Decoratie & feesten, Pasen & lente

Eierdopjes maken – 13 leuke ideeën voor paasknutsels met kinderen

Eierdopjes knutselen Paasknutsels-wegwerpbekers-kartonnen-kinderdecoratie

Als je dit jaar als paasversiering Eierdopjes maken we geven je 13 leuke ideeën en instructies. Plan de paasknutselweken van tevoren en knutsel niet alleen! Laat uw kinderen of kleinkinderen samen met u in de paasstemming komen. De kleurrijke knutselmaterialen die je nodig hebt voor deze projecten zullen helpen – knutselkarton in pastel- of vrolijke tinten, papieren bekers met prachtige patronen, kralen, pompons. Creëer vreugde en nieuwe frisheid in de tafeldecoraties voor Pasen met je fantasie en de behendigheid van je kleine helpers! Dit nodigt uit om alvast in de stemming te komen voor Pasen met onze knutselideeën in huis.

Maak eierdopjes voor Pasen – sieraad voor elk ei

Tinker eierdopjes, paasdecoraties, eieren, paasknutsels, konijnenoren, karton, wegwerpbekers

Als je zulke grappige eierdopjes maakt voor Pasen, dan kan elk beschilderd ei een echte blikvanger worden in de feestelijke tafeldecoratie. Uw paasdecoratie is geslaagd als deze in harmonie wordt gebracht met het interieurontwerp en tegelijkertijd een vrolijke lentestemming uitstraalt. Er zijn veel verschillende kleurencombinaties, materialen en thematische accenten die zeer geschikt zijn voor paashandwerk.

Eierdopjes maken: tips en ideeën om alvast in de stemming te komen voor Pasen

Tinker eierdopjes Pasen knutsel-instructies-materialen-karton-wegwerpbekers-schaar-viltstiften-uitgesneden konijnenoren

In dit kleurrijke project worden de wegwerpbekers gebruikt als eierdopjes nadat ze hun bodem hebben uitgesneden en ze ondersteboven hebben gedraaid. Knip uit de papieren bekers met hetzelfde patroon ringen met konijnenoren voor het ei-ontwerp, die al in een ronde vorm zijn bevestigd. Dit is absoluut een eenvoudig en kleurrijk idee waar je kinderen ook graag aan zullen knutselen.

 Paaskuiken gemaakt van eierdoos en veren

Eierdopjes knutselen Pasen knutselen-DIY-instructies-eierdoos-kip-veer-schaar

Nadat je de eieren voor Pasen hebt gekocht, gooi je de eierdoos niet weg, maar maak je er zulke grappige kuikens van volgens bovenstaande instructies. Je hebt ook bouwpapier, googly eyes en maraboe-veren nodig voor het project. Knip de lijfjes van de kuikens uit de eierdoos en de kammen en snavels – of uit rood en oranje knutselkarton. Al deze elementen zijn op het lichaam gelijmd. Lijm een ​​maraboe veer in plaats van de staart.

Andere variaties van eierdopjes gemaakt van eierdoos

Eierdopjes knutselideeën-eierdozen-paasknutsels-kinderen-wiebel-ogen-bobbel-geel-groen-paars-blauw

Verf de eierdoos en knip oren en snavels uit bouwpapier in bijpassende tinten als je andere mooie eierdopjes wilt maken. Andere knutselmaterialen zoals pompons en veren werken goed voor dergelijke creatieve projecten.

Maak narcissen van karton als tafeldecoratie en eierdopjes

Eierdop-tinker-paasdecoratie-doe-het-zelf-karton-geel-wit-narcis

De typische paasbloemen zijn mooi op te vouwen van geel en wit bouwpapier. De instructies voor dit paasknutselidee vind je hieronder.

Narcis gemaakt van karton – sjabloon om uit te knippen

Eierdop-tinker-sjabloon-paas-tinker-narcis-karton

Knip de gegeven sjablonen uit karton in de kleuren van de narcis – wit, geel, groen, oranje. Volg voor het correct vouwen en lijmen de instructies in de afbeelding.

Narcissen gemaakt van karton – stap voor stap

Eierdop-tinker-DIY-instructies-geel-wit-karton-vouw-lijm-narcissen

Paasdecoratie gemaakt van houten kralen

Eierdopjes-knutselideeën-paasambachten-houten kralen-paasdecoratie

Geschilderd of natuurlijk – de houten kralen zijn een populair handwerkmateriaal dat gemakkelijk kan worden geïmplementeerd in ideeën voor paashandwerk.

Maak mooie ideeën voor eierdopjes van toiletrollen

Eierdop-tinker-DIY-instructies-paasdecoratie-schapen-toiletpapier-rol-watten

Door zijn vorm is de toiletrol zeer geschikt als het gaat om het knutselen van eierdopjes. Van toiletrollen die zijn gesneden zoals hierboven weergegeven, kunnen zachte schapen worden gemaakt met witte watten. De oren van de schapen zijn gemaakt van kleine driehoekjes gemaakt van zwart synthetisch leer en glaskralen worden gebruikt voor de ogen.

Andere varianten van eierdopjes voor knutselen met kinderen

Eierdopjes-tinker-kids-paas-tinker-light-green-grass-bunny-ears-bunny-tail-bobble-kwartel-eieren

Dit project is gemakkelijk om paasknutsels met je kinderen te maken. Bereid wit en lichtgroen bouwpapier, potloden, pompons en lijm voor en geniet van de behendigheid van de kleintjes.

Mooi en nobel als de lente

Eierdop-tinker-paas-tinker-idee-DIY-karton-lichtgroen-donkergroen-bloem-parel

Snijd wc-rollen van ongeveer 2 cm hoog in ringen en lijm daarop groen papier in de vorm van gras. Versier de eierdopjes met bloemen met knutselkralen of strass-steentjes.

Bloeiende tafeldecoraties – eierdopjes van crêpepapier

Eierdop-tinker-paas-handwerk-instructies-bloem-crêpe-papier-koraal-groen-mand

Knip voor dit project 3 cm hoge ringen uit toiletrollen. Gebruik crêpepapier om bloemen rond de ringen te maken in de warme tinten van lentebloemen, zoals afgebeeld.

Fijne decoratie-ideeën voor eierdopjes voor Pasen

Eierdopjes-tinker-paas-tinker-iden-simpel-stoffen-toiletpapier-rolletjes-washi-tape

Plak ringen van wc-rolletjes met stroken stof of washi-tape in delicate motieven en versier ze met je fantasie naar je smaak voor de paasdecoratie in 2016.

Paasknutsels voor origami-fans

Eierdop-tinker-pasen-ambachten-origami-vouw-idee-plakboek-papier-paasdecoratie

Kies voor dit project scrapbookpapier in prachtige designs en knip vierkanten van 15 cm x 15 cm uit. Bekijk deze video voor de vouwinstructies:

Narcis gemaakt van karton – instructies hier.

Paaskuiken uit eierdoos – instructies hier.