Decoratie & feesten

20 themafeestideeën voor een feest in Afrikaanse stijl

Mottoparty-ideeën room-design-decoratie-afrika-party-olifanten

Vind je het leuk om bij te wonen of interessante feesten te geven? Vandaag hebben we er verschillende voor jullie Ideeën voor themafeesten voor alles wat te maken heeft met de voorbereiding en inrichting van een Afrikaans feest. Met varianten voor zowel volwassenen als kinderen zorgt het feest met junglemotieven voor een goed humeur en laat het gasten kennismaken met de exotische cultuur van Afrika.

Mottoparty-ideeën – decoratie voor een Afrikaans feest

Mottoparty-ideeën afrika-feestzaalontwerp-tafeldecoraties-houten banken-bont

Feesten in Afrikaanse stijl kunnen het beste buiten worden georganiseerd. Afhankelijk van het aantal gasten kunt u lange tafels met banken plaatsen en deze passend decoreren. Kunstbont of dekens met dierenmotieven passen goed bij de banken. Zo creëer je een prettige omgeving die perfect is voor een junglefeestje.

Vier het met een Afrikaanse look – themafeestideeën voor buiten

Mottoparty-ideeën afrikaans-vrouwen-figuren-bloemen-decoratie-tuinfeest

Liever een dagfeest? Dan raden we aan om de tuin te decoreren met plastic figuren van Afrikaanse vrouwen die iets boven hun hoofd dragen, bijvoorbeeld manden met bloemen of tropisch fruit. Het is belangrijk om een ​​tropische omgeving te creëren om gasten een echte Afrikaanse ervaring te geven.

Afrikaans tuinfeest rond het kampvuur

Mottoparty ideeën kampvuur-stoelen-avond-tuinfeest-jungle-party

In de zomer is een buitenfeest populairder vanwege de warmere nachten. De lucht is helder en vol sterren. Het enige wat je nodig hebt is wat Afrikaanse muziek en je kunt jezelf een paar uur in het buitenland storten. Het kampvuur is ook een perfecte voorwaarde om te barbecueën.

Motto party Afrika – ontwerp van de tuin

Mottoparty Ideas tuin-africa-party-bar-drink-tent-plane

Een ander idee voor de inrichting van de Africa Party is om je tuin om te bouwen tot tentenkamp. Je kunt verschillende tenten gebruiken om te eten en te drinken. Ze kunnen naar believen worden gedecoreerd, bijvoorbeeld met kleine vliegtuigmodellen en Afrikaanse tapijten.

Ideeën voor tafeldecoratie voor een junglefeest

thema-feestideeën-tafeldecoratie-jungle-party-servivietten-dierenmotieven

Zelf een Afrikaanse tafeldecoratie maken? Hiervoor heb je ofwel mooie servetten met dierenmotieven nodig of, indien beschikbaar, borden met dezelfde versieringen. Een combinatie van beide is ook mogelijk. Kleine dierfiguren zijn ook geschikt als decoratie voor op tafel bij een junglefeest.

Themafeestideeën – feestrekwisieten voor foto’s

themafeestideeën-rekwisieten-maskers-giraffe-zebra-safari-decoratie

Zoals bij elk feest zijn ook hier rekwisieten geschikt die voor interessante foto’s worden gebruikt. Maskers van dieren of met safari-elementen zijn echt geweldig en daarmee worden de feestfoto’s leuker. Bovendien passen ze ook goed bij kinderfeestjes.

Decoratie om te vieren in safaristijl

themafeestideeën-decoratie-africa-globe-koffer-kaars-lantaarn

Een ander decoratie-idee voor een Afrikaans safarifeest in de tuin is het gebruik van lantaarns, oude koffers of globes. Het idee is geïnspireerd op de animatiefilm voor Tarzan, een jongen die in de jungle is opgegroeid.

Mottoparty-ideeën voor uitnodigingskaarten voor het Afrika-feest

thema-feestideeën-viering-afrika-uitnodigingskaart-afrikaanse-vrouw

Voor een themafeest is het altijd goed om de juiste uitnodigingskaarten klaar te maken. Ze moeten het thema van het feest bevatten, in ons geval Afrikaanse motieven. We presenteren een variant voor de uitnodigingen met een typisch Afrikaanse vrouw en landschappen uit Afrika.

Mottoparty-ideeën Afrika – vermomming en accessoires

themafeest-ideeën-kostuums-safari-vermomming-paar-afrika-feest

De vermomming voor het themafeest Afrika staat nog steeds centraal in de voorbereiding. De safarikleding is erg populair en niet moeilijk uit te voeren, waarbij de accessoires het belangrijkst zijn. In dit geval worden de safarihoed en verrekijker bedoeld. Een ander idee is om een ​​dierenkostuum te kopen. De mogelijkheden zijn legio – zebra’s, giraffen, tijgers of leeuwen, alles past in het junglefeest. Onze laatste aanbeveling is voor degenen die hun kleding eenvoudiger willen houden. Je kunt eenvoudig een paar Afrikaanse motieven aan je pak of jurk toevoegen en je krijgt een zelfgemaakte vermomming voor het feest en dit is echt goedkoop.

Voorgerechten met Afrikaanse ingrediënten voor een junglefeest

thema-feestideeën-eten-afrika-party-starters-broodspread

Als voorgerecht voor het themafeest kun je verschillende broodjes toppen met spreads die typisch zijn voor de Afrikaanse keuken.

Afrikaans eten bereiden voor een themafeest

themafeest-ideeën-eten-bord-gegrild vlees-dumplings-dip-afrikaans

De keuken van Afrika kent vele heerlijke gerechten. De Boerewors worden aanbevolen voor grillliefhebbers – dit zijn pittige gegrilde worstjes, typisch voor Zuid-Afrika. Andere opties zijn vis- of vleesbroodjes, die zeker geserveerd moeten worden met een pittige of hete saus. Verschillende soorten met vlees gevulde dumplings met chilidip zijn ook populair in Afrika.

Afrikaanse keuken – een must op het themafeest Afrika

thema-feestideeën-afrika-stijl-catering-typisch-eten-safari-kleding

Wil je niet alleen fingerfood op het feest, maar ook hoofdgerechten, dan kun je een cateringbedrijf inhuren en typisch Afrikaanse gerechten laten bereiden.

Feest in Afrikaanse stijl – leuke sfeer en dansen rond het vuur

thema-feestideeën-vuur-afrikaanse-sfeerbar

Zoals bij elk feest, kun je een plek verlaten als dansvloer waar de gasten zouden dansen en kletsen. Regel indien mogelijk de dansvloer bij het vuur voor een stemming zoals de Afrikaanse stam.

Ideeën voor themafeesten in Afrika – traditionele Afrikaanse muziek

thema-party-ideeën-afrikaanse-drums-djembé-muziek-mood-dancing

De Afrikaanse muziek en muziekinstrumenten zijn wereldwijd bekend. Ze zijn ritmisch en geschikt om te dansen. Het is raadzaam om echte Afrikaanse muzikanten in te huren, omdat ze over de nodige instrumenten beschikken en zeker een vrolijke sfeer op het feest zullen brengen.

Vergeet niet om het dessert te versieren met Afrikaanse versieringen

thema-feestideeën-taarten-afrikaanse-motieven-dessert

Elk feest heeft een dessert nodig, waarvoor we hier enkele ideeën hebben gepresenteerd. Of je nu kiest voor een taart of kleine muffins, je themafeest vraagt ​​om een ​​versiering met de hoofdmotieven voor het dessert. Een lichter alternatief zou zijn om tropisch fruit te versieren en als dessert te dienen.

Ideeën voor themafeesten – jungle verjaardagsfeestje voor kinderen

thema-feestideeën-decoratie-jungle-kids-party-ballonnen

Ook voor kinderen kan er een Afrika themafeest gegeven worden. Voor de decoratie hebben kleine dieren en planten de voorkeur, die zelfs met de hand kunnen worden gemaakt. Ballonnen zijn altijd geschikt voor de allerkleinsten. Voor het diner kun je muffins versieren zoals populaire dieren, kleine sandwiches maken en natuurlijk vers fruit en groenten serveren. Zo’n jungleverjaardag vergeet je kind zeker nooit.

Junglefeest voor kinderen – verkleed jezelf doen

themafeest-ideeën-afrika-safari-kids-vermomming-vest-verrekijkers-doe-het-zelf

Een Afrika themafeest kostuum voor kinderen is niet moeilijk om zelf te maken. Je hebt een bruine boodschappentas, een schaar, knopen, kleine enveloppen en lijm nodig. Meet eenvoudig de boodschappentas op het kind en knip en versier zoals op de afbeelding. Om een ​​verrekijker te maken, heb je twee rollen toiletpapier, viltkussentjes, touw en lijm nodig. Je hebt de viltglijders nodig om de twee rollen aan elkaar te lijmen. Met een strohoed en een knuffel is de safari-look van het kind klaar.

Schminken in plaats van kostuums

themafeest-ideeën-jungle-feest-schminken-dieren

Een alternatief voor de kostuums is schminken. Je kunt een schilder inhuren die alle kinderen als verschillende Afrikaanse dieren zou schilderen.

Mottoparty-ideeën – verrassing voor de kleine gasten

thema-feestideeën-cadeautassen-jungle-dieren-papier

Kinderen houden van cadeaus, dus het is aan te raden om voor elk kind een cadeautasje te maken met leuke verrassingen. Voorbeelden hiervan zijn kleine dierfiguren, knuffels of kinderboeken over Afrika.