuchon en bobbel

eskimo-kostuum-damesjurk-bruin-spice up-carnaval

Als je je als Eskimo wilt verkleden voor het carnaval, maar geen jas wilt dragen, kun je ook een Eskimo-jurk als kostuum gebruiken. De perfecte Eskimo-jurk moet bruin zijn, met decoratieve versieringen op de mouwen en de zoom. Bovendien moet het een capuchon hebben die is versierd met pluizige nepbontapplicaties op de zoom. Een leuke toevoeging hieraan zijn decoratieve bobbels, die het Eskimo kostuum heel bijzonder maken. De jurk is perfect als warm carnavalskostuum voor dames of meisjes.

Eskimo-jurk zelf maken

eskimo-kostuummotieven-mouwen-wit-knuffelig

Als je de naaimachine goed kunt gebruiken, kun je de jurk voor het Eskimo-kostuum zelf naaien. In plaats van helemaal opnieuw te beginnen, kun je opnieuw een basisjurk gebruiken en deze opfleuren met bijpassende elementen. De mouwen en capuchon kun je versieren met pluche of imitatiebont. Combineer de Eskimo jurk met bijpassende Eskimo boots en de look is klaar.

Mogelijke kleuren voor het Eskimo kostuum met jurk

eskimo-kostuum-dames-beige-jurk-bruin-bont

Als je niet van bruin als kleur houdt, zijn er ook enkele andere kleuren die geschikt zijn voor het Eskimo kostuum. Vanuit het bruine kleurenpalet kun je denken aan lichte tinten zoals beige. Met een vermomming in het wit zie je er niet alleen uit als een Eskimo, maar ook als een sneeuwprinses. Andere opties voor de kleur van de Eskimo-jurk zijn lichtblauw of kakigroen.

Vind geschikte schoenen voor het Eskimokostuum

eskimo-kostuum-schoenen-laarzen-bont-warm-knuffelig

De bevolking van de arctische gebieden draagt ​​als schoeisel de typische Eskimo- of Inuit-laarzen, die van bont zijn gemaakt. De huiden verwarmen de voeten zeer goed en bieden optimale bescherming tegen de kou in het noordelijke poolgebied. Omdat elke Eskimo zulke pluizige laarzen draagt, vormen ze een belangrijk onderdeel van het Eskimo-kostuum. In Duitsland zijn dergelijke laarzen ook erg populair voor de winter en worden ze aangeboden met zowel echt als kunstbont. Als je al een paar in huis hebt, kun je ze ook gebruiken voor de kermis.

Zelf Eskimo laarzen maken met imitatiebont

eskimo-kostuum-eskimo-laarzen-doe-het-zelf-bont

De beenwarmers met bont vormen een alternatief voor Eskimo-laarzen. Je kunt ook zelf Eskimo-handschoenen maken van nepbont. Koop nepbont in een kleur die bij het kostuum past, meet de omtrek van de benen en naai eenvoudige beenwarmers. Als ze over de laarzen worden aangetrokken, zien de handschoenen eruit als echte Eskimo-laarzen.

Bijpassende accessoires voor het Eskimo kostuum

eskimo-kostuum-accessoires-handschoenen-bont-bruin

Als je het Eskimo-kostuum voor Mardi Gras hebt gekozen, kun je nog steeds een aantal geschikte accessoires overwegen. Handschoenen zijn bijvoorbeeld een belangrijk kledingstuk voor de poolgebieden. Hiervoor zijn knusse handschoenen met bont het beste geschikt. Je kunt ook een tas en een sneeuwbril aan het kostuum toevoegen. De Inuit sneeuwbrillen bieden optimale bescherming voor de ogen, doordat ze smalle sleuven hebben die minder licht en sneeuw doorlaten. Je kunt zelfs een eenvoudige Eskimo-sneeuwbril maken met het kind van karton.

Doe-het-zelf carnavalskostuums

eskimo-kostuum-doe-het-zelf-ijsbeer-paar-kostuums

Wil je samen met iemand van de familie of met een vriend(in) grappige partnerkostuums verkleden voor Mardi Gras, dan kun je een vissende Eskimo en ijsbeer als kostuums beschouwen. Voor het Eskimokostuum heb je geschikte kleding nodig, evenals een hengel en een vangst als accessoires. Je kunt het ijsbeerkostuum namaken met een berenhoed of -masker en witte kleding.

Wit Eskimo kostuum voor dames

eskimo-kostuum-dames-witte-rok-top-capuchon-handschoenen

Je hebt geen lange, zware jassen in bruin nodig om eruit te zien als een Eskimo. Dit idee voor een buitengewoon Eskimokostuum bestaat uit een witte rok met nepbont, een witte top met een capuchon van bont en witte beenwarmers en handschoenen. Het kostuum is geschikt voor vrouwen die zich aantrekkelijk willen kleden voor carnaval. Het Amerikaanse model Kylie Jenner koos deze look ook voor een verkleedfeestje in 2015.

Blauwe jurk voor Eskimo of sneeuwprinses kostuum

eskimo-kostuum-jurk-capuchon-blauw-meisje-witte-laarzen

Sneeuwprinses kostuums met jurk in wit of lichtblauw kunnen ook gebruikt worden als Eskimo kostuums voor dames of meisjes. Als het kostuum een ​​capuchon en pluche aan de zomen heeft, is het geschikt als Eskimo-vermomming. Combineer de jurk met warme laarzen en je hoeft je geen zorgen te maken over de kou.