carnaval

Mardi Gras-kostuums voor kinderen – 11 ideeën om zelf te maken

carnavalskostuums voor kinderen instructies idee peter pan bee angel

We bieden je 8 ideeën voor Mardi Gras kostuums voor kinderen, wat je zelf kunt doen met eenvoudige materialen uit het huishouden.

Mardi Gras kostuums voor kinderen – Peter Pan

carnavalskostuums voor kinderen robin hood groen vilt zwaard hout

Van fleece kun je geweldige carnavalskostuums maken voor kinderen. Je hebt nodig: ongeveer 2 meter groen vlies, een groot vel papier om de topvorm aan te brengen, een naaimachine, een schaar, een meetlint en een rode pen.

U kunt de maat van kleding bepalen aan de hand van een kledingstuk dat uw kind heeft. Zet het op het papier en breng de omtrek aan. Knip de vorm uit en gebruik deze om de achterkant van het kostuum op de stof aan te brengen en knip het vervolgens uit. Snijd vervolgens de sjabloon doormidden, want het kostuum wordt een soort jas. Knip hiervoor twee van dergelijke helften uit de stof, voeg 12 tot 15 cm toe, zodat het voorste deel later om het lichaam kan worden gewikkeld. Naai de stukken aan de zijkanten en schouders aan elkaar. Keer het kostuum vervolgens binnenstebuiten zodat de naad aan de binnenkant zit.

Carnavalskostuums voor kinderen – de instructies

carnavalskostuums voor kinderen peter pan idee veer rood naai-instructies

Meet de mouwen aan de binnenkant. Knip vervolgens een rechthoek uit met deze lengte (de breedte bepaal je zelf). Naai deze ook vast. Nu kunt u het zigzagpatroon op de mouwen en zoom van het kostuum knippen. Meet voor de hoed de afstand tussen de voor- en achterkant van het hoofd en knip twee driehoeken uit, de onderkant moet gebogen zijn. Naai ze aan elkaar en voeg dan twee gaten toe voor de veer.

Konijnenkostuum voor kinderen

carnaval kostuums voor kinderen meisje dieren idee oren diy

Dit idee is iets eenvoudiger. Je hebt nodig: wat imitatiebont, watten of ander vulmateriaal en een wollen muts of hoofdband/lint voor je kind. Al deze dingen vind je vast wel ergens in huis.

Maak het dierenkostuum

carnavalskostuums voor kinderen konijnenoren bontmuts rood naaien

Knip vier oren van dezelfde grootte uit het nepbont. Naai ze aan elkaar, laat het onderste gedeelte nog open (zorg opnieuw dat de naad aan de binnenkant zit!). Hiermee stop je vervolgens de watten erin zodat de oren kunnen uitsteken. Naai de oren aan de hoed en het kostuumaccessoire is klaar!

Mardi Gras-kostuums voor kinderen – de oude man uit de Pixar-cartoon “Above”

carnaval-kostuums-kids-make-yourself-film-up-pixar-old-man

Dit schattige Mardi Gras-kostuum is geïnspireerd op de Pixar-cartoon “Above”. Zoek voor de outfit een broek en vest uit de garderobe van je kind en vergeet de emblematische vlinderdas niet. Pak die kleurrijke heliumballonnen en oude brillen met vast montuur waarvan je de bril van tevoren hebt verwijderd. Je kunt de rollator er eenvoudig uit laten zien alsof hij van plastic buizen is gemaakt. Een belangrijk detail zijn de tennisballen op de benen van de rollator. Bind de ballonnen aan de broek van het kind zodat ze achter hem blijven.

carnaval-kostuums-kids-do-it-yourself-cartoon-top-pixar-ballonnen

Maak zelf een ninjakostuum voor kinderen

carnaval-kostuums-kids-ninja-kostuum-maak-jezelf-gemakkelijk

Dit ninjakostuum is een heel eenvoudig maar interessant idee voor een doe-het-zelf carnavalskostuum. Hiervoor heb je een iets grotere pyjama en een karateriem nodig. Je kunt het ninjazwaard voor het kostuum maken van een oude zwemnoedel en wat garen.

DIY astronautenkostuum voor Mardi Gras

carnaval-kostuums-kids-diy-astronaut-kostuum-plastic-flessen-vilt

Als je kind ervan droomt om ruimtevaarder te worden als het opgroeit, dan kun je die droom voor Mardi Gras waarmaken met een geschikt kostuum. Aan de Jetpack kan eenvoudig worden gesleuteld van karton, plastic flessen en vilt. Als alternatief kunt u blikjes gebruiken in plaats van plastic flessen. Instructies worden hieronder gegeven:.

Carnavalskostuums voor kinderen – ruimtevaarderkostuum om zelf te maken

Kinderen jongen maak zelf carnavalskostuums

Materialen: witte broek en shirt, 2 lege blikken, 2 wijnkurken, plakband, lijm, feestmuts – 2 stuks, slingers / in rood, oranje en geel / zilverkleur

Werkwijze: Knip de tape en tape langs de benen en armen. Lijm de Party Huts op de bodem van elk blik, zodat het een raketvorm wordt, en lijm de wijnkurken op de blikken zodat ze samenkomen. Laat dit opzij om uit te drogen. Als de hele constructie droog is kunt u deze verven met zilverspray / wat niet schadelijk is voor het huis /. Snijd de slingers in stukken van elk 30 cm lang en plak ze aan de andere kant van de blikken. Foto/.

Mardi Gras kostuums voor kinderen – Mad Scientist

Zelf kostuums maken

Materialen: wit overhemd voor volwassenen / maar kleinste beschikbare maat /, papieren cd-zakjes, lijm, handschoenen om schoon te maken

Werkwijze: Lijm de papieren zakken op het overhemd zodat ze eruitzien als overhemdzakken. Vul een fles met gummyberen – en je bent klaar!

Carnavalskostuums voor kinderen – vlinder

Carnaval kostuums kinderen idee

Materialen voor de Mardi Gras kostuums voor kinderen – zwarte panty en shirt, 4 hangers, zwarte tassen, lijmvilt, oranje, wit en goud zelfklevend papier, dubbel plakband, schaar, transparante verpakkingstape.

Werkwijze: Lijm de hangers aan elkaar zodat ze op de vleugels van een vlinder lijken. Aan de uiteinden van de hanger kun je viltlijm lijmen. Bedek de vleugels met de zwarte zakken en lijm de uiteinden vast met de ducttape. Laat je kinderen patronen knippen uit het oranje zelfklevende papier. Versier de vleugels met gouden en witte versieringen. Lijm de vleugels op het T-shirt van het kind met tape en het lijmvilt. Compleet! Je kunt ook een zwarte hoofdband versieren.

Werkwijze: Lijm de papieren zakken op het overhemd zodat ze eruitzien als overhemdzakken. Vul een fles met gummyberen – en dat Mardi Gras kostuums voor kinderen zijn klaar!

Mardi Gras kostuums voor kinderen – superheld

Zelf carnavalskostuums maken

Materialen: handdoek / of een tas /, gekleurd zelfklevend papier, plakband

Werkwijze: Knip de eerste letter van de naam van het kind uit het zelfklevende papier en plak deze op de voorkant van het T-shirt. Tape de handdoek rond de mouwen met de tape.

Carnavalskostuums voor meisjes – engelenkostuum

Kinderen maken zelf carnavalsideeën

Materialen: gouden afvoerdraad, potlood, koffiefilters, wit karton, witte veters, lijm, ponstang.

Werkwijze: Draai de gouden draad in de vorm van de halo’s. Knip twee engelenvleugels uit het karton / die met elkaar verbonden zijn / en maak vier gaten in het karton – verbind de schoenveters zodat het kind de engelenvleugels op de schouders kan dragen. Vouw de koffiefilters dubbel en lijm ze zoals op de foto – meer Mardi Gras kostuums voor kinderen onderstaand:

Carnaval voor kinderen – maak zelf carnavalskostuums

schattige peuterkostuums - bij

Materialen: zwarte blouse en panty, zwarte draad, 2 hangers, doorzichtige tassen, hoofdband

Instructies:  Lijm met gele tape drie brede strepen en enkele uitgesneden B-letters aan de voorkant van de zwarte blouse. Maak de vleugels van het draad en bedek ze met de zakjes. Lijm de uiteinden aan elkaar. Lijm twee stukken zwarte draad van gelijke lengte op de hoofdband.