carnaval

Maak zelf een ruimtekostuum voor Mardi Gras – ideeën voor dames, heren en kinderen

Misschien is er geen passender thema voor een carnavalskostuum dan ‘ruimte’. Alle vrienden van sciencefiction-, fantasy- en ruimtefilms kunnen zich als hun favoriete held gedragen. Een ruimtekostuum is een goed idee voor iedereen die een heel speciale outfit wil die meteen de aandacht trekt in de menigte. We hebben hier leuke ideeën en handige tips voor het hele gezin. Er is iets voor zowel mannen en vrouwen als voor kinderen.

maak ruimte kostuum jezelf hele familie mannen vrouwen kinderen

Een ruimtekostuum is altijd een goed idee

maak zelf een kosmisch kostuum vrouwen imiteren ideeën inspiraties

Een ruimtekostuum is allesbehalve gewoon en saai. Zodra je de kamer binnenkomt, vestig je al de aandacht op jezelf. Het mooiste is de afwisseling: de talloze interpretaties van astronauten tot aliens tot Star Trek- en Star Wars-personages. Je kunt er veel mee experimenteren en een look naar eigen idee ontwerpen. De perfecte ruimte-outfit bevat meestal ook ongebruikelijke make-up en speelse accessoires. Er zijn geen grenzen aan creativiteit. We presenteren een paar frisse ideeën voor dames, heren en kinderen met instructies om zelf een uniek ruimtekostuum te maken.

Maak zelf een ruimtekostuum voor vrouwen

maak ruimte kostuum jezelf buitenaards zilver hlographic

Bijna alles is mogelijk met de dameskostuums rond het thema ‘ruimte’. De interpretaties van het uiterlijk van een alien zijn eindeloos en je kunt met veel fantasie en zonder veel moeite een effectief kostuum maken. Een groot deel van de dagelijkse garderobe, inclusief feestkleding, kan worden gebruikt voor de carnavalsoutfit. Eigenzinnige details en zelfgemaakte accessoires komen goed tot hun recht. De rest wordt bereikt met wat make-up.

Galaxy Make-up voor Mardi Gras – fantasierijke ideeën, sjablonen & eenvoudige instructies

Mardi Gras-kostuums voor kinderen die beroepen vertegenwoordigen – 10 geweldige ideeën

Kostuum maken van aluminiumfolie – ideeën en instructies voor goedkope kostuums & accessoires

Ruimtekostuum en make-up voor vrouwen: tips

universum kostuum doe het zelf dames holografische make-up

Een glamoureuze, opvallende make-up hoort bij een ruimtekostuum voor vrouwen. Alles mag wat je in het dagelijks leven eigenlijk vermijdt. De hele look kan ook rond de make-up worden opgebouwd. Metallic en holografische kleuren zijn hier een goed idee. Daarnaast kun je ook geschikte make-upkleuren gebruiken. Glitter, sterk geaccentueerde ogen of lippen, gekleurde contactlenzen en veel glans helpen om in de rol van een alien of een wezen uit een andere dimensie te kruipen.

maak ruimte kostuum zelf holografische outfit

Afhankelijk van hoe je je een fantastisch buitenaards wezen voorstelt, kun je voor jezelf een even opvallend “uniform” kiezen. Als je er bijzonder chic en vrouwelijk uit wilt zien, zijn er verschillende outfits in zilver of andere metallic kleuren verkrijgbaar in de winkels. Holografische effecten vieren een opleving en hebben zich, net als de mode uit de jaren 90, gevestigd als een actuele trend. Je vindt verschillende onderdelen en accessoires in de modewinkels of in de tweedehandswinkels.

maak ruimte kostuum jezelf holografische kleuraccessoires

Of het nu gaat om een ​​zilveren gewaad of meerdere glinsterende elementen, elke dame moet zelf beslissen hoeveel ze wil investeren in haar ruimtekostuum. Als alternatief kunt u met een beetje creativiteit dingen uit uw eigen inventaris opnieuw ontwerpen en ze bijvoorbeeld tijdelijk verbergen met aluminiumfolie of metalen plakband.

Maak zelf een avatarkostuum voor vrouwen

universum kostuum maak jezelf avatar idee

Een avatar-kostuum is vooral populair bij SciFi-fans. Een Neytiri kostuum voor dames is niet moeilijk om zelf te maken. Afhankelijk van waar het carnavalsfeest plaatsvindt, kun je kiezen tussen twee varianten: het hele lichaam bedekken met blauwe make-up en een bikini dragen, of een ondoorzichtige blauwe panty of legging en een blauwe top in dezelfde tint van blauw met textielkleuren. De perfecte look omvat Indiase accessoires en een gevlochten kapsel.

universum kostuum maak jezelf avatar make-up kostuum

Voor het gezicht en de onbedekte lichaamsdelen zoals de nek, voeten en handen of voor het hele lichaam heb je natuurlijk veel make-up nodig. Als je alles wat je nodig hebt voor de look hebt gekocht en eraan hebt gesleuteld, moet je eerst je kleding aantrekken en dan beginnen met de make-up. De blauwe basiskleur kan worden aangebracht met behulp van een brede make-upborstel of een spons. Nek, oren, handen, vingers, enz. moeten ook gekleurd zijn. Alleen de neus en ogen moeten nauwgezet worden opgemaakt om de typische vorm van een avatar te krijgen. De strepen rond het lichaam mogen niet worden vergeten, omdat ze de karakteristieke look vormen. Ook hier zijn contactlenzen zeer geschikt voor. Tot slot zet je een pruik op met gevlochten details die je vooraf zorgvuldig hebt gestyled.

 Mad Max kostuum voor dames

maak ruimte kostuum jezelf mad max

Voor een op Mad Max geïnspireerd carnavalskostuum voor vrouwen kun je bijna alles gebruiken wat je nodig hebt van je eigen behoeften. In de film dragen de vrouwen meestal gescheurde, rock- en punk-achtige kleding. Met een beetje fantasie kan de oude kleding opnieuw worden ontworpen en omgevormd tot een super Mad Max-outfit. Panty’s met gaten, grove laarzen en riemen met klinknagels zijn onafscheidelijke accessoires. Een gasmasker rondt de perfecte look af. Wat betreft de make-up, alleen de ogen zijn erg donker gemaakt als een zwart masker.

Maak zelf een ruimtekostuum voor mannen

ruimtekostuum zelf maakt het idee van mannen meer buitenaards

Er zijn ook geweldige carnavalsideeën voor ruimtekostuums voor mannen. Je kunt ook de ene of de andere kant op gaan en vertrouwen op meer make-upkleur of een zelfgemaakte outfit. Als alternatief zijn er genoeg SciFi-helden in wiens rol je zonder veel moeite en bijna zonder make-up kunt glippen. Met een beetje creativiteit kan oude kleding snel worden omgetoverd tot een superkosmisch kostuum. Hieronder presenteren we 2 geweldige ideeën voor herenkostuums om te imiteren.

Maak een ruimtevaarder carnavalskostuum voor mannen

maak ruimtekostuum jezelf heren idee astronaut

Wie droomde er als klein kind niet van om ruimtevaarder te worden? Degenen die hun droom niet hebben gerealiseerd, hebben de mogelijkheid om zich te verkleden als ruimtevaarder voor Mardi Gras. Kant-en-klare kostuums kun je in de winkel kopen, maar je kunt er ook zelf een ontwerpen. Eerst en vooral heb je witte werkoveralls nodig. Er zijn wegwerpoveralls voor schilders die gemaakt zijn van nylon en erg goedkoop zijn. Een stuk kost nog geen 10 euro en is snel en eenvoudig te ontwerpen met viltstiften of stickers zoals een NASA-pak.

maak zelf een ruimtekostuum mannen astronautenkostuum

Als je niet wilt investeren in witte overalls, kun je een broek en een top gemakkelijk beplakken met witte tape. Het is belangrijk dat er geen openingen tussen de lagen plakband zitten en dat de kleding uiteindelijk egaal wit lijkt. Naast een witte outfit heb je ook witte schoenen, handschoenen en een helm nodig.

maak ruimtekostuum jezelf mannen astronaut gemakkelijk

Als je schoenen, sneakers of rubberen laarzen in het wit hebt, kun je ze heel goed gebruiken voor het ruimtevaarderkostuum. Als er geen beschikbaar zijn, kunnen de bestaande ook worden bedekt met witte tape. Als alternatief kunt u ook ski- of snowboardschoenen aantrekken, hoewel deze zeker niet erg comfortabel zullen zijn.

maak ruimte kostuum jezelf instructies astronaut helm

Een ruimtevaarderhelm maak je eenvoudig zelf van papier-maché. Naast pasta en stukjes papier heb je ook een ballon nodig of een rond voorwerp dat net iets groter is dan een mensenhoofd. Volgens de papier-maché-techniek wordt de ballon of het ronde voorwerp bedekt met meerdere lagen papier en pasta en voordat de pasta volledig uitdroogt, moet je een opening uitsnijden met een knutselmes. Na ongeveer 4-5 uur droogtijd of meer, kan de helm wit worden gekleurd en naar wens worden ontworpen. Nu is het complete ruimtevaarderkostuum klaar!

Eenvoudig ruimtekostuum voor mannen geïnspireerd op de SciFi-film “Guardians of the Galaxy”

Maak zelf een ruimtekostuum mannen Guardians of The Galaxy

Mannen hebben meestal geen zin om zich te verkleden, make-up op te doen, enz. Gelukkig zijn er al veel personages uit SciFi-films die je zonder veel moeite kunt imiteren en er toch cool uitziet. Een voorbeeld hiervan is de film “Guardians of the Galaxy” en de hoofdrolspeler Peter Quill.

maak ruimtekostuum jezelf mannen bewakers van de melkweg outfit

Om je te verkleden als Peter Quill hoef je niet veel te investeren en een speciaal kostuum te kopen. Het enige wat je nodig hebt is een zwarte broek of spijkerbroek, indien mogelijk met steekzakken, een donkerrood leren jack en laarzen. Om een ​​effectieve carnavalslook te creëren, kun je een speelgoedpistool aan de outfit toevoegen en er natuurlijk een helm mee maken.

Maak zelf een ruimtekostuum voor kinderen

kinderjongen maak zelf een ruimtekostuum

Kinderen kijken vooral uit naar Mardi Gras en Carnaval. Voor hen is deze tijd een prachtige kans om hun verbeeldingskracht en creativiteit te ontwikkelen en om als een of ander fantastisch figuur te verschijnen. Je vindt er vooral coole aliens, ruimtepiloten en gekke wetenschappers die een nieuwe planeet of een ander ras hebben ontdekt. Nu presenteren we 3 geweldige inspiraties die kinderen zeker zullen inspireren en bijzonder gemakkelijk te imiteren zijn.

Maak zelf een buitenaards kostuum voor kinderen

kinderen maken ruimtekostuum zichzelf buitenaardse aliens

De fantasie en creativiteit van de kinderen is altijd geweldig voor de volwassenen. Je glijdt verrassend snel in de rol van een fantastisch personage, meestal zonder veel moeite. Hierdoor zien ze er authentieker uit dan volwassenen, zelfs zonder geweldige kostuums en voorbereidingen. Meestal is het voldoende om de outfit creatief te ontwerpen en een paar geweldige accessoires toe te voegen om een ​​effectieve look te creëren. Zo kan met slechts twee grote PET-flessen, wat verf en plakband snel en effectief aan “vlieguitrusting” worden gesleuteld..

maak ruimte kostuum jezelf buitenaards haar

Het is bijzonder eenvoudig om een ​​buitenaards kostuum voor kinderen te ontwerpen. Iedereen stelt zich buitenaardse wezens anders voor, dus de reikwijdte is erg groot. Als je het kind van top tot teen in het groen kleedt, is het halve werk gedaan. De outfit past perfect bij een buitenaardse hoofdband en zelfs het kind kan er zelf een maken. Je hebt een paar piepschuimballen nodig, net zoveel groene pijpenragers, wat groen plakband en een geschikte lijm. De piepschuimbol is ontworpen als ogen met een grote zwarte punt in het midden en wordt met behulp van de lijm aan de pijpenragers bevestigd. Dan bevestig je ze aan elkaar met plakband op een simpele hoofdband en dat is alles!

 Tinker raket kostuum voor kleine kinderen

kinderen maken zelf rakettenue

Dit geweldige idee voor een ruimtekostuum voor kleine kinderen is ingewikkelder om te imiteren en je hebt een naaimachine en een effectieve stof nodig, bij voorkeur in zilver. Zo creëer je een originele ruimteschiplook voor je kleine kind en maak je ze er blij mee. Omdat geen enkel ander kind zo’n carnavalskostuum zou hebben.

kinderen maken ruimtekostuum zichzelf buitenaardse raket