Decoratie & feesten

Romantische decoratie – Hoe kun je elke kamer ontwerpen?

Romantische decoratie-ideeën slaapkamer rozen sprei landelijke stijl

Als je van nature een romantisch type bent, wil je deze sfeer zeker in je huis ervaren. U kunt dit eenvoudig bereiken zonder dat u het hele appartement hoeft te renoveren. Elke kamer, of het nu keuken, woonkamer of slaapkamer is, kan romantisch worden ingericht. Het enige wat je nodig hebt zijn de juiste decoratieve items. En voor één romantische decoratie er zijn talloze opties om uit te kiezen.

Romantische inrichting en sfeer

romantische decoratie-ideeën-shabby-chic-vazen

Naast de kleuren, die licht moeten zijn en idealiter pastelkleuren, spelen ook de gekozen motieven een rol. Alle bloemmotieven zijn prachtig geschikt, maar vooral rozen. Deze kunnen voorkomen op het behang, op dekens, kussens, sierdozen of andere decoratieve objecten. De shabby chic stijl is bijzonder geschikt voor een romantische decoratie. Hier enkele voorbeelden:

Romantische decoratie in shabby chic stijl

romantische-decoratie-ideeën-sieraden-doos-rozen-decoratie

De dozen kunnen bijvoorbeeld dienen als romantische decoratie voor je slaapkamer en tegelijkertijd dienen om je sieraden of andere spullen in op te bergen.

Een mooi versierd kussen

romantische-decoratie-ideeën-kussen-kant-crème-roze-parels

Naast de bloemmotieven kunnen dekens en kussens ook mooie accenten van kant hebben. Dit garandeert je een romantische uitstraling. Je kunt ze gebruiken als romantische decoratie voor de slaapkamer, maar ook voor de kinderkamer, woonkamer of logeerkamer en krijg een geweldige sfeer.

een ongewone kerstversiering in roze en goud

romantische decoratie-ideeën-kerst-shabby-chic-stijl-eettafel

Je kunt zowel in de keuken als in alle andere kamers een romantische sfeer creëren door simpelweg een mooie vaas in vintage of shabby-stijl op te zetten. Vul dit eenvoudig met bloemen. Als je wilt, kun je deze romantische decoratie combineren met kunstbloemen.

romantische tafeldecoraties in pasteltinten

romantische-tafeldecoratie-roze-nuances-bruiloft

Wilt u voor een bepaalde gelegenheid een romantische decoratie op tafel? Dan heb je hier ook de mogelijkheid om met bloemen en bloemstukken te spelen.

Kaarsen en bloemen maken deel uit van de romantische decoratie

romantische-tafeldecoratie-bloemkaarsenhouders

En wat is er romantischer dan een kaars? Deze romantische decoratie in combinatie met mooie bloemstukken zorgen voor een gezellige sfeer in elke ruimte.

Behang met rozenmotieven in de slaapkamer

romantische deco-ideeën-slaapkamer-behang-rozen-patroon-shabby-shic

Hoe romantisch een wallpaper kan zijn, zie je op de onderstaande foto’s. Het behang hoeft niet eens alle vier de muren te versieren, maar kan ook een accent op slechts één muur of een soort foto zijn door het slechts in één of twee stroken te bevestigen. Ze zijn perfect voor een romantische decoratie.

een hemelbed zou een romantisch idee zijn

romantische decorideeën slaapkamer hemelbed kroonluchter

Krijg een romantische decoratie in de vorm van gordijnen of draperieën. Hetzelfde geldt hier: lichte kleuren en romantische motieven. Gebruik het om de ramen te versieren of creëer een al even romantisch hemelbed. Je zult versteld staan ​​van de prachtige verandering die een stuk stof teweeg kan brengen.

grote openslaande ramen

romantische decoratie-ideeën-slaapkamer-turquoise-gekleurde gordijnen

Shabby chique decoratie voor de meisjeskamer

romantische deco-ideeën-slaapkamer-kinderkamermeisje

Overal rozenmotieven

romantische-decoratie-ideeën-rozenpatroon-sprei-kinderkamer

prachtige gordijnen met rozenpatroon

romantische decoratie-ideeën - gordijnrozenpatroon

Motto “Parijs” in de meisjeskamer

meisjeskamer-bedlinnen-parijs-deco-mott

Goud en roze

romantisch-tafeldecoratie-gouden-nuances-roos-arrangement

Berkenhouten kandelaar

romantische-tafeldecoratie-berkenhout-kandelaar-rozen