carnaval

Maak zelf carnavalsvermomming – 13 stylingideeën en tips

Carnaval vermomming-doe-het-zelf-101-dalmatiner-cruella

Bij Mardi Gras en Carnaval is creativiteit altijd vereist, zodat het kostuum correct wordt opgevoerd. In plaats van een hele outfit uit de carnavalswinkel te kopen en deze op een bepaalde dag fantasieloos aan te trekken, is het de moeite waard om te investeren in effectieve accessoires. Deze kunnen fantasierijk worden hergebruikt en slim worden gecombineerd met effectieve kleding. Zo ontstaat Carnaval vermomming Private label dat zeker niet onopgemerkt zal blijven. We hebben een paar voorbeelden samengevat en helpen bij het ontwerp met handige tips.

Maak zelf carnavalsvermomming – Cruella de Vil

Carnaval vermomming-maak-jezelf-cruella-kostuum-zwart-wit

Cruella de Vill uit de film ‘101 Dalmatians’ is een karakteristiek personage dat helemaal niet moeilijk te ensceneren is. Typerend voor jou is het zwart-witte haar, dat precies in het midden gescheiden is en natuurlijk de sigarettenhouder. Je moet zeker de twee accessoires krijgen, zodat de carnavalsbekleding er authentiek en harmonieus uitziet. Dan heb je een paar lange handschoenen nodig, een zwarte jurk en bont of een nepbontjas. Ook de sterke make-up mag niet ontbreken.

DIY carnaval vermomming voor kinderen

Carnaval vermomming-maak-je-zelf-meisje-zoete-lente-bloemen

Dit kinderkostuum is misschien wel een van de schattigste die we kennen. Bovendien kun je het gemakkelijk zelf maken. Hiervoor zijn natuurlijk veel kunstbloemen – klein en groot, nodig. Met behulp van een hete lijm worden alleen de bloemen zonder de bloemstelen aan een pyjama vastgemaakt.

Star Wars-kostuums voor carnaval – 20 creatieve ideeën voor carnavalskostuums

Ideeën voor carnavalsmotto voor een geslaagd feest met vrienden en familie

Alice in Wonderland kostuum – 30 ideeën voor kinderen en volwassenen

Maak zelf carnavalsvermomming ‘Lente’ voor kleine meisjes

Carnaval vermomming - maak-zelf-lente-bloemen-kunstbloemen

De resterende bladeren kunnen worden gebruikt om de ruimte tussen de bloemen te vullen. Een weelderige hoofdkrans hoort ook bij het idee voor de godin van de lente, dan mag die niet ontbreken.

Mardi Gras vermomming eigen merk – eenhoorn

Mardi Gras vermomming-doe-het-zelf-eenhoorn-meisje-kostuum

De eenhoorn is een fantastisch wezen dat erg populair is bij kleine meisjes. Waarom niet als Mardi Gras-kostuum? Het is gemakkelijk zelf te doen. Een outfit in het wit is de perfecte basis en roze schoenen vullen het aan – ballerina’s of rubberen laarzen. Je kunt zelfs de eenhoornstaart maken van garen of tule stroken in regenboogkleuren. Er kan aan de eenhoorn worden gesleuteld als er een papieren kegel aan een hoofdband is bevestigd. Het is aan te raden om hiervoor een mooi velours papier te gebruiken of om een ​​eenvoudig papier met glitters te ontwerpen.

DIY carnaval vermomming ‘uil’ 

Carnaval vermomming - doe-het-zelf-maak-uil-kostuum-masker

De uil is een vogel die erg populair is bij kinderen als knuffeldier. Natuurlijk wil elk kind zich verkleden als een schattige uil. Het kostuum is snel zelf te maken, zeker als je een naaimachine hebt. Je moet eerst de ‘veer” uit verschillende restmaterialen in bruingrijs knippen en rangschikken volgens de typische veerstructuur, dan aan elkaar naaien.

Idee voor carnavalsvermomming voor jongens – hamervis

Mardi Gras vermomming-maak-je-zelf-hamer-vis-kostuum-jongen

Dit schattige hamerviskostuum voor jongens is wederom gemaakt op basis van pyjama’s. Hiervoor heb je ook foam nodig – 2 borden, twee tafeltennisballen, grijze hoed en dik vilt. De hamervis is echter van de haaienfamilie en heeft ook een vin. Deze is gemaakt van grijs vilt en bevestigd aan de grijze pyjamatop. Aan de karakteristieke kop van de haai wordt dan ook nog gesleuteld met het schuim. De twee platen moeten tegelijkertijd op maat worden gesneden, tussen de tennisbal aan de twee kanten als ogen tussen de twee platen. Als de muts op het hoofd van het kind zit, wordt het schuim erop gezet en vastgemaakt.

Maak zelf carnavalsvermomming – pauwkostuum

carnaval-vermomming-doe-het-zelf-pauwkostuum-meisje-diy

Pauwen zijn mooi en verrukken met hun prachtige veren. Daarnaast dienen deze vogels als inspiratie en origineel idee voor carnavalsvermomming. Wat het kostuum bijzonder maakt zijn de blauwgroene pauwenveren. Deze zijn te vinden in decoratiewinkels of online te bestellen.

Carnaval vermomming gemakkelijk gemaakt – bevestig de pauwenveer aan het kostuum

carnaval-vermomming-doe-het-zelf-pauwkostuum-veer

Nu is de vraag hoe de pauwenveer aan het kostuum te bevestigen. Een mogelijkheid is om de veer op een ovaal oppervlak, bijvoorbeeld van karton, te bevestigen en draagbaar te maken met banden aan de achterkant. Een hete lijm is in dit geval nutteloos.

Mardi Gras vermomming – pauwkostuum voor een klein meisje

Anders kun je zelf een tutu maken van groene en blauwe tule en er pauwenveren aan bevestigen. Verder hoeft het geen echte pauwenveer te zijn. Het karakteristieke detail is het oog van de pauwenveer, dat op een creatieve manier kan worden gemaakt van vilt en tule.

Maak zelf pauwentutu

doe-het-zelf-doe-zelf-doe-zelf-do-do-yourself-tutu-pauw

We hebben al uitgelegd hoe je zelf een tutu kunt maken zonder te naaien. Je kunt je eigen creatieve pauwenveer van vilt maken en mooi op de tutu schikken.

Pauw voor dames – maak je eigen pauwmake-up

carnaval-vermomming-doe-het-zelf-make-up-make-up-pauw

Met een Pfau-Art make-up is iedere dame zeker een eyecatcher op het carnavalsfeest. Sterk geaccentueerde ogen door valse wimpers en oogschaduw in glinsterende blauwgroene nuances vormen de typische make-up die goed past bij een pauwkostuum.

Eenvoudige ideeën voor carnavalsvermomming – druivenkostuum

carnaval-vermomming-doe-het-zelf-druivenballonnen-paars-kostuum

Deze zeer grappige carnavalsvermomming is een creatief idee dat je op het laatste moment met weinig moeite zelf kunt doen. Het enige wat je nodig hebt zijn een paar paarse ballonnen. Het kind moet ook in deze kleur gekleed zijn. De opgeblazen ballonnen worden met een paar paperclips aan de kinderkleding vastgemaakt.

DIY carnaval vermomming – Zeemeermin Arielle 

carnaval-vermomming-doe-het-zelf-zeemeermin-ariele

Elke dame, klein of groot, wil prinses of zeemeermin zijn. En deze droom kan binnen enkele seconden worden gerealiseerd. Je hebt een lange pruik nodig, bij voorkeur in het rood, zoals Arielle uit de Disney-film, en een lange rok met een zeemeermin in groen gesneden.

Ideeën voor carnavalsvermomming en make-up om te imiteren – Avatar

carnaval-vermomming-maak-jezelf-avatar-kostuum-diy

Avatar is ongetwijfeld een van de meest indrukwekkende films van onze tijd en we zullen ons altijd de blauwhuidige bewoners van de planeet Pandora herinneren. Verkleden als een van hen voor Mardi Gras is zeker een goed idee, maar het is relatief complex, omdat je niet alleen je gezicht maar ook je lichaam in blauw moet kleuren.

Neytiry make-up voor lichaam en gezicht

carnaval-vermomming-make-yourself-avatar-make-up-make-up

De kleding zelf is heel eenvoudig, eerder in Indiase stijl. De vrouwelijke personages, zoals Neytiry, hebben ook lang gevlochten haar dat doet denken aan de Afrikaanse vlechten, daarom kun je een pruik in deze stijl krijgen en natuurlijk voldoende blauwe make-up verf.