carnaval

Maak creatieve carnavalsdecoraties in een glas in felle kleuren – geweldige ideeën om te imiteren

Een feest is pas echt compleet met de juiste aankleding en dat geldt natuurlijk ook voor het carnavalsfeest. Daarom hebben we een aantal leuke ideeën voor carnavalsversieringen die je hiervoor kunt gebruiken. Om precies te zijn, het gaat om carnavalsversieringen in het glas, waarmee niet alleen de eettafel prachtig kan worden ontworpen. Ook vensterbanken, bijzettafels of het buffet worden er mee afgemaakt.

Carnavalsdecoraties in een glas - kleurrijke ideeën om zelf te maken met instructies

De carnavalsversiering in het glas kan niet alleen specifiek voor een feest gebruikt worden. Ook als je gewoon de perfecte sfeer voor het zogenaamde vijfde seizoen in je huis wilt creëren, kun je het heerlijk gebruiken. Gebruik confetti en felle kleuren in andere vormen als volgt voor perfecte arrangementen!

Carnavalsversieringen in een glas – een vaas met confetti

Maak carnavalsversieringen in een glas met confetti en bloemen

Er zijn twee varianten voor deze eenvoudige, maar mooie decoratie met glazen vaas, die beide echt heel gemakkelijk te implementeren zijn. Voor de eerste carnavalsdecoratie in een glas kun je gewoon kunstbloemen gebruiken, die je kunt samenstellen om een ​​individueel boeket te creëren en in elke vaas te laten zien. Zodra de bloemen in de vaas staan, vul je ze gewoon met confetti tot de gewenste hoogte.

Instructies voor carnavalsversieringen in het glas - design vazen ​​met kleurrijke confetti of hagelslag

Maar als je liever echte snijbloemen gebruikt, kun je de tweede variant voor de carnavalsversiering zelf maken. Dan heb je twee vazen ​​nodig van verschillende afmetingen, waarbij de kleinere in de grotere kan. Cilindrische exemplaren zijn bij uitstek geschikt. Bedek de opening van de kleinere met aluminiumfolie, een zakje, huishoudfolie of iets anders, plaats deze in het midden van het grote glas en strooi er confetti omheen.

Vaas met hagelslag - chique en vrolijke lentedecoratie voor carnaval

Verwijder vervolgens de folie en vul het vaasje voorzichtig met water (de confetti mag niet nat worden). Leg nu de snijbloemen in het water en je bent klaar en snel zelf een geweldige carnavalsdecoratie gemaakt. Of wat dacht je van kleurrijke hagelslag in plaats van confetti, zoals in het voorbeeld hierboven?

Kleurrijke carnavalsdecoraties voor op tafel – maak een kaars van waskrijtjes

Zelfgemaakte kaarsen voor de tafeldecoratie op het carnavalsfeest

Een paar kaarsjes hier en daar zorgen voor een geweldige sfeer. Maar als ze ook nog mooi kleurrijk zijn (wat ook ideaal is voor Mardi Gras), hoeven ze niet eens aangestoken te worden om indruk te maken. Dus wat dacht je van decoratieve glazen voor kaarsen om een ​​geweldige carnavalsdecoratie in het glas te creëren? Jij hebt nodig:

 • elk glas
 • lont
 • was-
 • Kleurpotloden

Creatieve carnavalsdecoraties in een glas - gekleurde, gestreepte kaarsen met kleurpotloden

Je gebruikt de kleurpotloden alleen om de was in te kleuren. Snijd hiervoor de waskrijtjes in stukjes, smelt het kaarsvet volgens de instructies van de fabrikant en voeg de gekleurde stukjes toe terwijl de was nog heet is (of smelt beide tegelijk). Mix alles door elkaar tot ook de potloden gesmolten zijn en de kleur egaal verdeeld is (als de hitte niet genoeg is, alles opwarmen). Plaats de lont in het glas en giet er een laagje van de gekleurde was in. Herhaal dit met andere kleuren zodra elke laag hard is, totdat het glas bijna helemaal gevuld is.

Tip: Je kunt etherische olie ook in elke kleur mengen voor geurkaarsen.

Maak carnavalsversieringen – bonte rijst voor een glazen potdecoratie

Versier gewoon voor carnaval met gekleurde rijst

Als je met kinderen een carnavalsdecoratie wilt maken, is dit idee uitstekend geschikt. Het enige wat je hoeft te doen is rijst kleuren met kleurstof. Dit werkt het beste in afsluitbare diepvrieszakjes. Hoe je te werk gaat en wat je nog meer nodig hebt voor de carnavalsversiering in het glas, lees je nu:

 • rijst
 • Kleurstof voor levensmiddelen
 • azijn
 • Bril
 • Trechter of vel papier
 • afsluitbare plastic zakjes (kleine bakjes werken ook als alternatief)
 • Bakplaat
 • Keukenpapier

Kleur rijst met kleurstof en vul decoratieve glazen

Voor 200 g rijst heb je een theelepel azijn en 1/8 theelepel kleurstof nodig. Doe alles in de zak, sluit deze en kneed en draai de inhoud voorzichtig zodat alles gelijkmatig over de rijst wordt verdeeld. Als de kleur niet sterk genoeg voor je is, kun je wat kleurstof toevoegen. Bekleed een bakplaat met keukenpapier en verdeel de gekleurde rijst erop, die je nu laat drogen (idealiter 24 uur).

Zodra de rijst is opgedroogd, kun je deze in lagen in het glas vullen met behulp van een trechter of een vel papier dat je tot een trechter vormt, waardoor de decoratie in het glas ontstaat. Er hoeven niet per se horizontale lagen te worden gevormd. Schuine patronen zijn ook geschikt. Je kunt ook alle kleuren door elkaar mengen, zodat er een bont glas ontstaat waarvan de inhoud doet denken aan confetti of hagelslag. Rijst als carnavalsdecoratie in een glas kan op veel verschillende manieren worden ontworpen en gecombineerd.

Eetbare carnavalsversieringen in een glas

Idee voor feestdecoratie - versier met rubberen slangen en kauwgom

Vooral als de carnavalsversiering in het glas bedoeld is voor het buffet (maar niet alleen dan), kun je de glazen ook ontwerpen met kleurrijke snoepjes: rubberen slangen, drop, kleurrijke kauwgomballen, eetbare confetti en nog veel meer ziet er niet alleen mooi uit , als je ze gebruikt om het decoratieve glas te versieren, zijn ze ook handig omdat ze de gasten gegarandeerd blij maken. Wie houdt er niet van snoep?

Versier met snoepjes in glazen - feestdecoraties en snacks in één

Dus als je zelf carnavalsversieringen wilt maken, maar je hebt niet echt het talent of de wens om te knutselen, dan is dit een prachtig alternatief. Het is aan jou of je het grote decoratieve glas kiest en vult of liever meerdere kleinere glazen opzet. Je kunt het idee ook uitvoeren met twee glazen zoals voor de vaas met confetti erboven met snoepjes.

Decoratief glas met kerstverlichting

Kleurrijke lichten als carnavalsversiering - gebruik een gekleurde bril of gekleurde kerstverlichting

Voor dit niet echt nieuwe, maar aantrekkelijke idee kun je het beste een kleurrijke bril of in ieder geval een kleurrijke lichtslinger gebruiken. U kunt de decoratie in het glas met lichtsnoer zelf maken door een kleine LED lichtsnoer in een glas te plaatsen of door gaten in het deksel te boren en door dit gat een gekleurde gloeilamp van de ketting te steken. Het is belangrijk dat er felle kleuren zijn voor carnaval.

Maak een lantaarn als carnavalsversiering

Lantaarn als carnavalsdecoratie in een glas met tissuepapier of calqueerpapier

Een ander idee dat ook geschikt is voor kinderen zijn dergelijke lantaarns. Als je deze vrolijke decoratie in het glas zelf wilt maken, knip dan driehoeken in verschillende kleuren en maten (of een andere vorm) uit zijde, transparant of crêpepapier. Breng met een kwastje hobbylijm aan op de buitenkant van het glas en plak de snippers erop met een opening ertussen. De DIY lantaarn is klaar!