carnaval

Piratenmake-up voor Halloween of Mardi Gras: ideeën voor dames, heren en kinderen

Pirate make-up vrouw-jack-mus-rood-hoofddoek

Of het nu voor Halloween, Mardi Gras, Carnaval of een toneelstuk is, het uitbeelden van een overtuigende piraat vereist de juiste combinatie van kostuum, accessoires, houding en natuurlijk make-up. Als je vanaf de nek overtuigend wilt zijn, bekijk dan onze ideeën en voorbeelden om jezelf te identificeren als een Piraten make-up kan.

Piratenmake-up – De cosmetica

Piraten make-up kinderen-schedel-personages-zombie-ogen

Voor een echte piratenlook heb je de juiste make-up nodig. Gebruik de typische carnavalsmake-up, de zogenaamde vette verf, en gewone make-upbenodigdheden zoals kohl, lippenstift, oogschaduw, sponzen en borstels. Bijna alle andere nuances kunnen worden gemengd uit de basiskleuren rood, blauw en geel, die worden verduisterd en verlicht met wit en zwart.

Piratenmake-up – ideeën voor de kleintjes

Pirate make-up kind jongens baard litteken make-up hoofddoek ooglapje

De piraat brengt al zijn tijd door op het dek van een schip en heeft daardoor een gebruinde huidskleur. Breng eerst een foundation aan die een paar tinten donkerder is dan de kleur van je huid. Maak vervolgens de wenkbrauwen borstelig en breder met zwarte verf en een dunne borstel, zodat de look ook mannelijker oogt.

Piratenmake-up – schedelteken op het voorhoofd

Pirate make-up kind-meisje-schedel-teken-glitter

Zowel mannelijke als vrouwelijke piraten hebben rode wangen van vechten, zwaardvechten en rennen over het dek om verschillende taken uit te voeren. Breng voorzichtig wat blush aan om je wangen rood te maken.

Schminkmotieven voor jongens: 50 inspirerende ideeën

Halloween make-up tips voor kinderen en volwassenen – baard make-up

Cowboy make-up – instructies en ideeën voor carnaval, Halloween & Co

Kleine piraat 

Piratenmake-up voor carnaval-jongen-kind-driedaagse baard

De heerlijk onverzorgde baard is een ander onderscheidend kenmerk van een piraat. De klassieke 5-daagse baard, die gemakkelijk kan worden aangebracht, is het beste. Je kunt kleine stippen en steken tekenen met een zwart of bruin kohlpotlood, of het op het gezicht deppen met een grove spons en willekeurige markeringen achterlaten met verf.

Maak je driedaagse baard op

piraten-make-up-kind-baard-spons-snor

Om een ​​driedaagse baard op te maken, gebruiken professionele visagisten de zogenaamde stoppelspons – een grove, stevige spons voor baardeffecten. Maar het kan ook worden gebruikt om schaafwonden met succes weer te geven.

Johnny Depp uit de film “Pirates of the Caribbean”

Piraten make-up jack sparrow inspiratie ogen kajal

Captain Jack Sparrow is een van de bekendste filmpersonages sinds 2003, toen het eerste deel van de filmreeks “Pirates of the Caribbean” uitkwam. Met de juiste make-up kan zelfs een vrouw eruitzien als de beroemde piraat. De belangrijkste kenmerken van het filmpersonage zijn de rode hoofddoek, de parelkettingen in het haar, de baardvlechten en de donkere oogmake-up.

Piratenmake-up – Jack Sparrow 

jack sparrow die make-up aanbrengt op vrouw johnny depp piraten van de caribbean

Prime het gezicht en accentueer de gezichtscontouren met een tint die donkerder is dan uw huidskleur. Breng bruine oogschaduw aan op het gehele bovenste ooglid en lijn de ogen uit met een gel eyeliner. Veeg het stevig af met een wattenstaafje bij de onderste wimperlijn om het gezicht er spookachtiger uit te laten zien. Lijm op een zwarte sik en vlecht de onderste uiteinden in twee smalle vlechten. Zet ook een dunne snor boven en onder de lippen op. Vlecht een paar parels in je haar en knoop een rode piratensjaal vast als haarband.

Ooglapje make-up

piraat make-up vrouw ooglapje met strass blauwe ogen

Ook de ooglap mag niet ontbreken. Dit accessoire is natuurlijk te koop, maar het is misschien niet zo prettig om de hele nacht met één ziend oog rond te lopen. Daarom kunt u eenvoudig make-up op de ooglap doen.

Pirate make-up – highlight ooglapje met glitter

Pirate make-up vrouw ooglapje glitter rode lippen

Teken eerst een cirkel rond het oog met een kohlpotlood, gebruik dan een ronde borstel en zwarte vetverf om de cirkel in te kleuren. De riem is over het voorhoofd en aan de zijkant van het oor geschilderd. Voor een nog interessanter accent kunnen vrouwen hun ooglapjes ook accentueren met glitter of strass.

Voor Halloween kun je kiezen voor de griezelige piratenlook. Met ingevallen ogen en bloedende wonden kun je de verschrikkingen van de zeeën op authentieke wijze in scène zetten! Volgens de legende werden piraten gedreven door de onverzadigbare hebzucht naar goud en schatten en werden daarom vaak gestraft met een vloek. De hele bemanning en hun schip van de verdoemden vechten dan door de wereld van de levenden en de doden totdat de vloek wordt losgelaten. Een zombiepiraat is een onmogelijk te doden lijk dat al tientallen jaren met deze vloek worstelt en is een bijzonder angstaanjagende verschijning.

De schedel met gekruiste beenderen en nepbloed

Pirate make-up man-zombie-schedel-bloed-halloween

Piraten zouden angst en terreur moeten verspreiden omdat ze roven, plunderen en geen morele principes hebben. Op de piratenvlag staat een schedel met gekruiste botten afgebeeld en je kunt dit piratensymbool ook in je kostuum verwerken.

Schedel make-up

piraten-make-up-kinder-make-up-schedel-gezicht-hoofddoeken

De schedel make-up is een van de klassiekers op Halloween en kan goed gecombineerd worden met de piratenlook. De schedel is heel gemakkelijk aan te brengen en je moet alleen op een paar essentiële functies letten.

Make-up schedel: Kinder make-up idee voor Halloween met make-up instructies

Kinderen doen make-up op voor Mardi Gras als populaire ideeën voor superhelden & instructies:

Spiderman make-up – instructies en ideeën voor kinderen en volwassenen

De slechte helft

piraten-make-up-vrouw-griezelige-piraten-bruid-schedel

De schedel moet er bloedeloos uitzien, dus het hele gezicht is bedekt met witte verf en een cosmetische spons. De onderwangen en de kin zijn grijs gearceerd, zodat het gezicht er hol uitziet. Het puntje van de neus en de oogkassen zijn zwart geverfd en zouden eruit moeten zien als zwarte gaten. Het beslissende accent wordt gelegd door de tanden, die bijzonder geaccentueerd worden.

Benadruk de limiet

piraten-make-up-vrouw-gezicht-schedel-half

Met deze make-up kun je op twee bruiloften tegelijk dansen – als piraat en als wandelende zombie. Maak eenvoudig de ene helft van het gezicht op als een mooie piraat, de andere helft als een schedel.

zwarte sclera contactlenzen

pirate-make-up-griezelige-halloween-vrouw-schedel-ooglenzen

De schedelmake-up kan ze erg griezelig maken als je kiest voor de zogenaamde zwarte sclera contactlenzen. Deze bedekken het hele oog en laten het er heel eng uitzien.

Vergeet je nek, decolleté en handen niet

pirate-make-up-vrouw-dode-piraat-bruid-halloween-grijstinten

Als je het kostuum van de zombiepiraatbruid voor Halloween hebt gekozen, dan moet je look in grijstinten worden gehouden. Vergeet bij het benadrukken van de gelaatstrekken niet ook make-up aan te brengen op uw hals en decolleté.

Griezelige piratenbruid

piraat-make-up-vrouw-griezelig-wit-gezicht-halloween

Om je uiterlijk compleet te maken, maak je een benige skelethand. Als je het moeilijk vindt, kun je een sjabloon gebruiken en eerst de botten markeren met kohl. Meer ideeën over het aanbrengen van make-up op je handen vind je hier.

Hoe een dame zich als piraat opmaakt – litteken, ooglapje en piratenzwaard 

piraten-make-up-carnaval-vrouw-litteken-gezicht-piratenzwaard

Om je succesvol en effectief aan te kleden en op te maken voor Mardi Gras, moet je op de details letten en natuurlijk alle accessoires voor het geselecteerde personage kopen. Een piratenzwaard, een ooglapje en een piratensjaal of een piratenhoed mogen niet ontbreken in de piratenlook. Bovendien vormt het kostuum een ​​aanvulling op de meest authentieke make-up die mogelijk is en moet je er net zoveel moeite en toewijding in steken.

Make-up aanbrengen als mooie piraat – smokey eyes make-up voor vrouwen

pirate-make-up-carnaval-framake-up-smokey-eyes

Piratenmake-up voor jongens – met snor, ooglapje en armhaak

piraten-make-up-carnaval-jongen-arm-hook-eye-patch

Piratenmake-up voor peuters – alle bijbehorende accessoires creëren de look

piraten-make-up-carnaval-accessoires-kostuum