Decoratie & feesten

Tafeldecoraties voor het barbecuefeest in de tuin: inspiratie en DIY-instructies

Tafeldecoratie voor het barbecuefeest tuin-ideeën-hangende-kandelaar-bloemen

De zomer staat voor de deur en de feesten vinden buiten plaats. Daar hoort natuurlijk een zinnig barbecuefeestje bij. Niet alleen het eten moet een blikvanger zijn, ook de tafeldecoratie moet onthouden worden. Hier laten we u zien hoe u met slechts een paar eenvoudige stappen en handwerkinstructies prachtige tafeldecoraties kunt toveren. We hebben een paar suggesties voor je om van je tafeldecoratie een hoogtepunt te maken voor het barbecuefeest.

Tafeldecoratie voor de barbecue in de tuin

Tafeldecoraties voor het barbecuefeest tuintips-ideeën-salades-buffet

Het eten zelf kan ook de tafel dekken. Kleurrijke salades, rustieke gerechten, dipsauzen, fingerfood – voorzie uw feestgangers van allerlei lekkernijen die niet alleen heerlijk smaken, maar er ook nog eens goed uitzien. Een buffettafel is een goede keuze voor een barbecuefeestje waar toch geen plaats voor is, praktisch to-go. Visueel aantrekkelijk en altijd populair.

Tafeldecoraties voor het barbecuefeest – gebruik weckpotten als vazen

tafeldecoratie-barbecue-tuin-metselaar-pot-vaas-gebruik-sier-grit-vaas-vuller

Als je minder gasten hebt uitgenodigd op je feest en het is geen stand-up feest met een buffettafel, dan kun je de tafel mooi aankleden met een paar bloemen. Mason jars zijn hier zeer geschikt voor. Deze kunnen gevuld worden met decoratief zand of stenen, giet er water in en zet de gewenste bloemen erin. Een paar bloemen die op het water drijven, zijn ook een leuke decoratie.

Wilde bloemen als onconventionele tafeldecoratie voor het barbecuefeest

tafeldecoratie-barbecue-tuin-marineblauw-tafelkleed-wildflower-vaas

Bloemen zijn bijzonder geschikt als tafeldecoratie voor een barbecuefeest in de tuin. Aangezien de tafel toch in de buitenlucht staat, wordt er een rode draad getrokken. Je hoeft niet eens veel geld uit te geven in de bloemenwinkel om mooie bloemen te versieren. Een paar wilde bloemen van de overwoekerde weide zien er onconventioneel en chic uit.

Met bloemen versierde stoelen

Tafeldecoratie voor het barbecuefeest tuin-bloem-stoel-rugleuning

Niet alleen op de tafel, maar ook op de stoelen mag versierd worden. Ook hier zijn wilde bloemen en een beetje groen geschikt om een ​​totaalbeeld te creëren. Het is het beste om de bloemen met een dunne draad aan elkaar te binden en vervolgens aan de stoel te bevestigen. Daarnaast kunnen ook zijden linten worden ingebonden. Je kunt de bloemen ook in een glas doen.

Een bos bloemen in de bomen

deco-barbecue-tuin-glas-hortensia-boom-hangen

Als de bloemen of bloesems te veel ruimte op tafel innemen, kun je ze in een stenen pot op een nabijgelegen boom plaatsen en deze met een zijden lint of organzalint aan de boom bevestigen. Zorg ervoor dat het glas goed vastzit. Nogmaals, alle soorten bloemen die je leuk vindt, zijn geschikt. Gemixt met kleuren heeft het boeket een zomerse uitstraling.

Ontwerp je eigen bloemenvazen ​​en kandelaars

Tafeldecoratie voor het barbecuefeest - tuin - glazen pot - jute lint - puntige kamillebloemen

In conventionele vazen ​​hoeven de bloemen niet op tafel te worden gezet. Als de glazen pot te saai voor je is, kun je ook een mooie glazen fles gebruiken of een paar handwerktrucs gebruiken om er een mooie vaas van te maken. Om dit te doen, kunt u grove linnen stof nemen en deze op de vaas lijmen. Dit gaat goed met gehaakte stof die wild kan worden gecombineerd. Voor moeilijkere vormen, zoals de fles die is omgebouwd tot kaarsenhouder, kun je draad gebruiken die om de fles is gewikkeld en vastgelijmd. Hoe meer flessen je als kandelaars gebruikt, hoe mooier de tafeldecoraties er ‘s avonds uit zullen zien.

Tafeldecoraties voor het barbecuefeest – knutselservet rozen

tafeldecoratie-barbecue-tuin-servet-rozen-make-yourself

Als je niet van echte bloemen houdt of als je liever iets ongewoons hebt, kun je deze pioenrozen van servetten maken. Deze kunnen op tafel worden geplaatst of over de tafel worden gehangen. Er zijn geen grenzen aan de ideeën hier. Doe het volgende voor de servetrozen:

1. Leg het opgevouwen servet voor je met de dichte kant naar boven en de halfopen kant naar links.

2. Scheur links een strook van 1 centimeter breed af.

3. Vouw het servet open en maak er een waaier van.

4. Bind de gescheurde strook in het midden van de waaier zodat het servet eruitziet als een vlinderdas.

5. Pluk nu elke afzonderlijke laag papier voorzichtig naar het midden toe. Herhaal aan beide kanten.

6. Herhaal stap 1-5 nogmaals voor de tweede helft van de rozenbol.

7. Bind nu beide helften aan elkaar met een touwtje.

Tafeldecoraties voor het barbecuefeest – drinkglazen versieren

tafeldecoratie-barbecue-tuin-verfrissende-drankjes-limonade-lavendel-kleurrijke-rietjes

Zelfgemaakte limonade hoort bij een echt barbecuefeest in de zomer bij hoge temperaturen. Per liter knijp je ongeveer 6 citroenen uit en meng je ze met ongeveer 800 milliliter water en 80 gram suiker. Deze verfrissende dorstlesser moet dienovereenkomstig worden gepresenteerd. Neem glazen potten of andere glazen die bij uw smaak passen en versier ze met een zijden lint, kleurrijke rietjes en een bloem. Lavendel contrasteert mooi met de kleur van de limonade en is niet giftig. Optioneel kun je ook namen op de linten schrijven en ze als plaatskaartjes gebruiken.

Een europallet als tafel voor het barbecuefeest

tafeldecoratie-barbecue-tuin-pallet-tafel-gazon-voedsel

Onderstaande variant is een heel andere manier om een ​​barbecuefeestje te vieren. Wie heeft er een tafel nodig op een warme zomerdag? Een normale europallet is ook voldoende. Als deze bedekt is met linnen, is het resultaat een heel natuurlijke stijl. Gecombineerd met een rode tint en deze rustieke materialen, gaat deze tafeldecoratie op in de natuur en ziet er gewoon rustiek en gezellig uit. Tip: Met een Butlers voucher kun je goedkope tafeldecoraties krijgen.