carnaval

Zelf berenkostuum maken: ideeën voor kinderen en volwassenen met instructies

berenkostuum maakt volwassen hond grappig

De meest populaire vermommingen voor Mardi Gras en Carnaval zijn dierenkostuums, namelijk het berenkostuum. Het is erg populair bij zowel kinderen als volwassenen. Misschien heeft het dat te danken aan de teddybeer, die iedereen in de kindertijd vast als geliefd knuffeldier heeft geknuffeld, of vanwege de pluizige vacht. Over het algemeen is een berenkostuum geschikt voor jong en oud en is het ook nog eens heel eenvoudig zelf te maken. Hieronder presenteren we geweldige doe-het-zelfideeën voor kinderen en volwassenen met instructies.

Maak zelf een berenkostuum: naai een ijsbeerkostuum voor kinderen

Beer kostuum kind ijsbeer maak jezelf instructies

Een geweldig idee voor kleine meisjes is een kostuum voor een witte beer, of beter gezegd een kostuum voor een ijsbeer. Deze kun je zelf ontwerpen met heel weinig materialen. Afhankelijk van of je thuis een naaimachine hebt of niet, kun je zelf een geweldig berenkostuum maken met of zonder naaien. Een witte top en een witte legging zijn vereist voor een ijsbeerkostuum. Je hebt ook wat wit nepbont nodig.

beer kostuum kind ijsbeer maak zelf naaimaterialen

Nu versier je bepaalde delen van de kleding met het kunstbont, bijvoorbeeld de mouwen, de broekspijpen, de halslijn, enz. Afhankelijk van hoeveel stof je hebt, kan een groter of kleiner gebied worden bedekt met bont. De delen van synthetisch bont kunnen worden vastgenaaid met behulp van een naaimachine of worden vastgemaakt met textiellijm.

Maak je eigen berenkostuum instructies ijsbeeroren pluizig

De pluizige oren zijn zeker een onlosmakelijk onderdeel van het berenkostuum. Deze maak je eenvoudig van nepbont in de vorm van pompons, vul ze met wat watten en bevestig ze aan twee haarclips. Het superleuke ijsbeerkostuum is klaar!

Maak zelf een ijsbeerkostuum voor volwassenen

berenkostuum volwassenen maak zelf ijsbeer wit

Veel volwassenen en vooral vrouwen kiezen ook voor een ijsbeerkostuum. U kunt dit zelf doen met eenvoudige middelen. Wat de outfit betreft, draag je natuurlijk alleen witte kleding. Deze is indien mogelijk niet alleen wit, maar ook pluizig en knuffelig, zodat het een beetje aan de vacht van een ijsbeer doet denken. Zodat de zelfgemaakte vermomming wordt geassocieerd met een ijsbeerkostuum, een masker, een pet of een grappige papieren hoed met een berenneus en ogen kan worden gesleuteld en opgezet.

Maak zelf een berenkostuum van een sweatshirt met capuchon: eenvoudige naai-instructies

maak je eigen berenkostuum instructies bruine sweatjurk capuchon

Als je thuis een naaimachine hebt, is het helemaal niet moeilijk om een ​​berenkostuum voor jezelf of voor een kind te naaien. Hiervoor heb je een bruin sweatshirt met capuchon en wat bruin en beige knutselvilt nodig. Je hebt ook een schaar en een paar spelden nodig.

DIY beer kostuum instructies bruin sweatshirt diy

Je hoeft niet per se ambachtelijk vilt te gebruiken. Dit is echter bijzonder geschikt voor dergelijk handwerk, omdat het niet rafelt en na het snijden niet bewolkt hoeft te zijn. Je knipt dus een cirkel uit het lichte of beige vilt, die vervolgens op de voorkant van het sweatshirt wordt genaaid. Zo creëer je de berenbuik.

maak je eigen instructies voor het berenkostuum naaien buik bruin sweatshirt

Om een ​​exacte cirkel te snijden, kun je een grote schijf of kom nemen en deze omlijnen met krijt. Vervolgens zet je de cirkel in het midden vast en naai je hem dicht. U kunt de zigzagsteek gebruiken.

maak je eigen berenkostuum instructies buik naaien bruin sweatshirt

maak je eigen instructies voor het berenkostuum naaien buik sweatshirt capuchon

Maak je eigen berenkostuum: naai oren

maak je eigen instructies voor het berenkostuum oren naaien

De berenoren kunnen ook gemaakt worden van ambachtelijk vilt. Hiervoor moet je vier keer dezelfde “oorvorm” uit bruin vilt knippen. Voor de binnenkant wordt lichtgekleurd vilt gebruikt. Het wordt eerst met een zigzagsteek aan een deel van het oor genaaid, daarna wordt het andere deel van het oor erop geplaatst en worden de twee delen aan elkaar genaaid. Draai tenslotte je oor om en je bent klaar! Dit is ook de manier om het andere oor te maken.

Maak je eigen berenkostuum instructies voor het naaien van een bruin sweatshirt met capuchon

Als de twee oren klaar zijn, moet je ze aan de kap bevestigen. Om dit te doen, knipt u de kap op twee symmetrische punten en bevestigt u de oren daar. Dan naai je ze dicht.

maak je eigen berenkostuum instructies bevestig oren capuchon

Als je wilt, kun je de oren vullen met wat polyfill en ze vervolgens aan de kap bevestigen.

zelf berenkostuum maken instructies idee oren hoofdband

De berenoren, zonder welke een berenkostuum niet compleet is, kunnen worden gemaakt in de vorm van een hoofdband. Je naait de oren zoals we hierboven beschreven en bevestigt ze vervolgens aan de hoofdband. Indien gewenst kan de hoofdband worden bekleed met bruine stof of vilt en vervolgens aan de oren worden vastgemaakt.

Zelf een berenkostuum maken zonder te naaien

Maak je eigen instructies voor het berenkostuum voor kinderen zonder te naaien

Je kunt zelf een prachtig berenkostuum maken zonder te naaien. Je moet een bruine outfit ontwerpen. Een pluche joggingpak of pluche overall met capuchon in bruin is hier perfect. Er zijn zelfs modellen met oren die het werk van het zelf maken van het berenkostuum veel gemakkelijker maken. Wat je nog nodig hebt is een passende make-up.

Zelf een berenkostuum maken zonder make-up te naaien

Om het kostuum er realistischer uit te laten zien, kunnen details van nepbont snel worden bevestigd met textiellijm.

Zelf berenkostuum maken: van papier-maché

maak zelf een beerkostuum instructies familie papier-maché papier

Een berenkostuum of een berenmasker kan ook met papier worden gesleuteld met behulp van de papier-maché-techniek. Hiervoor heb je een ballon, papierpasta, krant en wat karton nodig. Eerst moet je de ballon opblazen zodat deze groter wordt dan de gemiddelde hoofdomtrek. Daarna begin je de ballon te bedekken met papier en plak je laag voor laag. Het is vooral belangrijk dat elke laag droog is voordat de volgende wordt gelegd. Als de papier-maché stabiel genoeg is, kun je hem een ​​paar uur drogen, bij voorkeur ‘s nachts.

berenkostuum zelf maken instructies volwassen papier-maché

Nu breng je de oren en de mond, die je eerder uit stevig karton hebt geknipt, op de toch al droge papier-maché. Vervolgens bedek je de extra delen met een andere laag papier en plak je. Als laatste wordt het afgewerkte berenmasker bruin gekleurd, de ballon verwijderd en de openingen voor de ogen en nek gemaakt. Indien gewenst kun je schilderen of extra details toevoegen zoals googly eyes, etc. Op deze manier kan een berenkostuum worden ontworpen voor zowel een kind als een volwassene. Afhankelijk van je lengte, moet je ook het berenmasker maken of de ballon opblazen.