Decoratie & feesten, interieurontwerp

Een thuiskantoor ontwerpen – praktische inrichtingsideeën

Thuis-kantoor-thuis setup

Creëer er een binnenlandse studie, dat is niet alleen praktisch, maar ziet er ook nog eens goed uit. Het voordeel van een kast in huis is dat je de beschikbare ruimte goed kent. Zelfs als je niet veel vrije ruimte hebt, kun je het thuiskantoor comfortabel maken, zodat je je daar prettig voelt. We geven je enkele praktische tips om dit te doen.

Ontwerp je thuiskantoor – vind de juiste plek

thuiskantoor-inrichting

Het eerste dat u moet kiezen, is waar precies. De kamer hoeft niet groot te zijn, maar moet wel gescheiden zijn van de andere kamers. Zoek een zonnig eiland in huis waar je je in alle rust kunt concentreren. Een kast in de slaapkamer is geen goede optie – je wilt het kantoor tenslotte niet zien voordat je gaat slapen. Zolderkamer is daarentegen een goed alternatief voor binnenlandse studie.

Thuiskantoor – organiseer een praktisch rekkensysteem

kleine-studie-wit

Nadat je de juiste plek hebt gevonden voor jouw binnenlandse studie je vindt er de juiste meubels voor. Zoek eerst een plek voor het bureau en de computer zodat deze goed verlicht is – optimaal als het licht niet direct op het scherm valt. Indien nodig kunt u gordijnen of draperieën kopen. Kies voor een rekkensysteem of gebruik gewoon een kast waar alles op de juiste plek staat en makkelijk bereikbaar is.

Thuiskantoor – kleuren en decoratie

cosy-at-home-study-green

In tegenstelling tot het kantoor, kunt u het kleurenschema en de decoratie kiezen voor binnenlandse studie tonen hun fantasie en creativiteit. Het belangrijkste is dat je je daar op je gemak voelt. Gedurfde kleuren zullen je ogen na een uur vermoeien. In plaats daarvan kunt u kiezen voor pastelkleuren die interessante combinaties creëren – geel, koraal of blauw kunnen als accenten worden gebruikt. Rood kan dienen als decoratie. Versier je binnenlandse studie met foto’s en verse bloemen en creëer een inspirerende sfeer.

Foto’s als wanddecoratie

Ideeënkast voor wanddecoratie

Praktische interieurkast

Studie-ontwerp-praktisch

Kleine kamer – roze accenten

Kast-kleine-kamer

Elegante kast in huis

elegante-kast-huis

Studeer met bloemen als decoratie

Studie-bloemmotieven-decoratie-ontwerp

Ontwerp het kantoor thuis

Thuis-kantoor-thuis ontwerp