Decoratie & feesten

Ideeën voor het decoreren van zomerbloemen voor een unieke charme in huis

zomerbloemen decoratie slinger-rozen-astilbe-pioen-weide-bloemen-tuin-wasknijpers

In de zomer zijn er volop bloemen. En als je er niet alleen van wilt genieten in de tuin, of er helaas helemaal geen hebt, maar liever binnen wilt hebben, kun je elke ruimte hiervoor eenvoudig met zomerbloemen decoreren. Of het nu gaat om bloemstukken voor de tafeldecoratie of in de vorm van andere ideeën voor de decoratie met zomerbloemen maakt niet uit, want als u een zomerse sfeer in huis wilt brengen, kunt u dit bijzonder goed bereiken met zomerbloemen. Maar wat zou je ermee kunnen maken? Dat laten we je graag zien in dit artikel. We hebben verschillende ideeën voor mooie zomerse bloemdecoraties voor je gezocht en gevonden. Doe ze na of gebruik ze als stimulans om je eigen ideeën uit te voeren.

Ideeën voor het decoreren van zomerbloemen voor deuren

zomerbloemen decoratie hortensia-mand-witte-bloemen-zomer

Niet alleen de toegangsdeur wordt vaak versierd bij verschillende gelegenheden. Ook deuren in huis zijn hier uitstekend geschikt voor en kunnen gebruikt worden om dat zomerse gevoel in huis te halen. Meestal worden hiervoor bloemenkransen gebruikt, maar u bent van harte welkom om iets anders te proberen. Zo’n eenvoudig mandje is een prachtig alternatief voor de vaas en ook voor de deurkrans.Als je er nog een hebt liggen, kun je het een beetje herschikken door er een lusje aan te hangen waarmee je het aan de deur hangt.

zomerbloemen decor deur decoreren-emmer-metaal-rustiek-madeliefjes

Als je wilt, kun je ook zo’n schoolbordlabel bevestigen, waarop je ofwel de naam van de betreffende bloem schrijft, zoals hier, of een ander bericht. In dit geval is er gebruik gemaakt van een hortensia, die niet alleen geschikt is als je op zoek bent naar witte zomerbloemen, want die zijn er in een grote verscheidenheid aan soorten. Het is het beste om een ​​bak met water in de mand te zetten, zodat de bloemen langer vers blijven.

Decoratie met bloemen en glazen containers

zomerbloemen decoratie boomstam-citroen-weide-bloemen-idee-stimulatie-zomer-boeket

Over het algemeen zijn ongebruikelijke containers een geweldig idee om de zomerbloemendecoratie te laten zien of om het de finishing touch te geven. Zo zijn niet alleen manden geschikt voor de deur, maar ook kleine houten kistjes die uitgehold zijn en zo als vaas kunnen dienen, waarbij de echte vaas er gewoon in wordt gezet. Maar je kunt ook een decoratie in een glas maken met een zomerbloem in elke kleur of je kunt gewoon meerdere soorten combineren.

zomerbloemen-decoratie-terrarium-idee-romantisch-modern-koper-messing-rozen-roze

Voor decoraties in glazen zijn de eenvoudige glazen vazen ​​niet bedoeld. Wat dacht je van de populaire terraria die vaak worden gebruikt voor vetplanten, mos en luchtplanten? Hierin kun je zomerbloesems perfect weergeven en niet alleen de tafel decoreren, maar ook ophangen en een zomerbloemdecoratie maken voor verschillende niveaus.

zomerbloemen-decoratie-lamp-idee-water-vintage-hangen

Zo’n idee creëert ook een interessante sfeer voor de zomerbloemdecoratie. Hiervoor worden gewoon oude gloeilampen gebruikt. Spreid er wat bloemen in na het verwijderen van de draad. U bepaalt zelf of u kiest voor gele zomerbloemen, blauwe zomerbloemen of zomerbloemen met witte bloemen of andere kleuren. Uiteindelijk wordt de gloeilamp gewoon gevuld met water.

Gebruik mooie vazen ​​voor zomerse bloemdecoraties

zomerbloemen-decoratie-rubber-laarzen-gele-vaas-hal-deur-design-boeket

We hebben al een paar ideeën voor vazen ​​en containers genoemd. Maar er zijn nog tal van andere die je kunt bedenken als je een beetje fantasie hebt. Een grote verscheidenheid aan objecten is geschikt. Wat als je de oude rubberen laarzen hergebruikt en er een paar mooie zomerbloemen in pronkt? De versiering met bloemen is vooral leuk als de laarsjes in een vrolijke zomerse kleur zijn. Wist je al dat je de laarzen zelfs zelf kunt schilderen? Zo krijg je snel en gemakkelijk de look die je wilt. De gang naast de voordeur of de terrasdeur kun je het beste decoreren met deze unieke zomerbloemendecoratie.

zomerbloemen-decoratie-zonnebloem-wijnfles-touw-rustiek-hoefijzer

Toegegeven, een eenvoudige wijnfles als vaas is heel mooi, maar niet langer het meest ongewone idee. Als je deze echter personaliseert, verandert dit snel. Het is aan jou of je touw gebruikt, zoals hier afgebeeld, of linnen stof om een ​​rustieke decoratie te creëren of kant voor een vintage flair. Dan hoef je alleen nog maar de juiste zomerbloem te vinden. Een enkele is hier vaak een voordeel, omdat er niet veel stelen in de dunne hals van de fles passen. Als alternatief kan een mooi, kleurrijk boeket van verschillende zomerweidebloemen worden gemaakt.

zomerbloemen-decoratie-kleurrijk-arrangement-kleurrijke-bloemen-versieren-kooi

Ook geschikt zijn kooien voor een interessante en romantische bloementafeldecoratie, die nu trouwens ook speciaal voor dit doel worden aangeboden, gieters en voor buiten ook oude zeven die je kunt opfrissen en opfleuren met een nieuwe kleur. Eenvoudige vintage kopjes en kannen met romantische bloemendecoraties op het porselein zijn ook een mooie aanvulling op de kleurrijke zomerbloemen.

Decoratie met bloemen aan het plafond

zomerbloemen-decoratie-tafel-versieren-hangende-bloemen-houten-frame

Speciaal voor een speciale gelegenheid kan zo’n decoratie worden gemaakt, die aan de feesttafel wordt bevestigd. Hiervoor worden verschillende zomerbloemen eenvoudig aan het frame van een doos gehangen. Uiteraard kunnen ook andere frames gebruikt worden. Borduurramen van hout of andere metalen lijsten zijn geschikt. Het belangrijkste is dat het past bij de rest van je interieur of inrichting. Gebruik je dan ook nog sterk geurende zomerbloemen, dan is succes met dit ontwerp gegarandeerd! We raden ook bloemen aan die iets langer zonder water kunnen, omdat je ze in dit geval niet in water kunt zetten.

zomerbloemen-decoratie-rozen-muurdecoratie-tak-roos-bloesem-romantisch-cadeau

Dit is een vergelijkbare variant die op elke locatie kan worden opgehangen, maar vooral effectief is aan de lichte muur. De bloemen worden eenvoudig aan een tak of ander object vastgebonden. Natuurlijk kunnen niet alleen rozen worden gebruikt. Elke zomerbloem is geschikt en heeft zijn eigen charme. De zomerbloemdecoratie is vooral vrolijk als je verschillende soorten en bloemkleuren met elkaar combineert. Vooral lange bloemen zijn hier geschikt. Je kunt ook een beetje groen toevoegen en de bloemen ondersteboven of met de goede kant naar boven hangen, als je wilt.

Ideeën voor zomerbloemdecoratie om te imiteren

zomerbloemen-decoratie-muurdecoratie-gordijn-bloemen-roze-roze-ombre-anjers

Zoals je ziet hoeft het niet altijd het klassieke arrangement of het simpele boeket te zijn als je je huis wilt decoreren met verse bloemen uit de tuin of handel. Laat in plaats daarvan je fantasie de vrije loop en verspreid de charme van de bloemen op heel verschillende en originele manieren. Dit zorgt niet alleen voor een goed humeur voor u, maar ook voor het hele gezin en niet te vergeten voor de genodigden. De bloemenkrans van de omslagfoto is gewoon een ander voorbeeld.