Decoratie & feesten

De tafel decoreren met groenten – instructies en ideeën voor arrangementen met of zonder bloemen

versier de tafel met groenten voor pasen bloemenvazen ​​wortelen

Iedereen die vaak gasten thuis ontvangt, weet dat de tafeldecoratie een bijna net zo belangrijke rol speelt als het eten zelf. Op een mooi aangeklede tafel is de stemming vrolijk en zijn de gasten in een betere stemming. Besteed daarom de nodige aandacht aan het ontwerp van de tafel. In de post van vandaag wijzen we op een interessant idee voor tafeldecoratie dat u voor de volgende gelegenheid kunt proberen. Hieronder laten we u zien hoe u de tafel met groenten kunt versieren.

Welke groenten zijn geschikt als tafeldecoratie??

tafeldecoratie met groenten idee salade kool bloemen

Naast pompoenen, die in de herfst meestal onderdeel zijn van de tafeldecoratie, zijn er nog vele andere soorten groenten die je bij verschillende gelegenheden kunt gebruiken. Het is het beste om groenten te kiezen die er decoratief uitzien en qua kleur bij uw tafel passen. Drukpunten, bruine vlekken, enz. zijn essentieel. De gebruikte groenten moeten zo vers mogelijk zijn, goed gewassen en er smakelijk uitzien.

bloem groente arrangement als tafeldecoratie

Hoewel het kiezen van de juiste groentesoort voor een groot deel afhangt van de rest van de aankleding, zijn er enkele soorten die altijd goed passen bij de eetbare tafeldecoratie. We hebben een korte lijst voor je gemaakt:

salade in verschillende vormen is zeer geschikt voor interessante decoraties vanwege de groene kleur en frisse uitstraling.

radijs hebben een mooie vorm en intense kleur waardoor ze perfect zijn voor kleuraccenten in tafeldecoraties.

artisjokken zien eruit als interessante bloemen en je kunt ze ook gebruiken om je tafel te versieren. Als onderdeel van een bloemstuk of gewoon op tafel – met deze groenten kun je de bankettafel op dit moment verfijnen.

– Van de Boerenkool wordt gekenmerkt door zijn donkergroene bladeren met een gekrulde vorm. Omdat deze er erg decoratief uitzien, kunnen de groenten perfect worden geïntegreerd in een interessante, frisse tafeldecoratie.

tafel versieren met groenten en bloemen lente

– Ook andere groenten met groene bladeren kunnen de tafel een fris tintje geven. snijbiet is bijvoorbeeld een goede oplossing als je hier en daar maar een paar vellen papier nodig hebt.

Groene of witte asperges zijn zeer geschikt voor het vullen van glazen bakjes als decoratie voor op tafel. Ze hebben een (bijna) perfect rechte vorm die goed tot zijn recht komt in een glazen vaas.

– Iedereen die wat kleur aan de decoratie wil toevoegen, is met een stel Wortels zeker juist. Samen met de greens staan ​​ze erg mooi op tafel en zetten ze mooie accenten.

tafelvaas decoreren met groenten in plaats van bloemen

De lijst eindigt hier niet. Andere groenten die goed zijn voor een speelse tafeldecoratie zijn bloemkool, spruitjes, aubergines, paprika’s, cherrytomaatjes en nog veel meer. Eigenlijk zijn de varianten bijna oneindig en hangt de keuze af van de rest van de aankleding en natuurlijk van de tijd van het jaar. Het is het beste om seizoensgroenten te kiezen die niet ongelooflijk duur zijn en goed passen bij je decoratieconcept.

De tafel decoreren met groenten: instructies voor het schikken met bloemen

groenteroos arrangement diy idee pasen tafeldecoratie

Als u uw feesttafel met groenten wilt decoreren, kunt u zelf een mooi arrangement maken. Dit kan ook gecombineerd worden met bloemen voor een nog meer decoratief effect. Instructies worden hieronder gegeven:.

materialen tafel decoreren met groente bloemstuk

Benodigde materialen en gereedschappen:

transparante bolvaas van glas

Steekschuim, nat

Patentstok of knutseldraad

duct tape

tandenstoker

Groenten: wortelen, sla, boerenkool, radijs, paprika, asperges, artisjokken, spruitjes

rozen

Snijd recht schuim op maat weken

Dat is hoe je het doet:

1. Snij het steekschuim op maat en laat het weken. Het moet de bovenkant van de bolvaas kunnen bedekken.

bolvaas met plakband plak het rooster

2. Maak met het plakband een raster van twee horizontale en twee verticale stroken op de opening van de vaas.

Gebruik een diy bolvaas als tafeldecoratie met groenten en wortelen

3. Was nu de wortelen en plaats ze in de gaten tussen het plakband met de greens naar boven gericht. Vul de vaas vervolgens met water. Hierdoor zien de wortelen er verser uit.

instructies diy tafeldecoratie met plantaardig schuim

4. Bedek de opening van de bolvaas helemaal met sla en leg het steekschuim erop. Steek vervolgens de boerenkoolbladeren in de basis van het steekschuim.

plak de radijsinstructies op het steekschuim

5. Daarna zijn de kleuraccenten aan de beurt. Zet radijsjes of andere gekleurde groenten vast rond het steekschuim met de patentclips.

Instructies bloemen groente arrangement paprikastokjes tandenstokers

6. Ga verder met de rest van de groenten. Steek kleinere groenten zoals spruitjes en paprika er direct in met een tandenstoker en grote zoals artisjokken en asperges.

bloem groente arrangement maak zelf rozen vast

7. Verfijn in de volgende stap het groentearrangement met enkele rozen in de juiste kleur. Als er gaten zijn, vul ze dan op met peterselie, boerenkool of andere salades.

tafel decoreren met groentebloemstuk

Het originele groente- en bloemstuk is klaar! Het zou gewoon perfect staan ​​op de paastafel, vind je niet??

Groenten als eetbaar element van de tafeldecoratie

eetbare tafeldecoratie met groenten boerenkool rode kool asperges

Om ervoor te zorgen dat de gasten de tafeldecoratie met groenten kunnen eten, mag deze niet in het steekschuim worden geplakt of met lijm worden vastgemaakt. U kunt bijvoorbeeld lente-uitjes of wortelen in glazen bakjes doen of de lantaarns omringen met radijsjes. Kies je echter voor eetbare tafeldecoraties met groenten, dan moet je ervoor zorgen dat alles goed gewassen en dus eetklaar is. Een paar kommen met verschillende dips zou in dit geval een goed idee zijn en op die manier krijg je tegelijkertijd een knapperig vers voorgerecht.

interessante plaatskaarten groenten tafeldecoraties

Wil je de tafel voor meerdere gasten aankleden, dan zijn plaatskaarten een goede beslissing zodat er geen rommel rond de tafel hangt. Verschillende soorten groenten zijn ideaal als plaatskaartjes. Of het nu gaat om een ​​radijsknol, een champignon of een simpele aardappel – de originele plaatskaart tovert zeker een glimlach op het gezicht van uw gasten.

De tafel decoreren met groenten: inspirerende ideeën voor elk seizoen

versier de tafel met groenten en fruit idee arrangement

Ongeacht de tijd van het jaar, een paar frisse elementen kunnen elke decoratie aanvullen. Of je de tafel nu decoreert met groenten, fruit of bloemen, het resultaat is altijd indrukwekkend. Je kunt meer geweldige ideeën vinden als inspiratie in de fotogalerij.

tafel versieren met groenten herfst idee maïskolven bloemen

tafeldecoratie bloemen groente arrangement

schik arrangement met groenten houten spiesen hulpmateriaal

versier de tafel met groenten ideeën manden eetbare tafeldecoraties

tafeldecoratie met groenten zelf bloemen maken

tafeldecoratie met groenten wortelen idee pasen

tafeldecoratie met wortelen en bloemenvaas

deco idee tafel bal vaas groenten wortelen snijbiet bloemen

tafeldecoratie met groenten bruiloft lente

tafel versieren met fruit groente bloemen

tafel versieren groentevazen ​​rode biet wortelen groen

tafeldecoratie groenten dille radijs cherrytomaatjes vaas

tafeldecoratie met groenten glazen vaas Spruitjes mini bollen

tafeldecoratie met kruiden rozemarijn takje groene plaatskaartjes