Decoratie & feesten

Ikea-decoratie-ideeën – de mooiste nieuwigheden in de Ikea-catalogus 2018

Ikea decoratie-ideeën -catalogus-2018-collectie-glanzende-momenten

De nieuwe Ikea-catalogus 2018 is er. Veel is al online te koop of te bestellen. De producten uit de laatste collectie en die voor de kerst zijn verkrijgbaar vanaf oktober 2017. Zoals altijd biedt de Zweedse meubelfabrikant veel mooie woonideeën, geweldige meubels en woonaccessoires die indruk maken door hun functionaliteit. Bovendien zullen de fantasierijke Ikea-decoratie-ideeën alle DIY-fans echt inspireren. Hieronder rapporteren we over onze favoriete innovaties.

Ikea-decoratie-ideeën: nieuwe items en collecties in de Ikea-catalogus 2018

Ikea decoratie-ideeën -catalogus-2018-trends-kleuren-glanzend

Volgens het motto van de Ikea-catalogus 2018: “Make space for life!”, creëert de meubelfabrikant nieuwe inrichtingsideeën en woonconcepten die kunnen worden aangepast aan de individuele behoeften van de bewoners. Ikea staat bekend om het fantasierijke en uiterst praktische ontwerp van kleine kamers en presenteert dit jaar meer multifunctionele en ruimtebesparende oplossingen voor elk deel van het appartement.

Ikea decoratie-ideeën: glanzend 

Ikea decoratie-ideeën -catalogus-2018-glanzend-goud-messing-optica

In 2018 presenteerde Ikea nieuwe ontwerpsamenwerkingen, gevestigde stijllijnen en liet berichten achter. De nieuwe collectie “Shining Moments” is verkrijgbaar vanaf augustus 2017. Edele donkere kleuren als blauw en groen en zware stoffen domineren. Mooi gevormde decoratieve objecten van glas en messing zetten chique accenten en creëren een bijzonder glamoureuze sfeer. De zeer kleurrijke en pompeus ingerichte kamers zien er niet echt “Scandinavisch” uit, maar laten wel een nieuwe stijlrichting zien die Ikea wil inslaan.

Ikea decoratie-ideeën: Ypperlig-collectie 

Ikea decoratie-ideeën -catalogus-2018-collectie-hay-ypperlig

Een bijzonder hoogtepunt in de nieuwe Ikea-catalogus is de “Ypperlig”-collectie, een samenwerking met het Deense designbedrijf HAY. Het gevarieerde assortiment kenmerkt zich door een rechttoe rechtaan en functioneel design en voldoet volledig aan de Ikea-principes voor “eerlijke producten en tegen betaalbare prijzen”.

ikea-deco-ideeën-catalogus-2018-hay-collection-ypperlig

Nuchtere, praktische en duurzame producten met een subtiel kleurenschema komen overeen met het begrip van Scandinavisch design. De serie omvat een bank met een binnenveringsmatras die echt goed is om te slapen, een monoblock-stoel geschikt voor binnen en buiten, andere kleine meubels, een heel, heel smalle lamp en een nieuwe styling van wat misschien wel het meest bekende Ikea-product is. – de Ikea-tas. De meubelserie is verkrijgbaar vanaf oktober 2017.

Ikea decoratie-ideeën: Stunsig-collectie

ikea-deco-ideeën-catalogus-2018-collectie-stunsig-beddengoed-textiel

In de zomer van 2017 verscheen de collectie “Stunsing”. Ikea werkte samen met ontwerpers en kunstenaars over de hele wereld en het resultaat is een serie in het oog springende patronen en tekeningen die zijn geprint op eenvoudige, witte alledaagse voorwerpen zoals servies, beddengoed en textiel. De opvallende en ongebruikelijke printmotieven voegen een speelse toets toe aan het dagelijks leven en je zult je dag zeker beter beginnen en meer genieten van je koffie of ontbijt als je ‘s ochtends wordt begroet door vrolijke motieven.

ikea-deco-ideeën-catalogus-2018-collectie-stunsig-porselein

De collectie maakt een statement en richt zich op jongeren die zichzelf willen trakteren op een meer goed humeur in het dagelijks leven. Naast servies, kussenslopen, stoffen tassen, opbergdozen en schetsboeken zijn ze allemaal bedrukt met kleurrijke en vrolijke motieven. Ze vallen echt op en prikkelen de fantasie. Sommige verschijnen als reflecties van onze omgeving, laten berichten achter, andere inspireren en vertellen over utopische werelden. De grafisch ontwerpers hebben de thema’s en motieven zo ontworpen dat ze ook met elkaar te combineren zijn. Dit creëert een spanning die gewoon interessant is.

Ikea decoratie-ideeën: Vässad-collectie

ikea-deco-ideeën-catalogus-2018-collectie-vassad

De collectie “Vässad” staat voor industriële charme en duurzaam design. Het is geïnspireerd op Ikea-producten uit de jaren 80 en presenteert het Scandinavische leven, maar dit keer in gedempte tinten. De meubels en woonaccessoires kenmerken zich door een eenvoudige, robuuste vormgeving en neutrale kleurstelling. Ze kunnen prachtig gecombineerd worden met meubels in andere woonstijlen en zullen zeker een plekje vinden in verschillende delen van het appartement of, waarom niet, op kantoor.

Ikea decoratie-ideeën, woontips en inspiratie uit de nieuwe Ikea-catalogus 2018

ikea-deco-ideeën-catalogus-2018-woonkamertapijten-bekleding-kleuren

In de nieuwe Ikea-catalogus ligt de focus op de woonkamer, die vaak meerdere functies omvat. Tegenwoordig wordt de kamer ook gebruikt als studeer-, logeer- of speelkamer. Het meubilair moet zo flexibel en modulair mogelijk worden ontworpen. Ikea heeft veel te bieden. Nieuwe gestoffeerde meubels en opbergsystemen creëren meer leefruimte en zien er uitnodigend uit. Ze vervullen meerdere functies, zodat de ruimte naar wens snel kan worden omgebouwd. Esthetische ideeën voor kamerindeling zijn ook te vinden. In de nieuwe catalogus gaat Ikea ook in op het thema kleurdesign en leven met kleuren. Er moet onderscheid worden gemaakt tussen twee trends: inrichting in elegante, donkere tinten zoals blauw, groen en zwart en kamerinrichting in delicate pasteltinten zoals lichtroze, zalm en abrikoos, mintgroen gecombineerd met lichtgrijs. De geheime tip voor beide is: ton-sur-ton kleurenmix.

Ikea decoratie-ideeën: eenvoudig & gekleurd

ikea-deco-ideeën-catalogus-2018-noviteiten-collecties-serie

In de nieuwe catalogus presenteert Ikea veel woonstijlen en mengt ze gedurfd. Dit omvat geweldige inspiratie voor elke smaak. Opwindende kleuren, weelderige stoffen, Scandinavisch design worden gecombineerd met een moderne barokke flair en creëren een woonsfeer met een eigen karakter. De muren zijn dit jaar allesbehalve wit. Gezellige charme ademt gedempte aardetinten en natuurlijke materialen zoals dennen- en berkenhout, zeewier en jute. Dit geeft de kamer een natuurlijke en ontspannen noot.

Duurzame Ikea decoratie-ideeën

ikea-deco-ideeën-catalogus-2018-duurzaam-natuurlijk

Duurzame materialen en multifunctionele meubels onderscheiden Ikea van andere meubelfabrikanten. Een nieuwe stoel genaamd “Odger” wordt gepresenteerd in de nieuwe catalogus, die is gemaakt van een mengsel van hout en 50% gerecycled plastic. Daarnaast is hij eenvoudig en zonder gereedschap te monteren, maar wel door middel van een knikfunctie. Een ander nieuw hoogtepunt is de opbergcombinatie “Svalnäs” van vernieuwbaar bamboehout voor wandmontage. Nieuwe kleuren verschijnen in huishoudtextiel en stoffering, waardoor het echt chique of gezellig en gezellig wordt. Om een ​​rustige en ontspannen sfeer te creëren, worden objecten met vergelijkbare kleuren gegroepeerd. Planten dienen als frisse blikvangers en de elektrische apparaten worden zo ver mogelijk opgeborgen.

Ikea decoratie-ideeën voor groen wonen

ikea-deco-ideeën-catalogus-2018-groen wonen

Met het leven in de grote steden verlangen steeds meer mensen naar meer natuur en groen. Kamerplanten zijn een geweldige manier om een ​​positief effect te hebben op het binnenklimaat en het emotionele welzijn. Ze zijn natuurlijke stressverlichters en zuiveren niet alleen de lucht, maar ze geven ook kleur aan de ruimte en verlevendigen deze. Ikea biedt verschillende functionele oplossingen om wat meer natuur in je eigen vier muren te brengen. De opbergcombinatie “Elvarli” dient als basis voor deze “leefmuur”. Er worden meerdere potplanten op geplaatst en het fungeert al als een soort groene afscheiding.

ikea-deco-ideeën-catalogus-2018-plantenbakken-bakken

Daarnaast biedt Ikea verschillende vaten en kuipen voor grote en kleine planten. Altijd in beweging zijn is geen excuus meer, want iedereen kan een mini-woestijn creëren met niet veeleisende cactussen, vetplanten en sierstenen die veel zonlicht en weinig water nodig hebben. Er zijn ook zelfwatergevende potten die het verzorgen van de planten veel gemakkelijker maken. Voor de stekken kan een speciale container worden gebruikt – “Rimforsa”, die eruitziet als een echt decoratief object. Voor de luie mensen biedt Ikea een reeks groenblijvende kunstwerken die perfect kunnen zonder water te geven en die in elk huis een frisse, groene noot kunnen oproepen.

Multifunctionele en ruimtebesparende Ikea-decoratie-ideeën voor opslag

ikea-deco-ideeën-catalogus-2018-functionele-ruimtebesparende-keuken

Een belangrijk punt bij de Ikea producten is de ruimtebesparing. Een meubel of woonaccessoire vervult meestal meerdere functies. Een daarvan is de scheidingswand “Veberöd”, die vooral in de keuken wordt gebruikt, maar niet alleen voor functionele doeleinden. Het neemt weinig ruimte in beslag en creëert veel opbergruimte. Potten en keukengerei kunnen eenvoudig aan het rooster worden gehangen. Daaronder is nog een opbergmogelijkheid – zakken van 80% katoen en 20% linnen, waar placemats en servetten perfect in kunnen worden opgeborgen.

Ikea decoratie-ideeën en praktische tips voor de badkamer

ikea-decor-ideeën-catalogus-2018-badkamerkleuren-trends

Het is niet ongebruikelijk dat de badkamer slechts een paar vierkante meter ruimte heeft waarop meerdere accessoires en gebruiksvoorwerpen een plaats moeten vinden. Een goede organisatie zorgt ervoor dat alles netjes en klaar is voor een heerlijke start van de dag. Kasten, grote containers voor vuile was en schone handdoeken zijn alles voor een comfortabele badkamer, ongeacht de grootte.

Ikea decoratie-ideeën met veel plezier voor de kleintjes

ikea-deco-ideeën-catalogus-2018-kindermeubels-kleintjes

Misschien is de keuken wel de ruimte waar je altijd meer ruimte wilt. Het hele gezin kan helpen met het bereiden van het eten en de nieuwsgierigheid van de kinderen wordt gestimuleerd. Een bijzonder hoogtepunt zijn de keukenfronten ‘Uddevalla’ van gerecycled hout en gerecyclede PET-flessen met krijtbordcoating. De geringe hoogte van een van de keukenmodules is speciaal ontworpen voor de kleine helpers. Ikea biedt nieuwe ideeën en oplossingen die eenvoudig te implementeren en zelfs mogelijk zijn zonder te boren – zoals “Laddan” opbergplaat met zuignappen en ruimte voor “klein” keukengerei.

Ikea decoratie-ideeën voor de kinderkamer

ikea-deco-ideeën-catalogus-2018-kinderkamer-opslag-schoolbord-muurverf

Een groot onderwerp in de Ikea-catalogus van 2018 is de kinderkamer. Er wordt gezorgd voor meer orde, maar volgens de individuele voorkeuren en regels van het kind. Flexibele opbergsystemen gemaakt van duurzame materialen zoals hout of gerecycled plastic, die het kind anders kan indelen en indelen, laten het kind zijn eigen ruimte inrichten. Voor iets oudere kinderen zijn er leuke ruimtebesparende inspiraties die optimaal gebruik maken van de beschikbare ruimte.

Ikea decoratie-ideeën voor multifunctionele LED-verlichting

ikea-decoratie-ideeën-catalogus-2018-verlichting-led-usb-lamp

Goed licht is onderdeel van het gezellige woonconcept en ook op dit gebied biedt Ikea volop innovaties. Naast de bijzonder energiezuinige LED-lampen zijn er lampen met oplaadfunctie die niet alleen indruk maken door hun functionaliteit, maar ook door hun design. “Ikea PS 2017” is een draagbare LED-lamp die kan worden opgeladen via USB of een normaal stopcontact. Het is geïnspireerd op de oude treinlichten die je overal mee naartoe kunt nemen waar je licht wilt. “Een product met tijdloze functionaliteit in een moderne behuizing”, zegt de ontwerper Matali Crasset zelf.

Ikea-decoratie-ideeën: ruimte voor memorabilia en favoriete stukken

ikea-deco-ideeën-catalogus-2018-hoogtepunten-prikbord-alternatief

Wat het een individueel tintje geeft en het nieuwe adres tot een thuis maakt, zijn de persoonlijke details en kleine items. Maar je moet ze ook netjes houden en mooi presenteren. Er is dit geweldige “Myrheden” frame in messing optiek met 12 clips. Het is niet alleen ideaal als klein prikbord, maar ook om kleine dingen en memorabilia op te bevestigen. Meerdere prikborden zoals deze die met elkaar zijn verbonden, kunnen zelfs worden gebruikt om gebieden van elkaar te scheiden.

Ikea decoratie-ideeën met foto’s voor lastige plaatsen

ikea-deco-ideeën-catalogus-2018-muur-deco-foto's

Creatief gepresenteerd, schijnen de muren in een nieuw licht zonder de hele kamer opnieuw in te richten. Verschillende afbeeldingen en foto’s kunnen prachtig aan de muur worden bevestigd voor presentatie in kaders. Om ervoor te zorgen dat de fotowand harmonieus en als een samenhangend geheel lijkt, moeten ze iets gemeen hebben – bijvoorbeeld dezelfde kleur, een vergelijkbare vorm of de afbeeldingen moeten allemaal zwart-wit zijn. Op de rommelmarkten vind je altijd interessante aanvullingen op de collectie die makkelijk een nieuw kleurtje kunnen krijgen.

Minimalistische Ikea decoratie-ideeën

ikea-deco-ideeën-catalogus-2018-minimalistisch-scandinavisch-wit

Ikea blijft trouw aan de Scandinavische stijl en biedt zoals altijd nieuwe producten aan die draaien om de drie basisprincipes van minimalistisch wonen: eenvoud, schoonheid en functionaliteit. Vaak worden oud en nieuw gecombineerd om het huis aan te vullen en mensen te herinneren aan verschillende levensfasen. Met kleine woonaccessoires, stoffering en textiel kan veel kleur en individuele touch worden gebracht in een eenvoudige kamer die is ontworpen in wit. Zoals bij elk interieurontwerp zijn ook hier verbeeldingskracht en creativiteit vereist.

Ikea decoratie-ideeën om te verbouwen

ikea-deco-ideeën-catalogus-2018-meubels-remodellering-luxe-flair

Last but not least duwt Ikea het idee door dat je voor weinig geld geweldige glamour kunt betalen. Een groot deel van de Ikea-producten is gewoon wit gekleurd en biedt daarmee onbeperkte ontwerpmogelijkheden. “Glamour hoeft niet veel te kosten”, zegt de Parijse haute couture-ontwerper Maryam Mahdavi en in samenwerking met Ikea ontwierp ze een slaapkamer met alleen Ikea-producten. Om het herontwerp smaakvol te laten zijn, is het vooral belangrijk om een ​​kleurharmonie te creëren. Wanden en plafond in dezelfde kleur dienen als goede basis en creëren tegelijkertijd lichtheid en intimiteit. De modeontwerper onthult in de nieuwe Ikea-catalogus van 2018 nog meer handige ontwerptips en “magische” trucs die van toepassing zijn op zowel mode als interieurontwerp.