carnaval

Ideeën voor carnaval in zwart-wit – kostuums, make-up & decoratie

Carnaval in zwart-wit deco kostuum make-up

Hoewel Mardi Gras bekend staat om zijn felle kleuren, betekent dat niet dat het kostuum felgekleurd moet zijn om een ​​geweldige indruk te maken. Maar integendeel! Carnaval in zwart-wit kan ook grappig, indrukwekkend en toepasselijk zijn, mits je met iets origineels komt. En daar zijn veel geweldige opties voor, waarvan sommige zelfs heel eenvoudig te implementeren zijn. Laat je inspireren door onze leuke ideeën hieronder en vind suggesties voor verschillende kostuums, motto’s en make-up.

Carnaval in zwart-wit als motto van een feest

Carnaval in zwart-wit gestreepte tafelkleeddesserts

Organiseer je een carnavalsfeest onder het motto “Mardi Gras in zwart-wit” of help je mee met de planning, zoek dan zeker naar interessante ideeën voor de aankleding. Je kunt hier iets passends samenstellen met stoffen, papier en andere materialen, maar ook met de hapjes, drankjes en desserts. Papieren borden en ballonnen in bijpassende kleuren vind je gemakkelijk in een feestwinkel. Gebruik cacaokoekjes, cola of andere hapjes en drankjes die je direct kunt kopen of bak zelf cacaocupcakes, die je vervolgens decoreert met een witte topping. Zwarte olijven of bosbessen en frambozen kunnen ook worden geserveerd en dienen dan niet alleen voor consumptie, maar ook als een aangename decoratie.

Carnaval in zwart-wit feest versieren strepen plaid

Je kunt ook wimpelkettingen, waaiers en zwart-witte confetti maken of kant-en-klare versieringen krijgen in deze twee kleuren. Of het nu slingers, lantaarns, papieren sterren of andere gekke en grappige ideeën zijn, er is veel te combineren. En in combinatie met de juiste outfit voor carnaval in zwart-wit wordt de hele sfeer gegarandeerd uniek en wordt het feest een groot succes. Het zwart-witte kleurenthema kan ook worden gecombineerd met een accentkleur. Of het nu rood, goud, mintgroen of een andere kleur is, het maakt niet uit. Zorg er wel voor dat dit echt alleen als accent dient en de andere twee kleuren niet naar de achtergrond drijft.

Kostuum gemaakt van ideeën met een zwart-wit filmthema

Zwart-witfilms zijn ook een geweldig idee voor een feestthema. Hier kun je bepaalde helden uit bekende films imiteren en natuurlijk in de juiste kleur van kleding of gewoon het uiterlijk van zwart-witfilms imiteren door zwart-witte of grijze kleding uit de mode van die tijd te dragen en je huid op te maken in een lichtgrijze tint. Met een bijpassend kapsel, make-up en sieraden laat je het lijken alsof je net uit een oude film bent gestapt.

Carnaval in zwart-wit – ideeën voor de outfit

Carnaval in zwart-wit sieraden gemaakt van parels Hepburn

Maar ook het kostuum en de make-up zijn belangrijk voor een carnavalsthema zwart-wit. Je hebt de keuze tussen klassieke varianten zoals een pantomime, een zwarte engel of dieven en moderne, zelf gecreëerde varianten. Ook hebben we wat suggesties op een rijtje gezet zodat jij een echte blikvanger bent op de kermis in zwart-wit.

Mimespelers – Carnavalskostuums in zwart-wit

Carnaval in zwart-wit pantomime vermomming vrouwen

Als je aan een zwart-wit kostuum denkt, is pantomime het eerste dat in je opkomt. Deze is namelijk klassiek in zwart-wit gekleed en ook nog opgemaakt, waarbij ook rode accenten voor de make-up (voor bijvoorbeeld de mond) zijn toegestaan. Dus wil je ondanks het carnavalsfeestmotto zwart-wit en bijvoorbeeld een carnavalskostuum in zwart, wit en rood toch een bepaald vleugje kleur, dan is deze variant een goede optie. Het kostuum is ook snel en eenvoudig zelf te maken. Misschien heb je al geschikte kledingstukken in huis en zo niet, dan vind je ze snel in de winkel: hoogwater tuinbroek of anders een broek met bretels en een zwart-wit gestreept overhemd met lange mouwen, een baret, wit handschoenen en zwarte schoenen zijn klassieke elementen van het kostuum. Als alternatief kun je het gestreepte shirt in zwart-wit voor carnaval combineren met een rok met bretels en een ander type pet of hoed gebruiken als je wat origineler wilt zijn.

Groepskostuum voor carnaval in zwarte en witte strepen

Het mimekostuum kan gebruikt worden als partnerkostuum of als groepskostuum. Juist dan kunnen de kledingstukken variëren zodat de hele groep er interessant en uniek uitziet. Als je het mimekostuum voor carnaval in zwart-wit hebt samengesteld, heb je alleen nog de juiste make-up nodig. Hieronder vindt u enkele tips en ideeën om dit te doen. Al met al kunt u hier eenvoudig uw eigen ideeën uitvoeren. Dit maakt de hele outfit des te origineler!

 Verkleed je als een raaf

Carnaval in zwart-wit raaf kinderkostuum

Er zijn ook veel verschillende zwarte dieren om in te veranderen tijdens carnaval. Een daarvan is de raaf of de kraai. Zowel kinderen als volwassenen kunnen dit idee gebruiken voor de carnavalsvermomming. Met alledaagse kleding zoals een zwarte broek of jeans en een zwarte sweater die je versiert met veren of franjes is het kostuum in een mum van tijd zelf te maken. Je kunt de snavel ook zelf maken van karton of papier.

Zwarte panter voor een zwart-wit carnaval

Carnaval in zwart-wit pantermasker DIY

Of wat dacht je van een zwarte panter? Als de eenvoudige wilde kat te saai voor je is, kun je ook de moderne panter uit de film kiezen en een passend kostuum in de winkel kopen. Maar je kunt dit carnavalskostuum heel eenvoudig zelf maken door gebruik te maken van zwarte kleding, een masker en natuurlijk een mooie lange staart. Een simpele zwarte kat is een klassieker en vooral populair bij vrouwen. Dus als je deze oude klassieker voor het carnaval in zwart-wit wilt kiezen, ga je gegarandeerd niet fout.

Zwarte engel – witte engel

Carnaval in zwart-witte engelenwitte haarvleugels

Het engelenkostuum is ook geschikt voor carnaval in zwart-wit. Of je nu kiest voor de zwarte of de witte engel is natuurlijk aan jou. Maar misschien wil je origineel zijn? Dan kun je beide combineren in één kostuum. Je kunt dus de ene helft van het kostuum in het wit maken en de andere helft in het zwart. De combinatie van zwarte en witte engelen is net zo geschikt voor een partnerkostuum. Ga je met je beste vriendin of zus naar het carnavalsfeest? Dan zou dat een geweldig idee zijn, toch??

Verkleed je als inbreker

Inbreker kostuum zwart-wit gestreepte politieagent

Ook als inbreker kun je zwart-witte strepen dragen naar de kermis. Daarnaast zijn er een zwarte broek of legging, een muts, masker en natuurlijk de geldbuidel die je van tevoren met succes hebt veroverd. Of het nu een individueel kostuum is voor het carnaval in zwart-wit of een groepskostuum met een politieagent maakt niet uit. Je trekt gegarandeerd lachende gezichten. Je kunt het masker ook ontwerpen met zwarte make-up als je die nog niet hebt gevonden en geen zin hebt om te knutselen of geen tijd hebt.

Witte en zwarte zwaan

Carnaval in zwart-wit zwaan herenkostuum dames

Je kunt ook zwart en wit combineren met deze lieve dieren, of je kunt kiezen voor een variant. Dat is aan jou. Zelfs als man kun je de zwaan kiezen en wat lachen op het feest met enkele vrouwelijke accessoires. De stemming moet tenslotte vrolijk en leuk zijn! Een legging en een tutu en een paar veren kunnen voldoende zijn voor het kostuum. Het enige wat nog ontbreekt is de juiste make-up voor het carnaval in zwart-wit en je kunt op weg.

Make-up voor carnaval in zwart-wit

Mime doet make-up op voor carnavalsmake-up

Beide kleuren kunnen met elkaar worden gecombineerd of afzonderlijk worden gebruikt voor de carnavalsmake-up. Het hangt allemaal af van welk kostuum je hebt gekozen en hoe je je de algehele look voorstelt. Er zijn immers geen strikte regels. En zolang je geen ingewikkelde patronen kiest, kun je zelfs als beginner iets interessants tevoorschijn toveren met carnavalsmake-up. We raden aan om het geplande project van tevoren uit te proberen, zodat je een precies idee hebt en niet plotseling in tijdnood komt op de dag van het feest als je niet tevreden bent met het resultaat.

De pantomime, die we hierboven al noemden, kan op verschillende manieren worden samengesteld. Er kan een droevig, een ondeugend, een blij, maar ook een grimmig gezicht worden ontworpen, waarbij het blije en lachende gezicht wellicht het meest geschikt is voor carnaval. De witte kleur dient als achtergrond en basis. Ontwerp vervolgens de ogen, wenkbrauwen en mond in het zwart. Een paar suggesties hiervoor zie je in de afbeelding hierboven, maar je kunt natuurlijk ook zelf iets bedenken. Hartjes, ruitjes of stippen op de wangen zijn niet ongewoon en maken de make-up nog levendiger. Geschilderde tranen zijn ook heel typisch. Als je haast hebt of niet zoveel tijd wilt besteden aan het aanbrengen van je make-up, kun je ook de witte achtergrond voor je carnavalsmake-up in zwart-wit weglaten en deze laten met je natuurlijke huidskleur.

Maak je eigen make-up voor carnaval in zwart-wit

Ideeën carnaval make-up zwarte oogschaduw

De make-up voor Mardi Gras hoeft niet per se een bepaald thema of een bepaald figuur uit te beelden om interessant te zijn. Hier zie je bijvoorbeeld een origineel idee dat je letterlijk met een paar penseelstreken kunt beheersen en dat zonder dat je enige ervaring hebt met make-up. Met zwarte carnavalsmake-up ontwerp je eerst het deksel, evenals de overige gebieden rond het oog. Pak dan wat make-up op met het kwastje en voeg zoveel swabs toe als je wilt. Deze kunnen ook een beetje worden uitgerekt.

zwart-wit make-up gezicht make-up inspiratie

Dit idee, waarbij het gezicht in tweeën wordt gedeeld, is ook erg origineel. Dit is bijvoorbeeld een mooie variant voor het dubbele engel- of zwanenkostuum, maar staat ook heel effectief bij een simpel pak, jurkje of andere outfit. Deel het gezicht met een rechte lijn of een golvende zoals deze, zoals je wilt. De make-up ziet er ook diagonaal erg interessant uit. Probeer gewoon uit wat je het lekkerst vindt. Dit make-upidee voor een carnaval in zwart-wit is bijzonder eenvoudig en ook geweldig voor beginners.

Verzin dieren

Dieren opmaken voor de carnavalskonijnmuis

Of het nu een wit konijn of een zwarte kat is, je kunt het gezicht van bepaalde dieren in de juiste kleur voor carnaval in zwart-wit maken. Er zijn zeker geschikte maskers, maar wil je nog meer indruk maken, probeer het dan gewoon eens met make-up. Veel dieren zijn niet zo moeilijk te verzinnen als je zou denken. Gebruik voor dit konijn bijvoorbeeld gewoon een witte verf als basis. De kleinere elementen worden dan met zwart toegevoegd. Dit omvat snorharen, neus, wenkbrauwen en andere accenten. Dames kunnen zelfs een eyeliner toevoegen.

Carnavalspruik in zwart en wit

Pruik voor carnaval in wit zwart leer

En als het kostuum niet bijzonder in het oog springt, dan kun je het perfecte accent leggen met een witte of zwart-witte pruik. Dit is ook het perfecte accessoire voor een last minute kostuum. Het is niet alleen geschikt voor klassiekers zoals Cruella Deville, een pruik kan ook worden gebruikt voor zeer individuele kostuums, omdat het verkrijgbaar is in een breed scala aan varianten – lang en kort, monochroom en met effecten. Je kunt zelfs zelf pruiken maken van verschillende materialen. Wat dacht je van een pruik van papier of wol? Gebruik, afhankelijk van de pruikkleur, een geschikt kostuum zodat het goed wordt benadrukt.

originele pruik in zwart-wit effecten dames

Zoals je ziet is het niet zo moeilijk om alles wat je nodig hebt voor een perfect carnavalsfeest in zwart-wit samen te stellen. Met een beetje fantasie, enthousiasme en onze suggesties komt ook voor jou gegarandeerd alles goed, of het nu alleen de kostuumkeuze is of de hele planning van een feest inclusief carnavalsversieringen en maaltijden. Wat je ook kiest, we wensen je veel succes en natuurlijk heel veel plezier op het komende feest!