Decoratie & feesten

Oktoberfest-spellen – ideeën voor gezelschapsspellen in Beierse stijl

Als je graag reist en nieuwe landen en culturen leert kennen, dan ken je ongetwijfeld de tradities en de Oktoberfest-spellen uit Duitsland. Alles wat wordt aangewakkerd door de nationale geest en verzadigd is met nationale kleuren, trekt ons meer aan dan iets gewoons. Dus waarom geen feest in nationale stijl organiseren en bij voorkeur vieren op een lokale festivaldag die over de hele wereld bekend is? De Oktoberfest Games, die elk jaar in Beieren plaatsvinden, worden wereldwijd steeds populairder.

Oktoberfest games vrouw met bierpul en pretzels Beierse vlag achtergrond

Festivals met stevig eten, rivieren gemaakt van verschillende soorten bier, traditionele Beierse dansen en liederen – dit alles is het Oktoberfest in München. Als je zo’n vakantie plant of organiseert, kun je deze met vreugde en plezier vullen met behulp van de post van vandaag over de Oktoberfest-spellen.

Oktoberfest-spellen – Olympische sporten op het Oktoberfest

oktoberfest spelletjes leeuw figuur standbeeld bierpul vlag blauwe lucht

Het onbetwiste voordeel van de Beierse Oktoberfest-spellen is dat je op elk moment van het jaar en overal games voor het privé Oktoberfest kunt organiseren. Dit komt omdat het plezier navenant groter is voor iedereen die betrokken is bij een grote samenleving. Voor dit soort vieringen hoef je niet per se tonnen bier te drinken, maar eerder om traditionele Beierse kostuums te dragen.

oktoberfest spelletjes bierpul bier kan paulanter servet close up pompoen deken lichtblauw wit mes serve

Ook kunt u met mate genieten van de talrijke lekkernijen, de volksmuziek en tegelijkertijd van het goede bier. Als je plannen een verscheidenheid aan competities en entertainment omvatten, kunnen je eigen Oktoberfest-spellen nog spannender worden. Om deze reden gaan we nu in op hoe je zo’n thematisch evenement voor je kunt organiseren.

Uitnodigingen voor je Oktoberfest-spellen

Oktoberfest games mignion hoed lint gekleurde kleurrijke ballen pretpark

We beginnen met de uitnodigingen die je voor zo’n feest kunt maken op zelfgemaakte kaartjes in de vorm van een bierviltje. U kunt ook kant-en-klare onderzetters vinden en kopen die uw favoriete bier vertegenwoordigen. Je kunt een schone, ronde of vierkante, voor mannelijke of vrouwelijke gasten als uitnodiging ontwerpen.

Oktoberfest spelletjes versierd glas planten peper close-up traditioneel tafelkleed rood wit

Met de voltooide versies moet je ruimte vinden om de naam van de vriend die je hebt uitgenodigd, de datum en tijd van het aanstaande evenement te schrijven en op te schrijven. U kunt zo’n uitnodiging ook in een envelop doen en persoonlijk of per post aan uw gast overhandigen. De variant op het bierviltje is handig omdat de gasten die op je feest komen de bierglazen op de onderzetters plaatsen zonder lelijke sporen achter te laten op de oppervlakken.

bierviltje oktoberfest festival hand per post vintage bar pub

Als je een bierviltje hebt gevonden, moet je niet alleen de hierboven beschreven informatie erop vermelden, maar ook het onderwerp van het evenement en de noodzaak van een Beiers kostuum. U kunt zo’n uitnodiging ook op deze manier versturen. Een andere interessante variant kan een bierflesje zijn, op het etiket waarop je alle informatie over de Oktoberfest-spellen kunt schrijven. Zo’n flesuitnodiging kan een uitstekend souvenir zijn dat je vrienden lang aan het evenement zal herinneren. Vind je de fles echter te luxe, dan kun je een sticker op het bierglas plakken.

Vind de juiste plaats en ruimte

Oktoberfest spelletjes bierpul close-up licht drankje schuim bloemen traditioneel tafelkleed rood wit serveren

Een bierfeest in Beierse stijl is een evenement dat kan worden georganiseerd op elke locatie die bij u past. Als je niet veel tijd wilt besteden aan het ontwerpen en voorbereiden van de ruimte en de versnaperingen, dan kun je een brasserie huren met een kant-en-klare entourage. Er zal daar zeker een grote selectie bier, snacks en tv beschikbaar zijn. Jij en je vrienden kunnen nog steeds voetbal kijken op de laatste als er op dat moment een kampioenschap plaatsvindt.

Oktoberfest spelletjes servetten close-up pretzels tafelloper rode witte wijnglazen

Als je de Oktoberfest-spellen in een kleine kring wilt vieren, kun je een feest organiseren in je eigen appartement, in een landhuis of in het open veld. Het belangrijkste is dat je genoeg eten en bier hebt voor de avond. Daarnaast kun je bij het organiseren van buitenfeesten ook een partytent met lange houten banken plaatsen. Deze zijn erg handig omdat de Duitsers tijdens de viering allemaal samen op de tafels dansen. Bedek de tafels met wit-lichtblauwe tafelkleden en leg er servetten op. Hang vlaggen en slingers langs de omtrek, en als je een Beiers verjaardagsfeestje organiseert, kun je een spandoek met felicitaties ophangen.

Oktoberfest-spellen en entertainment voor een bierfeest

bierdrinker wedstrijd snelheid steins vrienden drinken

Wanneer u uw traditionele feest in Beierse stijl organiseert, bereid u dan voor op die gezelschapsspellen en wedstrijden die verband houden met de bedwelmende drank. Overdrijf het echter niet met de concurrentie waar het nodig is om bier te drinken voor snelheid. Het is zeer waarschijnlijk dat uw gasten midden op de avond “mislukken”, wat u zeker niet wilt voor uw Oktoberfest-spellen.

oktoberfest spelletjes ring gooien straat

Begin dus eerst met een wedstrijd die nog steeds nuchter en gereserveerd is – het ringwerpen voor nauwkeurigheid. Het voorbereiden van zo’n spel duurt niet lang en je kunt de ringen uit karton met een diameter van 20 cm knippen of plastic ringen kopen. Bereid hiervoor een voldoende aantal lege bierflesjes voor en lijn ze op verschillende afstanden uit. De deelnemers kunnen daar dan op inspelen. Het aantal pogingen voor elke deelnemer moet hetzelfde zijn, terwijl de spelers die deelnemen alleen beperkt zijn tot de wensen van de aanwezigen. Er wordt een score gegeven voor elke succesvolle worp, en hoe verder de fles is, hoe meer punten er zijn. De winnaar is de speler die het maximale aantal punten krijgt.

bierdrinker wedstrijd snelheid steins winnaar

De tweede wedstrijd was bedoeld voor snelle bierdrinkers. Je kiest vooraf wie er mee mag doen voordat iedereen een stoel neerzet met een open bierflesje erop. De taak is logischerwijs om snelheid te tonen tijdens het drinken, maar zonder handen en hulp van het publiek.

oktoberfest spelletjes party games bierfles dop close-up light drankje op tafel

Een andere interessante rivaliteit op het gebied van nauwkeurigheid is het gooien van een dop van een fles in een bierglas. Zo’n wedstrijd kun je in de loop van de avond improviseren als de gasten al opgewarmd zijn. Op deze manier kunt u ook de nuchterheid van de deelnemers controleren.

Muziek voor de Oktoberfest-spellen

oktoberfest games man traditionele broek muziekinstrument

Naast de bierspelletjes en wedstrijden kan het animatieprogramma natuurlijk ook voorzien zijn van muzikale begeleiding. Het is niet zo moeilijk, en je kunt gewoon de traditionele Beierse liedjes downloaden die tijdens het feest op de achtergrond zullen spelen. Daarnaast mogen we de typische Beierse dans niet vergeten die zowel door vrouwen als mannen wordt gedanst.

oktoberfest privéfeest danswedstrijd

In dit verband kun je een danswedstrijd aanbieden die deelnemers kennis laat maken met de basisdanspasjes. Probeer de bewegingen voor de etnische Beierse muziek, en wanneer de gasten beginnen te dansen, stem je af op iets uit het moderne repertoire. Kijk dan wie er uitstapt en wie op de dansvloer blijft. De winnaar wordt gekozen door de sympathie van het publiek met applaus.

Traktaties en drankjes

oktoberfest spelletjes gezelschapsspelletjes bier schenken close-up light drank schuim

Oktoberfest-feestspellen zijn natuurlijk nauw verbonden met eten en drinken, waarbij bier het evenement domineert. De aanwezigheid van verschillende soorten bier, donker of licht, gefilterd of troebel, stelt u in staat om deze drank op te nemen. Natuurlijk kun je ook Oktoberfest-cocktails of andere drankjes op tafel zetten. Als iemand in je vriendenkring geen bierliefhebber is, kun je hem of haar een biercocktail aanbieden die kan worden bereid uit light bier en Sprite in een verhouding van 1: 1. Een schijfje citroen maakt het geheel af.

Oktoberfest spelletjes feest spelletjes groenten aardappelen geroosterde kip houten tafel bier glazen bord typisch Beierse gerechten

Als u de Beierse keuken kent, zult u ongetwijfeld merken dat het meest populaire hoofdgerecht de worst is, die eerst wordt gekookt en vervolgens gebakken. Om dit te doen, kunt u groenten of aardappelen als bijgerecht gebruiken. Naast worsten eten Beieren graag schnitzel in grote hoeveelheden gepaneerd met champignons of biersaus, evenals gebakken kip. Elk stuk vlees gemarineerd in wijn of azijn wordt gestoomd met kruiden en in een zoetzure saus.

Oktoberfest spelletjes feest spelletjes pretzel leverkaas salade bord typisch Beierse gerechten

Vergeet bij het plannen van het menu niet om de traditionele Beierse pretzels op te nemen die worden geserveerd met bier of in plaats van brood. Naast deze pasta kun je een soort paté, camembert kaas, specerijen, boter en kruiden krijgen. Zulke sandwiches zullen uw gasten enthousiast achterlaten omdat ze lekker, stevig en in Beierse stijl zijn.

oktoberfest groet feest spelletjes peperkoek hart

Serveer als toetje hartvormige peperkoekkoekjes, bedekt met glazuur. Deze snoepjes zijn traditioneel voor het Oktoberfest in Beieren. Als je feest om wat voor reden dan ook dichter bij het nieuwe jaar wordt gehouden, geef dan een staand peperkoekkoekje met kaneel, chocolade, amandelen, gember en honing in de vorm van huizen, sterren, sneeuwmannen, engelen, enz..

Nationale Beierse kostuums

Oktoberfest-spellen hangende vrouwen nationale kostuums close-up kleurrijk geruit

Een integraal onderdeel van de Oktoberfest Games is het bestaan ​​van een dresscode en het naleven ervan. Een feest in Beierse stijl is geen uitzondering, dus al uw gasten komen in Beierse klederdracht, waardoor de nationale sfeer ongetwijfeld intact zal blijven. Daarom staat er een regel in de uitnodigingen over de kostuums. Voordat je naar zo’n etnische groep gaat, moet je nog de nationale Beierse kledingstijl leren, zodat je precies weet wat je moet doen voor een evenement van dit type.

Oktoberfest games mannelijke traditionele broek terug

Begin met de traditionele Beierse klederdracht voor mannen, die bestaat uit korte broeken, slobkousen van fijne wol, jas, vest, jas, hoed met haarborstels of veren en schoenen op dikke zolen. De broek is meestal geborduurd met veelkleurige borduursels. Daarnaast kunnen mannen een stropdas strikken die zich in de vorm van een lint over de gehele lengte uitstrekt.

oktoberfest spelletjes vrouw terug klederdracht close-up stropdas rood zwart wit geblokt

Een vrouwelijke Beierse dirndl bestaat uit een blouse, een weelderige rok, een schort, een vest vergelijkbaar met een korset met knopen of een veter aan de voorkant. De kleuren van het kostuum kunnen elk zijn, maar de laatste tijd wordt de combinatie van wit en blauw steeds populairder. Als je wilt, kun je Beierse kostuums ook op een eenvoudige en ongecompliceerde manier namaken, maar als je de tijd kunt nemen om dit te doen.

Oktoberfest spelletjes teddybeer met grondhoed in zonlicht

Zo zijn de Oktoberfest Games een vrolijk en nationaal georganiseerd evenement, waarvan de belangrijkste momenten in de eerste fase van voorbereiding gebaseerd zijn op etnische kenmerken. Organiseer en geniet van een bierfeest in Beierse stijl met je vrienden, familie, kennissen en collega’s en laat het plezier en het bier stromen!