Decoratie & feesten

Cadeaus kiezen – zo is geven echt leuk

Cadeaus kiezen Ideeën-inpaktips

Duitsers zijn bereid te besteden als het gaat om het geven van geschenken. Kerstmis en Valentijnsdag – het feest van de liefde – zijn niet de enige redenen voor geschenken. Of het nu gaat om een ​​verjaardag of een huwelijksjubileum, er zijn veel mogelijkheden om anderen blij te maken. Hierbij geldt: Niet elk cadeau is geschikt voor elke gelegenheid. Als je wilt dat je cadeau geliefd wordt, moet je van tevoren een paar dingen bedenken over hoe je het in elk geval het beste kunt doen. Dit geldt vooral voor relatiegeschenken. Hoewel dit meestal kleine dingen zijn, kunnen ze idealiter een grote impact hebben. In deze gids willen we je een beetje helpen bij het kiezen van geschenken – privé en op het werk.

Cadeaus kiezen – de verjaardag van een vriend vieren

Cadeaus kiezen verjaardag beste vriend vriend

Ook al geven veel mensen in aanloop naar hun verjaardag aan geen cadeautjes te verwachten, toch verwachten de meesten stiekem wel een klein cadeautje. Sommigen voelen zich erdoor onder druk gezet. Je wilt de ander immers niet teleurstellen of jezelf zelfs maar in verlegenheid brengen met een totaal ongepast cadeau.

Het is eigenlijk niet zo moeilijk om veelbelovende cadeaus te vinden, zolang je een paar principes en tips volgt bij het kiezen:

– Uitgaan van de ander: Het is niet altijd het beste idee om iets te kopen dat je zelf leuk vindt. Het uitgangspunt moet altijd de andere persoon en hun persoonlijke smaak zijn.

– Geld is niet doorslaggevend: duur is niet altijd beter. Zorgvuldig geselecteerde kleine geschenken worden vaak beter ontvangen dan dure alledaagse geschenken.

– Persoonlijk is beter dan anoniem: veel mensen zijn vooral blij als geschenken direct gerelateerd zijn aan hun persoon of hun verhaal.

Maar wat is de beste manier om cadeaus te zoeken? Ook al lijkt het op het eerste gezicht misschien benauwd, schriftelijk brainstormen is een goed idee. Als je de interesses en eigenaardigheden van een ander opschrijft, kom je sneller op een cadeau-idee. Vooral op verjaardagen is het vaak de moeite waard om met andere gasten samen te werken. Op deze manier kunnen ook dure cadeau-ideeën zoals een weekend in een wellnesshotel worden gerealiseerd. Daarnaast is samen denken vaak leuker.

Cadeaus kiezen – de huwelijksverjaardag vieren

Selecteer Cadeaus - Ideeën voor huwelijksverjaardag Koffiemok

De trouwdag heeft niet in alle huwelijken hetzelfde gewicht. Sommige stellen hechten er weinig belang aan. Het mag echter in geen geval worden vergeten – zelfs niet na twintig jaar huwelijk. Zo’n faux pas kan snel de opmaat worden voor een klein drama.

Bij cadeaus voor een huwelijksjubileum is de persoonlijke touch nog belangrijker dan bij verjaardagscadeaus. Veelbelovende ideeën in dit verband zijn:

– Cadeaus die te maken hebben met het gedeelde verhaal: Dit kan bijvoorbeeld een ingelijste foto zijn.

– Gezamenlijke reizen: de meeste relaties in het stressvolle dagelijkse leven hebben baat bij een kleine pauze voor twee.

– Een date: huwelijken krijgen vaak een nieuwe impuls wanneer de partners van tijd tot tijd op een “date” met elkaar gaan. Dit kan op de trouwdag in een bijzondere ambiance worden besteed. Een maaltijd in een romantisch luxe restaurant is de ideale oplossing.

Natuurlijk wordt een mooi boeket bloemen ook goed ontvangen door vrouwen – maar alleen als het geen exemplaar uit de supermarkt is en niet elk jaar hetzelfde boeket. Er zijn maar weinig koppels die elke trouwdag plechtig vieren. Als het echter een 5-jarig jubileum is, moeten partners zich inspannen. Dan is het juiste moment om een ​​paar dagen weg te gaan. Romantische stedentrips in metropolen als Parijs zijn altijd een veelbelovend cadeau-idee.

Geschenken in het dagelijkse professionele leven – relatiegeschenken

Cadeau-ideeën-freebies-tips kiezen

Relatiegeschenken zijn een speciaal soort geschenk. Je wilt er immers in de eerste plaats effectief mee aan de slag. Relatiegeschenken worden ten onrechte belachelijk gemaakt. Volgens een grootschalig onderzoek van de Algemene Vereniging van Promotionele Producten Industrie e.V. ze overtuigen met een hoge herinnering en bereiken aanzienlijk meer mensen dan televisie of dagbladen. Ze zijn dus zinvol voor kleine en grote bedrijven.

Hier is het echter cruciaal om geschenken zorgvuldig te kiezen voor het voordeel. In de regel is de prijs niet bepalend. Belangrijke aspecten zijn:

– Nut: promotionele artikelen die regelmatig worden gebruikt, zijn bijzonder effectief. Het kan ook de goede oude balpen zijn.

– Aantrekkelijk uiterlijk: Een aantrekkelijk uiterlijk heeft ook invloed op het effect van relatiegeschenken. Bijna niemand wil lelijke sleutelhangers bij zich hebben.

– Kwaliteit: Promotieartikelen hoeven niet duur te zijn. Indien mogelijk mogen ze echter niet breken na het eerste gebruik.

Relatie met het bedrijf: Bedrijven die zich richten op een mannelijke doelgroep hebben weinig baat bij giveaways in de vorm van haarclips. Bij het kiezen van promotionele artikelen is het cruciaal dat ze passen bij de doelgroep en bij je eigen bedrijf.

Als promotionele artikelen niet zorgvuldig worden geselecteerd, ontplooien ze niet alleen hun potentieel. Er bestaat zelfs een risico dat hun effect wordt teruggedraaid. Een balpen die niet werkt of een USB-stick met malware zorgt er snel voor dat de “ontvanger” een slechte indruk krijgt van het bedrijf in kwestie. bij HACH je kunt veel verschillende ideeën voor weggeefacties vinden.

Cadeaus kiezen – cadeaus geven kan leuk zijn

Selecteer-cadeau-ideeën-Kerst-eetbare-koffie

Wat veel mensen vergeten is dat niet alleen een cadeau krijgen een fijn gevoel kan zijn. Cadeaus geven is ook leuk als je er een beetje moeite voor doet. Voorwaarde hiervoor is dat je er de tijd voor neemt. Als je op het laatste moment door warenhuizen rent, is het zoeken naar cadeaus meestal een uiterst vermoeiende ervaring. Als men daarentegen al vroeg bedenkt met welk cadeau men de ander blij kan maken, kan het geven van cadeaus een spannende ervaring zijn. Daarnaast is er het fijne gevoel als andere mensen blij zijn met hun eigen cadeau. De uitdrukking “geschenken behouden vriendschap” is tenslotte niet helemaal verkeerd. Bovendien zorgen ze simpelweg voor een verhoging van de levensvreugde van alle betrokkenen.

Cadeaus kiezen – je kunt ook zelf edibles voor kerst maken

Selecteer-cadeau-ideeën-koffie-kerst

Cadeaus kiezen – neem honing mee voor de verjaardag van je beste vriend

Cadeau-ideeën-eetbare-beste-vriend kiezen